Şimdi Ara

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.691
Cevap
28
Favori
88.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Perikard hocam biliyorum çok sıktım sorularla am ason birşey daha soracağım. yarın çarşıya çıkıp eski fotocuları gezeceğim bi (1 yada 2 tane :D )

Nasıl bir poz önerirsiniz? 100 ASA idealmidir? Çok sık bulunan bi marka falan varmıdır ona göre isim veriyim.
  • cemre

kuzenim canon eos 5 kullanıyor, genelde ilford 50 asa - kodak 400 asa vividcolor - bi tane de 100 asa vardı da markasını hatırlamıyorum, en ideali 400 asa diyordu bana
  • @synchro

Teşekkür ederim bilgi için.

http://urun.gittigidiyor.com/quot-Eskilerden-quot-ZENIT-ET-FOTOGRAF-MAKINESI-KILIF_W0QQidZZ40762404#aciklama

Ne dersiniz buna arkadaşlar.?
  • Ne sıkması hocam gördüğünüz üzere soruyu ilk gören direk cevap veriyor Ben 100 ASA seviyorum, 400 ASA ile çektiklerim nedense 100 ASA'dan bir alt kaliteymiş gibi geliyor, sadece duygusal da olabilir tabi ki Ilford iyidir, bulabilirseniz. Ama ilk başta çok da markaya takılmayın, bayat olmasın da ne olursa olsun

Unutmadan ilan hakkında, satıcıya özel mesaj atıp pozometre durumunu sormayı unutmayın, fiyat şaka gibi eğer çalışıyorsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Perikard -- 22 Haziran 2011; 23:04:23 >

• Satıcıyla konustum fotoğrafçılıktan anlamıyor o yüzden ne çalışıyor ne çalışmıyor hiç bilemiyorum dedi o yüzden fiyat ucuz dedi. ama zenit 122 buldum 50 liraya. Yarın ortalıgı geziyim bi film ve baskı yapabileceğim bi yer bulursam direk sipariş vereceğim. D-SLR almadan önce bunun tadına bakmalı bi. :)
  • DSLR alınca da kullanırsınız hocam, ikisi çok ayrı dünya Bu durumda 122'yi tavsiye ederim, film baskıyı takmayın kafanıza %1500 vardır, ufacık ilçelerde bile buluyorum ben, Yozgat'ta mı olmayacak
  • Canon EOS 650 > 90 TL
    Sigma 35-80 3,5-4 Nikon Uyumlu > 50 TL
    Helios 44/4 58mm 1:2 m42 > 40 TL
  • quote:

Orijinalden alıntı: Perikard

DSLR alınca da kullanırsınız hocam, ikisi çok ayrı dünya Bu durumda 122'yi tavsiye ederim, film baskıyı takmayın kafanıza %1500 vardır, ufacık ilçelerde bile buluyorum ben, Yozgat'ta mı olmayacak

Dostum peki zorlanacağım noktalar olacak mı? Genel olarak ifade edersen eeğer hem benim için hemde benim gibi yeni başlayanlar için çok harika birşey olur :)
  • İlk başlarda kendinize kare beğendirebilmek olacak İlk çektiklerinizi bir türlü beğenmeyeceksiniz, çok takılmayın, sadece "Burada şu levhayı kadrajdan çıkarsam nasıl olurdu ?", "Tüh arkayı da mı net alan derinliğine alsaydım ?" gibi kendinizi geliştirmeye yönelik sorular sorun kendinize. Pozometre yardımıyla ışık kullanımında çok zorlanmazsınız zaten, bir süre sonra ona bile bakmazsınız. Tek tavsiyem, bol bol fotoğraf çekin, kafanıza birşey takılırsa da sormayı ihmal etmeyin
  • biraz once lomo lc-a alarak araniza katilmis bulunuyirum
  • Hayırlı olsun, keyifli kullanımlar
  • tesekkurler, bunu kullanmak cok daha zevkli makara bitsin eklerim buraya resimleri
  • @hayirli olsun, bende de diana mini var, ama pek kullanma firsatım olmuyor.
  • tesekkurler hocam 16 poz falan kaldi onu da yarinki geziye biraktim
  • Nikon D90 alıp onunla ilgilenmekten dolayı pek bu sayfaya giremedim.... Ama analog çekimlerede devam edeceğim tabikide ;) Bi süre sessizlikten sonra ki paylaşımlarım ;)

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mariposa_tr -- 28 Haziran 2011; 11:02:46 >

• ;)

• nikon f801'im var. sıfır gibi korudum. zaten fazla kullanmadım. benden başkasının eli değmedi. nikkor 55 mm ve 70-210 mm AF lenslerim var. dslr alabilmek için bodyyi satmayı, lensleri kullanmayı düşünmüştüm ama çok ölü fiyatlar olduğundan kıyamadım. d5100 almayı düşünüyorum. 801 i de korumaya devam edeceğim. tek sorum bahsettiğim mevcut lensler dslr'lerde değerlendirilebilir mi?
  • Tabi ki, nikon hala aynı bayonetleri kullanıyor
  • merhabalar;

ne zamandır fotoğrafçılıkla ilgilenmek istiyordum, dijitaller için bir türlü para biriktiremedim zaten bir kursa da gitmek istiyordum hem fotografçılık hem photoshop öğrenebileceğim o da fazla bir zaman alıyor yani erteledim o işi bir süre. belki bir yıl sonraya.

şimdi lomography e merak sarmış bulunmaktayım. hayyama da bakıcam, internetten de araştırıyorum fakat hiç bir şey anlamıyorum.:)

bir sürü markalar lensler teknik isimler numaralar falan :)

internette 25 e bile makine var onun haricinde 180 e lomo satan da var. vallahi kazıklanıcam.

hem makine için öneri hem de bilgi almam lazım. yeni başlayan birine ne önerirsiniz?
  • lomografide mesele yapabiliceğin tüm yanlışları ardarada sıralayabilmek nerdeyse(plastik lens, çapraz banyo,bayat film, ışık alan makinalar). Öyle baktığında 10 liralık bir makinayla bile takılabilirsin. Ama film kovalıycaksın eğer lomo markalı filmleri pahalı buluyorsan, yahut bu işin yıkama-tarama masrafı var; o meblayı gözden çıkarıcaksın. Yani basit bir mevzu diil, o açıdan olabildiğince ucuz bişeyle başla. Makina o kadar önemli birşey değil bence fotoğrafta(hele de lomoda), makinaya para yatırmak yerine gezmeye yahut konuyla ilgili bişeyler okumaya çalışırsan ilerleme kaydedersin anca. Bu şekilde yön ver bence çalışmalarına.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.