Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (328. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (5 Mobil) - 2 Masaüstü5 Mobil
5 sn
6.688
Cevap
154
Favori
1.728.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 326327328329330
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba ben 34 yaşındayım 27 yaşındaki ilk doğumumdan beri anal fissür var ara ara oluyordu ama son 1 senedir çok zorluyor.Çok ilaç ve krem kullandım ama işe yaramadı düzcede yaşıyoruz aktif olarak çalışıyorum bu çevrede bir doktora ameliyat olan var mı yada yakın çevrede iyi bir proktolog bulma şansım nedir bilenler cevaplarsa sevinirim.

• Hemoroidlesava H kullanıcısına yanıt

hocam nerde ameliyat oldunuz ? ameliyat sonrası süreç nasıldı iyileşme süreci işinize dönme vs? doktorunuzdan memnun kaldınız mı hastanede ne kadar kaldınız detaylı yazarsanız sevinirim

• Doktor değilim ama ben kronik fissure ameliyatsiz çözüm bulmuş gibiyim. Şimdi eski ağrılardan eser yok. Yani ilk olarak hastaligimizi tanıyalım, neden ağrı oluyor?
    Aslında anal fissür bir kas hastalığı desek yanlis olmaz. Makatta bizi ilgilendiren iki kas bulunuyor. Dış sfinkter ve iç sfinkter kası.

Bizim hani yonlendirebildigimiz kas dış sfinkter kası. Yani hani bir nevi kapağı açıp kapatan

İç sfinkter ise bizim ağrı yaşamamiza sebep olan kas Bu kası asla biz yönlendiremiyoruz.Bunu makati çevreleyen halka şeklinde iç taraftaki kas olarak düşünün. Biz tuvalete gelirken hani kalın bağırsaktan dışkı anal kanala yöneldiğinde bu kas açılıyor açılıyor açılıyor, hani büyüyen bir daire gibi düşünün. Sonra dışkı dışarı çıkıyor. Normal insanlarda bu durumdan sonra kas tekrar kapanır(orijinal formuna döner) yani esnek bir kas.Biz fissürü olan yani makatta yırtığı olan kişilerde bu kas kapanmıyor hemen. Yani kas o bölgedeki fissürden dolayı böyle bayağı geriliyor ve gerili şekilde kalıyor. Hepimizi çileden çıkaran, saatlerce süren o ağrı aslında bu kasın esnememesinden. Hatta öyle ki böyle sürekli kasildigi için, biz fissür hastalarında bu kas kendini geliştiriyor, bir nevi vücut yapıyor

Ee madem bu kas böyle gerilince hemen kapanmıyor, bizim de temel olarak bu kası o kadar az germemiz gerekir. Ee nasıl daha az gerilecek bu kas; o bölgeden çıkan dışkı ne kadar yumuşak olursa, o bölgeyi ne kadar az gererse o kadar kolay olur. Yani bizim o kası az çalıştırmamız lazım tedavi için.

İnsan doğal olarak sıçmadan yasayamayacagina göre, bizim o bölgeden çıkan şeyin bölgeyi en az tahriş edecek şey olmasına özen gostermemiz gerekiyor.

Ee dışkının "kaymak" gibi yumuşak çıkması için de:
    1-)Düzenli Anrecta veya rectoderm krem kullanmak(en az 2 ay) Bu bölgede kan akışını hızlandırarak kasları gevşetiyor. Başka bişey surmenize gerek yok.
    2-)Bol lifli şeyler. Ekmek, makarna vb. çok az tuketecegiz. İnternete yazın neylerde bol lif var çıkıyor zaten.
    3-)Günde en az 2 lt su. Çay vb hariç
    4-)Tuvalet sonrası ağrı olursa sıcak su oturma banyosu. Bu da o bölgede damarların genişleyip kan akışını hızlandırması o sağlıyor. Kan akışı oldukça da kas esniyor.

Neden en az 2 ay diyorum, mantıken düşünün, şöyle kendini geliştirmiş kaslı bir elemanın bir günde göbeği önden sarkan bir adama dönüşmesi mümkün mü Normalde her kas kasıldiginda, yani her tuvalette fissür tazeliyor kendisini. Ama kas az kasıldiginda fissür hatırlatmiyor kendini ve vücut bu esnada onarmaya çalışıyor.

Herkese bol lifli gunler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senneanlarsindumbelek -- 31 Ekim 2024; 20:4:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba bu şikayetim izmirdeki proktolog mustafa göztoka aslında bu şikayeti yazmak için uzun bir süre bekledim ben de kronik anal fissür sorunu vardı ayrıca dışkının geldiğini hissetmeme tam boşaltım yapamama aşırı ıkınma problemi vardı yaklaşık 5 ay önce doktor beye başvurdum bana botoks yapacağını ve sorunlarımın geçeceğini söyledi ben rektoselden şüphelendiğimi başta söylesem de böyle bir şey olmadığını söyledi ve botoks işlemini yaptı bu geçen 5 aylık süreçte hiçbir şekilde iyi olamadım dışkının geldiğini hissetmiyorum hiçbir şekilde tam boşaltım yapamıyorum yapabildiğim kadarı da zorlanarak yapıyorum hala ağrım var botoks yüzünden 4 buçuk aydır gaz kaçırıyorum botokstan önce gaz kaçırma problemim yoktu hayatım mahvoldu resmen doktora en son temmuz ayının sonunda gittim makatta balonlaşma olduğunu söyledi ve mr istedi mr sonucunda rektal prolapsus ve rektosel çıktı bu hastalıklar bana botokstan önce neden söylenmedi ve ben boş yere botoksa para verdim? Bunu okuyanlara çok önemli bir uyarım var kesinlikle hiçbir doktora güvenmeyin öncesinde mr çektirin maalesef izmirde açık sözlü para peşinde olmayan makatla ilgilenen bir doktor yok hala doktor arayışındayım ameliyatımı yapabilecek doktoru arıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yayatata_ -- 1 Kasım 2024; 16:30:38 >
  • yayatata_ Y kullanıcısına yanıt

Ben de ilk bu herife gittim.. Adam önüne gelene botoksu yapıştırıyor. İlk 23 haziranda kronik fissür şikayeti ile gittim. Çok kolay 4 ayda bir şeyin kalmaz, hemen de rahatlayacaksın dedi, ilk botoksu yaptırttım. 3 gün sonra ek 2 doz daha botoks yaptı ve kabus başladı... Ondan sonra neredeyse yürüyemeyecek, dışkılayamayacak duruma geldim. Tekrar gittim hemoroit oluşmuş o yüzden bu şekilde dedi. 1 ay daha sabret olmazsa operasyon yaparız dedi..

ee bir ton botoks parası aldın o ne olacak?. Bir daha adımımı atmadım.. Başka bir hekime gittim hemoroit falan yok kim diyor dedi ve bu kronik fissüre botoks yapılır mı diye söylendi..

Her gelenden ne koparırsam kar kafasında birisi ve muayenesi de çok can yakıyor.. Bütün yazım mahvoldu sayesinde..

Gaz kaçırma az da olsa hala var bende özellikle öksürürken, hapşırırken. Ameliyat oldum fakat hala botoksun etkisi devam ediyor sanırım dış kasta. İnşallah geçer..

Adını her gördüğümde beddua ediyorum kendisine...

• badlucky B kullanıcısına yanıt

O kadar haklısınız ki ben de 11 haziranda botoks yaptırmıştım.Makatın etrafında benim de şişlik oluşuyo arada göstermiştim o doktora hemoroidlerin şişip iniyo falan demişti.ege üni hastanesinde olmuşsunuz ameliyatı önceki mesajlarınızı okudum flepli ameliyat mı oldunuz yoksa lis ameliyatı mı memnun musunuz doktordan

• İzmirde proktoloji alanında memnun kaldığınız doktorları yazar mısınız

• İstanbul da proktoloji alanında en iyi hoca ve memnun kaldığınız doktorları yazabilir misiniz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • barisyeter B kullanıcısına yanıt
    Hocam bu işte en iyi hoca diye birşey olmaz maalesef. Herkesin durumu farklı olduğu için her hocanın verimliliği farklı olur. Ama size bu alanda başı çeken doktorları söyleyebilirim.
    İstanbulda ilker sücüllü. Ankarada bülent menteş, sezai leventoğlu, bahadır ege.
    Bunların memnuniyet oranları yüksek. Tabi dediğim gibi her doktorun herkeste bırakacağı etki aynı olmaz. Çünkü herkesin rahatsızlığı farklı seviyededir. Ama özellikle anal fissür olayında Bülent menteş‘in ismini çok duyuyordum olumlu anlamda. Başka doktorların kötü ameliyatlar sonucu rahatsız olan hastaların özellikle Bülent menteş’e yönlendirildiğini hep duyuyordum. Bu arada ben de zamanında hemoroid ameliyatı olmuş biri olarak bu saydığın doktorların hepsine gittim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Lazerle ameliyat oldum 1 sene önce tekrar nüks etti tek çare lis ameliyatı. Adanada güzel lis ameliyatı yapan doktor tavsiyesi lütfen ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senker34 -- 4 Kasım 2024; 17:58:55 >
  • senneanlarsindumbelek kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun kardeşim.

Anal fissur derdinden bende de var anrecta krem demişsin çok baş ağrısı yapıyor. Buna ne yapabiliriz

Hocam inanılmaz şaşkınım.

İzmirden Burhan Karabağ hocayı nasıl atlarsınız?

Neredeyse bütün Ege bölgesinin poposunu tamir eden bir doktor.

Bende 1,5 yıl önce kronik füssür ve hemoroid ameliyatı oldum.

Şu an en ufak sıkıntım yok. Şiddetle tavsiye ederim.

Yaklaşık 1 sene nadiren kilot lekeleme yaşadım. Böyle gider diyordum. 3-4 aydır en ufak lekelenme kalmadı.

Geçmiş olsun bu arada.

• fistulmagdru F kullanıcısına yanıt

İlker hoca ameliyat için ne kadar ücret alıyor acaba bilginiz var mı ben de anal fissür ve hemoroid var pazartesi gideceğim size ne kadar demişti acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayca4434 -- 10 Kasım 2024; 13:8:39 >
  • Mercimek tanesi kadar, az sürün.

İlk 4-5 gün vücut ilacın etkisine alışana kadar aşırı derecede baş ağrısı yapıyor.

Sonrasında vücut bir nevi bağışıklık kazanıyor ve baş ağrısının etkisi giderek azalıyor. Yani 4-5 gün sabredin.

Ben ilk bir hafta çok ağırdığı zaman mecburen ağrı kesici içtim, siz de öyle yapabilirsiniz. Geçmiş olsun

• Bugün İlker hocanın yanına gittim çok tatlı çok iyi biri daha önce genel cerraha gittiğimde ki bu da profösördü hemoroitin var ameliyat dedi İlker hoca hemoroid yok fissürün memesi dedi bepanten plus lacofen verdi on gün sonra kontrole gideceğim

• Bu gün doktora gittim fissürektomi yapılacak dedi. Bir ay önce botoks yapıldı ama iyi olmadım dedim doktora. Şimdi ameliyat tehlikeli dedi. Lis olmaz dedi. Flep değil düz fissürektomi yapılacakmış. Ne yapayım ben şimdi? Fissürektomi nasıl bi ameliyat? Yani iyileşme süreci gibi...

• lanetbitmedi L kullanıcısına yanıt

Hangi doktora gittiniz

• Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi'ne gittim. Doktor ismi vermeyeyim. Ama daha önce başka bi doktora gittim özel de o da fissür alınacak demişti. Ben o zaman Lis olurum diye düşündüm. Şimdi devlette Lis olmaz dedi fissüroktemi olacak dedi ona şaşırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lanetbitmedi -- 11 Kasım 2024; 23:33:6 >
  • lanetbitmedi L kullanıcısına yanıt

Özelden bana doktor adı yazarsanız çok sevinirim ben de fissürektomi ameliyatı yapan doktor arıyorum çünkü

• 
Sayfa: önceki 326327328329330
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.