Şimdi Ara

Anayasa Mahkemesi Kadının Evlendikten Sonra Erkeğin Soyadını Almasını İçeren Maddeyi İptal Etti (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
2.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Şirk koşuyor cesarete bak :)

• İman etmeyenin cehennemde kalacağı ayetlerle sabittir başkalarına suç atarak kendinizi avutmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

Kimi cehenneme, kimi cennete alacağını Allah'tan başkası bilemez.

• Kadın Erkek eşit değildir. Erkek fiziksel olarak bir çok durumda daha avantajlı iken kadınlar da duygusal ve sosyal anlamda çok daha avantajlıdır.

Şahsi fikrim ailenin soyadının ortak olması gerekir. Tüm dünyada yüzyıllardır "family name" denen kavram ile devam eden bir sistem var. karı kocanın ortak bir soyadı olması ve bu soyadı çocukların da taşıması mantıklı geliyor bana. Burada kimin soyadı olur bilmiyorum bu konuda gençler aralarında anlaşırlar ama diğer türlüsü gerçekten çok komik oluyor.

Johnson, Jackson gibi soy isimleri herkese tanıdık geliyor değil mi? İngiliz alman ve bir çok avrupa ülkesi ve Amerikada da durum bu şekilde. Jack oğulları, John oğulları diye düşündünüz mü? Benzer biçimde kuzey avrupada sen ve son ile biten çok soyisim var Larsson vs.

Erkeğin soyadı olmalıdır demiyorum bence ortak soyadı olmalıdır diğer türlü aileyi temsil edemiyor. Sen mi büyüksün ben mi büyüğüm ile aile kurumu zaten yürümez.

• Senin geleneğin göreneğin seni ilgilendirir, 85 milyona ya da herhangi birine empoze edemezsin. Erkeklere en büyük hakaret, kadınları sahip olunacak eşya gibi görenlerdir, başka da bir şey değil. Kadın ve erkeğin hakları eşittir, cinsiyet insan haklarında belirleyici değildir. Modern dünyanın gerçeklerini kabul edemiyorsanız kendi zihin dünyanızda mutlu mesut yaşayabilirsiniz, kimse de sizin diğer özgür insanlara karıştığınız gibi size karışmaz.

• Mantıklı olan bu.

Bu işler zorla olmaz.

Diyalog esastır.

Atıyorum siz diyorsunuz ki ben fazla geleneksel bir adamım kadın soy adımıda alacak çalışmayacak evde durup çocuk büyütecek ne biliyim kafasını kapayacak etek giymeyecek.

Bunu kadına söylersiniz kadın kabul ederse evlenirsiniz genelde bu içlerinde yaşadıkları gerçekleri dile getirmiyorlar.

Sanıyorlar ki ben söylemiyim evlenince baskı kurarım diye düşünüyorlar sonra evlilik bozuluyor nafaka yüzünden ağlayıp kanunlara çemkirmeye başlıyorlar zırlamaya başlıyorlar

Kadın erkek ilişkide dengeyi zekalarıyla sağlar.
    İki taraftan birisi daha ilkel bir insansa o iş boşanmayla sonuçlanır kanunlarda suç aramayın...

Hemcinslerim adına konuşayım çoğu boşanmış olan aldatılmış olan hemcinsimde ciddi manada psikolojik sorun var %70 i sıkıntılı tip.

• Aile kavramini yoketmeye once kadin erkek esittir diyerek, kisa donemde erkek aleyhine, uzun donemde ise kadinin aleyhine olan uygulamalarla basladilar. Kadinlara pozitif ayrimcilik adi altinda sinisrsiz ozgurluk saglanmaya calisilirken, erkeklere ise yasakar potansiyel tecavuzcu muamelesi yapiyor. Erkek igdis ediliyor, bu yuzden yakin zamanda kadinlar erkek gibi erkek bulamayacaklar ve bundan zararli cikan uzun donemde kadinlar olacak, mutsuz bir toplum olusacak.

Simdi ise Soy Adini kaldirarak aile kurumuna usulca adim adim baska bir darbe vuruluyor. Bu is icin kuresel boyutta calisiliyor. Ulkemizde henuz yok ama Batida pedofil serbest birakilma calismalari var. Bu isin sonu nereye varacak bakalim ama insanlar adina pek hayirli olmayacak.

Anayasa Mahkemesi Kadının Evlendikten Sonra Erkeğin Soyadını Almasını İçeren Maddeyi İptal Etti

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Kadının evlilik içinde doğan çocuğun soyadı ne olacak. Oldu olacak çocuğa da rasgele bir soyadı versinler. Ya da ilk 3 harf anneden sonraki 3 harf babadan olsun. Bu sorunun hızlıca çözümlenmesi soru işaretlerinin giderilmesi gerekiyor. Büyük bir sosyal sorun.

Düşünüyorum çocuğun soyadı anne ile farklı. Anne çocuğu okula kayda götürecek, bekar anne damgası yiyecek. Mevcut sosyal yapımız buna hiç uygun değil.

• Soyadını almaktan imtina ettiğin biriyle niye evlenirsin ki?

Milletin ne güzel dertleri var lan? karnı tok insanların can sıkıntısından uğraştığı şeylere bak

• Okuduğunu anlamayanlar var.

Kimse kimseyi farklı soyadı almaya zorlamıyor.

Biraz kitap okuyun.

• Burada aile kurumunda bir zedelenme yok. bence olması gereken bir karar ama eksik olması gerek şudur

erkek- ali kara

kadın - ayşe şahin

evlendiler

erkek ali kara şahin

kadın ayşe şahin kara

çocuk mehmet kara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E8CE804DF -- 11 Mayıs 2023; 11:31:3 >
  • merttszgn kullanıcısına yanıt

Medeni kanunda çocuk babanın kütüğüne yazıldığına göre babanın soyadını alır. Anne ve babası boşanırsa duruma göre anne kütüğüne ve anne soyadına geçebilir. Anayasa Mahkemesi'nin bu yönde kararları var.

• Mesele aile kurumuna zarar vermek, yıpratmak ve mümkünse ortadan kaldırmak. Bunun için uğraşılıyor, sadece Türkiye’de değil tüm dünyada bu böyle.

Avrupa - Amerika gibi batılı ülkelerde kadın istediği soyadı alabiliyor olmasına rağmen örneğin İngiltere de kadınların %90’ından fazlası erkeğin soyadını almayı seçiyor.

Ve bu durum araştırmalara sebep oluyor. Vay efendim kanunlara rağmen neden kadınlar erkeklerin soyadını alıyor. Yunanistan’da kızlar soyadını 100 yıl değiştiremesin diye kanun bile çıkarılmış.

Eşitlik ise neden nafaka var? 15 gün evli kalmış erkek 20 senedir nafaka ödüyor nerede adalet? Nerede eşitlik? Ama düşünürseniz bu nafaka adaletsizliği sayesinde boşanan kadın ödüllendiriliyor ve yeniden evlenmemesi için nafaka ile mükafatlandırılıyor. Erkekte bir nafaka ödüyorken zaten 2.evliliği nasıl yapsın erkek için de yeniden evlenmek zorlaştırılıyor.

Eskiden zina yapmak suçtu. Şimdi değil. Bu da özgürlük gibi görünüyor ama evlenmemeniz için bir başka geçerli sebep.

Meseleye dini olarak yaklaşıp inançlarınız arasında kavgaya tutuşursanız büyük resmi göremezsiniz. Olay toplumların en küçük yapı taşı olan aile birimine zarar vermek, yok etmek.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.