Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (326. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
6.616
Cevap
152
Favori
1.707.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 324325326327328
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baam35 B kullanıcısına yanıt

Doktor ismi nedir acaba?

• Ege Üniversitesi Doç. Osman Bozbıyık..

Biraz önceki mesajlara giderseniz ayrıntılı bir şekilde süreçten bahsetmiş arkadaş.

Geçmiş olsun..

• Merhabalar lis ameliyatı sonrası bugün 12. Gün kontrole gittim herşey yolunda hiçbir sıkıntı yok gaz dahi kaçmıyor çok şükür..
    Bu hastalığı benim gibi aralıksız çeken varsa gitsin uzmanını bulsun kurtulsun ben 4 ay aralıksız her wc sonrası 12 saatlere varan ağrısını acısını çektim şimdi boşuna çekmişim diyorum
    Wc çok rahat sonrası ağrı hiç yok gerçekten büyük nimet sağlık değerini bilelim yukarı sayfalarda da ameliyat sürecini yazdım zaten ..herkese acil şifalar dilerim

• Baam35 B kullanıcısına yanıt

hocam sizde hemoroid de varmiydi sadece catlakbmiydi

• Durumla ilgili güncelleme:

iltihabi bağırsak durumu çıktı bende ama görece çok hafif ve doktor direkt crohn veya ülseratif kolit diyemedi. Crohnda kas spazmından bağımsız kendi kendine fistül, fissür gibi durumlar olabiliyor ve fissür için ameliyat önermiyorlar iltihap baskılayıcı ilaçlar vs kullanılarak geçmeye bırakılıyor. Açıkçası şu an iyiyim (iltihabi bağırsak konusunda), günde bir veya iki dışkılama oluyor 1.5 aydır, doktor iltihap yüzünden fissür geçmedi diyor. Haklı olabilir de haksız olabilir de, ikinci bir görüş de alacağım sonra tekrardan burada bilgilendirme yaparım. Yabancı forumlarda da konuştum fissür problemi olanlarla, lis olup kurtulmuş çoğu. İltihabi bağırsağı olanlar da hastalık ilaçla remisyona girdiğinde geçmiş ya da yine lis olup iyileşen var ama iyileşemeyen de var çünkü iltihap vücudu tutuyor.

• Belirtileriniz neydi hocam ? Sikayetleriniz ya da ?

• Ankarada bahadır ege hoca var. Daha önce muayene olan var mı arkadaşlar aramızda. Nasıldır? Ona muayene olmayı düşünüyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • batarist B kullanıcısına yanıt

Çok iyi bir doktor diye biliyorum. Hatta bundan 3-4 sene önce ona ameliyat olup iyileşip şuan hiçbir sorun yaşamayanlar biriylede konuşmuştum.

• sonra sanırım kendime nazar değdirdim. ameliyattan sonraki ikinci ayımda, her şey yolunda ve iyi görünüyorken, başıma önce ishal sonra da ishali keseyim diye uğraşırken korkunç bir kabızlık geldi. doğum gibi bi eziyet, sonraki iki gün şiddetli ağrı. ilerleyen haftalarda iltihapvari bir akıntıyla beraber içerde bir şişlik baş gösterdi. botox da etkisini kaybetmeye başladı, üçüncü ayın ortalarına kadar doktora gitmeye cesaret edemedim, kendi doktorum başka şehirde zaten, en sonunda bahçelievler medipol’de bir kadın uzman buldum ve ona muayene oldum. dış muayene ile fissürümün %80 iyileşmiş, hemoroidlerimin apse yapmış olduğunu söyledi ve hemoroid ilaçları verip yirmi gün sonra kontrole gelin dedi. hastaneden dans ederek çıktım. fitil + doxium; şişlikler kayboldu, 20. gün kontrole gittim ve bu sefer doktorun söylediklerinden hiçbir şey anlamadım :) 

fissürüm iyileşmeye yüz tutmuş (oran vermedi) ve devam eden akıntı iyileşme sıvısıymış. altı ayı beklemeden bir şey söylenemezmiş ve müdahale edilemezmiş, spazmım olsa botox önerirmiş ama spazmım yokmuş, bekleyip görecekmişiz ve bu kadar kaygılanmayacakmışız özetle. locafen verdi ve eve, evle birlikte adeta en başa döndüm.

tuvalet sonrası az miktarda ağrım var ve belli ki hemoroid kaynaklı değilmiş. psikolojik olarak çöktüm. yeniden botox mu yaptırsam, iki ay daha mı sabretsem, kendi doktoruma mı gitsem, oturup bayılana kadar ağlasam mı, bilemiyorum. 

iyileşme sürecini yaşayan arkadaşlar, bu işler nasıl oluyor, hangi evre ne kadar sürüyor? dördüncü ayımı geride bıraktım, tablo normal mi, tavsiyesi olan var mı, ne yapmalıyım?

• ne ameliyati olmustunuz ? Detayli paylasabilir misiniz acaba ? Ben de tam 2 ay once hemeroid ve fissur ameliyati oldum fakat 2 ay sonunda normal hayata donmus sayilmam. detayli bir yazi paylasacagim onumuzdeki gunlerde surecle ilgili.

• Güncelleme: 3 hafta sonra Bülent Menteş'e lis ameliyatı olacağım, ayrıca başka gastroenteroloji doktoruyla da görüştüm. İltihabi bağırsak %90 değil dedi, şu an tam teşhis koymak için tablo yetersizmiş ve 1 cerrah, 2 gastrocu lis ameliyatı için uygun olduğumu söyledi. Kas spazmı çok yüksek, hafif daralma da oluşmuş. Önceki ameliyat da o bölgede duyarlılığı arttırmış ve fissür iltihaplanmış. Ücret olarak görece daha uygun Bülent hoca, para odaklı biri değil tam bir akademisyen ve objektif, gerçekçi yaklaşıyor, güven veriyor. Umarım ameliyat sorunumu çözer. Bir de akdeniz diyeti ve spor önerdi, zaten o şekilde besleniyorum ama sporu ağrıdan yapamıyorum.

• nonamee97 N kullanıcısına yanıt

Size zaten flep yapilirken kas gevsetme yapilmamis miydi ?

• artistan1923 A kullanıcısına yanıt

hayır, sadece flep yapıldı

• nonamee97 N kullanıcısına yanıt

O da nasıl bir zekanın ürünü. Kaş gevsetilmezse fissur hattı iyileşmez. Bu çok temel bir bilgidir.

• Valla bilemiyorum, benim bildiğim sadece flep yöntemi kas spazmı olmayan hastalara yapılıyor işte doğumda çatlayan vs

• fissur ve hemeroid ameliyatimin uzerinden 65 gun gecti. maalesef dertlerim bitmis degil. hala daha gun icinde kas agrilarim oluyor. ara ara zonklama yasiyorum. bu agrilar kesinlikle hemeroiud ya da fissur agrisi gibi degil, daha cok kas agrisi gibi. 65 gunun 65inde de bu agrilari yasadim. diskilama esnasinda bir aci yok. fakat otururken, yururken makat bolgemde sizlama gibi agrilarim var ve her gun ha gecti, ha gececek diyorum ama sanki kendimi avutuyorum psikilojisine girmeye basladim. ameliyattan 65 gun sonra bunlari yasamak sizce normal mi ? tecrubeli arkadaslarin yorumlarini bekliyorum.

• Botoks devlet Hastanesi'nde yapılıyor bilginiz olsun. Boşa para vermeyin.

• bugün kendi doktoruma geldim nihayet. evet orada bir çatlağım varmış, eskisi mi iyileşmemiş yenisi mi oluşmuş belli değil, flep yöntemi için konuşursak yapılabilecek her şeyi yapmışlar bana zaten. botoks altı aydan önce yenilenmezmiş, iki ay daha bekleyelimmiş, iki ay sonra botoksu yenileyebilir, iyileşmezsem lis operasyonu düşünebilirmişim. tabi her şeyden önce kafamdaki sorunu çözmeliymişim, anal spazm kafasında derdi olan insanda gelişirmiş.

kafamda fissürümden başka bi dert yok ve psikolojik tavsiyelerle beni delirtecekler, hayırlısı bakalım :)

• acilsarkiadilazimm A kullanıcısına yanıt
    hocam bendede makat darlığı var şuan durumunuz nasıl şikayetleriniz gectimi biraz ayrıntılı anlatırsanız

• 
Sayfa: önceki 324325326327328
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.