Şimdi Ara

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.691
Cevap
28
Favori
88.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @xbagci sanırım bana dedin, teşekkür ederim.

Yaptığım bir deneme daha, burada eşimle ben aslında poz vermiştik (ikinci pozlamada)

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar
  • arkadaşlar benim de 1 sorum olacak.2 ay önce falan buraya yazmıştım pek bilgisi olan çıkmamıştı ama ben o makineyi alarak analoğa başladım

neyse soruma gelelim,genel bir sorum olacak;

şimdi ben netliğimi yapıyorum,ışığı ayarlıyorum ve kolu sonuna kadar itip filmi sarıyorum.ancak deklanşör boşta oluyor.yani basınca çekmiyor.genelde 1 kez daha sarınca oluyor.ama bazen 3.-4. sarışta makine hazır oluyor.makinede bir sıkıntı yok.tamamen kusursuz çalışan bir alet.sorun bende ancak anlayamadım saramıyor muyum acaba?mesela şu an 16.pozda gösteriyor ancak 6-7 foto ancak çektim.lütfen yardım arkadaşlar sizler benden daha bilgilisiniz.

bu arada makinem pentax me super.

iyi akşamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sserdar93

arkadaşlar benim de 1 sorum olacak.2 ay önce falan buraya yazmıştım pek bilgisi olan çıkmamıştı ama ben o makineyi alarak analoğa başladım

şimdi ben netliğimi yapıyorum,ışığı ayarlıyorum ve kolu sonuna kadar itip filmi sarıyorum.ancak deklanşör boşta oluyor.yani basınca çekmiyor.genelde 1 kez daha sarınca oluyor.ama bazen 3.-4. sarışta makine hazır oluyor.makinede bir sıkıntı yok.tamamen kusursuz çalışan bir alet.sorun bende ancak anlayamadım saramıyor muyum acaba?mesela şu an 16.pozda gösteriyor ancak 6-7 foto ancak çektim.lütfen yardım arkadaşlar sizler benden daha bilgilisiniz.

iyi akşamlar.

Benden daha bilgili arkadaşlar elbet daha yardımcı olabilir bu konuda. Makineyi hiç bilmiyorum ama yazdıklarını okuyunca aklıma direkt zenitteki geri sarma düğmesini unutup kurma kolunu çevirince olan şey geldi, yani demem o ki, film geri sarma tuşu-kolu yada herneyse, onda bir tutukluk olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

quote:

arkadaşlar benim de 1 sorum olacak.2 ay önce falan buraya yazmıştım pek bilgisi olan çıkmamıştı ama ben o makineyi alarak analoğa başladım

iyi akşamlar.

Benden daha bilgili arkadaşlar elbet daha yardımcı olabilir bu konuda. Makineyi hiç bilmiyorum ama yazdıklarını okuyunca aklıma direkt zenitteki geri sarma düğmesini unutup kurma kolunu çevirince olan şey geldi, yani demem o ki, film geri sarma tuşu-kolu yada herneyse, onda bir tutukluk olabilir.

tutukluk yok eminim ondan.geri sarma degilde ileri sarma adi galiba bende bilmiyorum.aklima gelen tek sey acaba filmi takarken az mi sariyorum.yani belki biraz daha mi ileri takmam lazim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

"aklıma direkt zenitteki geri sarma düğmesini unutup kurma kolunu çevirince olan şey geldi" demişsiniz ya. sanırım ben onu yaptım. arkadaşım bana Zenit 11 hediye etti. ilk 36lık pozu bitirdikten sonra geri sarayım dedim bir türlü saramadım sonra fotoğrafçıya götürdüm o da biraz uğraştı çıkaramadı, sonra karanlık odada çıkardı ama filme baya zarar verdi. sanırım deklanşör tuşu yukarıya doğru çıkması gerekiyor. çünkü o tuşun bağlı olduğu mekanizma geri gitmiyor. ama aldığımda da öyleydi. sizce filmi geri sarmak için ne yapmak gerekir. arızası var ise tamir olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuneytozbek -- 11 Şubat 2013; 21:12:51 >

• Bunlar da Zenit 11 ile çektiğim fotoğraflar. alt tarafta ki çizgi sanırım filmi çıkarırken oldu. Bir de dikkat ederseniz fotoğraflarda hafif dalgalanmalar var(2. ve 3. fotoğrafta daha belirgin) bunun sebebi nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuneytozbek -- 11 Şubat 2013; 21:17:22 >

• Olympus Om-3 veya Om-3ti satan, gören var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tequila6

quote:

"aklıma direkt zenitteki geri sarma düğmesini unutup kurma kolunu çevirince olan şey geldi" demişsiniz ya. sanırım ben onu yaptım. arkadaşım bana Zenit 11 hediye etti. ilk 36lık pozu bitirdikten sonra geri sarayım dedim bir türlü saramadım sonra fotoğrafçıya götürdüm o da biraz uğraştı çıkaramadı, sonra karanlık odada çıkardı ama filme baya zarar verdi. sanırım deklanşör tuşu yukarıya doğru çıkması gerekiyor. çünkü o tuşun bağlı olduğu mekanizma geri gitmiyor. ama aldığımda da öyleydi. sizce filmi geri sarmak için ne yapmak gerekir. arızası var ise tamir olur mu?

Hocam zenit 11 de, denklanşör düğmesinin altında bir halka var, ona basılı tutarak filmi geri sarmanız gerekiyor. Bir arkadaşımda vardı, o da çıkaramamıştı filmi Hatta yanlış hatırlamıyorsam denklanşör düğmesine basıp çevirince o halka sabit olarak aşağı iniyordu sanırsam. Şu videoyu bir izle, mundar etmişiniz güzelim pozları

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tequila6

quote:

Hocam zenit 11 de, denklanşör düğmesinin altında bir halka var, ona basılı tutarak filmi geri sarmanız gerekiyor. Bir arkadaşımda vardı, o da çıkaramamıştı filmi Hatta yanlış hatırlamıyorsam denklanşör düğmesine basıp çevirince o halka sabit olarak aşağı iniyordu sanırsam. Şu videoyu bir izle, mundar etmişiniz güzelim pozları

Çok teşekkürler. anlattığın gibiymiş gerçekten, makinede sorun yokmuş. Mundar oldu gerçekten fotoğraflar. Neyse, daha ilk 35mm filmim. İlerleyen günlerde daha iyilerini çekerim umarım.

• hala araştırmadayım çözüm bulamadım
  • quote:

hala araştırmadayım çözüm bulamadım

normal bi durum degil en iyisi bi tamirciye gösterin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • picasanın ayarlarını değiştirmediğim için saçma bir imza bırakmış fotoğraflarımda onu gözardı edin lütfen
    Pentax mz7
    Kodak tmax 400
    Pinhole 6 sn

• Konica Hexar Af aldım 2 rulo çektim ama hiçbir fotoğraf net çıkmamıs. Enst. 1\250 ama her fotoğrafta elimi o ka titretmem imkansız gibi ki f2 değerinde de aynı f16 da da .. Ayarlarında bir sorun olabilir mi bu makineyi daha önce kullanan var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pelenk

picasanın ayarlarını değiştirmediğim için saçma bir imza bırakmış fotoğraflarımda onu gözardı edin lütfen
    Pentax mz7
    Kodak tmax 400

Tebrik ederim, güzel karaler yakalamışsın.
  • pelenk @ güzel fotoğraflar var, tebrik ederim.

quicksand@ koyasın bi kaç örnek, ona göre teşhiste bulunalım
    AF ile ilgili sıkıntı olabilir, yada net değil derken titrek mi acaba, belki enstantene mekanizmasında bir arıza vardır?
  •  Analog SLR & Rangefinder Kullananlar

eos5, bayat superia 200, 50f1.8 ii
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pelenk

picasanın ayarlarını değiştirmediğim için saçma bir imza bırakmış fotoğraflarımda onu gözardı edin lütfen
    Pentax mz7
    Kodak tmax 400

Tebrik ederim, güzel karaler yakalamışsın.

teşekkür ederim

xbagci@ teşekkür ederim

quicksand@ hayırlı olsun çok güzel bir makine almışsın sanırım sahibinden com dan aldın makineni bende araştırmıştım ama rangefinder olmadığını öğrenince almaktan caymıştım. netlememe sebebi af olabilir. yada enstantene 1/20 gibi bir değerde takılı kalmış olabilir. fotoğrafta fazla pozlama sorunu varmı acaba ...umarım çözersin sorununu.

• Sıfır gibi Pentax me super makinemi satıyorum. Dileyen iletişime geçebilir.

http://www.pentaxturkiye.com/forum/index.php?topic=12200.msg203203;topicseen#new
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gary_2550

Sıfır gibi Pentax me super makinemi satıyorum. Dileyen iletişime geçebilir.

http://www.pentaxturkiye.com/forum/index.php?topic=12200.msg203203;topicseen#new

m42 adaptörü ile bulabilirsem düşünebilirim.
  • Pentax ME super zevkli bir makinedir...

https://www.youtube.com/watch?v=kOqWXraDYVg
  • 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.