Şimdi Ara

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.691
Cevap
28
Favori
88.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elimde Pentax A3000 analog makine var. Aynı zamanda birkaç adet de manuel lensim bulunmakta. Pdf olarak kullanım klavuzu da bulunmaktadır A3000'e ait (ingilizce).
    Filmi otomatik sarar, fotoğrafçılığı öğrenmek isteyenler için çok uygun bir makinedir.

Analog gövde ve lensler için özel mesaj atabilirsiniz.
  • @ TRojka : Hayırlı olsun güle güle kullan.

@ bimakinaalıcam : Benim pek bir bilgim yok ancak genelde kolayca lens bulabileceğin makinalarla başlayabilirsin.Tr de çok bulunan Zenit lerden biri olabilir benim nacizane düşüncem.Ancak bilgili bir arkadaş yanıtlasa iyi olur

@ Chen Che : Kurma kolu çekilmiyor diye yazmış satıcı.Ne kadar kolay yapılır bilmiyorum o sorun ama ben olsam biraz daha koyar bir şekilde Zenit gibi makine alıp rahatça kullanırdım
  • http://www.facebook.com/home.php?sk=group_217361664949053&ap=1

gruba bekleriz sorularınızı ve merak ettiklerinizi sorabilirsiniz arkdaşlar yardımcı olurlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutzilif

http://www.facebook.com/home.php?sk=group_217361664949053&ap=1

gruba bekleriz sorularınızı ve merak ettiklerinizi sorabilirsiniz arkdaşlar yardımcı olurlar.

gruba başvurdum hocam her ne kadar analog makinem olmasa da en yakın zamanda 550d nin yanına bi tane almayı düşünüyorum

200-300 liralık analog tavsiyesi alabilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: bimakinaalıcam

analog fotoğraf makinası almak istiyorum fakat filmler, banyo, aktarma gibi şeyleri düşündükçe ucuz bir makinayla başlamak istiyorum. hangisini alabilirim? nerede daha ucuzdur? konudaki geniş birikiminize sığındım. teşekkürler.

Hoş gövde ancak yapılabilir mi meçhul, ben pek ihtimal vermiyorum. Bütçenizi ve ne çekmek istediğinizi yazarsanız daha kolay yardımcı olabiliriz. Test edilmiş ve sağlam makine almakta fayda var.

Aspci'nin makinası düşünebilirsiniz.
    Pentax uzun yıllardır aynı objektifleri kullanıyor, temini de zor değil.
    Zaten objektifleri de mevcutmuş.

Ayrıca şu ilan var yine ama sadece gövde olarak satıyor:
    http://forum.donanimhaber.com/m_48453939/tm.htm

İki arkadaşı da şahsen tanıyorum. Makineler de başlangıç için yeterlidir kanımca.

__
    Bunların dışında Zenit, Praktica, Cosina gibi vidalı lens kullanan gövdeler de ucuz ve başlangıç için tercih edilirdir. Ben nikon ve leica'nın klasik modelleri alınamıyorsa analogda marka/model üzerinde kafa yorulmaması gerektiğini düşünüyorum. Çekimlerinize uygun lens, sağlam makine başlangıç için pekala yeterli.

quote:

Orijinalden alıntı: synchro
    gruba başvurdum hocam her ne kadar analog makinem olmasa da en yakın zamanda 550d nin yanına bi tane almayı düşünüyorum

200-300 liralık analog tavsiyesi alabilir miyim?

Ebay'den Nikon Fm2 alırdım ben olsam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARIŞA ÖZLEM -- 30 Mayıs 2011; 21:15:03 >

• ebay'den almak zor ama eğer iyi bi makineyse bütçemi artırabilirim, türkiyede ne kadardır veya türkiyede bulabilir miyim?
  • bu arada canon eos bayonetli önereceğiniz analog var mı? kuzenimde 5d m2 vardı bugün eos 5 aldı eos bayonetli lenslerini ikisinde de kullanıyor, ben de öyle birşey yapsam hem bu yaz yeni lensler alcam
  • Uyar mı bilmiyorum ama Canon un da AE1-Program modeli klasiktir.AE1 yada AE1-Program bulabilirseniz olabilir sanırsam
  • quote:

ebay'den almak zor ama eğer iyi bi makineyse bütçemi artırabilirim, türkiyede ne kadardır veya türkiyede bulabilir miyim?

Hayyamda sürekli bulunuyor, sen FM2 iste yeterki Biraz pahalı ama, 1,4 lensle 450-500USD falan galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbagci

quote:

ebay'den almak zor ama eğer iyi bi makineyse bütçemi artırabilirim, türkiyede ne kadardır veya türkiyede bulabilir miyim?

Hayyamda sürekli bulunuyor, sen FM2 iste yeterki Biraz pahalı ama, 1,4 lensle 450-500USD falan galiba.

Bulabilirsin ama böyle (kol gibi)

• para artarsa alabilirim olmazsa canon eoslardan alirim :D
  • Arkadaşlar elimde olan ekipmanımı bir işime yaramadığı sebebiyle satıyorum. Minolta'yı iki gün önce aldım ama dün ikinci filmi yarıladım. Sürekli portre çekesim geliyor kendimi engellemiyorum.

Bir de ben şöyle bir hata yapmışım, bundan önce kullandığım makineler metal perdeli ve flaşlı çekimde 1/125 hızda kullanılıyordu, ben hiç bakmadan yine 1/125'le yaptım flaşlı çekimleri ancak daha sonra kullanım kılavuzunda gördüm ki 1/60'mış hız. Sonuçlar nasıl olur sizce?

Bu arada elimden çıkardıklarım:

Canon EOS 650. Pili yeni, üzerinde çizik dahi yok. Herhangi bir mekanik problemi falan da mevcut değildir.

Sigma 35-80 4-5,6 Lens, Nikon uyumlu. Kullanımdan dolayı üzerinde aşınmalar mevcut ama bunun da herhangi bir mekanik arızası söz konusu değil.

Helios 58mm 2.0 m42 lens.

• TRojka ben hiç flaş kullanmadım, ama mantık yürütmek gerekirse karanlık çıkacak gibi. İki kat hızlısın çünkü belkiş flaş daha çakmadan senin perden açılıp kapanmış oluyor, belki de tam perde kapanırken flaş çakıyor, biraz bişeyler oluyor. İnşallah güzel çıkarlar.
  • @ xbagci, hocam fm2 yle baslarsam 50 f1.4 un 35 olarak alternatifi var mi?
  • Arkadaşlar benim lenslerden 1 tanesinin fotoda gösterilen yerinin diyaframı değiştirir gibi oynaması normal midir ? ..Pek sanmıyorum ama normal değilse ne yapmak lazım düzeltilebilinir mi?

• Merhaba arkdaşlar bir süredir foruma giremedim,zenit-e deki ikinci makaramdan bi kaç poz...Facedeki grupda da yayınlamıştım burda da sergilemek istedim..Acemiliğim devam etmektedir ne yazık ki ama :((

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mariposa_tr -- 1 Haziran 2011; 11:38:26 >

• Bende de babadan kalma Revue marka bir makina var. Açıkçası banyo masrafı için hep kaçmıştım da, şimdi ara sıra kullanabilirim sanırım. İlham verdiniz bana. Makinanın bir örnek resmini buldum.
  • üzerindeki lens çok güzel bir lenstir 100tl den aşağa sakın satma, tabi aynı lens ise
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeofizikci

üzerindeki lens çok güzel bir lenstir 100tl den aşağa sakın satma, tabi aynı lens ise

Şu an makina ile benim aramda 1000 km kadar var. Ama yanlış hatırlamıyorsam 1:1.9 yazıyordu benimkinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sicknessss

quote:

Orijinalden alıntı: jeofizikci

üzerindeki lens çok güzel bir lenstir 100tl den aşağa sakın satma, tabi aynı lens ise

Şu an makina ile benim aramda 1000 km kadar var. Ama yanlış hatırlamıyorsam 1:1.9 yazıyordu benimkinde.

keşke 1.4 olsaydı. neyse oda iyidir
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.