Şimdi Ara

Anayasa Mahkemesi Kadının Evlendikten Sonra Erkeğin Soyadını Almasını İçeren Maddeyi İptal Etti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
2.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İşte bende diyorum ki bir insana fazla taviz verirsen ona o koşulu zaten sağlamış oluyorsun.Eline bir kere fırsat geçirmiş bir zahmet yapsın yani.Yapmam diyen çok sayılı insan var (Hem kadın hem erkek için söylüyorum).Korkutmakla ilgili değil.Mesela evvelden beri erkek kadının soyadını alsaydı gene tepki vermezdim.Yok ya ayıp ediyorsun ben fiyatı vardır gibi bir düşüncede değilim.Sadece aitlik göstergesi olduğunu düşünüyorum.Kadının insiyatifine bıraktığın vakit kendi soyadına geçicektir.O zamanda evli olduğunuz bile anlaşılmaz.Gerçi şuan da yapılabiliyor ama bunu genele yaydığını düşünürsek feministler koşa koşa kabul eder.Tabi herkes kendi bilir.Ben fikrimi söyledim geçtim.İstersen kendi soyadını kullandırttır istersen sen eşinin soyadını al beni alakada etmiyor.Herkes kendi ailesinden ve çevresinden mesul.Ben evlilikte bu kadar özgün iki insan istemem şahsen.O zaman bana ne gerek var? İstediği hayatı zaten tek başına yaşardı derim.

• çiğküfte Ç kullanıcısına yanıt

evlilik zaten gönül bağın olan birine yapılır yoksa istediğin hayatı yaşamak için değil bu şekilde yaklaşıyorsa biri zaten evlenmesin canı nasıl istiyorsa öyle yaşasın. burada ki mevzu soyadı almış almamış değil zaten kadın isterse kendi soyadını kullanabiliyordu mahkeme kararı ile buna hakkı vardı. bunun üstüne bu kadar anlam yüklenmesi saçma. eline fırsat geçip de yapan insan yanlış insandır bende onu söylüyorum doğru insan doğruları yapan değil böyle imkanı eline geçince yine de doğruları yapan insandır. Az vardır çok vardır onu bilemem ama tanımı bu böylesi olmadıktan sonra da gerek yok evlenmeye...

• AYM'nin kararına karşı bir itirazım yok. Salt hukuki bir tartışma da yapmıyorum. Ben reel hayatla ilgileniyorum. Eskiden RESMİ NİKAH erkekler için evlenmemek için bir neden değildi. Ama şimdi evlenmemek için bir neden olmaya başladı. Artık erkekler evlenmeye korkuyor, sorguladığım şey bu. Benim resmi nikaha bir itirazım yok; kadın isterse babasının soyadını alır hatta isterse annnesinin soyadını alır, hatta isterse istediği yeni bir soyadı almasına da bir itirazım yok. Benim sorguladığım şey, eşitlik ilkesi adına yapılanların doğurduğu sonuçlarla ilgili. Umarım meramı mı anlatmışımdır. Bu konuyu daha fazla da unutmak istemiyorum. Bu konu ilgili son mesajım budur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EjderLefLef kullanıcısına yanıt

Uzatan sizlersiniz.Ben kendi fikrimi söyledim.Fazlada anlam yüklemedim.Yanlış veya doğru insan olduğunu hemen anlayamazsın zaten.Sonradan çıkar ortaya.O vakitte iş işten geçmiş olur.

• QuexSeeL kullanıcısına yanıt

Anne babası boşanmış kimseler için güvenli olmayan bir soruydu zaten. O nedenle çoktan demode oldu bu sistem.  

• Okuduğunu Anlama Cini tarafından ele geçirilmişsin bilader. Sana günde 20 paragraf 10 cümlede bağlam sorusu yazıyorum. Umarım bir gün tekrar okuduğunu anlama kabiliyetini geri kazanırsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evliliğin pekte bir anlamı kalmamış oluyor bu karar ile birlikte. Zira evliliğin yapılış amacı artık o kadın ile o adamın evli olduklarını etrafa duyurmaktır. etraftaki insanların bu kadın'ın bu adamın eşi olduğunu, aynı şekilde tam tersi olarakta bu adamın bu kadının eşi olduğunu bilmesini sağlamak amacı taşır.

Kadın'ın adamın soyadını alması tek başına mantıksızdı fakat kendi soyadını tutarak kocasının soyadını alabiliyordu. Şu anda kadın ile evli olduğu adam farklı soyadlarına sahip olacak. Evlenmeden birlikte yaşayanlardan pek bir farkları kalmadı bu da evliliği boşa çıkartmış oluyor bana göre.

Ha bana göre zaten evlilik değil fakat düğün işleri boş işler fakat dediğim gibi bana göre bu karar evliliğin manasını yitirmesine neden olabilecek bir karar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 28 Nisan 2023; 20:1:17 >
  • bu karar ne işimize yarayacak?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gündem değiştirmeye gerek yok.

Zaten isteyen kendi soy adını kullanamıyor muydu? Ben mi yanlış biliyorum?

• Yalnızca kendi soyadını kullanmak isteyen kadının bunun için dava açması gerekiyordu. Artık gerek kalmadı buna. Evlenirken kadına sunulan çift soyadı ve koca soyadı seçeneklerinin yanına kendi soyadı seçeneği de eklenecek bundan böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nForcer -- 29 Nisan 2023; 9:48:19 >
  • nForcer N kullanıcısına yanıt

E tamam ne güzel işte, mahkeme yükü azalır. Neden tepki gösteriliyor anlamadım.

• power-pc P kullanıcısına yanıt

Sen kendi haline bak iman etmeden gidersen ahirette cezanı çekeceksin zaten. Din dersleri gerekli

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.