Şimdi Ara

...::::Anayasa Referandumunda Hayır Diyenler Kulübü - 1486 Kişi Dev Konu::::... (258. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.398
Cevap
82
Favori
176.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
513 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 256257258259260
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu el ilanının neresinde laiklikle ilgili kısım var merak ettim? Ayrıca sol altta anti kapitalist müslümanlar yazıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jamin

Bu el ilanının neresinde laiklikle ilgili kısım var merak ettim? Ayrıca sol altta anti kapitalist müslümanlar yazıyor.

Hocam şu trole laf attıkça cevap hakkı doğuyor. En iyisi görmezden gelmek.
    Sizin yaptığınız hatayı günlerdir ben de yapıyordum.
    Onun saçmalıklarına cevap verdikçe o pişkin pişkin saçmalamaya ve asılsız şeyler uydurmaya devam ediyordu.
    En sonunda arkadaşlar beni uyardılar, ben de ona cevap yetiştirmeyi bıraktım.
    Çünkü siz ona ne derseniz deyin asla mantıklı bir cevap vermiyor.
    Asılsız iddialar ortaya atıp saçmalıyor. Yazdıklarını okuyanlar da ciddi ciddi gerçek sanacak.
    Kendi haline bırakın, saçmalar saçmalar gider.

İstedikleri kadar uğraşsınlar, iftira atsınlar, saçmalasınlar, herkese terörist desinler, boşverin. Ülkemiz bu tuzağa düşmeyecek inşAllah.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Updullah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrightSilence -- 27 Mart 2017; 21:31:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 169- uçan jedi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gruba beni de alır mısınız?
  • Beni de ekler misiniz
  • HAYIRlı geceler herkese dostlar

• Hayır olsun inşallah.
  • İlk defa oy kullanacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EN POPÜLER REFERANDUM YALANLARI (TOP 10)

Yalan 1- Başkanlık sistemi gelirse ülke eyâletlere bölünüp parçalanacak.

Cevap 1- Yeni Anayasa'nın hiç bir maddesinde eyâlet sistemi yok, zaten öyle olsa bölücü PKK desteklerdi ama #Hayır kampanyasını başlatan PKK oldu.

Yalan 2- Yeni Anayasa ile Cumhurbaşkanı dokunulmaz olacak.

Cevap 2- Cumhurbaşkanı mevcut Anayasa'ya göre zaten dokunulmaz, zîra Vatan'a ihânet dışında yargılanamaz.
    Masum bir insanı öldürse bile ŞUAN kimse hesap soramaz.
    Ama Yeni anayasa'da Cumhurbaşkanına cezâi sorumluluk verilecek ve meclis kararı ile ARTIK her suçtan yargılanabilecek hatta yüce divan'a gönderilebilecek.

Yalan 3- Sistem değil rejim değişiyor.

Cevap 3- Rejim değişikliği için Anayasa'nın ilk 4 maddesi'nin değişmesi gerekiyor ama bu maddelerin hiç birine dokunulmadı.
    Siyasi hesaplarınız için Milli duyguları istismar etmeyin.

Yalan 4- Başkanlık babadan oğula geçebilecek.

Cevap 4- Yeni sistemde 5 yılda bir Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak.

Yalan 5- Cumhurbaşkanı artık istediği zaman meclisi feshedebilecek.

Cevap 5- Tam aksine zaten vârolan bu yetki şartlara bağlanarak kısıtlanıyor.
    Zira M. Kemal Paşa bu yetki ile 1. Meclisi feshetti, Darbeci Kenan Evren bu yetki ile meclisi feshetti.
    Yani bu yetki zaten şuan var, asıl şimdi Cumhurbaşkanı isterse meclisi feshedebilir.
    Ama yeni anayasa'da Cumhurbaşkanı meclisi feshetme kararı alırsa bunu meclise sunar, meclis kabul ederse ancak meclis feshedilir. Yani Cumhurbaşkanı değil meclis kendini feshedecek ve meclisin feshedilmesi ile Cumhurbaşkanı'nın görevi de sona erecek.
    Milletvekilleri'nin de Cumhurbaşkanı'nın da bir daha seçilememe ihtimâli olduğu için Cumhurbaşkanı ve meclis boş yere risk almaz ve çok gerekmedikçe meclisi feshetmez.

Yalan 6- Yeni sistemde muhtarlıklar bir kararnâme ile kapatılabilir.

Cevap 6- Muhtarlıklar kararname ile kaldırılamaz, seçimle gelen seçimle gider. Bu Yeni Anayasa'da da Cumhurbaşkanı yetkileri'nin dışında kalır.

Yalan 7- Yeni anayasa'da Cumhurbaşkanı dilediği vakit OHAL ilan edebilecek.

Cevap 7- Yeni Anayasa'ya göre Cumhurbaşkanı gerektiğinde OHAL kararı alır ama bu kararı meclise sunar ve ancak meclisteki 360 vekil kabul ederse OHAL uygulanır.
    Yani esas karar Meclisin oluyor.
    Üstelik OHAL ilanından sonra meclis ohal süresini kısaltıp uzatabiliyor ve kaldırabiliyor.
    Yani Cumhurbaşkanı sadece OHAL fikrini sunmuş oluyor.

Yalan 8- Başkanlık gelirse 3 milyon Suriyeli'ye vatandaşlık verilecek (ne alakaysa)

Cevap 8- Fırat Kalkanı operasyonu ile terörden temizlenen Suriye'deki kentlere dönüşler başladı ve şu an'a kadar 60 bin Suriye'li ülkesine geri döndü bile.
    Eğer Referandum'dan #Evet çıkar da operasyonlar sekte'ye uğramazsa geri dönüşler daha da artacak ve 1.5 yıla kadar belki tamamı gitmiş olacak. Yani 3 milyon kişiye vatandaşlık iddiası tümüyle yalandır, sadece istisnai olarak belki bir kaç mühendise veya arapça eğitimi için bazı Öğretmenlere verilebilir.

Yalan 9- Başkanlık gelirse Çarşaf giymek zorunlu olacak.

Cevap 9- Yeni Anayasa'nın hiç bir maddesinde kılık-kıyafet ile alâkalı tek bir kelime dahi yoktur.
    Zira soyunarak çağdaş olacağını yada Şapka takarak medeni olacağını zanneden gericiler yok artık.
    Dahası bu iddia "Dinde zorlama yoktur" âyetiyle çelişiyor yani İslam Şeriatına da aykırıdır.

Yalan 10- Yeni sistem'de meclis olmayacak.

Cevap 10- Yeni sistem de meclis daha güçlü bir şekilde vârolacak ve hatta Milletvekili sayısı dahi nüfus artışı nedeni ile temsil'de Adâlet için 50 kişi daha artacak.

#Evet

• seninki kadar sulu değil sanırım.
  • gozbilginli kullanıcısına yanıt
    Konuları böyle saçma mesajlarla yukarıda tutuyorsun, teşekkürler. Ama düzgün mesajlar yazmayı hiç düşündün mü?

Mesela fesih yetkisi ile yazdığın yanlış. Akp kitapçığını bile okumamışsın.

...::::Anayasa Referandumunda Hayır Diyenler Kulübü - 1486 Kişi Dev Konu::::...

Babadan oğla geçerden kasıt yetkilerin yardımcıya geçmesi. Kaç yardımcı olacak o belli değil ama ailesini yardımcı yapsa yetki kime geçmiş olacak? Seçime kadar ülkeyi kim yönetiyor olacak?

Diğer maddelere de uzun cevap verilir ama önce şunları düzelt.

Bunun dışında popüler yalan demişsin de kim çarşaf giymek zorunda dedi yada kim meclis olmayacak dedi. Kendin uydurup kendin inanıyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

seninki kadar sulu değil sanırım.

• aklınızda bir soru işareti oluşturabildiysem ne mutlu bana
  • şu peşinden gittiklerinize bakın

• quote:

Orijinalden alıntı: gozbilginli

aklınızda bir soru işareti oluşturabildiysem ne mutlu bana

Forumda sadece 2 konuya yazıyorsun ama yazdıklarına dikkat et. Yalanlarla, montajlarla savunmalar yapıyorsun da bu konuda soru işareti oluşturan evet vermez haberin olsun. Hayır için çalışıyorsan başka tabi. Sonuçta sen bir yalan yazıyorsun başkaları araştırıp doğrularını koyuyor ve millet bilgileniyor. Mesela fesih konusunda yalanın olmasa ben neden akp kitapçığından bir bölümü koyayım buraya şimdi?
  • quote:

şu peşinden gittiklerinize bakın

Koalisyon donemlerinde daha fazla buyudigumuzu biliyor muydunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koalisyon dönemlerinde kimse hiçbir kesimi ötekileştiremezdi, herkesin temsilcisi hükümette olurdu, herkes memnun olurdu.
    Halkın bir kesimi gücü ele geçirip diğer kesimlere baskı yapmazdı. Yapamazdı.
    Güç tek bir kesimin elinde olunca malesef insanlıktan çıkılıyor, din iman adalet kul hakkı falan hepsi unutuluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows95 -- 29 Mart 2017; 20:44:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali222

quote:

şu peşinden gittiklerinize bakın

Koalisyon donemlerinde daha fazla buyudigumuzu biliyor muydunuz?

Muhtemelen AKP dönemi büyüme oranının Türkiye büyüme oranının altında kaldığını da bilmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D2914531 -- 29 Mart 2017; 21:04:37 >

• boşuna tartışıyoruz forumda,
    referandumdan ne çıkacağını seçimlerde oldğu gibi yine kürt ve mhpli seçmen belirleyecek
    nisanda seçmlerinde %40 alan akp kasımda %49 aldı
  • 
Sayfa: önceki 256257258259260
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.