Şimdi Ara

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.691
Cevap
28
Favori
88.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pamuk ticarette şahabettin beyle biraz sohbet de ettik. siyah beyaz filmin piyasa da daha az bulunacağına dair bir endişesi yok. artık daha bilinçli arayan oluyormuş. gren büyüklüğüne göre daha dokulu etki isteyenlerin de olduğunu söyledi.

ben keskin görüntü sevdiğim için ince grenli olanlarla ilgilendim.
  • Kızımın ödevi için evdeki malzemelerden yapılmış robot

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar

Bu arada filmleri rulo olarak değil de 6şarlı kesip, film dosyalıklarında saklamanız en hayırlısı

• Bu Film dosyaları internette bulunurmu acaba ben de yeni başlıyorum ilk baştan düzenli gidersem iyi olur sonra hangi film nerde hangi filmin içinde ne var gibi karmaşalar yaşamak istemiyorum tavsiyeniz ne olur acaba (Ağrı'da olduğum için internet diyorum zira burda renkli film bile zor bulunuyor)
  • Pamuk ticaret Şahabettin abi ile görüş, yurt içi-dışı her yere kargo yapıyor. Telefonu internette mevcut. Pamuk ticaret demen yeter
    Ama senin alacağın ürün tanesi 1 tl. Göndermesi için biraz toplu söylemen lazım bence
  • Teşekkürler görüştüm Şahabettin Bey'le... Baya yardımcı oldu sağolsun...
  • Bugün fırat color'a tarattığım ve bir daha oraya gitmemeye tövbe etmeme sebep olan filmden bir kare

Mamiya 645 pro tl
    mamiya sekor 80mm f/2.8
    Fujicolor 160ns film
    çift pozlama self portre

fırat color a kızma sebebime gelince,
    zaten yüksek bir kalite beklemiyorum o taramalardan ama; hem her film, heralde kurumamış olduklarından, ufak ufak dalga gibi izler var, hem de her zamanki gibi toz içinde (hadi bunlar da eyvallah)
    Ama bir fotoğraftan iki tane var birindeki tozlar yarım yamalak silinmeye çalışılmış birinde de ilk taranma hali toz içinde, bende negatiflere bir baktım meğer başka taramanın üstüne kaydetmişler onu da yani bir bakıma eksik taramışlar.
    Yarın gidip açıklayacağım durumu kendilerine.
    Bundan sonra da gideceğimi sanmıyorum.
    Tarayıcı almak şart oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: Partis Temporus

ben de böyle düşünüyorum.

cihazınızı film takıp çalıştırabiliyor olmanız lazım. ben 2. el olarak alıp netten orjinal kullanım klavuzlarını buldum. pratik kullanımını öğrendim. bu arada hayyam pasajına da götürüp iç dış teknik olarak kontrol ettirdim. zaten bir sıkıntısı varsa orada hallolur.

ışığınız bol olsun. o lensle ve makina ile siyah beyaz portreler tılsımlı, renkli panaromalar etkileyici olur.
  • http://www.youtube.com/user/22equinox?feature=watch

Bu linkte baya bi makine ve detaylı kullanımı hakkında bilgi veriliyor sizin elinizdeki makina olmasa da benzer ürünler size yardımcı olablir bi izleyin bence...

Kendi filmlerinizi kendiniz de banyo edebilir (sadece siyah beyaz filmler) tarayıcınız varsa tarayabilirsiniz ve basit yazılımlarla renklerini oynayabilir ve düzenlemeler yapabilirsiniz...

Ve sakın hevesinizi kaybetmeyin...
  • Kutay geçmiş olsun, güzel fotoğraf bu arada. Evde iyi kötü bi tarayıcı muhakkak lazım.
  • Gerçekten cevapladığınız için teşekkür ederim makineyi en kısa zamanda hayyama gidip göstereceğim bakalım neleri çıkacak gerekirse tamir ettirir kullanırım sizlere de iyi çalışmalar kolay gelsin
  • Sağol Hasan abi,
    Şimdi dün bir hp5 bitirdim mamiya ile onu burada banyosunu-taramasını kendisi yapan bir dostumla beraber banyo edip tarayacağız.
    Şimdi bizzat görüp tecrübe edeyimde süreci, eğer gözüm keserse sadece tarayıcıya değil s/b banyo işine de girişebilirim
  • Fixer in o iğrenç kokusunu çektin mi bidaha bırakamazsın
  • konuyu görünce heyecanlandım açıkçası foruma geçenlerde üye oldum ne var ne yok diye dolaşırke denk geldim ve afedersiniz bokumda boncuk bulmuş gibi sevindim. yıllarca analog fotoğraf çekmiş, karanlık odada yıkamış, basmış biri olarak geçenlerde yıllar sonra tekrar elinme değen emektar canon a1 i bulunca Dlsr'yi bi köşeye kaldırıp tekrar dönmeye karar verdim analoga. Ankaradan karanlık oda malzemelerini istanbula bu hafta göndertiyorum, agrandizörüydü ıvırydı zıvırıydı hepsi gelecek bakalım 10 yıldır el değmeden depoda duran aletler edevatlar ne durumda, gelince göreceğiz. gerçi karanlık oda olayınıda unuttum sanırım, eski notlarımıda bulabilirsem çok iyi olacak. ne günlerdi bee...sabatierdi, multi posingdi, pinhole du derken ne güzel keyifli günler geçirmişim hem sokaklarda hem karanlık odada hatırladım şimdi...

neyse yakın zamanda çektiğim ve bastığım fotograflarıda paylaşırım umarım...

•  Analog SLR & Rangefinder Kullananlar

Nikon FM2n | Nikon 50 mm f/1,4 | ilford pan 400 | Epson V 500
  • Geçen hafta çektiğim ve dün Ahmet abi ile banyosunu yaptığımız filmden;

Fotoğraf:
    Kutay Kösem

Banyo-Tarama:
    Ahmet Yeşil

ilfosol 3 6:30
    ilfostop 0:45
    HYPAM Rapid fixer 4:45,
    ilfotec 1 dakika
    20 derece
    su iletkenlik 76 PH 7.2

tarama epson v750

Film:
    Ilford Hp5 plus 400 asa

Ekipman:
    Mamiya 645 pro tl,
    Mamiya Sekor 80mm f/2.8,
    2 adet 65wattlık softbox,
    Vantilatör :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

Gaza geldim filmlerimi almaya gidiyorum acaba içlerinden ne çıkacak ? ? ?

Hiç birini hatırlamıyorum valla :D :D

Bu duygu bile çok keyifli :)

Acayip sinirim bozuldu :(

Filmimi yakmışlar :( Ulan o kadar da özene bezene ölçe ölçe biçe biçe çektiğim fotoğraflarımın hepsi gitti :(

Bir filmi 5 ayda bitirdim neredeyse ve o kadar merak ediyordum ki sonuçlarını :(

------------------------------------

Filmli işi sinirimi çok bozdu :( Dijital çağın dijital çocuğu olarak devam edecem :(

Satıcam makinemi valla bir daha da çekmeyecem film milim :(
  • Emeginize cok üzüldüm, gecmis olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: First_Person

Emeginize cok üzüldüm, gecmis olsun.

Teşekkür ederim hocam.

İlerde bana ait bir ev olduğu zaman kendime karanlık oda kurup yıkama yağlama işini öğrenip kendim yapana kadar bir daha film milm istemiyorum :(
  • Merhaba arkadaşlar bugün aranıza katıldım. Zenit 11 diye bir makine aldım 100 tl ye verdi adam temiz ve her şeyi çalışıyor. Bilgilendirmelerinize acığım bu bölümüde baştan aşağıya okuyacağım. :D Radyo tv bölümünde okuyorum elazığda fotoğraf için ilk olarak dslr yerine slr aldım doğru yaptım umarım :D
  • quote:

quote:

Gaza geldim filmlerimi almaya gidiyorum acaba içlerinden ne çıkacak ? ? ?

Hiç birini hatırlamıyorum valla :D :D

Bu duygu bile çok keyifli :)

Acayip sinirim bozuldu :(

Filmimi yakmışlar :( Ulan o kadar da özene bezene ölçe ölçe biçe biçe çektiğim fotoğraflarımın hepsi gitti :(

Bir filmi 5 ayda bitirdim neredeyse ve o kadar merak ediyordum ki sonuçlarını :(

------------------------------------

Filmli işi sinirimi çok bozdu :( Dijital çağın dijital çocuğu olarak devam edecem :(

Satıcam makinemi valla bir daha da çekmeyecem film milim :(

Hacı 5 ay az değil iyice tozlanmıştır zati filmin. Hatta kuvvetle muhtemel kontrastta iyice düşmüştür. Koy gözüne rahvan gitsin jimi öyle hemen satam deme

• 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.