Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (327. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.616
Cevap
152
Favori
1.707.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 325326327328329
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

duphalac olur mu hocam bagrsak tembelligi yapar mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • StresliPoncik S kullanıcısına yanıt

Şu an osmolak kullanıyorum daha ucuz ve aynı. Uzun bi süre kullanacağım.

• Magnezyum eksikliği kabızlık yapabilir arkadaşlar. magnezyum takviyesini araştırın bence

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cause35 C kullanıcısına yanıt

Magnezyum takviyesi alıyorum sürekli yetersiz geldi.

• artistan1923 A kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi doktorda oldunuz. Hangi yöntemle oldunuz. Fissür ve hemoroid için hangi yöntemi uyguladılar. Kaçıncı seviye hemoroiddiniz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yaklaşık 10 gün önce 1.5 yıldır aralıksız acısını çektiğim kronik anal fissür hastalığım sebebiyle ameliyat oldum.
    Resmen hayata döndüm. Soruları olan arkadaşlar olursa elimden geldiğince cevaplarım.

• batarist B kullanıcısına yanıt

Izmirde oldum. Ligasure ile pakeler alindi, fissur yuzeyi de temizlenip lis yapildi. 2.5 ay olmus olmasina ragmen hala daha problemlerim bitmis degil. darlik hissediyor gibiyim ama yaralar kapanmadigi icin oyle hissediyor da olabilirim bilemiyorum. ilk 1 ay 1.5 ay her gun zonklamali agrilar yasadim. son bir kac haftadir daha rahatim ama yine 10 uzerinden 2-3 seviyesinde her an yasadigim kas agrisi var. 15-20 dakikadan fazla oturunca hemen yanmalar batmalar basliyor. kicimin uzerine rahat rahat oturamiyorum. bilemiyorum belki normaldir bunlardir. belki de bi komplikasyon gelisiyor.

Çok geçmiş olsun. Ameliyat öncesi farklı doktorlardan da görüş almış mıydınız hocam. Yoksa tek bu doktora muayene olup ameliyat mı oldunuz. Aslında hemoroid ameliyatlarından sonra toparlanma çok uzun olmuyor ve bu belirttiğiniz rahatsızlıklar pek görünmüyor diye biliyorum. Sanki fissür üzerinde yapılan işlemlerle ilgili gibi. Ameliyat sonrası doğal olarak bir toparlanma süreci oluyor evet ama özellikle otururken ağrı sızı yaşamanız ve yürürken falan dikkat çekici. Doktorla görüşüyor musunuz o ne diyor bu durumlara

• batarist B kullanıcısına yanıt

ameliyat oncesi 3-4 farkli doktorla gorustum. hepsi hemen hemen benzer seyleri soyledi. bir kere de botoks yaptirmistim ise yaramamisti. doktorla gorustum tabi bunlar normal bir sure icinde gececek dedi. hala daha iltihap akintilarim var, bu da yaralarin kapanmadigini gosteriyor. yine forumlardan redditten falan arastirdigima gore ameliyat sonrasi 2-3 ay sikinti yasayanlar var. bir doktorla gorustum telefonda o da kimi insanlarda kimi durumlarda iyilesme 3 ay hatta 4 ayi bulabiliyor biraz daha sabret dedi. bakalim bekleyecegim bir sure daha.

Kimi insanlarda iyileşme sürecinin uzaması doğru hocam. Üçbeş gün içinde ayağa kalkan da gördüm, aylarca tam düzene oturmayan da. Ameliyatınız biraz ağır ameliyat sanırım, kimi durumlarda böyle komplikasyonlar olabiliyormuş. Ben üç senedir hemoroidlerle uğraşıyorum. Türkiye’de ve bu Forum‘da adı geçen 4 5 doktora gittim. Hepsi ameliyat dedi fakat hepsi farklı yöntem söyledi. Benim de içime bir tanesi sindi ve perşembe günü ona ameliyat olacağım. Çünkü böyle yaşanmıyordu artık hocam. Biraz daha zaman verin kendinize bence, o zaman yine bir detaylı baktırırsınız. En azından tuvaletinizi rahat yapıyorsunuz şu an aşırı bir kanama ağrı gibi bir şeyiniz yok. Buna da şükür. Bu lanet hastalığın ne %100 komple çözümü oluyor ne de %100 adamakıllı bir ameliyatı

Merhaba, yakın zamanlarda olmuşuz, benim de yarın tam 2.5 ay olacak.. Ben sadece fissür ameliyatı oldum (Fissür yüzeyini sanırım yakarak temizlemişti doktor). Ama benim de henüz tam geçmiş değil.. Tuvalette acı, yanma gibi bir sorun yok, durduk yere de bir sancı vs. yok. Ama fissür yaraları hala iyileşmedi, yürürken, hareket ederken batma tarzı rahatsızlıklar oluyor.. Gazlı bez koyuyorum hala, bazen bulaşma şeklinde kanamalar oluyor (dışkıda kan yok, sonrasında oluyor hafif şekilde)

Bu günlerde feci kaşıntı başladı, iyileştiği içindir diye umuyorum, ama batma tarzı hafif acılar devam ediyor hareket ederken. Spor falan yapamıyorum bu yüzden..

Tabi benim özel bir durumum var, geçirdiğim başka bir rahatsızlıktan dolayı kan sulandırıcı kullanıyorum her gün. Belki geç iyileşme nedeni budur ya da kendimi avutuyorum..

Bir de ameliyattan 1.5 ay önce botoks yaptırmıştım başarısız, onun etkilerinin de tam bitme sıraları, o yüzden de belki daha çok hissediyorum bu batmaları diye düşünüyorum. Çünkü 15 gün öncesinde pek yoktu.. Doktor da genelde 2 ayda tamamen geçer ama 3 ayı da bulabilir demişti. Bekliyoruz bakalım..

Geçmiş olsun..

• Merhaba öncelikle herkese geçmiş olsun .

Fistül hastasiyim . malum bunun dereceleri var basit fistulunuz varsa isiniz daha kolay ama komplike ise😔

Kucuklugumden beri kabizlik sorunu yasiyorum . bu sorunun nedenleri lifsiz sebzesiz meyvesiz corbasiz beslenme . ve tabi mukemmeliyetci yapi. psikolojik temelide cok onemli . bu yuzden kronik kabizlik yasayan arkadaslara imkanlari varsa psikologada gitmelerini tavsiye ederim .

Yasadiklarimi anlatacagim ve hala surec devam ediyor . ve gorustugum muayene oldugum ameliyat oldugum ve arastirdigim doktorlarla ilgili bilgi verecegim.

• 2017 yilinda

anal apse . apse sicak su oturma banyosu neticesinde kendiliginden bosaldi ( siz siz olun apsenizin olustugunu anladiginiz anda gidin hastanede islem yaptirin hemen apse cok derin degilse bir jiletle bile bosaltilir kendiniz yapmayin . Derinse apse ve buyukse epidural ( belden ) anestezi yada genel anestezi altinda bosalttirin . Panik atagi olanlar epidural yaptirmasin bence . )

Sonuc : Apse fistule cevirdi ama ufak basit fistuldu Anüsün dibindeydi .

Lazerle hemoroid aldirma ve basit fistul icin fistulotomi ( lazer sonrasi makatta biraz darlik ve ilerleyen yillarda ic ve dis hemoroid tekrari )

4 yil boyunca apse olusmadi hemoroidler zamanla tekrar cikti .

2021

Sagliksiz beslenme hareketsiz yasam psikolojik sorunlar stres uykusuzluk .

Ceviz buyuklugunde ve uç vermeyen biraz derinde apse . bir anda Saatler icinde olustu . Uskudar devlet hastanesi Doc Dr Mustafa Çadirci cok yogun oldugunu soyleyip bana gunluk 2000 mg antibiyotik hap +1000 lik antibiyotik igne seklinde toplam gunluk 3000 mg antibiyotik verdi . Eczaci gorunce bi yanlislik var sanirim doktor beye birdaha sorun dedi . Evet sordum tekrar bunlari kullan diyip benim apsemi boşaltmadi . Kurutmaya calisti . Başindan salladi beni . Beni acile gonderip apsemi bosalttirmaliydi ..Bende Doc olmus bi bildigi vardir diyip dinledim. dinlemez olsaydim . Antibiyotikler 10 gun icildi igneler vuruldu Ama bende kurudum bu kadar antibiyotigi icince apse kuculdu . ama gecmedi . Hemoroidlerde zorladi . Agri gecsin hemoroid agrisi dursun şiş insin diye Bu arada bi taraftan makata icine krem sıkıyorum . procto glyvenol kullandim bu cok fayda etmeyince anectra kullandim. ( bu anectra bu tarz kremlerin en guclusu ama cok bas agrisi yapiyor ) gelelim bu krem kullanma isine cok afedersiniz aslaa bu kremlerden makatiniza surmenizi tavsiye etmem. ( Mide agrisi ulser vs hap icmeye karsi sikintiniz yoksa icin DAFLONU rahatlasin makat agriniz insin hemoroid siskinligi . Anüsten iceri herhangi birseyyy sokmayin krem hap vs vs . Bu kremler basta iyi gibi gorunen ama makat icin zararli kisa sureli cozum olup daha buyuk soruna neden olabiliyor . ( Şahsen bende oldu )

• Hikayem cok uzun kimseyi sıkmadan en iyisi genel bilgi vereyim . Merak ettikleriniz varsa sorarsaniz onlari yanitlayayim .

Doktor Tavsiye Muayene olduklarim

Istanbul icin

Prof. Dr. Ilker SÜCÜLLÜ( Maddi durumunuz varsa kendisine en azindan muayene olun dogru bilgileri kendisi verecektir baska doktorlar gibi para icin abartmaz. dogrusu ne ise onu soyler . Ben defalarca muayene oldum ameliyatima girsin kendisi yapsin cok istedim ama maddi imkansizligimdan olamadim . Her konuda harika bir doktor .Turk Kolon ve Rectum Cerrahisi Dernegi Ilker Sucullu yazarsaniz bilgileri var Doktorun.

Doc Dr Cihad TATAR onceden Samatya devlet hastanesinde idi suan Acibadem Saglik grubuna gecmis sanirim . Bu doktorda iyi bi doktor .

Cerrahpaşa Prof Dr Asiye PEREK . emekli olmadiysa bu doktorda iyi bir doktordur ama biraz sert ve asabi . Ben kotu gunlerine denk gelmiste olabilirim sirf bu yuzden ve avrupa yakasinda oldugu icin mesafeden ameliyat olmadim . Keske keyifli gununde muayene olsaydim . beni biraz rahatlatmak icin sanirim cok canim aciyarak sag tarafimdaki apseyi bosaltti biraz ve siringa ile cekti . Şiringa ile ceksekte surekli dolacak antibiyotiklerini kullan biraz apse kuculsun kurusun kolonoskopi ol mr cekin sonrasi ameliyat dedi . Ama cok bilgili basarili bir doktor . ama olmadim saydigim sebeplerden . Ama gidip gorusmenizi tavsiye ederim Belki iyi keyifli gunune denk gelirsiniz .

Doc Dr Selçuk KAYA Kartal lutfu kirdar sehir hastanesi . Ceviz buyuklugundeki ve cok derindeki anal apsemi fistule cevirmeden acilden girdim bosaltti ( Genel anestezi ile ) Allah bin kere razi olsun sol tarafimda Fistul olusmadi . Devlet hastanesinde gorev yapiyor

Doc Doğan YILDIRIM Haseki EA . Bu doktorda cok bilgili cok kisi tavsiye etti bana . Ama avrupa yakasinda surecim zor olur mesafeden dolayi ameliyat olmadim 😔

Muayene olmadim ama cok tavsiye edilen bir doktorda Doc Dr Nuri OKKABAZ

Yillarin Duayeni Prof Dr Nihat BENGISU 🙏🌸 cok tanidigimi hemoroidden kurtardi .

PROF Yunus Emre ALTUNTAŞ KARTAL LUTFU KIRDAR SEHIR HASTANESI EN SON KOMPLIKE FISTUL AMELIYATIMI BU DOKTORUMUZ YAPTI SUREC DEVAM EDIYOR BILGILENDIRECEGIM . Kendisi ile gorusmek cok zor . Hastane cok yogun ameliyatlar cok Allah doktorlarimizinda yardimcisi olsun .

• Istanbulda Muayene oldugum veya ameliyat oldugum ve gidilmemesi gereken doktorlar

RTU aslaaa rabbim bana birdaha boyle bir muayene nasip etmesin . Secde durumunda ben sadece rahatsizligima bakicak sandim egildim . Anusten bi anda haber vermeden bir aletle girdi icini kurcaladi ben dizlerim kirilip bayginlik gecirince durdu . ben diger tarafa gittim geldim . Bana muayene sonrasi Makatta ciddi daralma makat sarkmasi bagirsakta tikaniklik, fissur , fistul hemoroid vb yiginla sey saydi .Ne ararsan varmis bende . hemen su tahlilleri yaptir yarin gel yapalim ameliyat dedi . Nakit dedi bir kurusta indirim yapmadi sene 2021 18 bin TL istedi . cok islem oldugu icin bu kadar tutmus . ben bunlari duyunca ve agrinin etkisiyle ( Muayenehaneye girerken agrim yoktu muayeneden sonra o sert soktugu neyse 1 hafta oturamadim . Gitmeyinnn olmayin ameliyat derim . Psikolojimm bozulduu . Arastirirken baska doktor Ilker Sucullu hocami buldum Cunku hemoroid fistul vardi . Digerleri yok bendee ..sagolsun Ilker Sucullu Hocaya gittim kendisi aydinlatti beni. .

• Suan ameliyatli hasta yatagimdan yaziyorum . cok cektim bu illetten . ins bu son olmustur . uykum geldi suan . yarin diger doktor isimlerini yazacagim . Gidilebilecek doktor Mugla Ankara ve Bursadanda doktor ismi soyleyecegim . Cok arastirma yaptim cok muayene oldumm cok yiprandim cok yoruldum aci cektim . hala cekiyorum . Elimden geldigince bu hastaliklara yeni yakalanmis insanlara bi nebze olsun yardimci olabilmek .

• Doc Dr. Mustafa Çadırci gitmeyin . Beni antibiyotiklere bogdu daha kotu etti apseyi bosaltmadi . 3 yilki mucadelemde onun yanlis tedavi katkisi cok . Hakkimi helal etmiyorum . En son Uskudar Devlet hastanesindeydi .

Umraniye Devlet Hastanesi Mustafa

Özbağrıaçık . Cok kotu bir anal apse bosaltma islemi yapti genel anestezi altinda . 1 ay raporlu olmak zorunda birakti. yerimden kalkamadim sağ kaba etimle ayni buyuklukte bir et ödemi daha olustu resmen altimda . apse drenaj bu kadar gec iyilesen bir rahatsizlik degil . ki iyilesmedi fistule cevirdi . 3 yildir Çekiyorum iste .

Mustafa hoca iyi bir meme cerrahi. Cok hastasi meme cerrahligindan memnun . ama asla progtolog degil ki bunu kendisi altimda koca bir ödemle gittigimde kendisi soyledi ben meme cerrahiyim diye .

Isin en onemli tarafida bu zaten her Genel Cerrah proktolog degildir . Genel Cerrahide belli alanlarda uzmanlasiyor yada surekli ayni ameliyatlari yapiyorlar . Ornegin 15 yildir cogunlukla meme ameliyati , cogunlukla mide ameliyati ,cogunlukla safra ameliyati cogunlukla bagirsak hastaliklari ameliyatlari vb cogaltilabilir . Tek bir alanin en iyisi oluyorlar .

Bahsetmeyi unutmusum Sayin Prof Dr Şevket Cumhur YEĞEN harikaa bir doktorr sevecenligi babacanligi doktorluk bilgisi insanligi . Marmara Unv EA Hastanesinde .

Kendisine telefondan mesaj yazdim sagolsun hemen aradi . Yanima gel goruselim dedi . mesajlarada cevap veriyor sagolsun guzel yurekli hocam. Yanina gittim dedi o isin uzmani Progtologlar ( yani demek istedigi hemoroid fissur fistul bu rahatsizliklarin ameliyatlarini cok yapmadim ) Ama internettende arastirabilirsiniz mesleginde cok cok iyi bir doktorumuz . safra karaciger pankreas vb ne varsa cok iyi . Ihtiyaci olan sifa bulmak isteyen tanidiklariniza tavsiye edin derim .

Cumhur hocam bana Wafi Atalay doktorumuza gitmem gerektigini soyledi . Wafi hoca 2020 ye kadar Marmara EA dymis ama sonra Ozele gecmis . Her cuma ogrencilerin derslerine girmeye geliyor . Ben cuma gider beklerdimm sagolsun kirmadi beni . Mr sonucumu degerlendirdi . herkesin zorlukla yorumladigi mrimi 20 saniyede cozdu komplike olan tum fistul yollarini gosterdi bana yerlerini . Surekli apse olustugu icin bende oncelikle chron rahatsizligim olup olmadigini sordu . bilmiyorum dedim . Bu yuzden oncelikle benim chron olup olmadigim arastirildi . degilmisim sukur. Chron hastalarina ameliyat cozum degil . ameliyat yapmak isteyen olursada olma demisti .Kendisi ozel hastanede oldugu icin maddi durumdan dolayi Wafi doktorumuzada ameliyat olamadim . Maddi imkaniniz varsa gorusmenizi tavsiye ederim .

Marmara unv de bir diger Doktor Ogr. Uyesi Tevfik Kıvılcım UPRAK kendisi Ayni hastanede devam ediyor .

Gidecekseniz bu iki doktorumuzdan randevu almaya calisin .

• FSM de sadece ( Fatih Sultan Mehmet EA ) Uzm Dr Mehmet Mahir Fersahoğlu' na gidin . cok insancil cok iyi bir doktor . fistulu ve fissuru bilmem ama hemoroidi olanlar gitmeli . Allah boyle doktorlari basimizdan eksik etmesinn .

Ayni hastanedeki Birol Ağcaya gitmeyinn sakinnn . ki zaten uzmanligi makat hastaliklari degil.

Eyup Devlet hastsnesinde Pendik devlet hastanesinde proktoloji alaninda iyi bir doktor cok yok .

Istanbulda Devlet hastaneleri Genel Cerrahisi iyi olan doktorlarin oldugu . Marmara EA , Prof Suleyman Yalcin Sehir Hastanesi . Kartal Lutfu Kirdar Sehir hastanesi , FSM , Cerrahpaşa , (Bezmialem Vakif ) ,Haseki .

• Gelelim diğer şehirlere Bursa Prof Dr Ersin ÖZTÜRK cok basarili bir hekim biraz ciddi sert bi doktor ama ameliyatlari cok basarili . Ozel hastanede calisiyor .

Ankara Bilkent Sehir Hastanesi Prof Dr. Gürel Neşşar cok basarili bir hekim . Mesafeden dolayi kendisine ameliyat olamadim . Harika bir insan . randevu almak zor ama alabilmek icin elinizden geleni yapin derim . Devlet hastanesinde gorev yapiyor .

Konya Op Dr. Bulent ERENOĞLU . kendisi özel hastanede . arkadasimin kuzeni oldu fistul seton yapildi . duzenli kontrole gidiyor. durumu gayet iyi .

• aytekin57 A kullanıcısına yanıt

Eczaneden lavman alın E.S. Enema evinizde bulunsun. Makat içerisine su asla sıkmayın enfeksiyon füstül iltihap bunlar olur. Birde laktüloz yani osmolak duphalak şurup kullanın sürekli. Kuru kayısı günde üç beş tane zeytinyağı sabah öğle akşam bir çorba kaşığı. Kabız olmak yasak.

• 
Sayfa: önceki 325326327328329
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.