Şimdi Ara

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.691
Cevap
28
Favori
88.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: S3l3re20

Merhaba arkadaşlar içinde film bulunan fotoğraf makinem x ray cihazından geçti acaba pozlar bozulmuş mudur?

Eğer avm gibi yerlerin x-ray cihazından geçirdiyseniz içiniz rahat olsun kolay kolay bir şey olmaz. Ama konsolosluk, havaalanı x-raylerinden geçirdiyseniz her şeye hazırlıklı olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rocha

quote:

Merhaba arkadaşlar içinde film bulunan fotoğraf makinem x ray cihazından geçti acaba pozlar bozulmuş mudur?

Eğer avm gibi yerlerin x-ray cihazından geçirdiyseniz içiniz rahat olsun kolay kolay bir şey olmaz. Ama konsolosluk, havaalanı x-raylerinden geçirdiyseniz her şeye hazırlıklı olun.

Ben ayni filmi 3 kere gecirdim hava alanindan gecmis olsun madem napalim banyodan sonra gorucez ne oldugunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben fotoğraf işine yeni gircem. Fiyatından dolayı filmli makinelere bakıyorum. Ne tip makine önerirsiniz? Ve bu fotoğrafları dijital ortama aktarabiliyoluruz?

• quote:

Orijinalden alıntı: sserdar93

quote:

quote:

Ben ayni filmi 3 kere gecirdim hava alanindan gecmis olsun madem napalim banyodan sonra gorucez ne oldugunu

Polis çağırıp kontrol ettiriyorum ben. Hiç denemedim bu zamana kadar o aletlerden geçirmeyi. Sonuçları merak ediyorum şu an.

• Filmin bitmesine de daha var.bitince koyarim buraya da herkes gorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: sserdar93

quote:

quote:

Hiç belli olmaz hocam. Film yüksek asalı ise sorun çıkma ihtimali yükseliyor. Bir de x-ray cihazlarının gücüne bağlı olarak değişiyor bu durum. Mesela slr'im dışında çantama atıp dışarı çıktığım basit filmli bir makinem var. 3 gün önce İngiltere konsolosluğunu temsil eden WorldBridge'e giderken çantamda unutmuşum. Üzüldüm de baya, acaba bir şey olmuş mudur filme diye. Dün banyo ettirdim, hiçbir şey yoktu. Ama asası yüksek bir filmimin avm x-ray'inden geçmesi ile filmi bozulmuştu. Fotoğraflar üstünde tuhaf tuhaf renkler, ışıklar oluşmuştu.
    Ben de 1 ay sonra İngiltere'ye gideceğim. Sırf şu x-ray cihazları yüzünden analog makinemi götürememek kahrediyor. Yok mudur bunun bir yolu yordamı?

• E filmi gidince oradan alsanız?
    Bittiğinde de orada bir fotoğrafçıya bırakıp sonuçları ondan almayı yada dönüşünüze yetişmeyecekse size yollamasını isteyebilirsiniz belki?
  • Xrayden etkilenmeyen kutular var

400 asadan fazlaysa dert etmenize gerek yok

Ayni Hp5 ile 4 kez ucaga bindim (aktarmali) sorun cikmadi. Yeni xray cihazlari da filmleri yakmiyor diye biliyorum

• Bu arada ben mamiya aldığımdan beri fm2 ve lubitel'e dokunmaz oldum.
    Lubiteli sattım bile.
    Nikon Fm2 de acil değil ama özellikle kullanmak isteyen, arayan eden varsa satmayı düşünüyorum, aklınızda olsun.
  • Ben 400 asali siyah beyaz filmle gecmistim.onda renkli izler cikar mi ki?yalniz gercekten merak ettim ama filmin bitmesine 4-5 poz daha var.ayrica cekecek hic zamanim yok minimum 2 hafta falan :/

• Son makaramdan;

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar

mamiya 645 pro tl
    fuji ns160
    uzun pozlama+flaş
    self portre
  • Kafa sağda, kafa solda, ve sabit ortada süreleri kaçar saniye/dakika bilgi verebilirmisiniz...?
  • süre tek: 4 saniye.
    İşin teknik yönü şu şekilde, flaş sol tarafta bir sofbox un içerisinde ve yongnuo tetikleyici ile tetikleniyor.
    diyafram f/5.6
    enstantane 4 saniye

fotoğraf çekilirken perde açıldığı anda flaş patlıyor ve benim sabit olduğum görüntü yakalanıyor.
    Flaş patladıktan sonra geri kalan sürede hareket ediyorum. ve onlar da yanlarımda oluşan silik görüntüleri oluşturuyor.
    Yani diyaframı flaşa göre, enstantaneyi ortamdaki sürekli ışığa göre ayarlıyorum :)
  • Hımmm anladım teşekkürler açıklama için... Uzun pozlama deyince ben şöyle düşünmüştüm; Mesela 12 saniyelik bir pozlamada 6 saniye kafa ortada (daha net olması hasebiyle) ve 3 saniye solda 3 saniye sağda tabi süreler değişince farklı saydamlıkta fotoğraflar elde edilebilir... :)

Benim için değişik bir teknik oldu tekrar teşekkürler bilgilendirdiğiniz için...
  • Rica ederim :)
    Ama dediğin tarzda bence çok zor, kimsenin 6 saniye kusursuz şekilde durabileceğini sanmıyorum hala nefes alıyorsa :D
    O noktada imkan varsa benim burada yaptığım gibi flaş kullanmak işi çok kolaylaştırır ben o an kıpırdasaydım bile donuk çıkacaktı flaşın patladığı andaki halim.
  • Son makaramdan.
    Ama sonuçlardan hiç memnun kalmadım. Banyo ve tarama cidden berbattı, bu işe kendimiz girişmek şart.
    Umuyorum ki dışarıda yaptırdığım son sb film olur bu, kendim bu işe girişmek üzereyim :)

• Artık evde banyo şart oldu :S Ağrıdayım ve filmlerimi banyo yapacağım hiçbiryer yok :(
    yapsa yapsa bura yapar dedikleri yere gittim adam artık yapmıyoruz ama senin için yaparız deyip bir makaraya 30 tl istedi kalsın deyip çıktım oysa ki henüz ilk makaramı doldurmuştum taaa amerikalardan gelen canon ae1 imle başlangıç çooook kötü oldu
    bu gün istanbuldan sb filmlerim geldi ve henüz birkaç poz çektim sanırım ilk çektiğim renkli filmimi de çarpraz banyo yapacağım :S artık ne çıkarsa bahtıma :/
    inatla analog diyerek dslr mden uzak duruyorum bakalım nereye kadar gidecek :(
  • Zenit 122 ile 6 sene önce başlamıştım analog fotoğraf çekmeye, tabi daha sonra dijital daha kolay geldi. Şimdilerde tekrar çekmeye başlayayım dedim ve arkadaşımın Canon 300V si ile çektim bir film(Fujifilm 200). Zenit'in body' si kaybolmuştu bu geçen sürede, fakat objektifini bir adaptör vasıtası ile dijital makinemde kullandığım için o kaybolmadı. Neyse; hevesimi deneme amaçlı çektiğim bu film sonrası tekrardan bir makine alma düşüncesi oluştu. Nikon FM2 düşünüyorum şimdilerde. Bunlar da çektiğim fotoğraflar:

• Bu haftaki videom Tamamen burası ile alakalı olduğu için buradan da paylaşayım dedim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: sokak_papagani

Bu haftaki videom Tamamen burası ile alakalı olduğu için buradan da paylaşayım dedim :)

Ahmet abinin fan kulubü var mı üye olmalıyım yoksa kurmalıyım :) Mükemmel olmuş bu kalitede bir vidyoya daha rastlamadım internet aleminde . Kendi banyomu yapmak için çok okudum Xbagci abinin de yazıları harika ama bu bambaşka olmuş. şimdi ilk işim malzeme almak olcak hep korkuyordum . Çok iyi oldu bu .. Saygılarımla

• 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.