Şimdi Ara

Analiz : Nokia alt seviye telefonlardan en çok karı elde ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Analiz : Nokia alt seviye telefonlardan en çok karı elde ediyor

Bir dönem hem akıllı telefon hem de cep telefonu segmentinin lideri olan Nokia, rakiplerinin hamlelerine yeterli cevabı veremeyince bu ünvanlarını Samsung'a bıraktı. Firma akıllı telefon segmentinde yeniden yapılanmaya giderken, cep telefonu segmentinde ise yıllardır çizgisini çok fazla bozmuyor.

Firmanın genelde orta ve alt seviyeye hitap eden cep telefonları fiyat olarak da oldukça uygun. Buna  rağmen yapılan analizler Nokia'nın ucuz telefonlardan da kar etmeyi başardığını gösteriyor.

IHS tarafından yapılan araştırmaya göre Nokia'nın 105 adlı 20$'lık cep telefonu modelinde 14.20$ seviyesinde bileşen maliyeti ve işçilik masrafı yer alıyor. Böylece Nokia satılan her 105 modelinden 5.80$ kar elde ediyor. Modelde Intel'in ana bant ve radyo frekans alıcı-vericisini biraraya getiren entegre devre ile birlikte iki devre daha kullanılıyor ve maliyetler de düşürülüyor. Bununla birlikte model FM radyo, konuşan saat, 35 gün bekleme süresi, flaş ışığı gibi özellikler sunuyor.

Araştırmalar ucuz modellerinde bile belirli bir kar marjını koruyan Nokia'nın bu sayede gelirlerine de çok önemli bir katkı yaptığını gösteriyor. Nokia'nın yılın ilk çeyrek satış rakamları ise; 5.6 milyon Lumia modeli, 500 bin Symbian telefonu ve 55.8 milyon cep telefonu şeklinde. Nokia cep telefon satışları bir hayli yüksek olduğu için elde edilen kar da artıyor.

• 500 Liradan aşağı Samsung telefon yok. Olanlar Corby Star vs(KAÇIN). Blackberry Curve almak da akıl karı değil. HTC eski modelleri de malum. Sony tarafı da 700den başlıyor. Mecbur Nokia kalıyor. Veya tuşlu telefon alacak olsam hiç düşünmem Nokia alırım. Veya çocuğum lise çağına gelmemişse 500 liradan pahalı dokunmatik telefonla pek bir işi olmaz. Ya da şirketler-dersaneler vs vs çalışanlarına telefon dağıtırken en ucuz ve kullanışlı olanları seçmeye çalışıyor. Malum Nokia da alt seviye telefonlarına Whatsapp veya kullanışlı tarayıcı sunuyor.

• Aptallık yaptılar, Android platformuna onlarda girselerdi şimdi Samsung bu kadar gelişemezdi. Symbian, Symbian diye zorladılar al işte sana Symbian. Tuhaf olan şu ki hala inat ediyorlar Android e :)

• Nokia inadı bırakıp androidte kullansa şuan ki durumunda olmazdı onlarda pişman olacaklar ama çok geç olacak.

• Başlık sakat

Nokia eskilerin telefonu, tuşluların efsanesidir. Yerini alabilecek alternatifi yok alt sınıfta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: J0K3R61

Nokia inadı bırakıp androidte kullansa şuan ki durumunda olmazdı onlarda pişman olacaklar ama çok geç olacak.

Google tekel olmasın diyip herşey de android görme hevesini anlamıyorum. Piyasa'da rekabet olmalı.
  • Diğer üreticiler kazançlarının büyük kısmını üst seviye cihazlardan elde ederken Nokia'nın alt seviyeden elde etmesi üst seviye cihazlarında ne denli başarısız olduğunun göstergesidir. İlk önce akıllı telefon pazarında kaybetti, sonra temel telefon pazarında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • The Lord of the Phones(Nokia): The Return of the King

• Analize gerek yok ne kadar lüks telefonu olursa olsun insan yanına 1 tane alıyor bunlardan.

• quote:

Orijinalden alıntı: hawloo

The Lord of the Phones(Nokia): The Return of the King

Nokia 105 ile mi?

• quote:

kim nereye donuyor. anca kendi cevresinde doner. rakamlardan haberiniz yok belli. 2012 1inci ceyrekle karsilastirinca nokia akilli akilsiz tum telefon satislarinda %5 pazar daha kaybetmis. %19,7 den %14,8e dusmus. yani %25 kuculmus.

• Peh adamların 20 dolarlık telefonu bizde vergiler yüzünden 180 tl.

• quote:

Orijinalden alıntı: darkaura

quote:

kim nereye donuyor. anca kendi cevresinde doner. rakamlardan haberiniz yok belli. 2012 1inci ceyrekle karsilastirinca nokia akilli akilsiz tum telefon satislarinda %5 pazar daha kaybetmis. %19,7 den %14,8e dusmus. yani %25 kuculmus.

quote:

Orijinalden alıntı: Silent Guardian

quote:

Nokia 105 ile mi?

Cevabı zaman verecek.

• sonuçta bu tür telefonlarda gerekli dokunmatik kullanmak istemeyen kişilerde var, nokia bu seviyede kalitesiyle ilk sırada tartışmasız.

• nokia gerek tasarım olarak gerek kullanış olarak hala çok başarılı telefonlar yapıyor

• nokia 'nın sevdiğim yanı bu, insanlara tek tip telefon dayatmıyor. "al istediğini kullan kardeşim ben ne karışırım senin zevkine" sıcaklığını hissediyorum nokialarda
  • Çünkü en alt tuslu telefon modellerinde samsung üretim yapmıyor yada model çıkarmıyor. Varsa da çok azdır. Ancak nokia da hergün birini çıkarıyor..

Samsungun bu tuşlu telefon piyasasına da el atması dileği ile :-)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: darkaura

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Silent Guardian

quote:

Nokia 105 ile mi?

Cevabı zaman verecek.

zaman cevabi veriyor zaten. bir seferlik 2 seferlik hadise degil. 5 senedir gidisat ayni.

• Iki hafta once K.ana'ya telefon aldim. Eski Nokia'si durduk yere zortlamis. Saticilari dolasiyoruz illa diyor Nokia istiyorum. Dedim birak onu al sana samsung. Guzel bir samsung telefon aldik kirmizi renkte. Burada kirmizi renk cok sevilir. Neyse uzun lafin kisasi batsin Nokia !!

Hele su dunyada wp denen karambol isletim sistemine bel baglamasi yok mu? Tumden kil oldum firmaya... Gorunen koy kilavuz istemez batisi yakindir.
  • Nokia önce Asha modellerindeki müzik çalar sorununu düzeltsin. Bu cihazlarda müzikler hep baştan başlamadan çalmaya başlıyor. Adam akıllı telefon yapmadıkça, daha çok zarar edecek.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.