Geçmiş olsun ağalar uzun zamandir sadece okuyup geçiyordum bende kendi tecrubelerimi paylaşayim. Oncelikle botoxa surekli para tuzagi işe yaramiyor diyenlere sesleniyorum. Babalar botoxta olsaniz liste olsaniz flepte olsaniz, Ameliyat sonrasi BESLENMEnize dikkat etmezseniz sorun hep karşiniza çikacaktir. Ozel hastahanede botoxla tedavi oldum ameliyattan sonra ilk 2 ay beyaz ekmek tüketmedim. Her gece zeytinyaği içip uyudum. Beslenme düzenimi stabilleştirdim. Ve en en en önemlisi tuvalet düzeni. Her sabah kahvaltidan 15 dakka sonrasina ayarladim. Ameliyat olalim 1yil oldu. Bir damla kan dahi akmazken 1saniye bile bu aciyi çekmedim. Günde 5L yi aşan su tüketimi de cabasi.Aşiri dozda aci ve baharattan uzak durdum. Alkolle tüm bağlantimi kestim.Ameliyat süreci ilerlediği vakit yavaş yavaş ekmek tüketimine geçtim. Fast foodu hayatimdan çikardim. Nerde piştiğini görmediğim yemeği yemedim. 6.ay kontrolu ve kolonoskobiyle iyice emin oldum iyileşip iyileşmediğime. 1 yil geçmesine rağmen halen zeytinyaği kullanirim. Suyu bol bol içerim. Her dişkilamadan sonra iyice temizlenir duşa girerim. Nacizane tavsiyem hangi ameliyati olduğunuz pek farketmiyor. Iş maalesef yine size düşüyor... |
Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (325. sayfa)
-
-
Mrb arkadaslar. Tatil icin Antalya taraflarindayim da. Bu bolgede onerebileceginiz proktolog varmi acaba. İnternetten baktim ama pek goremedim acikcasi. Yardimci olursaniz sevinirim -
Pazartesi günü ege üniversite hastanesinde doçent proktoloji doktoruna lis ameliyatı olacağım elimden geldiğince burdan bilgilendirme yapacağım..herkese acil şifalar -
Geçmiş olsun inşallah başarılı bir operasyon gecirmissinizdir -
Çok teşekkür ederim ..öğlen 1 gibi yapıldı ameliyatım belden aşağısı uyusturuldu operasyonu hiç hissetmedim 4 saat sonra anestezi etkisi geçince ağrılarım başladı sonuçta kesi yapıldı ve dikildi..
Akşam 7 buçukta taburcu edildim verilen ilaçları aldım suanda daha hafif bir şekilde ağrılarım var..çıkmadan damar yoluyla bir ağrı kesici daha verildi..cuma günü kontrol için çağırdı..henüz tuvalete çıkmadım yarın Allah yardım etsin inşallah çok ağrım olmaz ..şifa Allahtan..
Ameliyatımın 3. Günündeyim dün olduğu gibi bugünde tuvalet esnasında hafif dikiş ağrılarım oldu o cam kesiği hissi ve tuvalet sonrası oluşan kas spazmının verdiği ağrı çok şükür yok
istemsiz bir şekilde gaz kaçırma yok hatta gazım olduğunda hissedip istemli bir şekilde çıkarıyorum umarım böyle devam ederim..şifa Allahtan..
4. Gün sabah kalkar kalkmaz tuvalet ihtiyacı hasıl oldu ve en rahat tuvaletimi yaptım aylar sonra.. ve en iyisi wc sonrası 10 saat 12 saat ağrı çekiyordum o ağrı ortadan kalktı çok hafif ameliuat yerinin ağrısı var ,wc sonrası çektiğim ağrının acının % 5 i kadar en fazla.. bu müthiş Bi duygu ağrısız wc büyük şükür sebebiymiş:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baam35 -- 19 Eylül 2024; 13:5:53 > -
Geçmiş olsun. Lavman vs yaptıysanız bazen tuvalet gelmeyebiliyor hemen. Ben üçüncü gün gidebilmiştim, çok strese girdim, moralim bozuldu ama bir sorun olmadı..
Fissür ağrılarından sonra sizi üzecek bir ağrı olacağını düşünmüyorum.. İlk bir hafta çok oturmamaya çalışın, uzanır pozisyonda dinlenin... Tekrar geçmiş olsun..
-
Doktorun adını yazar mısınız bende izmirde yaşıyorum muayene olabilirim memnun iseniz doktordan -
Herkese çok geçmiş olsun. Ben de 2.5 ay önce mukozal flep yöntemiyle (lis yapılmadı) fissür ameliyatı oldum ama iyileşemedim aksine ağrılarım arttı. Doktorun ismini buraya yazmak istemiyorum ama mesaj atabilirsiniz. Buna ek olarak Bülent Menteş'e gitmeyi düşünüyorum, belki o iyileştirir beni. Aranızda Bülent beye ameliyat olan varsa sonucu bana yazabilir mi, olumlu veya olumsuz farketmez. Bana sorunuz varsa özelden de yazabilirsiniz.
-
hocam lis mi oldunuz flep mi
-
Lis ameliyatı oldum, şuan çok iyi yani sadece dikiş yerinde hafif ağrılarım var..
Ben bu hastalığı 4 aya yakın çektim, burda okuyorum bazen 5 sene çektim 10 sene çektim diye yazanlar oluyor ama herkesin ki farklı olmalı ben 4 ay aralıksız çektim her wc sonrası 10 12 saat ağrı , acile gittim onlarca kez ağrı kesici için gece yarıları kalkıp sıcak sulara oturmalar anuflex locafen kortos proctolog anestol anrecta gibi kremleri kullandım baktım ağrıların sonu yok işkenceye döndü ameliyata karar verdim dr araştırdım izmirde bu işi yapan özel dr 70 bin istedi kart girerse işin içine 80 dedi
Gerçekten önemli Bi ameliyat evet ama aynı zamanda uzman Bi dr için 10 dakikalık kolay Bi ameliyat özel çok istiyor çünkü insanlar ağrıya dayanamıyor artık mecbur kalıyorlar..
Çok şükür ege üniversitesi hastanesinde proktolog olan doç dr buldum muayene sonrası 3 gün içinde ameliyatımı yaptı ve o wc ağrıları bitti tamamen rahatça tuvalet yapmayı özlemişim yiyip içtiğime dikkat ediyorum Allah düşmana vermesin bu hastalığı..umarım çeken herkes tez zamanda kurtulur
Ama benim gibi kıvranan varsa hergün çeken varsa hiç çekmesin uzmanı bulsun hayırlısı desin ameliyatı olsun derim..
Çünkü her dr gaz dışkı kaçırma riskini en basta söylüyor en kral dr dahi bunu söylüyor ama ben herşeyi göze aldım dayanılacak bir ağrı değildi çünkü
Çok şükür başarılı geçti wc çok kolay çıkıyorum ve gazımı dahi istemli olarak ben çıkarıyorum nokta leke de yok çamaşırda..
Benim yaşadıklarım bunlar herkese acil şifalar dilerim
-
Merhaba, çok geçmiş olsun. Hangi doktora oldunuz ameliyatınızı?
-
Doç osman bozbıyık yukarı bakın detayları yazmıstım
-
Hocam merhabalar, ameliyat öncesi sizde gaita çapında incelme var mıydı ? Ameliyat sonrası bu olay normale döndümü ? Birde gaz gaita kontrolünde öncesine göre herhangi bir zorlanma vb. birşey hissediyor musunuz? Doktor kasınızı tamamen mi kesti yoksa yarım olacak şekil demi ? Son olarak fissür hattına bir işlem yapmış mıydı :)
-
Merhaba hocam
Evet incelme vardı sfinkter 10 12 saat kasılı kalınca daralma oluşuyor illa ki Ve dışkı da inceliyor
Ameliuat sonrası rahat yapıyorum ve daha hacimli gibi
Kontrolde hiçbir sıkıntı yok gazı istemli çıkarıyorum hiçbir leke falanda olmadı
Tamamını kesmeyeceğini gerektiği kadar gevşeteceğini söyledi ve öyle yaptım dedi sonrasında
Fissüre dokunmadı kendi iyileşecek dedi..
-
Arkadaşlar sadece hemoroid ameliyatı için longo, lazer, ultrasonik disektör, bunlardan hangisi daha mantıklı olur sizce. Her doktor ayrı bir yöntem söyledi ve hepside söylediği yöntem harici diğer yöntemleri olumsuz olarak nitelendirdi. Yani lazer diyen longo olmaz dedi, longo diyen lazer olmaz dedi. Çok arada kaldım. Sadece hemo ameliyatı olacak. Fissür fistül vb hiçbirşey yok. Çok arada kaldım -
Bildiğim kadarıyla 3.evre ve 4.evre için ameliyat öneriliyor. Sizin hemoroidleriniz dışarıda mı bu da önemli. Lazerde de iki tür var sanırım, biri muayenede 5-10 dakikada çözülüyor diğeri ameliyathanede yapılıyor diye biliyorum ama emin değilim. Ben 2.5 ay önce ameliyathane koşullarında fissür ameliyatını da olurken lazerle hemoroidoplasti yapıldı. İçteydi hemoroidler, bir sorun yaşamadım bununla ilgili ama fissür sorunum devam ediyor.
-
Benimkiler de 3. 4. Evre arasında. Hatta 4 e yakın gibi diyebilirim. Hemoroidler içerde. Ama tuvalet esnasında dışarı çıkıyorlar ele geliyorlar. Sabah uyandığımda içeri girmiş oluyorlar. Tabi wc sonrası sıcak su, sonra krem sürmek, sonrasındada uyuyorum. Bu işlemleri yapıyorum. Sabah içeri girmiş oluyorlar.
Tuvalet esnasında kanama ağrı sızı cam batması gibi şeyler yok bende şükür. Sıkıntım hemoların dışarı çıkması. Bu sebeple wc sonrası oturamam, ayakta çok duramam. Uzanmam lazm. Bu sebeple artk yoruyor tabi. Gece mutlaka iyi uymama lazm. Uykuda kaslar gevşediği için sanırım içeri rahatça giriyorlar.
Ameliyathane ortamnda lazer işlemi bana önerdikleri.
O kadar arada kaldım ki anlatamam hocam. Her hoca kendi yöntemini söyleyip diğerleri olmaz deyince, bu sefer arada kalıyor insan. Acaba hangisi uygun diye -
Anlayabiliyorum, zor bir durum gerçekten. Dördüncü evrede sanırım hiç içeri girmiyor. Burada daha çok fissürle ilgili paylaşımlar var ama hemoroid için de vardır belki başlık, daha çok bilgi bulabileceğiniz.
-
Baktm hocam ama pek bulamadım. Pek öyle kimsede paylaşmıyor eskisi gibi. Olabildiğince bende bulmaya çalışıyorum. Teşekkür ederim -
Merhaba, nasıl oldunuz? Ben bağırsak sarkması ameliyatı olmuştum 6 hafta sonra düştü dikişler. Doktor da 3-6 hafta arasında düşer demişti. Acıya gelince fissür hattınız toparlıyor olabilir veya ameliyattan kaynaklı olabilir çünkü bu mesajı yazdığınızda sadece 3 hafta olmuş. Umarım şu an daha iyisinizdir, biraz daha bilgilendirebilir misiniz? Ben de Bülent Menteş'e gideceğim de.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X