Şimdi Ara

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.691
Cevap
28
Favori
88.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xbagci

Benim ki de zorki, çaktırma

Leica değil mi hocam sizinki.
  • Alet bu hocam, ama çok memnunum.
     Analog SLR & Rangefinder Kullananlar

• Küstüm.
  • ne gerek var böyle şeylere
  • contax g1 nerede bulabilrim bursa veya istanbulda
  • Film fotoğrafçılığına ilgi duyan herkesi bekleriz.

duyarkat.net
    forum.duyarkat.net
  • hangi siteden film siparişi verebilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: quicksand

hangi siteden film siparişi verebilirim?

http://analograf.com/ bir seçenek olarak
  • İlk film bitti haftasonu, yarın onu banyoya verip 2. filmle salı pazarına gidiyorum. Dayak yemeden dönersem güzel kareler çıkacak diye temenni ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: synchro

quote:

Orijinalden alıntı: quicksand

hangi siteden film siparişi verebilirim?

http://analograf.com/ bir seçenek olarak

http://www.ugurfoto.com Pan'lar burada daha uygun fiyatlı.

•  Analog SLR & Rangefinder Kullananlar

Baskı alıp evde tarattım, tarayıcının "iç tarafı" toz dolu olduğundan siyah ağırlıklı fotoğraflar pek iç açıcı çıkmadı. Şimdilik bunu ekliyim temizleyebilirsem taratcam gerisini de
  • Plutosdaddy

hocam çok güzel olmuş

ben de istanbula gelince taratcam 2 makara doldurdum

Yüksek dpi taratınca bozuk tarıyor, kafayı yedi tarayıcı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McYC -- 29 Ağustos 2011; 8:56:13 >

• Herkese merhaba. Daha önce hiç fotoğrafla uğraşmamış biri olarak arkadaşımın sayesinde yashica fx-3 marka bir fotoğraf makinesi edindim. Ayarlarını da öğrendikten sonra Kodak Profoto 400 BW ve Spector 100 2 film bitirmiş bulunuyorum. Yarın fotoları çıkarttırıcam ve çok heyecanlıyım :)

Size sormak istediğim şudur, pazar günü İstanbul'a gidiyorum ve gitmeden önce bir renkli bir de siyah-beyaz 2 film almak istiyorum. Bu konuda önerilerinizi bekliyorum.

Başka bir sorum ise kapalı mekanlarda çekerken haliyle ışık az oluyor, bu gibi durumlarda genel olarak enstantane değerini ne olarak ayarlıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: metuserkan

Herkese merhaba. Daha önce hiç fotoğrafla uğraşmamış biri olarak arkadaşımın sayesinde yashica fx-3 marka bir fotoğraf makinesi edindim. Ayarlarını da öğrendikten sonra Kodak Profoto 400 BW ve Spector 100 2 film bitirmiş bulunuyorum. Yarın fotoları çıkarttırıcam ve çok heyecanlıyım :)

Size sormak istediğim şudur, pazar günü İstanbul'a gidiyorum ve gitmeden önce bir renkli bir de siyah-beyaz 2 film almak istiyorum. Bu konuda önerilerinizi bekliyorum.

Başka bir sorum ise kapalı mekanlarda çekerken haliyle ışık az oluyor, bu gibi durumlarda genel olarak enstantane değerini ne olarak ayarlıyorsunuz?

filmlerin için eminönünde ki nimet ablanın yanında rıfat tunç fotoğrafçılık var, orda makara başına 5tl alırlar (banyo+cd) tabi siyah-beyaz ve dia filmlerde fiyat değişiyor. Dükkan sahibi Rıfat abi, almak istediğin film konusunda seni yönlendirir. Hatta kanl 24 ten Burak ın selmı var dersen de sana çay ısmarlar ;)

• Siyah beyaz filmler malesef çok pahalılanıyor, ben sana ilford Pan400 öneriyorum.
    Kapalı mekanlar için belli bir ayar tabiki söz konusu değil, öncelikle kullandığın asa önemli.
    Yine de illaki bişey istersen, pencereden giren gün ışığında 400 asa f4 1/30 uygundur
  • Dün çektiğim 2 filmi çıkarmaya gittim. İlk defa fotoğraf çekiyorum, baya heycanlı oldu sonuçları beklemek. Renkli filmim boş çıktı, sanırım makineye tam takamamışım filmi. Siyah-beyaz olan Kodak ProFoto 400 de sorun yoktu. Bir örnek koyayım, çektiğim ilk fotoğraf bu :)

Henüz bir makinem yok, arkadaşın yashica fx-3 ünü kullanıyorum.

xbagci ve hayta85, birazdan film almaya gidicem. Ilford Pan 100 düşünüyorum bw olarak. Renkli ise karar veremedim. Tavsiyelerinizi bekliyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metuserkan -- 3 Eylül 2011; 12:45:52 >

• Tek sorun netlik olmuş, ama ilk çekiminiz olduğunu göz önüne alırsak harika olmuş, zamanla çok daha iyi olacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Perikard

Tek sorun netlik olmuş, ama ilk çekiminiz olduğunu göz önüne alırsak harika olmuş, zamanla çok daha iyi olacaktır

Teşekkür ederim, daha önce hiç fotoğrafla uğraşmadım. Arkadaş sağolsun bulaştırdı beni de. Çok keyifliymiş. DSLR ile de çektim 1-2 tane ama analogdaki o deklanşör sesi yok ve keyif vermedi pek. İstanbul'da neler çıkacak bakalım :)
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.