Şimdi Ara

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.691
Cevap
28
Favori
88.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Smena 8M ile ilk denemem, Lomography 400 ISO negatif kullandım.

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar

• arkadaslar merhaba. ben de bir iki hafta icinde analog fotografciliga baslayacagim. size sormak istedigim birkac soru var. cok pahaliya kacmadan bir makine almak istiyorum aklimda Canon a-1 var fakat digerlerine gore biraz pahali geliyor. Zenit 122 alsam direk uzerindeki lensle kullanabilir miyim ya da nereden bulabilirim lenslerini. ayrica makine-lens onerirseniz cok memnun olurum
  • fotoğrafçılık pahalı zahmetli ve tahammül isteyen bir hobidir.

istanbuldaysanız hayyam pasajını görmelisniz.

film için kargo ile dahi yardımcı olabilecek pamuk ticareti tavsiye ederim.

tek başına yürümek zordur. sizinle eş adım yürüyen sıkı dostlar varsa fotoğrafçılık keyifli hale gelir.
  • Arkadaşlar bende Zenit 122 var. Güneşli 16 kuralına göre çekim yapıyorum. Pozometrem çalışıyor ama kimse güvenme buna diyor. Çekimlerde genellikle kırmızı led (ışık yetersiz) yanıyor. şimdiye kadar 1 kere yeşil 1 kerede turuncu yandı. gerçi ilk filmim daha. çok çalışmam gerek biliyorum ama pratik yapmak acısından var mı önerebileceğiniz şeyler ?
  • selamlar, evde bulduğum gizli hazineyi göstereyim dedim yalnız 126 film sistemiyle çalışıyor, şu an o aparattan satılıyor mu hiç haberim yok. Pek yakında aranıza canon ae-1 p ile katılmayı düşünüyorum, takipteyim. :)
    (fotoğraflar için kusura bakmayın, ipod ile çektim :) )
    ehehehttp://vocaroo.com/i/s0QwZcKl8Lxx

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar Analog SLR & Rangefinder Kullananlar

bu arada sormayı unuttum, Bursa' içinde analog makina bulabileceğim yerler var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Within -- 11 Temmuz 2013; 14:49:20 >

• arkadaşlar CAnon A-1 arıyorum satan varsa pm atsın lütfen. Kocaeli içi elden alabilirim
  • Selamlar, bende analog makine bakıyorum, Zenit pek yeterli gelmiyor artık. elimde 1 adet Canon FD 50mm SSC F1.4 ve MD mount 55mm F2.8 macro MD Mount lens var. ikiside oldukça keskin lensler. acaba hangisi için makine almalıyım. çift pozlama denemek istiyorum ayrıca. Her türlü tavsiyeye açığım. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sPe*

arkadaşlar CAnon A-1 arıyorum satan varsa pm atsın lütfen. Kocaeli içi elden alabilirim

Gittigidiyor ve sahibinden gibi açık arttırma sitelerinde AE-1 mevcut. Bir ara ben de AE-1 bakmıştım sonra almaktan vazgeçtim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berber Floyd

quote:

arkadaşlar CAnon A-1 arıyorum satan varsa pm atsın lütfen. Kocaeli içi elden alabilirim

Gittigidiyor ve sahibinden gibi açık arttırma sitelerinde AE-1 mevcut. Bir ara ben de AE-1 bakmıştım sonra almaktan vazgeçtim.

hocam a-1 istiyorum ben birkaç model var ama insan güvenemiyor kolay kolay eski makineler sonuçta
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Berber Floyd

quote:

hocam a-1 istiyorum ben birkaç model var ama insan güvenemiyor kolay kolay eski makineler sonuçta

Kusura bakma ben yanlışlıkla AE-1 yazmışım A-1 yerine. Ben de A-1 almayı düşünmüştüm sonra vazgeçip Nikon FM aldım.

• Smena 8M
    Fujicolor 200 ASA

• Arkadaşlar merhaba sizden bir konuda yardım istiyorum acaba göndereceğim belgeyi kontrol edermisiniz pan400 banyo süreci ile ilgili...
    Özellikle banyo süreleri ve oranlar ile ilgili eksikleri düzeltirmisiniz???
  • Benim de yeni bitirdiğim bir Ilford HP 5 Plus var ama Bursa'da taratacak yer bulamıyorum.
  • Arkadaşlar analoğa yeni giriş yaptım. 2007 tarihli bir filme 10 TL ödedim. Biraz yüksek geldi. Murat ticaret Fuji Superia 200 filmin 3 kutusunu 5TL den satıyor ? Nasıldır bu film. Bir kaç kutu almayı düşünüyorum. Artıları / Eksileri Nelerdir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: iqra

Arkadaşlar analoğa yeni giriş yaptım. 2007 tarihli bir filme 10 TL ödedim. Biraz yüksek geldi. Murat ticaret Fuji Superia 200 filmin 3 kutusunu 5TL den satıyor ? Nasıldır bu film. Bir kaç kutu almayı düşünüyorum. Artıları / Eksileri Nelerdir ?

Evet biraz fazla vermişsin

Superia'yı seven çok ancak ben sevmiyorum. Onun yerine Profoto (5 TL) veya Ektar (12 TL) kullanıyorum renklide. Bence dene bi Superia'yı
  • quote:

Orijinalden alıntı: synchro

quote:

Orijinalden alıntı: iqra

Arkadaşlar analoğa yeni giriş yaptım. 2007 tarihli bir filme 10 TL ödedim. Biraz yüksek geldi. Murat ticaret Fuji Superia 200 filmin 3 kutusunu 5TL den satıyor ? Nasıldır bu film. Bir kaç kutu almayı düşünüyorum. Artıları / Eksileri Nelerdir ?

Evet biraz fazla vermişsin

Superia'yı seven çok ancak ben sevmiyorum. Onun yerine Profoto (5 TL) veya Ektar (12 TL) kullanıyorum renklide. Bence dene bi Superia'yı

Açıkcası bulunduğum şehirde ucuz film bulmak imkansız. Bu dediğin Profoto ve Ektar'la çekilmiş örnek foto paylaşabilirmisin. Renk tonları nasıl ? Ben şimdi film alırken neye dikkat edeyim. Internetten alabileceğimiz site felan var mıdır ? Teşekkürler.

• iqra kullanıcısına yanıt
    İnternetten daha önce film almadım bilmiyorum, İstanbulda yaşadığım için Sirkeci'den alıyorum mesela Ektar'ı murat ticaretten alıyorum. Örnek vermek gerekirse (hatırladığım kadarıyla)
    bu ektar :http://www.flickr.com/photos/ayberkkc/8603370437/
    bu profoto :http://www.flickr.com/photos/ayberkkc/8318312765/
    bu da superia 200 :http://www.flickr.com/photos/ayberkkc/8471688904/

evde kendim taradığım için renkleri farklılık gösteriyor olabilir, flickr'da filmi aratıp genel sonuçlara bakman daha sağlıklı

ektar'ın avantajı renk tonlarından daha çok çözünürlüğü daha iyi bir film ve supriz bi film koşullara göre çok şaşırtıcı sonuçlar veriyor, hepsini denemek lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: cuneytozbek

Selamlar, bende analog makine bakıyorum, Zenit pek yeterli gelmiyor artık. elimde 1 adet Canon FD 50mm SSC F1.4 ve MD mount 55mm F2.8 macro MD Mount lens var. ikiside oldukça keskin lensler. acaba hangisi için makine almalıyım. çift pozlama denemek istiyorum ayrıca. Her türlü tavsiyeye açığım. Teşekkürler.

http://www.ebay.com/itm/CANON-AE-1-PROGRAM-SLR-35mm-FILM-CAMERA-WORKING-Sold-AS-IS-Parts-Repairs-NR-/171089068506?pt=US_Vintage_Cameras&hash=item27d5b401da

şu gövdeyi alsam iş görür mü FD lensim ile birlikte. çift pozlama yapabilir miyim?

• Ekipmanlar:
    Mamiya 645pro tl
    80 2.8

Film:
    ilford fp4

Banyo için kullandığım kimyasallar
    ilfosol3
    ilfostop
    rapid fixer
    ilfotol

Ek bilgi: kendime netleyebilmek için duracağım yere önce ışık ayağı koyup ona netleme yaptım sonra kendim oraya geçip ışık ayağını çektim oradan, ama tabi yinede tam netleme sağlayamamışım

• AE1-Program ile aranızdayım.
  • 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.