Şimdi Ara

Analog vs DTS - ÇÖZÜLDÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
2.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Ev sinema sistemi kurmak istiyorum. Öyle çok özel bir kulağım yok ve apartman dairesi olduğu için çok güçlü seslere de ihtiytacım yok. Öncelikli hedefim sinema ve çevresel ses(özellikle DTS çözmek), müzik ikinci planda diyebilirim. kulağı tırmalamayan bir ses çıksın yeter müzik dinlerken. uzun bir süredir forumları tarıyorum. taradıkça kafam karıştı.

Hazır bir ev sinema paketi almak istemiyorum. Media playerım var. Üzerinde optik ve analog girişler var. DTS DD çözüyor.

Analog vs DTS - ÇÖZÜLDÜ

Şimdi hoparlörler için iki alternatif kalıyor sanırım.

- Logitech z serisi gibi amfili paketler.

- Avr ve hoparlör setleri.

1) logitech z906 dışında optik giriş olan bir set bulamadım. Bu set benim için fazlasını vaad ediyor. fiyatı da yüksek. Daha uygun yollu öneriniz var mı?

2) Kule tipi bir sistem istiyorum, ancak media playerlı hazır sistemler harici bulamadım. Varmıdır böyle bir hop. seti?

2) Optik çıkış bir sisteme illa ihtiyacım mı var. Analog ile işimi halletsem ne kaybederim? Mesela media playerıma, optik çıkışı olmayan daha uygun yollu z506 gibi setleri analog bağlasam DTS çözüp, çevresel ses alabilirmiyim?

3) Bir de şu seti alsam media playerıma direk bağlayabilirmiyim? Yoksa araya illa bir avr bağlamak mı gerekir. Bağlayabiliyorsam DTS çözüp, çevresel ses alabilirmiyim?

http://www.sessistemlerimerkezi.com/Lentus-F-SC-Ev-Sinema-Hoparlor-Sistemleri,PR-9748.html

Analog vs DTS - ÇÖZÜLDÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hapsikoli -- 14 Mart 2013; 12:05:37 >

• Merhaba İlk olarak bütçenizi belirtin z-906 yı boşverin o parayı hakedecek sistem değil daha iyi avr li sistem kurulabilir o paraya :)

2. sorunun cevabı var

3.sorunun cevabı analog çözebilirsiniz ama çok kablo karmaşası ve ses optik bağlantıya göre birz daha az ve cılız

Böyle bir seti avr ye bağlayıp çözdürebilirsiniz daha mantılı olur hem avr olunca bir çok değişiklik ve bağlanabilirlik yaratabilirsiniz :)
  • Merhaba, yardımların için çok teşekkür ederim.

Anladığım kadarıyla analog bağlantı ile optik bağlantı arasında standart bir kullanıcının algılayacağı bir ses farkı yok. Kablo olayı çok sorun değil.

Dediğim gibi çok extra ses kalitesi beklemiyorum. Belki ileride avr olayına girmek istiyorum şimdilik ona para vermek istemiyorum. Bütçe konusunda hoparlör seti için 200 400 arası bir rakam çıkarmayı düşünüyorum. Media playerım zaten var. Ama çok aklıma yatan bişey olursa fiyatı arttırabilirim.

"Böyle bir seti avr ye bağlayıp çözdürebilirsiniz daha mantılı olur hem avr olunca bir çok değişiklik ve bağlanabilirlik yaratabilirsiniz :)"

Şimdi Bu seti direk media playera arada avr olmadan direk bağlayabiliyorum demek mi oluyor ? :)
  • Merhaba seti bu şekilde media playera bağlayamazsınız çünkü hoparlörler pasif onun için anfi gerekli....

Benim size önerim sony pioneer yamaha denon avr alıp ondan sonra hoparlör seti alıp işi bitirebilirsiniz bu şekilde size 5 sene yeter..........

Optik ve analog bağlatıya gelirsek optikte sesler daha canlı gür ve berrak analog bağlantıya göre..........

Birde sistemi almadan önce dinleme şansınız varsa dinleyin alın derim.....

Dediğim sistemler 1000-1500 tl arasında kurulabilir :)
  • yanıt için teşekkür ederim.

Benim gibi orta sınıf bir kullanıcı için media player + 5+1 logitech amfili alt klasman bir hop. seti yeterli gibi gözüküyor. Hem de ucuza kapatmış oluyorsunuz. artan parayla başka oyuncaklar alırım.

Optik kablo bağlantısına da çok ihtiyacım olmadığına karar verdim. aylardır optik çıkışlı bir media player aradığıma yanarım. neyse ileride lazım olur, hem diğer özelliklerinden de memnunum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapsikoli

yanıt için teşekkür ederim.

Benim gibi orta sınıf bir kullanıcı için media player + 5+1 logitech amfili alt klasman bir hop. seti yeterli gibi gözüküyor. Hem de ucuza kapatmış oluyorsunuz. artan parayla başka oyuncaklar alırım.

Optik kablo bağlantısına da çok ihtiyacım olmadığına karar verdim. aylardır optik çıkışlı bir media player aradığıma yanarım. neyse ileride lazım olur, hem diğer özelliklerinden de memnunum :)

Media Player 'ın görüntüsü buysa eğer ve Dolby Digital veya DTS ses almak istiyorsanız mutlaka optik veya coaxial bağlantı olan bir sistem almalısınız.
    Eğer filmlerdenki surround etkisini duymak istemiyorsanız ve stereo dinlemek istiyorsanız o zaman optik veya coaxial bağlantıya gerek yok ve analog bağlantı yapabilirsiniz. Bu durumda 5+1 ses alamazsınız. Fakat bu durumda 5+1 bir sistem almanıza da gerek yok 2+1 bir sistem işinizi görür.

• quote:

Orijinalden alıntı: enerji78

quote:

Media Player 'ın görüntüsü buysa eğer ve Dolby Digital veya DTS ses almak istiyorsanız mutlaka optik veya coaxial bağlantı olan bir sistem almalısınız.
    Eğer filmlerdenki surround etkisini duymak istemiyorsanız ve stereo dinlemek istiyorsanız o zaman optik veya coaxial bağlantıya gerek yok ve analog bağlantı yapabilirsiniz. Bu durumda 5+1 ses alamazsınız. Fakat bu durumda 5+1 bir sistem almanıza da gerek yok 2+1 bir sistem işinizi görür.

optik çıkışı bulunmayan 5.1 hoparlor setlerinden nasıl 5+1 surround ses alınıyor o zaman. kafam karıştı yine. cihaz zaten dts çözmüyor mu?

yani himedia q5 media playera Logitech X-530 5.1 bağlasam dts çözüp 5+1 çevresel ses alamayacakmıyım?

• Merhaba dts dolby sesi media oynatıcı çözüyor ama o sesi optik veya coax kabloyla ses sistemine bağlamanız lazım x-530dan 5+1 ses alamzsınız 2 kanal alırsınız size optik çıkışı olan bi ses sistemi lazım birde benim bildiğim media oynatıcılar 5+1 sesi çözmüyor aktarıyor diye biliyorum ama yanlış olabilir daha bilgili bir üstad size cevap verecektir kolay gelsin :)
  • Ne optik ne analog sesi hdmi ile aktarmalisin.
    iyi bir avr ve kule sadece iki kolonla bile 5.1 hazir sistemden iyidir film izlerken. cunku dobly dedigin olay sadece yatay degil dikeydirde. buda sahne ve kule demek. araba teker sesi bomba sesi helikopter sesi vs. vs. codec sesini cozme iside avr de biter. analog daha kalite demektir ama oda streo muzikte.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dts ses dijital yolla aktarılır optik yada coaxial olarak yani. manuel bağlantıda dts ses alamazsınız. hazır sistem almayı düşünüyorsanız piyasadaki optik destekli ses sistemlerine bakın sadece sistem almanın yanında iyi bir ses kartı şart. Şuan kullanmakta olduğum z5500 ses sistemini tam performanslı kullanmak için çok uğraşmıştım sırf bu yüzden 3-4 tane ses kartı değiştirdim. Müzik dinlenecekse analog bağlantı, sinema için optik yada coaxial bağlantı kullanılmalı. Eğer bütçe elveriyorsa ve müzik dinlemek film izlemek bir hobi olmuşsa kesinlikle avr bir sistem kurulmalı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: enerji78

quote:

optik çıkışı bulunmayan 5.1 hoparlor setlerinden nasıl 5+1 surround ses alınıyor o zaman. kafam karıştı yine. cihaz zaten dts çözmüyor mu?

yani himedia q5 media playera Logitech X-530 5.1 bağlasam dts çözüp 5+1 çevresel ses alamayacakmıyım?

Sizin media player 'da hem coaxiel, Hem optik hemde hdmi çıkış var. Alacağınız amfi sisteminde bunlardan birisinin olması gerekli. Aksi durumda 5+1 ses aktaramazsiniz. Ayrıca media player'iniz bu sesleri çözüp mu aktarıyor yoksa sadece data olarak mı aktarıyor bunu bilmek lazım. Eğer çözmeden aktariyorsa amfinizin bunu çözmesi gerekli. Gördüğüm kadarıyla x530 'da dijital giriş yok. Bu durumda işinizi görmez. Dijital girişi olan ve dijital datayi cozebilen bir amfi sistemi almanızı öneririm.

• Arkadaşlar bu sorunla 3 haftadır falan uğraşıyorum ben de söyleyeyim belki yardımcı olursunuz.Şimdi LG 42LM640s TV miz var izlediğimiz tüm MKV filmler DTS ses formatında. Surround ses almak istiyorum.Ses sistemi şu an pahalıya kaçıyor bütçe biraz dar laptopa(Lenovo Y570) Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro USB Sound Card alıp analog 5.1 hoperlör sistemi bağlayıp görüntüyü de TV den alsak bu işi çözer mi yoksa playvision HDA-51A ürününe mi yöneliyim(Performans olarak şüpheliyim bundan)?Yoksa hiç uğraşmadan 2+1'e mi dönsem eğer çok bir şey fark etmeyecekse home theater olmadan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyWalker93 -- 11 Mart 2013; 23:46:39 >
  • Hazır sinema sistemlerinde, dvd/bray player aynı zamanda reciever olarak da iş görüyor anladığım kadarıyla.

Bu durumda örneğin optik çıkış lg ht-1000tk (400-450 TL) alsam. tv ye optik ile sesi, hdmi ile görüntüyü versem 5,1 alabiliyorum sistemden öyle değil mi?

Peki benim media playerimi hdmi ile tvye taktığımdan hazır sistemden çevresel ses alabilecekmiyim.

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hapsikoli -- 12 Mart 2013; 12:47:11 >
  • quote:

Hazır sinema sistemlerinde, dvd/bray player aynı zamanda reciever olarak da iş görüyor anladığım kadarıyla.

Bu durumda örneğin optik çıkış lg ht-1000tk (400-450 TL) alsam. tv ye optik ile sesi, hdmi ile görüntüyü versem 5,1 alabiliyorum sistemden öyle değil mi?

Peki benim media playerimi hdmi ile tvye taktığımdan hazır sistemden çevresel ses alabilecekmiyim.

Edit: imla

Medya playerden görüntüyü hdmi kablo ile tv ye, yine MP den sesi optik kablo ile ses sistemine versem 5.1 ses alırmıyım demek istedin herhalde.Bu arada bahsettiğin ses sisteminde optik giriş vardır, çıkış olmaz.Dediğim bağlantıyı yaparsan 5.1 ses alırsın.Eğer Bluray Playerli yeni nesil ses sistemi alırsan çoğu yerde medya playere bile gerek kalmaz, ses sistemi bir çok kodeği destekleyeceği için kendi usb girişinden veya diskten filmleri izleyebilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• media player android box. onun için onu tercih edeceğim. yani bu bağlantıyı yaparsam olacak gibi.

optik çıkış ve giriş uçları farklı mı? bi de ona mı dikkat edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hapsikoli -- 12 Mart 2013; 17:43:22 >
  • quote:

media player android box. onun için onu tercih edeceğim. yani bu bağlantıyı yaparsam olacak gibi.

optik çıkış ve giriş uçları farklı mı? bi de ona mı dikkat edeceğim.

Optik kabloda uçlar farketmez.Her iki tarafta aynıdır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim, oldukça bilgilendim yardımlarınızla.
  • Avrli bir sistemde karar kıldım. Hoparlörlerini küçük tutup maliyeti düşürdüm. Zaten salonum çok buyuk değil ve apartman dairesindeyim ve ses sistemi olayında yeniyim, ne istediğimi de tam bilmiyorum. Pioneerin seti varmış tam bana göre oldu.

Ürün elime henüz ulaşmadı, kurulumu yapınca deneyimlerimi de aktarırım. Hoparlörler daha iyi olsun diyenler üst modellerine bakabilirler htp 300 htp 400 htp 500 diye gidiyor.

Yönlendiren, yardımcı olan herkese teşekkürler.

http://www.teknosa.com/urunler/110100654/pioneer-htp-200-vsx520s11s21-ev-sinema-sistemi
     Analog vs DTS - ÇÖZÜLDÜ

• Merhaba doğru bir karar vermişsiniz avr li sitememin tadı başka olucaktır :)
  • quote:

Avrli bir sistemde karar kıldım. Hoparlörlerini küçük tutup maliyeti düşürdüm. Zaten salonum çok buyuk değil ve apartman dairesindeyim ve ses sistemi olayında yeniyim, ne istediğimi de tam bilmiyorum. Pioneerin seti varmış tam bana göre oldu.

Ürün elime henüz ulaşmadı, kurulumu yapınca deneyimlerimi de aktarırım. Hoparlörler daha iyi olsun diyenler üst modellerine bakabilirler htp 300 htp 400 htp 500 diye gidiyor.

Yönlendiren, yardımcı olan herkese teşekkürler.

http://www.teknosa.com/urunler/110100654/pioneer-htp-200-vsx520s11s21-ev-sinema-sistemi
     Analog vs DTS - ÇÖZÜLDÜ

Hayırlı olsun. Doğru karar olmuş.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.