Pek sanmam. Vergi borcundan ötürü ödeme emri normalde çok uzun zamanda gelir. Buna özel olarak hızlandırma yapsalar ve ödemesen hesaplarına o tutar kadar e-haciz gelir. Devletten kimsenin MTV için mal beyanı ile uğraşacağını sanmam. Anlamsız. Zira otomobil 1 milyon. MTV 3000. Araca 3000 liralık tedbir koyar geçer. Mal beyanının yaratacağı evrak yükü ile mi uğraşacak? Seçim çok yakın. Özel bir emir gelmediği sürece kimseye o hızla ödeme emri gelmez. Gelirse de ben uymam. Naapçak? Şirketi mi içeri atacak? Bana uyar. Daha önce 1.5 yıl MTV ödemediğim oldu. Hiçbir şey de olmadı. Devlet sadece KDV alacağı konusunda hızlı hareket eder. O kadar. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Anayasa Mahkemesi, ek MTV’nin iptalini reddetti: Ödeme yapılacak (7. sayfa)

-
-
Ben MTV 2. taksidi ödemeyi unutmuşum. Yalnız koşturmaktan gerçekten unuttum. Normalde de gelmez ödeme emri. 18. Eylül'de 2. taksit için ödeme emri geldi.
-
Bende 25 yıldır muayenesi olmayan araç da var. Polise selam verip geçiyorum.
Yazın gündelik kullanıyorum. Uzun yola gitmiyor. Şehrin içinde... Muayeneyi de yaptırmama sebebim, şase no okunmuyor. Akü akmış, şase no'nun iki hanesini eritmiş.
Yok makine mühendisleri odasından rapor alacakmışım da bilmem ne... Bu eziyeti yaptıkları araba devlete 65 yıldır vergi ödüyor. 1962 yılındaki bir Türk filminde oynamış araba. Aracın change olmadığı belli. Ne kasıyorsun?
Bir ara yapacağım da yıllardır uğraşmadım. Geçen yıl af çıktığında kalacağını bile bile muayeneye soktum. Geçmiş borcu böylece silindi.
Şimdilik polislere selam verip yanlarından geçiyorum. Genelde laf atıyorlar: "ooh keyif sizde vallaha!" 🤣
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Emin değilim, ama ödeme emri gelse de fark etmemeli. Zira araba milyon lira. MTV birkaç bin. Vergi dairesinde dosyanız icra bölümüne gider. Aracınıza MTV tutarı kadar tedbir konur. Hesabınıza e-haciz gelmesi ise uzun sürede gelir. Eskiden düzen buydu.
Mal beyanı ise farklı. Söz konusu aracın üstündeki ipotek veya tedbirlerin toplamı aracın değerini geçti ise, yani devlet alacağı açıkta kaldı ise mal beyanı isterler. Yoksa ortada mal varken niye mal beyanı istesin? Mala tedbiri koyar geçer.
Tabii bunlar normal şartlar altında. Yukarıdan birileri bizim pislik olsun diye ödemediğine kanaat getirirse o da pislik olsun diye "peşine düşün" diyebilir. Ama borçlu sayısı çoksa, vergi dairesi çalışanlarının üstünde ciddi bir iş yükü oluşturur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X