Şimdi Ara

Analiz : Akıllı telefonlar taşınabilir medya oynatıcı satışlarını azaltıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Analiz : Akıllı telefonlar taşınabilir medya oynatıcı satışlarını azaltıyor

Teknoloji dünyasında büyük sıçrama yapan trendlerin, benzer alanlardaki diğer segmentleri yok ettiğine tanık oluyoruz.

Örneğin taşınabilir müzik çalarların, walkman tarzındaki ürünleri pazardan sildiğine, tablet trendinin ise netbook segmentini bitirdiğine şahit olmuştuk. Bu kez akıllı telefon trendi, taşınabilir müzik çalarları olumsuz etkilemeye başladı.

Mintel tarafından yapılan analize göre; 2011 yılında 491 milyon Avro satış geliri elde eden sektör, bu yıl yüzde 22 azalarak 381 milyon Avroya geriledi. 2017 yılında ise sektörün sadece 25 milyon Avro satış yapması bekleniyor. 

PMP olarak da adlandırılan taşınabilir medya oynatıcılar, şarj edilebilir batarya ile müzik ve video dosyaları oynatabiliyor ve bu nedenle hareket halinde müzik dinlemeyi tercih edenler tarafından ilgi görüyordu. Ancak akıllı telefonlar da aynı yetenek ile donatılıp yerine göre daha iyi ses ve görüntü kalitesi sunmaya başlayınca, bu cihazların da popülaritesi düşmeye başladı.

2001 yılında müzik endüstrisini baştan değiştiren iPod, 2010 baharında tüm dünyada 275 milyon adet satış rakamına erişmişti. Ancak akıllı telefonlar iPod rüzgarının hızını da kesti. Son çeyrekte Apple 5.3 milyon iPod sattığını açıkladı.

Mintel, medya oynatıcı sektöründeki düşüşün tersine dönme ihtimalinin çok zayıf olduğunu belirtiyor. Bu sektöre büyük katkı yapan genç nüfus da artık akıllı telefonlara yönelmiş durumda.

Akıllı telefonların sadece müzik özellikleri değil, çevrimiçi müzik akışı sağlayan pek çok uygulama da bu yükseliş de rol oynuyor. Spotify, Last FM gibi örnekleri çoğaltmak mümkün. Uzmanlar, bir dönem iPod modellerinin olduğu yerde artık akıllı telefonların olduğunu belirtiyor. İstatistikler, Ekim ayı itibariyle dünyada 1 milyar akıllı telefonun kullanımda olduğunu gösteriyor.

Son dönemde pek çok özelliği içerisinde barındıran tablet, akıllı telefon gibi cihazlar kullanıcı açısından sıçrama yaparken; e-okuyucu, MP3 çalar, dijital kamera gibi tek bir yöne hitap eden cihazlar gerileme dönemine girdi. 

• ipod touch 4 ve 5 asla ölmez. yeterki stok olsun ve alabilelim.

• İyi güzel de her 10 telefondan 9 unun kulaklık ses çıkışı vasat düzeyde.

• Başlıkta ufak hata olmuş sanırım. Mp3 değil Mp3 çalar olması gerekir.

• Ipod tocuh 5 zaten mp3 calar degilki , multimedia cihazi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

İyi güzel de her 10 telefondan 9 unun kulaklık ses çıkışı vasat düzeyde.

O 1'i iphone oluyor Insanlar ayni muzik kalitesini ve telefon ozelligini tek bir cihazda bulabiliyor haliyle ipodlara ihtiyac kalmiyor. Ama hala cok arkadasim var android telefon + ipod nano kullanan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Burn in Hell

quote:

O 1'i iphone oluyor Insanlar ayni muzik kalitesini ve telefon ozelligini tek bir cihazda bulabiliyor haliyle ipodlara ihtiyac kalmiyor. Ama hala cok arkadasim var android telefon + ipod nano kullanan.

iPhone ve iPod'un ses kalitesi size gore iyise ozaman ya kulaklariniz bozuk ya da hic ses'ten anlamiyorsunuz, tabiki kaliteli ses hic dinlemediyseniz bu normal elbette

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hobarİyi güzel de her 10 telefondan 9 unun kulaklık ses çıkışı vasat düzeyde.
    O 1i iphone oluyor Insanlar ayni muzik kalitesini ve telefon ozelligini tek bir cihazda bulabiliyor haliyle ipodlara ihtiyac kalmiyor. Ama hala cok arkadasim var android telefon + ipod nano kullanan.

benim de arkadaşlarımın çoğu iphone+ipod kullanıyor. Hatta 1 tanesi ipod touch kullanıyor müzik için. Ayrıyetten ben de zamanında iphone kullanırken sony mp3 çalar almıştım.
    Apple ürünlerinin ses profili bana göre değil. Ama sesin oldukça kaliteli olduğunu da biliyorum.

• quote:

quote:

Hiç iPhone'u kulaklıkla kullanmasak inanacağız ha.

• quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

quote:

quote:

iPhone ve iPod'un ses kalitesi size gore iyise ozaman ya kulaklariniz bozuk ya da hic ses'ten anlamiyorsunuz, tabiki kaliteli ses hic dinlemediyseniz bu normal elbette

Nokia'nın lumia modellerini bilmem ama symbian sistemli telefonlarının bir kısmını deneme şansı buldum, ses kalitesi iyi fakat tizli geliyor, yoruyor beni ve baş ağrısı yapıyor. Onun dışında, S3'ü denedim ve tatmin etmedi kalitesi.. Fakat HTC one X beats by dre. ile kullanılınca mantıklı yoksa ciddi bir kalitesi yok. 2009'dan beri iphone kullanıyorum ve gayet memnunum, sennheiser ile uyumu paha biçilemez.

Yorumuna çok şaşırmadım, apple düşmanı olduğun için ne yapsalar eleştiriyorsun, insanları yanlış yönlendirme bence.

• quote:

quote:

quote:

Akıllı telefonları karşılaştırıyoruz. iPhone'dan iyisi yok ses kalitesinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

quote:

quote:

Hiç iPhone'u kulaklıkla kullanmasak inanacağız ha.

Değil mi s3'ün muazzam ses kalitesi, one x'in ba (!) desteği

• quote:

Orijinalden alıntı: carnador

quote:

quote:

quote:

Nokia'nın lumia modellerini bilmem ama symbian sistemli telefonlarının bir kısmını deneme şansı buldum, ses kalitesi iyi fakat tizli geliyor, yoruyor beni ve baş ağrısı yapıyor. Onun dışında, S3'ü denedim ve tatmin etmedi kalitesi.. Fakat HTC one X beats by dre. ile kullanılınca mantıklı yoksa ciddi bir kalitesi yok. 2009'dan beri iphone kullanıyorum ve gayet memnunum, sennheiser ile uyumu paha biçilemez.

Yorumuna çok şaşırmadım, apple düşmanı olduğun için ne yapsalar eleştiriyorsun, insanları yanlış yönlendirme bence.

iPod'un ve iPhone'un nerdeyse tum modellerini kullandim, ve emin bir sekilde soyliyorum kalite olarak iPhone ve iPodlar, Samsung Galaxy ve sonrasi ve Sony telefonlarina birak yakalamayi, yaklasmaz bile, denedigim kulakliklar da en az 300 liralik, evet iPhonedan nefret ediyorum ama ilgisi yok ses konusunda neden yalan soyliyeyimki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Statistik -- 28 Aralık 2012; 17:56:07 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: carnador

quote:

quote:

quote:

iPod'un ve iPhone'un nerdeyse tum modellerini kullandim, ve emin bir sekilde soyliyorum kalite olarak iPhone ve iPodlar, Samsung Galaxy ve sonrasi ve Sony telefonlarina birak yakalamayi, yaklasmaz bile, denedigim kulakliklar da en az 300 liralik, evet iPhonedan nefret ediyorum ama ilgisi yok ses konusunda neden yalan soyliyeyimki

Bırak hocam ya. O önce kendisini tartsın.

• Zaten akıllı telefonların bir taşınılabilir medya oynatıcısından daha fazlasını yaptığı için olabilirmi ? :)

Bazı teknolojilerin rafa kaldırılması gayet nromal bu şartlar altında..

• Akıllı telefon kullanıcılarının birçoğu şarj süresinin kısalığından şikayet ediyor.Daha uzun batarya ömürleri olmadıkça hiçbirşey medya oynatıcıların yerini alamaz bence.Telefonların ses kalitesi de hala geride. Müziği öylesine dinlemeyen gerçekten zevk alan ses kalitesine önem veren kullanıcılar da mp3 playerlarından kolay vazgeçmez diye düşünüyorum.Zaten kendim de telefonun yanında ipod nano taşıyorum
  • Zaten düzgün telefonun olunca multimedya cihazına gerek kalmıyor.
  • ipod nano vs için çok doğru.

yalnız ipod touch bence efsanedir. Ve telefon dışında ios kullanmak isteyenler için akıllı telefondan tek farkı arama yapmamasıdır dolayısıyla aradaki uçurum fiyat farkını düşününce satışlarının azalması mümkün değil. belki bu sene ipod touchlar biraz pahalı satışa çıktığı için bir miktar azalmış olabilir ama alan yine alıyor yani.

hatta vergi, imei kaydettirme, unlock vs vs işlemleri olmadığı için sırf ipod touch 4g-5g tercih eden bir ton kişi var.
  • Şimdi yeni lumia aldım eşime..Kulaklığı ile müzik dinliyorum.Ses kalitesi muazzam iyi..Kulaklıklarıda kulağa iyi oturuyor.Halbu ki samsung note 2 ile verilen kulaklılar kulakta bile durmuyor.

Eski iphone serilerini hep kullandım iphone 5 hariç..

ses kalitesinde cidden çok iyi..Şimdi laptop'a bağladım açtım aynı youtube videosunu ordan dinledim..

iphone 3G bile çok iyi..
    Sonrasında veya hatta aynı diyebilirim nokia lumia 820
    sonrasında dell notebook
    en son olarak'da samsung note 2.. Samsung çok kötü ama..

• 4S'in ses kalitesi bütün telefonlarla yarışır.

4S'in hem kulaklık hem de hoparlör sesi, 5'ten kesinlikle daha iyi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.