Şimdi Ara

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.691
Cevap
28
Favori
88.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lemon143

quote:

Orijinalden alıntı: tequila6

Merhaba. geçenlerde ebay den 135mm bir lens aldım satıcı m42 bayonet olduğunu söyledi. ama lens gelince bendeki adaptöre ve zenit e uymadı. yarım vidalanıyor tam uymuyor. Helios la karşılaştırınca vida aralıkları daha dar olduğunu gördüm. acaba farklı bir bayoneti var bunun nasıl kullanabilirim.

soldaki paragon, sağdaki Helios M42

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar

soldaki paragon sanırım contax/yashica bayonet uyumlu oluyor, eğer öyleyse yashica to m42 mount bir adaptör ile kullanabilirsin sanırım.

contax yashica lara baktım ama normal kilitli sistem var hepsinde. böyle vidali bi M42, M39 ve T mount var. acaba bu T mount olabilir mi?

@çekomastik valla benimde aklıma geldi ama camlara zarar verir kesin :) böyle kalsın daha iyi. yarım marım takar kullanırım ben onu.

• quote:

Orijinalden alıntı: lemon143

quote:

Orijinalden alıntı: tequila6

Merhaba. geçenlerde ebay den 135mm bir lens aldım satıcı m42 bayonet olduğunu söyledi. ama lens gelince bendeki adaptöre ve zenit e uymadı. yarım vidalanıyor tam uymuyor. Helios la karşılaştırınca vida aralıkları daha dar olduğunu gördüm. acaba farklı bir bayoneti var bunun nasıl kullanabilirim.

soldaki paragon, sağdaki Helios M42

soldaki paragon sanırım contax/yashica bayonet uyumlu oluyor, eğer öyleyse yashica to m42 mount bir adaptör ile kullanabilirsin sanırım.

contax yashica lara baktım ama normal kilitli sistem var hepsinde. böyle vidali bi M42, M39 ve T mount var. acaba bu T mount olabilir mi?

@çekomastik valla benimde aklıma geldi ama camlara zarar verir kesin :) böyle kalsın daha iyi. yarım marım takar kullanırım ben onu.

• Satılık Fuji GA645Zi, $600 duyurulur
  • Arkadaşlar ilk başlayacaklar için ne önerirsiniz pentax me süper ve zenith 12xp var aklımda ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: rudeboytr

Arkadaşlar ilk başlayacaklar için ne önerirsiniz pentax me süper ve zenith 12xp var aklımda ama

bende me super var alet bence on numara güzel,normalden biraz daha küçük bir şekli var.tek kötü yanı bence enstantenenin 2000 olması.ha bir de diyafram önizleme yok.onu normalde kullanmıyorum zaten o yüzden eksikliğini hissetmedim.
  • 2000 enstantane olması kötü değil ki.

Bende A-1 var üst düzey bir cihaz bu bile 1000 enstantane hız veriyor.

Zenithler bildiğim kadarıyla 500 falan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mizantropia

Merhabalar, benim merak ettiğim bir şey var.

Nikon'da slr olarak en iyi alet sanırım Fm2 oluyor?

Bu aleti A1 ile kıyaslarsak ne dersiniz?

A1 in üstünde bir sürü özellik var gibi görüyorum.

Tabii A1 1000 enstantane
    Fm2 4000 sanırım

Fm2 hiç kullanmadım, ama A1 kullanıyorum. Bildiğim kadarıyla Fm2'den artı özellikleri: diyafram öncelikli mod, üstüste pozlama, vizör kilidi, pozlama telafisi, 30 saniyeye kadar otomatik uzun pozlama, 2 veya 10 saniyeye göre ayarlanabilir zamanlayıcı, enstantane tuşu kilidi, pozometre kilidi... İlk üç özellik dışında gerisi pek mühim değil anlayacağın üzere. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Dediğin gibi Nikon 4000 enstantaneye çıkarken A1 1000'de kalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rocha

quote:

Orijinalden alıntı: mizantropia

Merhabalar, benim merak ettiğim bir şey var.

Nikon'da slr olarak en iyi alet sanırım Fm2 oluyor?

Bu aleti A1 ile kıyaslarsak ne dersiniz?

A1 in üstünde bir sürü özellik var gibi görüyorum.

Tabii A1 1000 enstantane
    Fm2 4000 sanırım

Fm2 hiç kullanmadım, ama A1 kullanıyorum. Bildiğim kadarıyla Fm2'den artı özellikleri: diyafram öncelikli mod, üstüste pozlama, vizör kilidi, pozlama telafisi, 30 saniyeye kadar otomatik uzun pozlama, 2 veya 10 saniyeye göre ayarlanabilir zamanlayıcı, enstantane tuşu kilidi, pozometre kilidi... İlk üç özellik dışında gerisi pek mühim değil anlayacağın üzere. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Dediğin gibi Nikon 4000 enstantaneye çıkarken A1 1000'de kalıyor.

Diyafram öncelikli mod var ama bu digitaldeki aletler kadar pratik değil o yüzden ben pek ısınamadım ona. Vizör kilidi ne işe yapar onuda anlamadım.

Tek işime yarayan üst üste pozlama olayı var benim için.

A-1 yazın sıkıntı yapacak büyük ihtimal. Belki Ilford 50 asalık filmler kurtarır diyorum ama onların da etkisi az olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhan-akarsu

Pentax ME super zevkli bir makinedir...

https://www.youtube.com/watch?v=kOqWXraDYVg

Bu makineden bende edindim fakat bir problemim var kurma kolunu 1 kez çevirdiğimde deklanşör aktif olmuyor. 3-4 kez çevirmem gerekiyor yanlış bir şey mi yapıyorum acaba?
  • Üst üste pozlama fm2'de de var.
    Deklanşörün yanındaki çıkıntı geri itildikten sonra kurulduğunda filmi sarmıyor, sadece perdeyi kuruyor bu sayede çift pozlama yapılabiliyor.
  • Kutay'cığım, müsade edersen bir foto ile pekiştirmek isterim

FM2
    Kule f1,4 50mm Nikkor
    Bokeh f4 200mm Nikkor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xbagci -- 9 Mart 2013; 8:49:09 >
  • Benim sorunuma yardımcı olabilecek var mı :)
  •  Analog SLR & Rangefinder Kullananlar

pan 400

• quote:

Benim sorunuma yardımcı olabilecek var mı :)

Hah hocam sonunda ya 4 gun banlandm pm bile atamiyordum neler cektim

Neyse simdi soyle anlatayim,senin dedigin olayin aynisini 2-3 hafta once bende buraya sordum ama bilen cikmadi.bu cumartesi aldigim ustaya goturmek istiyorum.ama alet tertemiz aletten kaynakli bir sey degil ona eminim.heralde biz yanlis kullaniyoruz.yabanci forumlari geziyorum su siralar ama hala bulamadim bir sey.

• quote:

Orijinalden alıntı: sserdar93

quote:

Neyse simdi soyle anlatayim,senin dedigin olayin aynisini 2-3 hafta once bende buraya sordum ama bilen cikmadi.bu cumartesi aldigim ustaya goturmek istiyorum.ama alet tertemiz aletten kaynakli bir sey degil ona eminim.heralde biz yanlis kullaniyoruz.yabanci forumlari geziyorum su siralar ama hala bulamadim bir sey.

Cumartesi bende sirkeciye geçtim. Ali ustaya götürdüm ama kapatmıştı oradan başka birine götürdüm. Perdeyi kuran parçanın değişmesi ve makinenin temizlenip yağlanması gerektiğini falan söyledi 80 Lira istedi.

• quote:

quote:

quote:

Cumartesi bende sirkeciye geçtim. Ali ustaya götürdüm ama kapatmıştı oradan başka birine götürdüm. Perdeyi kuran parçanın değişmesi ve makinenin temizlenip yağlanması gerektiğini falan söyledi 80 Lira istedi.

Hic zannetmiyorum.benim aldigm adam tertemiz demisti.ki zaten baska bir tanidikla gitmistim o da oyle demisti.ayrica film yokken boyle bir sey yapmiyor.film takiliyken.ben hafta sonu bir gideyim de.bence biz yanlis bir sey yapiyoruz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hic zannetmiyorum.benim aldigm adam tertemiz demisti.ki zaten baska bir tanidikla gitmistim o da oyle demisti.ayrica film yokken boyle bir sey yapmiyor.film takiliyken.ben hafta sonu bir gideyim de.bence biz yanlis bir sey yapiyoruz.

O gün hayyamdan baka bir makine aldım aynı model :) Onda hiç bir sorun yok aynı şeyi yapıyorum ve kuruluyor :)
    http://www.youtube.com/watch?v=kOqWXraDYVg

Şu linkteki gibi olması gerekiyor :)

• Sizin arıza hakkında hiç bir fikrim yok arkadaşlar, ama sokak aralarında bulunan eski fotoğrafçılara da bir gösterin derim ben, filmi mi yanlış takıyorsunuz acaba.

• Makineye film takmadan deneme yaptım yeni aldığım makinede perde kurulurken ilk aldığım makinede kurulmuyor. Sanırım diğer arkadaşla sorunum aynı. Benim için artık önemsiz zira makineyi iade edeceğim :)
  • 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.