Şimdi Ara

Analitik Zeka 0. Arkadaşlar Acil Yardım Gerekiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye gibi bir yerde yaşamak ne kadar zor değil mi? Her şey ezbere dayalı Geometri dersim 16. Matematik dersim 70. İş ezbere gelince süper yapıyorum düşünmeye gelince kalem oynatamıyorum. Biyoloji basit geliyor neden ezber. Mol konusuna çalışayım dedim kalem oynatamıyorum. Bilen bilir Mol'de formül diye bir şey yoktur. Geçen Fizik'ten 24 aldım. Nehir Problemleri vardı. Yine yapamadım. Tarih hocasına Neden diyorum yorum yapma diyor. Kimya hocasına neden diyorum çünkü öyle diyor. Ne yapacağım arkadaşlar Analitik Zeka yok. Çalışın diyeceksiniz arkadaş sabah 8'den beri çalışıyorum. Onun çözdüğü soruları çözüyorum yeni bir soru kalıbını yapamıyorum.

Örnek verecek olursak 1. sınıf orada hoca size 2+2=4 deseydi şu anda hepimiz affedersiniz amele olmuştuk. Benim Bir elimde 2 elma diğer elimde 2 elma var kaç elma etti deyince rahatlıkla 4 diyebiliyorduk zaman ilerledikçe Başbakanımızın da istediği gibi Dinci nesil yetişiyor onun dediklerine sorgusuz sualsiz itaat etmemiz isteniyor aynı bir kuzu , köpek gibi.

Asıl konuya dönecek olursak: Bu zeka 16 yaşından itibaren nasıl geliştirilir. Ne yapmamız gerekir? Parça parça değil de bütün olarak nasıl görebiliriz? Yardımcı olun arkadaşlar yoksa kalacağım.

• Zeka sonradan gelişmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Masquerade89

Zeka sonradan gelişmez

Arkadaş bir türlü anlamam neden böyle bir şey yapar. Bu Analitik Zeka sonradan alınabilecek bir şey yani doğuştan belirlenmemiştir. IQ ile bir alakası yoktur.
  • quote:

Zeka sonradan gelişmez

Emin ol nadir insanlar hariç hepimiz ayniyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PsiKoman

quote:

Zeka sonradan gelişmez

Emin ol nadir insanlar hariç hepimiz ayniyiz.

Öneri verebilecek ya da yorum yapabilecek arkadaş yok mudur?
  • mantığını ve nereden çıktığını anlaman lazım.
    ezberim iyi demişsin. matematik kimya vs klişe sorular vardır. onları öğrensen bile büyük bir ilerleme kaydedersin
  • Soru kaliplarini ezberle değişen sadece sayilar olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avatarım Ağır Çekim

mantığını ve nereden çıktığını anlaman lazım.
    ezberim iyi demişsin. matematik kimya vs klişe sorular vardır. onları öğrensen bile büyük bir ilerleme kaydedersin
    Mantığını anlamaya çalış ve düzenli çalış.3-4 aya kalmaz derslerindeki değişimi görürsün
  • quote:

Orijinalden alıntı: hp2010

Hocam ne klişe soruları. Bir sürü soru kalıbı var her soruda AYRI BİR MANTIK uygulamak gerekiyor. Ben sadece bir yoldan ilerliyorum. Aslında çözülecek 5 yolu vardır fakat , siz hep 1 yolu tercih edersiniz o da yanlış yoldur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kungfukid

Soru kaliplarini ezberle değişen sadece sayilar olur

Hangi birini hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stop It

quote:

Orijinalden alıntı: hp2010

Hocam ne klişe soruları. Bir sürü soru kalıbı var her soruda AYRI BİR MANTIK uygulamak gerekiyor. Ben sadece bir yoldan ilerliyorum. Aslında çözülecek 5 yolu vardır fakat , siz hep 1 yolu tercih edersiniz o da yanlış yoldur.

Alıntıları Göster
    olmuyorsa olmuyodur kardeş yine sen elinden geleni yap da. kimse eşit değildir kendinizi kandırmayın herkesin belli bi kapasitesi vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Call of Cthulhu -- 15 Aralık 2013; 17:32:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Call of Cthulhu

olmuyorsa olmuyodur kardeş yine sen elinden geleni yap ta. kimse eşit değildir kendinizi kandırmayın herkesin belli bi kapasitesi vardır.

Anneme babama eşit ağırlık desem bana çok kızarlar. Onlar da haklı iyi bir yere gelmemi istiyorlar. Beyler siz önerilerde bulunun bende gidip çözemediğim soruları çözeyim.1 Soru da olsa kar.
  • quote:

quote:

olmuyorsa olmuyodur kardeş yine sen elinden geleni yap ta. kimse eşit değildir kendinizi kandırmayın herkesin belli bi kapasitesi vardır.

Anneme babama eşit ağırlık desem bana çok kızarlar. Onlar da haklı iyi bir yere gelmemi istiyorlar. Beyler siz önerilerde bulunun bende gidip çözemediğim soruları çözeyim.1 Soru da olsa kar.

eşit ağırlık seçince iyi bi yere gelinemiyormuymuş?
  • Ezberin iyi ise Karekök yayınlarının MPS Köşetaşlı kitaplarını öneririm. Ayrıca sanırım konu yanlış yerde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nipalensis

Ezberin iyi ise Karekök yayınlarının MPS Köşetaşlı kitaplarını öneririm. Ayrıca sanırım konu yanlış yerde.
    Eşit ağrılık seçince istedikleri meslek olmuyor Doktor , Mühendis , Mimar , Diş Hekimi vs...

Ezberim iyidir Karekök Yayınlarını mı önerirsiniz? Bir de MPS nedir?

@The Call of Cthulhu

@Nipalensis
  • quote:

Eşit ağrılık seçince istedikleri meslek olmuyor Doktor , Mühendis , Mimar , Diş Hekimi vs...

@The Call of Cthulhu

@Nipalensis

tıp okuyorum. sana şu kadar söyleyeyim analitik zekan yoksa işin çok zor kazanabilirsen. karekök iyidir fem iyidir.
  • quote:

@The Call of Cthulhu

@Nipalensis

kardeş mesleği sen mi okucksın onlar mı? al karşına düzgünce konuş. herkes mimar mühendis doktor olucak diye bir kaide yok kesinlikle...
    baba böle böle benim fenim iyi değil EA geçicem dersin olur biter. haa düşünce yobazı dediğim dediklerse yapacak bir şey yok. gider müdürünle konuşursun EA sınıfına geçersin Dershanede aynı şekilde. anaya babaya denmez kesinlikle ama sığırlarsa arkalarından iş çevirmeden yapman zor.
    allah kolaylık versin

• Modüler Piramit Sistemi
  • quote:

quote:

@The Call of Cthulhu

@Nipalensis

tıp okuyorum. sana şu kadar söyleyeyim analitik zekan yoksa işin çok zor kazanabilirsen. karekök iyidir fem iyidir.

Karekök alacağım arkadaşlar. Soru bankası alıp bol bol soru mu çözsem yoksa sadece konu anlatım kitabı mı alsam hani bir şeyi işlersiniz ve bunun sonucunda daha iyi ve değerli bir şey elde edersiniz. Acaba daha çok çalışıp daha çok soru çözerek bu işi halledebilir miyim?

Ya da şöyle yönelteyim tıp okuyan bir abimsin.

Bir set dizsem böyle sadece sayısal derslerden oluşan ve eve kara tahta alsam ya da eğitim setleri falan sen bu yollardan daha önce geçtin kendimi bildim bileli tıp istiyorum. Böyle bir set kurmak bana ne kadar mal olur?

@The Call of Cthulhu

@Nipalensis

O ne demek hocam?

@Kavil

Aslında benim de hayalim de var. Tıp okumak.

• Kusura bakma 16 yaşındasın hiç beceremiyorum diyosan yazık senin beynine
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.