Şimdi Ara

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.691
Cevap
28
Favori
88.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizleri de uğraştırdım :D Ben en iyisi bir tane bayatlamamış film alıp bitiririm oradan makinede sorun olup olmadığını anlarım. Teşekkürler hepinize.
  • ender53 bana da ışık almış gibi geldi, fotoğrafçıların çadırı vardır, ellerini içeri sokup filmi orada sararlar, belki orada bir arıza olmuştır, makinenin kapağının kenarındaki plastikler sağlam mı?

quicksand kusura bakma, biraz geç oldu.
  • Zenit 12xp'yi nasıl bilirsiniz. Dedemde inanılmaz temiz bir tane var da. Yani 0 olsa o kadar olur. Merak ettim iyimidir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbagci

ender53 bana da ışık almış gibi geldi, fotoğrafçıların çadırı vardır, ellerini içeri sokup filmi orada sararlar, belki orada bir arıza olmuştır, makinenin kapağının kenarındaki plastikler sağlam mı?

quicksand kusura bakma, biraz geç oldu.

Motor sararken bi şekilde perdeden sızmış gibi gelmişti bana da fakat dikey kesit olduğu için kapak daha mantıklı sanki
  • bayat film ile normalinin farkı ne? bayatlar daha ucuz oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: synchro

bayat film ile normalinin farkı ne? bayatlar daha ucuz oluyor

Bazı durumlarda daha tatlı bile olduğu oluyor

• peki kalite olarak farkı nedir
  • Filmi saran bir motor yok :D Kapakta 3-4 mm kadar bir oynama oluyor bastırınca belki oradan sızıyordur ancak o zaman da neden belirli yerlerde olsun, tümü yanardı diye düşünüyorum. Hasılı sağlam bir filmle çekim yapıp banyo ettirene kadar sorunun cevabı gizemini koruyacak gibi :D
  • Oynama varsa kesin ondandır, her taraf etkilenir diye düşünmemek lazım içindeki film de perde görevi görebilir yada zayıf bir ışık çekilip sarılmış olan film katmanına ulaşamayabilir. Bir sonraki filmini biz de merakla bekliyoruz
  • arkadaşlar elime 300 lira gibi bi para geçti lomo lc-a yerine bi slr almak istiyorum

tavsiyeleriniz nedir

benim bulabildiklerim canon a-1 nikon fm10 cosina hi-lite rollei SL35

bütçeyi biraz daha arttırabilirim

lens olarak da 24 ve 50 düşünüyorum

ekleme :http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-kamera-fotograf-filmli-fotograf-makinesi-olympus-om-10-zuiko-11-7-50mm-objektif-ve-kilif-temiz-54677008/detay/? bu ilan nasıldır hem ben bursadayım almak daha kolay olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synchro -- 8 Ağustos 2011; 15:01:37 >

• Herkese merhaba. Geçen annemlerin düğün fotograflarına bakarken kına günü sabahı çekilen her resimde aşırı kırmızılık olduğunu farkettim. Niye böyle olur? Film yanlış solüsyonda falan yıkandığı için olabilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaypurTiryading

Herkese merhaba. Geçen annemlerin düğün fotograflarına bakarken kına günü sabahı çekilen her resimde aşırı kırmızılık olduğunu farkettim. Niye böyle olur? Film yanlış solüsyonda falan yıkandığı için olabilirmi?

Yanlış sıvıdan öte, yanlış sıcaklıktandır sanırım.
  • arkadaşlar, ben de 2.el bir analog makine alıp amatörce uğraşmaya başladım. acaba istanbulda ucuz ve kalite olarak filmleri taratabileceğim bir fotocu biliyor musunuz???(sanırım sirkeci tarafında varmış). ve biliyorsanız tab ve tarama fiyatlarını paylaşabilir misiniz?
  • Bir önceki sayfadaki tavsiye üzerine Rıfat Tunç'a gittim. Eminönü'nde Nimet Abla'nın yanında. Makarası 5 TL, yaklaşık yarım saate teslim alınabiliyor.
  • bana da ışık kaçırıyormuş gibi geldi. Şayet ışık kaçırıyorsa siyah-beyaz filmlede çekim yapmanı tavsiye ederim bazen fena kareler çıkabiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: synchro

arkadaşlar elime 300 lira gibi bi para geçti lomo lc-a yerine bi slr almak istiyorum

tavsiyeleriniz nedir

benim bulabildiklerim canon a-1 nikon fm10 cosina hi-lite rollei SL35

bütçeyi biraz daha arttırabilirim

lens olarak da 24 ve 50 düşünüyorum

ekleme :http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-kamera-fotograf-filmli-fotograf-makinesi-olympus-om-10-zuiko-11-7-50mm-objektif-ve-kilif-temiz-54677008/detay/? bu ilan nasıldır hem ben bursadayım almak daha kolay olur

bence 350tl pahalı. Biraz daha araştırma yaparsan daha iyi fiyatlara bulabilirsin özellikle gittig.. da hatta canon ae-1 program düşünürseniz kendi makinamı size satabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayta85 -- 9 Ağustos 2011; 9:24:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ege.

Zenit 12xp'yi nasıl bilirsiniz. Dedemde inanılmaz temiz bir tane var da. Yani 0 olsa o kadar olur. Merak ettim iyimidir?

En kötü nasıl olabilir ki, sıfır makina demişsin bence hemen bir film al ve çekmeye başla hocam.
  • Bi gittiğimde alırım hocam makineyi de. Yani genel olarak merak etmiştim nasıl bir şey olduğunu makinenin. Ha bu arada bir tane de Rus Leica'sı Zorki var. Ama onun durum vahim.
  • Benim ki de zorki, çaktırma
  • 4 kare kaldı, taratmak haftaya kalıcak gibi muhtemelen
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.