Bu gün doktora gittim fissürektomi yapılacak dedi. Bir ay önce botoks yapıldı ama iyi olmadım dedim doktora. Şimdi ameliyat tehlikeli dedi. Lis olmaz dedi. Flep değil düz fissürektomi yapılacakmış. Ne yapayım ben şimdi? Fissürektomi nasıl bi ameliyat? Yani iyileşme süreci gibi... |
Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (329. sayfa)
-
-
Hangi doktora gittiniz
-
quote:
Orijinalden alıntı: yayatata_Hangi doktora gittiniz
Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi'ne gittim. Doktor ismi vermeyeyim. Ama daha önce başka bi doktora gittim özel de o da fissür alınacak demişti. Ben o zaman Lis olurum diye düşündüm. Şimdi devlette Lis olmaz dedi fissüroktemi olacak dedi ona şaşırdım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lanetbitmedi -- 11 Kasım 2024; 23:33:6 > -
Özelden bana doktor adı yazarsanız çok sevinirim ben de fissürektomi ameliyatı yapan doktor arıyorum çünkü
-
Tekrardan merhaba, bilen bilir temmuz ayında tek seferde üçlü bir ameliyat geçirmiştim. Bağırsak sarkması ameliyatı oldum, lazerle hemoroidler alındı, mukozal flep ile çatlak ameliyatı oldu. İyileşemedim aksine ağrılarım arttı. Kasa 4-5 kez botoks da yapılmıştı ama işe yaramadı. Biri ameliyat öncesi biri ameliyat sonrası yapıldı. En sonunda başka bir doktora gittim, 2 tane çatlak olduğunu, içte hemoroidlerin de olduğunu, hafiften anal stenoz olduğunu söyledi. Neyseki hemoroidler ciddi bir boyutta değilmiş çatlak iyileşince onlar da sönecekmiş, darlık da sfinkterotomi ameliyatı sonrası iyileşecek boyuttaymış. Diğer doktor da aylarca geçecek diye oyaladı, suçu da bağırsak iltihabına attı. Bir gastroentroloji uzmanı sende ibh var dedi ama tam teşhis koyamadı diğeri de %90 ibn değil dedi. Makattan akıntı vardı ameliyat sonrası, ilk ameliyatı gerçekleştiren doktor kontrolde bağırsak iltihabından oluyor, flep tutmuş iyileşiyor demişti ama Bülent hocaya gittiğimde flepin tutmadığını, fissürde bu kadar fazla botoks uygulaması olmayacağını ve iltihabından fissürden geldiğini söyledi. Öncelikle ben hangi doktorun haklı veya haksız olduğunu söyleyemem ama ilk doktor için memnun olanı da var memnun olmayanı da diyebilirim ve çok yüksek ücretler alıyor. Bülent hoca için de hep olumlu yorumlar vardı, sorunum çözülürse ben de olumlu yorum yapanlar kısmına katılacağım ama benim durumum biraz daha farklı zaten o bölgeden aynı anda ağır aletlerle aynı anda böyle ameliyatlar geçirmek hassasiyet oluşturmuş. Hocanın dediği bu, kendisi kesinlikle para odaklı bir doktor değil bunu söyleyebilirim şimdilik.
Tam iki hafta önce Bülent Menteş'e basınçlı sfinkterotomi ameliyatı oldum. Gaz, gaita kaçırma gibi bir sorun yok. Akdeniz diyeti verdi, onu uyguluyorum ve tuvaletten sonra duşta temizleyip sıcak suyla ısıtılmış havluyla masaj yapıyorum. Aynı işlemi gece uyumadan önce de yapıyorum. Ameliyata 2-3 hafta kala ağrılarım bayağı azalmıştı aslında. %85 olan ağrım %25 e düşmüştü. Ameliyat sonrası da bazen %15-20 bandında bazen %25-30 bandında diyebilirim ama yine de rahatsız ediyor çünkü hep sabit durmam gerkeiyor ağrı artmasın diye ve biraz basınç hissediyorum orada. Tuvaleti yaparken cam kesiği hissi çok çok az ama ameliyat öncesi de böyleydim. Cuma günü telefonda konuştuk hocayla, skin tagler duruyor dedim. Aldım ama şu an ödemli dedi, mantıklı geldi açıkçası zaten skin tagler tamamen gitmiyor onları biraz söndürüyorlar sonuçta onlar deri. Ağrı bir gün daha fazla olur bir gün daha az olur ona takılma şu an orada hassasiyet fazla dedi, zaten basınç hissediyorum biraz ya da kesi ağrısı bilmiyorum. Cam çıkarma hissiyatım çok az, bu sabah biraz oldu ama dün sabah yoktu. Her hafta azalacaktır ağrı dedi fakat tamamen sıfırlanması 3-4 ay dedi. Tabi bu benim durumum için geçerli. İlk ameliyatını hocaya olan ve başka problemi olmayan biri şimdi koşmaya başlamış da olabilirdi. Ağrılar kesinlikle korkulacak cinsten değil, ameliyat sonrası ilk tuvalet böyle hafif acıtıyor, ikinci günde ise hoca beni gerçekten ameliyat etti mi dedim. Şu an problem hafif baskı ve ağrı hissediyor olmam, kas spazmı mı kesi mi bilmiyorum ama gözlemliyorum. Bakalım haftaya nasıl olacak, eğer iyileşirsem hocaya rakı hediye etmeyi düşünüyorum gfdghh
-
quote:
Orijinalden alıntı: lanetbitmediSüleyman Yalçın Şehir Hastanesi'ne gittim. Doktor ismi vermeyeyim. Ama daha önce başka bi doktora gittim özel de o da fissür alınacak demişti. Ben o zaman Lis olurum diye düşündüm. Şimdi devlette Lis olmaz dedi fissüroktemi olacak dedi ona şaşırdım.
Alıntıları GösterEmin değilim ama çatlak iç kas spazmına bağlı değilse bu yöntem uygulanıyor fakat bazı doktorlar bu yönteme karşı çıkıyor diye biliyorum. Bence uzman bir proktologa gözükün. Sezai Leventoğlu ve Bülent Menteş'e gidebilirsiniz, İstanbulda'da Feza Yarbuğ ve İlker Sücüllü isimlerini biliyorum.
-
hocam iyi akşamlar şuan durumunuz nasıl?
umarım -
hocam şuan nasılsınız -
Herkese merhabalar, yaklaşık 8 senedir bende bu rahatsızlık var ve yememe içmeme dikkat ederek wc sırasında ıkınmayarak sıfır ağrı ile hayatımı devam ettiriyorum. Burada söyleyeceklerim 8 senelik gördüklerim edindiğim tecrübeler ve ameliyatların sonucudur. Bu konu ve mesaj çoook önemli ve ameliyat arefesinde veya ameliyat olmayı düşünen arkadaşlarım için açıklayıcı olur özellikle flep fissürektomi ameliyatı düşünen kişiler için. Yazacaklarım çok önemli belki bir kişide olsa gereksiz yere hayatının kararmaması ameliyatlar zinciri içerisine girmemesini sağlayabilirsem ne mutlu bana.
Flep ameliyatından girmek istiyorum. Youtube vb platformlarda FLEP ameliyatı için PR kasılıp hastaların gaz, gaita kaçırma korkularından faydalanılarak hastaları bu ameliyata çektiklerini görüyorum. İlk olarak arkadaşlar bu ameliyat çok riskli ve başarı oranı düşük olan bir ameliyattır. Bir kere makatınızı kesip biçecekler anadan doğma orijinalliği bozulacak. Orjinalliği bozulması sorun değil başarı oranı çok daha düşük. Bu ameliyatı olup 8 senedir gördüğüm kadarıyla doğru düzgün iyileşen bir hasta göremedim. Bakın akıl var mantık var orada küçücük fissür iyileşmiyor doktor orayı kesip biçiyor ve iyileşmeye bırakıyor. Sonuç ise genelde hüsran hastaların önceki hallerini mumla arar olduklarını gördüm. Bir kere bütün dünya LIS yapıyor arkadaşlar başarı oranı ise %90 ve %95. Bütün dünyadaki doktorlar aptal Türkiye'den çıkan 3-5 doktor akıllı ve LIS ameliyatını kötülüyorlar hadi oradan. Yok neymiş gaz kaçıcakmışız altımıza edecekmişiz. Kardeşim sen flep ameliyatının risklerini neden bahsetmiyorsun ? Flepin patlaması orada ömür boyu kalacak bir açık ameliyat kesiği, makat darlığı, anal stenoz, fistül, hasta daha kötü olursa yeni bir ameliyat iyileşmez ise yeni bir ameliyat ve ameliyatlar zinciri. İşin özüne geleceğim burası normal bir yer değil boşuna LIS ameliyatı GOLD STANDART olarak seçilmemiş farkettiyseniz makat üzerinde kesme biçme işlemi yapılmıyor kas üzerinden işlem yapılıyor çünkü makata bıçak vurmak çok tehlikeli. Eeee abi gaz mı kaçıralım altımızamı edelim ? Abi bu küçük bir ihtimal ama artık dayanamıyorsan acılar içerisindeysen herşey allahtan gelir mantığıyla gidip ilmin bilmin bulduğu LIS ameliyatını olacaksın. Bak komplikasyon sonucu belli en fazla gaz kaçıracaksın wc yi tutmada zorlanabilirsin. Bunlar çok nadir kişide görülen küçük ihtimaller. Ama ne olacak biliyormuşsun tuvaletini rahat yapacaksın işe güce döneceksin hayatın normale dönecek acıların olmayacak. Peki flep olursan ? Kardeşim göt paramparça olacak orijinalliği bozulacak , ameliyat başarısız olursa flep patlayabilir doktor doktor gezebilirsin hayatın alt üst olabilir işinden gücünden olabilirsin. Kendini ameliyatlar zinciri içerisinde bulabilirsin. Eğerki bu rahatsızlık başınıza geldiyse iyi bir doktorda LIS ameliyatı olunuz. Hastalık kronik ise botoxta işe yaramayacaktır pek bir zararı olmaz ama boşuna para verirsiniz. Lütfen ilme bilme karşı çıkmayın koskoca bilim adamları, cerrahlar altın standart olarak bu yöntemi bulmuş. Hasta gazda kaçırsa, gaitada kaçırsa ALTIN STANDART ameliyat olarak LIS ameliyatını yapın demişler. Acaba neden ? Çünkü hastaya zarar vermeden yeni bir hasar oluşturmadan en hızlı, en konforlu iyileşmesini sağlamak için bunun dışındaki yöntemlerin başarı oranının düşük veya çok riskli olmasından kaynaklı LIS ameliyatı altın standart olarak seçilmiş ve bu zamana kadar iletişim kurduğum hastalar arasında iyileşip bu rahatsızlığı unutan kişilerin hepsi LIS ameliyatı olmuş. Umarım açıklayıcı olmuştur. İnsan can havli ile yanlış kararlar verebiliyor ve yanlış doktor yanlış ameliyatı tercih edebiliyor ve bunu doğru düşünemediğinden kendi isteğiyle YouTube videolarıyla yapabiliyor. Ayrıca flep ameliyatının iyileşme süreci çok meşakkatli minimum 2 ay hayata ara verirsiniz. LIS ameliyatı sonrası 1 hafta içerisinde hayatına dönebilirsiniz.
Lütfen beğenin mesaj üstlere çıksın ve daha fazla kişi okusun. Çünkü bu flep olayından dolayı çok kişinin canının yandığını gördüm.
-
Bende de flep işe yaramadı, lis oldum. Umarım işe yarar. Darlık oluştuysa onun da çözümü var tabi doğru ellerde ama bu süreçler de hep para, hep uğraşı. Yoruluyor insan.
-
Hocam fissürektomide başarı oranı düşük ve tehlikeli bir ameliyat bence ameliyatı erteleyin.İyice araştırın burası göt şakaya gelmez. Ankarada oturuyorsanız Bahadır Ege, Bülent Menteş, Sezai leventoğlu vb birçok Lis yapan doktor var hiç değilse görüşlerini alın. Maddiyata sakın takılmayın borç bulun birşey yapın. Bu doktorların veya farklı doktorların görüşlerini almadan sakın fissürektomi ameliyatına karar vermeyin. Size 10 doktordan 9 tanesi Lis 1 tanesi fissürektomi diyor ise o doktordan uzaklaşın. İstatistikler hiçbir zaman yanılmaz unutmayın.
-
Canim hocam benim insallah sifa bulursunuz hic gerek kalmaz ameliyata -
Hocam bende LİS konusunda sizi onaylamak için mesaj yazmak istedim.
Yıllar içinde olgunlaşmış kronik anal fissürün, botoks ile veya yeme içmeye dikkat edilmesi ile iyileşmesi çok küçük ihtimal.
Şimdiki aklım olsaydı yine LİS ameliyatı olurdum. 16 ay önce ameliyat oldum, kurtuldum.
Fakat burada kritik nokta şu, eğer çatlak yeni oluştuysa hatta yaşınız genç ise kesinlikle alternatif yöntemler (kremler, yeme içme alışkanlığı, botoks vb.) denenmeli. Yani çatlak akut ise iyileşebilir. Bu paragrafa hamile ve doğum yapmış kadınlarda dahil.
Benim gibi afedersiniz poposu mayasıllı insanların %100 çözümü zor. Neden? Çok aşırı zorlanmalarda, kabızlıkta hafiften kan gelebiliyor fakat iç kas basıncı normale dönüştüğü için acıma yapmıyor ve hiç rahatsız etmeden hemen iyileşiyor.
Kronik çatlağı olup bir şekilde iyileşmiş insanlar UYUYAN ÇATLAĞA sahip oluyor. ( Sakarya dan Zahide Kurt hocanın tabiridir. )
-
Biliyorum hocam bende uyuyan çatlak var yeme içmeye dikkat ederek ilerletiyorum. Nüks edincedd 2 gün içerisinde geçiyor. Benim burada asıl anlatmak istediğim flep ameliyatının lis ameliyatına göre çok fazla risk barındırması ve başarı oranının düşük olması. Youtubeda denk geliyorum flep öven doktorlar sürekli gaz kaçırırsınız altınıza yaparsınız şeklinde tabirlerle insanları korkutup flep ameliyatına yönlendiriyor. Risklerinden bahsetmiyorlar bu doktor yüzünden sayısız ameliyat geçiren hasta gördüm ve birebir konuştum fakat kimsenin bu olaylardan haberi yok o yüzden buradan açık bir şekilde insanları uyarmak için bu mesajı paylaştım. Akıl var mantık var tüm dünya lis yapıyor 3-5 doktor flep yapıyor. Hastalarda Geri dönüşü telafisiz hasarlar bırakabilir. Umarım herkes demek istediğimi anlamıştır. -
Benim anladığım bir kere çatlak oldu mu ameliyatta olunsa çatlak kendi haline bırakılıyor ve her zaman uyuyan çatlak olacak ve iyileşmeye bırakılacak olarak anlıyorum. Eğer yeme içmeye dikkat edilmezse ameliyatta olunsa bu risk her zaman var. -
quote:
Orijinalden alıntı: barisyeter
Benim anladığım bir kere çatlak oldu mu ameliyatta olunsa çatlak kendi haline bırakılıyor ve her zaman uyuyan çatlak olacak ve iyileşmeye bırakılacak olarak anlıyorum. Eğer yeme içmeye dikkat edilmezse ameliyatta olunsa bu risk her zaman var.Çatlak oluşuyor, çatlaktaki acı iç kas spazmı yapıyor, iç kas spazmı da çatlağın iyileşmesini engelliyor. Ameliyatta bu kas doğru oranda gevşetilirse komplikasyonsuz bir şekilde çatlak iyileşiyor çünkü iyileşmesini engelleyen spazm zamanla ortadan kalkmış oluyor yara da kapanıyor. Tabi bu benim bildiğim. Yine de ameliyattan sonra dikkat etmek lazım tekrar çatlak olmasın diye. Ben 3 kişi biliyorum lis ameliyatı olan üçü de sorun yaşamadı bir daha, tabi yine çatlak oluşabilir ama bu sefer akut halde ve kremle vs geçer diye biliyorum.
-
Yara yeri iyileşmediği için skar doku striktur doku oluşturur. Bu doku eskisine göre sağlam değildir. Lis olup spazm kesilir. İyileşsede doku eskisi gibi sağlam değildir. Bir serlikte tekrar aynı yerden fissür açılıyor malesef. Tedavisi spazmı kesmek ve kabızlık yaşamamaktır. -
Evet Lis ameliyatının amacıda bu zaten. Kas kesilince anüs bölgesi genişliyor önceden anüsü ölümüne skan bir kas vardı artık bu yok oluyor. Sizde çok rahat dışkılama yapabiliyorsunuz ve gün boyu o yanma batma cam kesiği hissi olmuyor ve hayatınıza dönüyorsunuz. Yara bu arada iyi basınç olmadığı ve iyi kanlanma olduğu için eskisine göre daha sağlam ve esnek bir şekilde iyileşiyor. Bir nevi uyuyan çatlak diyebiliriz. Zaten elinizide bir yerde keserseniz yara izi her zaman kalır. Burada tekrardan nüketmesi için çok zorlamak gerekir. Uyuyan çatlak olması aslında ameliyat olan kişi için birşey ifade etmiyor ömrünüzün sonuna kadar rahat wc ye gidip ağrınız olmadığı sürece diğer insanlardanda bir farkınız olmuyor.
-
@lanetbitmedi
@Jessie.Pinkman
yazdıklarına tam olarak katılıyorum.
Ameliyat sonrası farkettiğim ve başka bir LİS ameliyatı geçirmiş arkadaştan da aynısını teyit ettiğim bir durum var. Tıbben açıklamasına ulaşamadım.
Konu şu; LİS ten önce çatlağı zorladığım zaman kıpkırmızı kan damlaması oluyordu. LİS sonrası dönemde ise zorladığım zaman pembe renkli kan damlıyor. Şimdiye kadar hiç kıpkırmızı kan damlaması yaşamadım.
Bu olayın tıbbı açıklamasını bulamadım. Acısız kanamaya eklenen bir olayda bu. Çok ilginç. -
Selamun Aleyküm,
Öncelikle herkese geçmiş olsun, Allah şifa versin.
Benim 2021 yılından bu yana Kronik Fissür rahatsızlığım var. Dönem dönem ağrılı zamanlar yaşasamda son 1 - 1.5 senedir ağrım çok olmuyordu. Zaman olarak net hatırlamıyorum fakat bu sene içerisinde bir dönem makat bölgemden bir akıntı olduğunu farkettim, çamaşırımı kirletmeyecek kadar az bir akıntı, şeffaf iltihaplı bir akıntı. Sonrasında fissür ihtihaplanmıştır diye düşünüp önemsemedim. Bir dönem bu akıntı geçti ve ben tekrar önemsemedim, Yaklaşık 1 ay önce dışkılama sonrasında taharat işleminden sonra peçete ile kurulamada kan görmeye başladım ve akıntı tekrar başladı. Bu alanlarla ilgilnen bir dr. kontrole gittim. Maalesef bana fistül olmuşsunuz, Fissür rahatsızlığınız Fistüle sebebiyet vermiş, bunun çözümününde ameliyat olduğunu söyledi. Fissür için LİS yapalım fistülüde temizleyelim 2 rahatsızlığınızıda tedavi edelim dedi. Bende 2 doktora daha gitmek istiyorum. İzmir'de yaşıyorum ve doktor araştırıyorum. Benim durumumu yaşayan tedavi olan ve ya rahatsızlık süreci devam eden arkadaşlar/abiler varsa iletişim kurmak isterim. İzmir de tedavi olup Dr. önerisinde bulunacaklar varsa yine iletişim kurmak isterim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X