Şimdi Ara

Anayasa Kitapçığı ve Ekonomi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şimdi bugünlerde doların 2.60lara gelmesiyle ilgili tartışmalarda belli bir kesim "Ahmet Necdet Sezer'in, dönemin başbakanı Bülent Ecevit'e anayasa kitapçığı fırlatmasıyla Türkiye ekonomisi yarı yarıya çökmüştü". Bu nasıl oluyor? Şöyle bi baktım internete ama mantıklı bişey bulamadım ben. Yani nası oluyor bu hareket sonucu ülke krize giriyor? Bilgili arkadaşlar cevaplayabilir mi?

Not:Amaç bilgi almaktır. Kural dışı bir konu değildir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle anlatayım.
    İnsanların temel arzusu; geleceğe güven içinde bakmak, üretmek, tüketmek, yatırım yapmak, umutlu, moralli olmak ve kaliteli yaşamaktır.
    Şimdi ekonomide bazı göstergeler vardır,vizyon oluşturmak için.
    Örneğin ülkemizde yaşadığımız süreçte, ekonomideki belirsizlik, dış politikadaki kırılganlıklar, iç politikada oluşan kutuplaşmanın giderek daha da keskinleşme eğilimi göstermesi, siyasi kriz ve devlet organları arasındaki çatışma ekonominin siyasi göstergesini olumsuz etkiliyor.Ülkemizin vizyonu kararıyor.
    Yarına güven olmazsa; tersine kaygı ve kuşkular azalacağı yerde her geçen gün artarsa; insanlar para harcamazlar, yatırım yapmazlar,bu da ekonomide durgunluğa sebebiyet verir.
    Aynı şekilde yabancı kaynaklı A yatırımcısı yatırım yapmak için göstergeleri negatif olan B ülkesi yerine göstergeleri daha olumlu olan C ülkesini tercih eder.Bu da yatırımcı gelmemesine mevcut yatırımcının kaçmasına sebebiyet verir.Aynı şekilde bu da durgunluğa sebep olur.
    Aklına takılan olursa sorarsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yersen 1. dünya savasıda sırp prensi öldü diye çıktı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

yersen 1. dünya savasıda sırp prensi öldü diye çıktı

prens öldü diye çıktı sanmış
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.