Şimdi Ara

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.691
Cevap
28
Favori
88.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda dolaşırken konu dikkatimi çekti, yaram deşildi yine

önceki sene tatile gitmeden önce tüm fotoğraf teçhizatımı çantama doldurdum, geziye gideceğim gün tembellik edip sadece dslr-like kompact dijital makinemi yanıma aldım, (çok önemli bir gezi değildi akraba ziyareti amacıyla gitmiştim) gezi dönüşü tembelliğin faturası ağır oldu

Çantasıyla beraber tüm fotoğraf ekipmanı eve giren hırsız tarafından çalınmıştı,

canon eos 5, canon 20-35, canon 28-135, canon 100 macro, canon 75-300, b&W filtreler, kablo denklanşör vs. ne varsa hepsini çalmış, analog makineler konusunu görünce yarama tuz basıldı paylaşmak istedim

• furai çok geçmiş olsun hocam.

Benim de aylardır beklediğim M6 geldi sonunda.
  • Hayırlı vede uğurlu oslun hocam... güzel pozlar yakalarsınız inşallah ;)
    Bende Samsunda aradığım fotoğrafçıyı buldum sonunda sb de yardım edecekler hatta samsundan ümdimi kesmiştimki anologla her türlü malzemeyi barındıran başka bi fotoğrafçıylada yarın tanıştıracaklar beni :))) çok mutluyum bu yüzden :))

quote:

Orijinalden alıntı: xbagci

furai çok geçmiş olsun hocam.

• quote:

teşekkürler, sizin de yeni makineniz hayırlı olsun, güle güle kullanın.
  • Kodak Tri-X 400 Filmi D76 ile yıkadık. İki filmimiz vardı, ikisini de 6:45 dakika geliştirdik, hyposülfit ile stop banyosu yaptık. Filmlerde perforelerin hizaları açık, araları koyu olarak çıkmış durumda. İki film farklı makinelerde kullanıldı ayrıca. Neden olduğu hakkında herhangi bir fikri olan ya da daha önce karşılaşmış olan var mı?

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar
  • Hem konu canlansın hemde merak ettiğim bir konu var.

Şimdi 80-200mm ve 135mm 2lense göre düşünelim örnek verecek olursak.80-200mm lensi 135mm getirsek aynı açıyı düz 135mm lensle alabilir miyiz ? Odak uzaklıkları farklı tabi,bu ne kadar değiştirir vizörde gördüğümüz kareyi ?

Bir de 11msj önceki merak ettiğim noktada da aydınlatırsanız sevinirim.

Teşekkürler şimdiden herkese.
  • ayni acıyı alirsin fakat prime kalitesinden vazgeçerek diye biliyorum :)
  • quote:

Sayin xbagci gule gule kullanin,

bu arada nereden gelecekti neden aylardan beri bekliyordunuz?
  •  Analog SLR & Rangefinder Kullananlar

asukrumercan teşekkür ederim. Ebay dan aldım, kardeşim Almanya'da o getirdi. Çok güzel bir alet, yıllardır hayalimdi, gerçek oldu

énigma aynı açı alınır, 11 mesaj öncesine baktım da net alan skalasını gösteriyorsun, onun oynamaması lazım bence.

• quote:

asukrumercan teşekkür ederim. Ebay dan aldım, kardeşim Almanya'da o getirdi. Çok güzel bir alet, yıllardır hayalimdi, gerçek oldu

énigma aynı açı alınır, 11 mesaj öncesine baktım da net alan skalasını gösteriyorsun, onun oynamaması lazım bence.

Cok temiz gozukuyor, yeni gibi... gercekten hayal edilebilecek bir makina... tekrar keyifli kullanmalar dilegiyle..

• @ FeradOsman : Teşekkürler cevap için hocam.

@ xbagci : Teşekkürler cevaplar için.Evet oynamaması lazım ancak sizce bir sorun teşkil eder mi ? Diyaframı değiştirirken o da dönmeye başlıyo ancak lensin herşeyi normal gözüküyor.

Bu arada hayırlı olsun,iyi günlerde,iyi kareler yakalamanız dileğiyle.Herkesin hayali olsa gerek
  • 15 dakka once hayyamdaydim temiz bir fm2 body olarak 450 50 f1.4 ile 550 ydi param olmadigi icin alamadim
  • Bu isim daha güzel oldu

synchro güzel fiyatmış bence. 1,4 için 100 tl fark istemesi ilginç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: énigma

@ FeradOsman : Teşekkürler cevap için hocam.

@ xbagci : Teşekkürler cevaplar için.Evet oynamaması lazım ancak sizce bir sorun teşkil eder mi ? Diyaframı değiştirirken o da dönmeye başlıyo ancak lensin herşeyi normal gözüküyor.

Bu arada hayırlı olsun,iyi günlerde,iyi kareler yakalamanız dileğiyle.Herkesin hayali olsa gerek

Hocam onun hareketi diyaframı direk görememenize ve alan derinliğini belirleyememenize sebep olur en fazla. Sanırım minik bir vida tutuyordu ve düşmüş gibi.

• Eyvallah hocam çok sağolun dediğiniz gibi vidalarla ilgiliymiş.Düşmemiş ancak etrafındaki 3vida da gevşemiş.Sıktım onları şu anda normaller.Teşekkürler birkez daha
  • quote:

Orijinalden alıntı: énigma

Eyvallah hocam çok sağolun dediğiniz gibi vidalarla ilgiliymiş.Düşmemiş ancak etrafındaki 3vida da gevşemiş.Sıktım onları şu anda normaller.Teşekkürler birkez daha

Geçmiş ve hayırlı olsun. Rica ederim.
  • Vay be ilk sayfada ne fotoğraflar var.
  • Bir kaç Fotoğraf daha ;)

• Teşekkürler paylaşım için @ mariposa_tr ,güzel kareler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi énigma -- 12 Haziran 2011; 14:44:54 >
  • Leica ile birbirimize alışmaya başladık

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.