Şimdi Ara

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.691
Cevap
28
Favori
88.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar nostalji için arada kullanmak niyetiyle 35mm filmli Slr almak istiyorum size bir kaç sorum olacaktı. Bu makinelerin kendi poz metresi hepsinde mevcut mudur ? Yoksa kendim mi diyaframı enstantane yi ayarlarım ? Ve film bitince banyosunu yaptıracak fotoğrafçı bulabilir miyim bu devirde ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellolef

Merhaba arkadaşlar nostalji için arada kullanmak niyetiyle 35mm filmli Slr almak istiyorum size bir kaç sorum olacaktı. Bu makinelerin kendi poz metresi hepsinde mevcut mudur ? Yoksa kendim mi diyaframı enstantane yi ayarlarım ? Ve film bitince banyosunu yaptıracak fotoğrafçı bulabilir miyim bu devirde ?

Pozometre bütün makinelerde mevcut değil. Ama alırken dijital pozometreli Canon A1, Canon Ae1, Konica Fc, Nikon F serisi gibi makineler almanı tavsiye ederim. Film banyosu ise nerede yaşadığınıza bağlı. Eğer İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir gibi büyük şehirlerdeysen hiç sorun yaşamadan filmli makine kullanabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rocha

quote:

Orijinalden alıntı: hellolef

Merhaba arkadaşlar nostalji için arada kullanmak niyetiyle 35mm filmli Slr almak istiyorum size bir kaç sorum olacaktı. Bu makinelerin kendi poz metresi hepsinde mevcut mudur ? Yoksa kendim mi diyaframı enstantane yi ayarlarım ? Ve film bitince banyosunu yaptıracak fotoğrafçı bulabilir miyim bu devirde ?

Pozometre bütün makinelerde mevcut değil. Ama alırken dijital pozometreli Canon A1, Canon Ae1, Konica Fc, Nikon F serisi gibi makineler almanı tavsiye ederim. Film banyosu ise nerede yaşadığınıza bağlı. Eğer İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir gibi büyük şehirlerdeysen hiç sorun yaşamadan filmli makine kullanabilirsin.

Hocam ya Nikon FM serisi yada Nikomat EL serisi almayı düşünüyorum.

Fm
     Analog SLR & Rangefinder Kullananlar

Lm

Kıbrısta yaşıyorum bu arada gerçi seneye üniversite için Türkiyedeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellolef -- 29 Mayıs 2013; 0:22:16 >

• Başlık açtık kimse sallamadı. Buraya yazayım bari.

Ben Canon 1100D kullanıcısıyım. Ama analog fotoğrafçılığa da ilgi duyuyorum aslında daha çok linkteki fotoğrafları beğeniyorum.

http://www.flickr.com/photos/memoriesofadreamer/8705106991/
    http://www.flickr.com/photos/dip_c/8076340304/
    http://www.flickr.com/photos/caity-may/4373728712/

Bu çekimleri dijitalde yapamanın imkanı yok sanırım. ISO'yu arttırıp sadece kumlu çıkmasını sağlıyorsun ama bunlardaki tadı vermiyor.

Pentax ME Super 50mm 1:1.7 hakkında ne düşünüyorsunuz? Sahibinden sitesine baktım ama en ucuz 90-100 TL'ye satıyorlar. Hayyamda ya da başka bir yerde daha uyguna bulabilir miyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Apeiron- -- 29 Mayıs 2013; 3:26:00 >

• Guzel makinedir tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 45 f2 lensle contax g1 alınık, var mı gören?
  • Fuji 100 Asa mı kodak color plus 200 mü alayim

• Merhaba. Zenit TTL sahibiyim, makineyi yeni aldım sayılır. İki film kullandım ve ikisinde de en fazla üç fotoğraf sağlam çıktı. İlk başta film bayat sandım fakat ikincisinde de aynısı olunca sorunun makineden kaynaklandığını düşünmeye başladım. Böyle bir sorun başına gelen var mıdır, ne yapmalı, yardım ederseniz sevinirim...
  • Arkadaşlar ben bunu çok beğendim, bakalım siz beğenecek misiniz.

Leica M6-İlford HP5

• quote:

Orijinalden alıntı: .::KraL::.

Fuji 100 Asa mı kodak color plus 200 mü alayim

Bunlar kutularıyla doğru orantılı olarak biri yeşilleri diğeri kırmızımtırak renkeri daha canlı çıkartıyor. Ona göre bir seçim yapılabilinir.

Grubchenn@ pozometrenin doğru çalışıp çalışmadığına baktırman lazım bence. Ya da güneşli havada f16 hız 1/İSO olayını dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbagci

quote:

Bunlar kutularıyla doğru orantılı olarak biri yeşilleri diğeri kırmızımtırak renkeri daha canlı çıkartıyor. Ona göre bir seçim yapılabilinir.

Grubchenn@ pozometrenin doğru çalışıp çalışmadığına baktırman lazım bence. Ya da güneşli havada f16 hız 1/İSO olayını dene.

anladim saolun hocam kodak 200 aldim 2015 son tarihli artik çikinca paylasirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ç324 -- 9 Haziran 2013; 22:09:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbagci

quote:

En yakın zamanda deneyeceğim, teşekkürler...
  • Dün ilk kez kendi başıma evde film banyosu yaptım ve taradım.
    nikon fm2
    50mm 1.4
    ilford hp5 400asa

• İnsan ilk seferinde bişey çıkmayacak sanıyor, ama çıkıyor

• Aynen Hasan abi :D özellikle filmi spirale geçirirken bir yerde katlandı, orada çok korktum, çıkardım bir daha sardım falan, nasıl stres yaptıysam deli gibi terlemişim 2-3 dakika içinde :D
    Sonra arkadaştan ödünç aldığım tarayıcı arıza yaptı, tarayamadım dün gece, en son bu sabah başka bir arkadaşıma götürüp taradım :D
    Çok sorunlu oldu ama en azından sonuç alabildim, önümüzdeki filmlere bakacağız
  • quote:

Orijinalden alıntı: sokak_papagani

Dün ilk kez kendi başıma evde film banyosu yaptım ve taradım.

Hocam ellerinize sağlık.

Artık sizden film banyosu nasıl yapılır, film nasıl taranır, detaylı anlatan video(lar) bekliyoruz. Daha önce bir arkadaşınızla bu konuda bir video çektiğinizi hatırlıyorum, ama bu sefer bizzat yaptığınız için, daha detaylısını bekliyorum. Fotoğrafla ilgilenmemin 2.5'uncu yılına geldiğim bu günlerde, artık filmli bir makine alma zamanı gelmiş gibi hissediyorum. Yalnız kime tab ettireceğim, taratacağım derdi yüzünden uzak duruyorum. Eğer siz evde nasıl yapılacağını adım adım anlatırsanız, bana ve benim gibi bu konuyu merak edenlere çok yardımcı olursunuz...
  • Siyah-beyaz banyo videosu çok dolu dolu oldu zaten her açıdan sanırım, daha 1-2 sene o konuya değinmem :D Çünkü benim evde yaptığım da o videodakilerin aynısı, hatta ekipmanlar bile aynısından :D O işin sonraki aşamaları ile ilgili video hazırlayacaktık başka bir arkadaşımla geçen hafta. Ama direniş sebebiyle vakit ayıramadık, olaylar sakinleşinceye kadar da sanmıyorum yapacağımı, vakit bulsam bile şimdi video yayınlayacak zaman değil bana göre :) Ama bir öncekinden daha ilginç bir süreç olacak bundan sonraki video.
  • Arkadaşlar yeri ve zamanı değil belki ama yeni bir makine için kaynak yaratmak adına çok sevdiğim Pentax K2'i mi satıyorum :(

Fiyat olarak 175 TL diyorum. Sırf üzerindeki lensi 100-130TL arasına satıyorlar :)

• quote:

şimdi video yayınlayacak zaman değil bana göre :)

Tabii tabi, haklısınız.
  • quote:

Ama direniş sebebiyle vakit ayıramadık, olaylar sakinleşinceye kadar da sanmıyorum yapacağımı, vakit bulsam bile şimdi video yayınlayacak zaman değil bana göre

hayırdır neye direniyorsunuz?
  • 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.