Şimdi Ara

Analog Makine(Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kardeşime bir analog makine almak istiyorum.Sürpriz olacak.Bu işlerle yeni yeni ilgileniyor ben hiç anlamıyorum.Birkaç marka dışında analog bilgim sıfır.Fotoğrafçılıktan da anlamam.Yeni başlayanlara önerebileceğiniz makine var mı? Fiyat 300 lirayı geçmezse çok iyi olur.Ayrıca sonrası için lens seçenekleri fazla olan ve bir sıkıntı olduğunda ülke sınırları içerisinde sorunları halledilebilen bir ürün olursa sevinirim.Bilgim yok okuduklarımdan da pek bir şey anlamadım yardımcı olursanız sevinirim.

• Yukarı
  • analog piyasası ölü hocam.

şehrinizde bulunan eski fotoğrafçıları dolaşıp çalışan ve bir kaç lensi olan bir makine tercih edebilirsiniz.

günümüzde analog çekimler genelde tercih edilmiyor sadece analog çekim seven o tadı arayan kişiler bu alanda kaldı.

onun dışında herkes dijital makineler kullanıyor.

analog makinelerin servisi vb de de kalmadı artık. dünya dijitale döndü böyle oldu.
  • Büyük şehirlerde Analog tamiri yapan bir çok yer var,
    İkinci el olarak da satabileceğin bir çok forum ve facebook grubu var. Piyasasının ölü olduğuna katılmıyorum.
    Hatta facebooktaki Türk analog gruplarına barksanız bir çok dijital foto topluluğundan daha kaliteli fotolar görmeniz mümkün. Çünkü sizi daha seçici ve yaratıcı olmaya iten bir süreç.
    Makine olarak da Canon a1, ae1, ae1p, nikon fm, fm2, fa, pentaxın makineleri o fiyat civarında önerilebilecek çok makina var.
  • Konum Elazığ

hocam arkadaş elazığdan katılıyor. piyasası ölü derken artık dijital devri . analog kullanan çok çok az kişi var.
    tamircisini bulmak lenslerini bulmak. anlayayını bulmak zor.

ha bunları bulursan büyük nimet. bence iyi bir ftotoğrafçı fotoğrafın fiziğini ve kimyasını iyi bilmeli. bunu bilmekten anolog makinelerden geçiyor.
  • Nikon almanı tavsiye ederim. Digital makineye geçtiğinizde elinizdeki lensleri kullanabilirsin, yeni lens yatırımı gerektirmez.

Aşadaki tabloda hangi lensi hangi makinede kullanabildiğini görebilirsin F serisi makineler en uygunu görünüyor. Güvenilir bir spotçudan almanızı tavsiye ederim. Digital makinede fotoğrafı çekip hemen bakabilme şansına sahipken analogta böyle bir şansa sahip değiliz. Pazometresi bozuk bir cihaz fotoğraf çekimini aşırı güçleştirecektir. Bu nedenle spotçudan veya deneyerek almanızı tavsiye ederim.

http://www.kenrockwell.com/nikon/compatibility-lens.htm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güncel
  • Tam analog keyfi için fm2 veya ae1. Pozlama ve netleme teknolojik olsun ama filmden de vazgeçmem diyorsanız eos 300, 300, 33v gibi makinelere bakılabilir. Kolay gelsin.
  • Pentax me super bakabilirsin. 100 liraya bulunuyor. Yanına 28mm 2.8 birde 50mm 1.7 alırsın. 300 tl ye kaparsın işi.

2000 enstantane, otomatik ölçüm mevcut. Netleme manuel
  • quote:

Orijinalden alıntı: mizantropia

Pentax me super bakabilirsin. 100 liraya bulunuyor. Yanına 28mm 2.8 birde 50mm 1.7 alırsın. 300 tl ye kaparsın işi.

2000 enstantane, otomatik ölçüm mevcut. Netleme manuel

tam da 300 liraya benzer bir ilan var :) karışık işler şimdi pentax mı nikon mu çok kararsız kaldım gerçekten

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-filmli-makineler-pentax-me-super-plus-28-mm-2.8-plus-35-70-mm-2.8-3.5-lens-133321508/detay

• dogukan23 D kullanıcısına yanıt
    Nikon'un hangi modeli?

Pentax'ta digital makinede alırsan analogtaki bütün lensleri kullanabilirsin. Bu konuda en iyi pentaxtır. Me superden çıkarıp K-01 makineme takıyorum mesela.
  • rocker_tr arkadaşım bahsetmişti nikon f serisinden o da senin gibi söyledi.zaten anlamıyorum şimdi bir de pentax nikon savaşı başlayacak kafamda :) benim için gerçekten sıkıntılı bir durum çünkü görerek alsam bile zerre anlamıyorum analog makinadan.
  • Bulabilirsen Nikon fm2n al ama biraz pahali gelebilir, fm2 de guzel. Ilerde Nikon digital govdeye gecersen lenslerini kullanmaya devam edersin. Nikon 105mm f2.5 mesela hem ucuzdur hem cok iyidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.