Şimdi Ara

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.691
Cevap
28
Favori
88.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benimde analog makine merakım depreşti zaten dijital kullanıyorum elimde çok iyi durumda zenit12xp var ama bitane sağlam zevk alacağım makine gerek aklımda canon A1 pentax super me gibi makineler var sizin tavsiyeleriniz önerileriniz nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalorx

Benimde analog makine merakım depreşti zaten dijital kullanıyorum elimde çok iyi durumda zenit12xp var ama bitane sağlam zevk alacağım makine gerek aklımda canon A1 pentax super me gibi makineler var sizin tavsiyeleriniz önerileriniz nedir ?

Ben pentax me super kullandım. Daha sonra a-1 e geçtim fakat sevmedim sattım. Me super alacağım tekrar.
  • @sokak_papagani

tebrikler güzel denk gelmiş. ben de aynısını yapardım.

canon eos 1 le çok mutluyum ben de...
     Analog SLR & Rangefinder Kullananlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: mizantropia

quote:

Orijinalden alıntı: kalorx

Benimde analog makine merakım depreşti zaten dijital kullanıyorum elimde çok iyi durumda zenit12xp var ama bitane sağlam zevk alacağım makine gerek aklımda canon A1 pentax super me gibi makineler var sizin tavsiyeleriniz önerileriniz nedir ?

Ben pentax me super kullandım. Daha sonra a-1 e geçtim fakat sevmedim sattım. Me super alacağım tekrar.

biraz araştırdım açıkcası ben de beğendim pentaxı temiz bi tane bulursam almayı düşünüyorum bende.. izmirde bulabilirsem tabi

• Bir kaç fotoğraf da ben paylaşayım.

Minolta X-300, 84 son kullanma tarihli Kodak Tri-X Pan

• Arkadaşlar merhabawww.klasikkamera.com Onur Bey'den Canon AE-1 Program sipariş verdim inşallah bir haftaya kadar gelecek ve hemen fotoğraflarımı yayınlayacağım burdan :)...

Makina almak isteyen arkadaşlar varsa öneririm bir bakın siteye elinde güzel temiz makinalar var benim makina elime geçince de bilgi veririm sizlere...

Filmlerimi kendim yıkamak istiyorum ve bu konuyla ilgili baya bi araştırma yaptım;

Tarayıcı olarak Epson v370 alacağım yaklaşık 300 tl (+-100 tl),

Bu fiyata yakın ve 4800 dpi x 9600 dpi dan daha yüksek çözünürlükte tarayıcı önerilerinizi alabilirim.

Örneğin yine Epson v500 6400 dpi x 9600 dpi 500 tl yatay çözünürlüğün 1600 dpi daha fazla olduğu v500 için 200 tl fark verilirmi önemli boyutta bir kalite farkı varmıdır...?

Tabi kutu içerikleri hakkında detaylı bir araştırma yapamadım henüz, içerisinde negatif tarama yapmak için film tutucu çerçevelerden varmı...?

Tarayıcı konusunda aklıma takılan bir diğer konu; tarayıcılar ile birlikte verilen yazılımlar :S canon ve epson farklı yazılımlar sunuyor acaba film üzerindeki çizik toz gibi olumsuzlukları ortadan kaldırma konusunda hangi markanın yazılımı daha başarılı...?

Kimyasallar hakkında çok net bir bilgiye rastlamadım bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım olacak forumda Ilfort XP2 SB 100 ve 200 asa filmleri için C-41 developer önermişler ve başka yerlerde D-76 ve D-11 gibi kimyasallar olduğunu gördüm ayrıca rastladığım başlıca kimyasal markaları ILFORD, KODAK ve TETANAL sizden ricam bana developer için marka ve model verebilirmisiniz ve en önemlisi soru işareti hangi kimyasal hangi film için kullanılır... ; bu sorunun cevabı sadece deneyim midir...?

• Makinan hayırlı olsun, fotoğraflarını bekliyoruz.

Son sorunun cevabı deneyim olduğu kadar maaliyet de bence. D76 candır (Diğer fiyatlardan haberim yok ama, 15 tl filan alıyorsun D75 yı ve 1e 1 kullansan bile 12-13 makara yıkıyorsun. 1e 3 kullan var sen hesapla
  • Merhaba arkadaşlar bu gece evde babamın eski makinesi olan canon canonet 28'i buldum kurcaladım ettim internettede araştırdım ama pek bişi bulamadım açıkcası. Normalde filmle çekim yaparken kullandığım bir nikon f5'im var. Sormak istediğim ben bu makinede enstantane değerini değiştiremiyorum, sabit bir enstantane değerinde mi çekim yapıyor bu makine ? yoksa nasıldır neye göre değişir, nasıl değiştirilir.
  • Merhaba makina çok güzel öncelikle kıymetini bilmelisin bence ;)

http://www.cameramanuals.org/canon_pdf/canonet_28.pdf

bu linkte kullanıcı el kitabı var 3. sayfaya dikkat edersen "shutter: program shutter" yazıyor yani perde hızı otomatik ve makineyi CdS pil kullanarak çalıştırabiliyorsun sanırım 6. sayfada kullanman gereken pilin spesifikasyonu var... Yani dediğin gibi diyafram sana ait perde hızı makine veriyor anladığım kadarıyla bunu da ancak makineyi deneme yanılma yoluyla kontrol ederek tam anlarsın şöyleki karanlık bir odada ve aydınlık bir odada makineyi aynı diyafram değerlerinde dene perde sesinin uzun (yavaş) veya kısa (uzun) olması sana bilgi verecektir karanlık oda diyorum çünki makinenin pozometresi nerde bilmiyorum...

Kolay gelsin... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi refugee -- 11 Nisan 2013; 15:24:23 >

• Linki açtım inceledim filan ama ingilizce zayıflığından hala çözebilmiş değilim lens üzerinde asa, ve diyafram ayarı mevcut ama enstantane kontrolünü hala bulamadım sabah oldu ben hala makineyle cebelleşiyorum
  • cevabımı biraz değiştirdim :)
  • Pil olayımdan haberim yokken denedim aynı işlemi ve bir değişiklik fark edememiştim. Sanırım şu anda enson hangi enstantane değerinde kaldıysa onda çekiyor sürekli olarak. Pil takıp birde o denemeleri yaptıktan sonra daha iyi anlarım gibi çok teşekkür ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: thedays167

Pil olayımdan haberim yokken denedim aynı işlemi ve bir değişiklik fark edememiştim. Sanırım şu anda enson hangi enstantane değerinde kaldıysa onda çekiyor sürekli olarak. Pil takıp birde o denemeleri yaptıktan sonra daha iyi anlarım gibi çok teşekkür ediyorum

Bende konica c35 var tam otomatik pil yokken de cekiyor. Hz. Google'dan ogrendigime gore 1/30 ve f2.8de cekiyor. Seninki de boyle olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zenit 122 ile çektiğim fotoğraflarlardan birkaçı

ZENİT 122 JUPİTER F4 200MM

HELIOS 44 M-6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ç324 -- 8 Haziran 2013; 15:59:21 >

• Fotoğraflarda eski bir hava var sanki 90 larda çekilmiş gibi bu açıdan bakıldığında benim için harika fotoğraflar... Ama helios biraz kirlenmiş sanırım... ;)
    Fotoğraflarınla ilgili bilgi de verirsen çok daha iyi olur hangi film ve kaç asa diyafram ve enstantane değerleri gibi...
    Başarılı çalışmalar... Işığın bol olsun...
  • Son makaramdan:
    nikon fm2
    50mm 1.4
    Fujifilm sensia 200 (2009 son kullanma tarihli)

• 2 Tane de mamiya ile ilk kullandığım denemeye harcadığım filmden paylaşayım :)

Mamiya 645 pro tl
    Kodan tmax 100

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AFA9E7E65 -- 11 Nisan 2013; 19:22:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: refugee

Fotoğraflarda eski bir hava var sanki 90 larda çekilmiş gibi bu açıdan bakıldığında benim için harika fotoğraflar... Ama helios biraz kirlenmiş sanırım... ;)
    Fotoğraflarınla ilgili bilgi de verirsen çok daha iyi olur hangi film ve kaç asa diyafram ve enstantane değerleri gibi...
    Başarılı çalışmalar... Işığın bol olsun...

jupiter ile cekilen 1 2 ve 4. resim 125 enstante diyaframi 5.6 -- 3. resim 250 enstante diyafram 4

5. resim 2.8 diyafram 125 enstante 6. resim 8 e 125 kullandigim film kodak color plus 200 iso ayari 200 de idi.
    16 tane poz yakmisim yanlislikla makarayi sararken koparmisim filmi ve kapagini acmistim yanlislikla makinenin ama filmden pek memnun kaldigim soylenemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk rulolarımdan bir nebze iyi olanlar :)
    Buna macro diyebilir miyiz bilemiyorum :)

• 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.