Şimdi Ara

...::::Anayasa Referandumunda Hayır Diyenler Kulübü - 1486 Kişi Dev Konu::::... (257. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.398
Cevap
82
Favori
176.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
513 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 255256257258259
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bitlikarınca

quote:

Orijinalden alıntı: black_flood

YSK sitesinden online alıp çıktısını kullanabiliyorsunuz illa muhtarlığa gitmenize ya da oradan almanıza gerek yok.

Bilmiyordum iyiymiş bu. Teşekkürler

Ayrıca oy vermek için o kağıdın zorunluluğu yok diye biliyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim komşumuz var kadın ilk okul mezunu bakanlıkta memur nasıl girdiğini memur olduğunu anlayın artık :) şimdi liseyi dışarıda okuyor ateşe yardımcısı olacakmış liseyi bitirince 8000 dolar maaş alacağım diyor...Güler misin ağlar mısın ? Bende 4 yıl üniversite okudum 1500 tl maaşa talim ediyorum üstelik teknik elemanım...Biraz önce konuşuyoruz bana deli gibi eveti savunuyor %60 ile geliyoruz diyor..böyle insanlar sırf cebi için evet diyorlar sorsan değişen maddeleri bilmez...İşte Türkiye'nin hali ortada çoğu insan kendi geleceği için cebi için evet diyor söylenecek söz yok....
  • Benide ekleyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CHP'nin, 20 maddelik referandum broşürü cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgisi olmayan yalan yanlış iddialarla dolu. İşte 'ekonomi çökecek' 'TBMM işlevini yitirecek' 'Parti devleti gelecek' iddiaları ve sistemin gerçekte sağlayacağı kazanımlar

'TEK ADAM' YALANI
    YALAN 1
    Tek adam rejimi kurulacak, tek adam her şey olacak, devletin tümüne hükmedecek. Bir kişi "başkan" seçilecek ve o kişi hem hükümet hem Meclis hem de mahkeme olacak.
    GERÇEK1
    Daha güçlü, istikrarlı bir hükümet sistemi kurulacak. Yasama, yürütme, yargı birbirinden bağımsız olacak. Güçler ayrılığı kurumsallaşacak. Bir Cumhurbaşkanı en fazla iki dönem görev yapabilecek. Siyasette dönüşüm zorunlu olacak.
    Meclis'in asıl görevi kanun yapmak olacak.
    Askeri mahkemeler kaldırılacak. Yargı tamamen sivilleşecek.

SEÇİM ÇARPITMASI
    YALAN 2
    Başkan olan kişi aynı zamanda bir partinin genel başkanı olacak. O parti belki de senin hiç oy vermediğin/hiç sevmediğin bir parti olacak.
    GERÇEK 2
    Sadece cumhurbaşkanlığına aday olan kişi partisinden ilişiğini kesmek zorunda kalmayacak.
    Yürütmenin başı cumhurbaşkanı ile yasamanın merkezi TBMM üyeleri millet tarafından doğrudan seçilecek. İki seçim ayrı sandıklarda aynı gün yapılacak.
    Cumhurbaşkanı ve TBMM, egemenliğin sahibi millete bahanesiz ve doğrudan hesap verecek.

YARGI YALANI
    YALAN 3/9/10
    O partinin genel başkanı hâkimleri atayacak. Kanun yapabilecek. Meclis'i feshedebilecek. Başkan hak hukuk tanımaz, zorba biriyse seni koruyacak hiç kimse olmayacak.
    GERÇEK 3/9/10
    Cumhurbaşkanı, Hâkimler ve Savcılar Kurulu'nun mevcut sistemde olduğu gibi 4 üyesini seçecek.
    Meclis'i feshetme yetkisi olmayacak. Cumhurbaşkanı ya da Meclis erken seçim kararı alırsa her ikisi için de seçim yapılacak.
    Cumhurbaşkanı kanun değil kararname çıkarabilecek. Meclis istersi kanun çıkararak kararnameleri ortadan kaldırabilecek.

ETKİSİZ MECLİS İFTİRASI
    YALAN 4
    Seçtiğin milletvekillerinin hiçbir hükmü kalmayacak. Sözünü kimse dinlemeyecek.
    GERÇEK 4
    Meclis'e şu anda sahip olmadığı haklar gelecek.
    Milletvekilleri, tarihinde ilk defa HSK için üye seçme hakkına sahip olacak. Kanunları milletvekilleri teklif edecek.

KUZEY KORE YALANI
    YALAN 5
    Almanya, Fransa, İngiltere, ABD, Japonya gibi değil, Suriye, Libya, Mısır, İran, Kuzey Kore, Uganda gibi bir ülkede yaşayacaksın.
    GERÇEK 5
    Yeni yönetim modeliyle, Türkiye kendine özgü bir sisteme kavuşacak. Bu sayede Türkiye hızla gelişmiş ülkeler sınıfına taşınacak.
    Sistemin Suriye, İran veya Kuzey Kore'ye benzer hiçbir yönü bulunmuyor.

KRALLIK ÇARPITMASI
    YALAN 6
    Rejim değişecek. Sadece adı "Cumhuriyet" olacak. Gerçekte krallık gibi her şey bir kişinin elinde olacak. Demokrasi kalmayacak.
    GERÇEK 6
    Rejim değil, sistem değişecek. Cumhuriyet güçlenecek.
    Cumhurbaşkanı halk oyuyla seçildiği için güvenoyu da doğrudan halktan alınacak. Böylelikle millet egemenliği tam anlamıyla tesis edilecek.

YARGIDAN MUAF YALANI
    YALAN 7/8
    Başkan sokakta bir kişiyi öldürse, 400 milletvekili izin vermezse mahkemeye çıkarılamayacak. Başkan ve yardımcıları ile bakanları yolsuzluk yapsa, yetim hakkı yese dahi 400 milletvekili izin vermezse mahkemeye çıkarılamayacak.
    GERÇEK 7/8
    Mevcut sistemde Cumhurbaşkanı yalnızca vatana ihanetten yargılanabiliyor.
    Yeni sistemde Cumhurbaşkanının iş ve işlemleri yargı denetimine açılıyor.

KRİZ YALANI
    YALAN 11/12/13
    Tek adam karar verdiğinden belirsizlik hâkim olacak. Kimse yatırım yapmaya cesaret edemeyecek. Ekonomi tek adamın keyfine göre vereceği kararlara kurban edilecek. Kriz, iflaslar, işsizlik ve yoksullukla birlikte çöküş gelecek. Asgari ücreti, fiyatları, maaşları, işçi memur alımlarını, dernek sendika kurulması ve kapatılmasını, her şeyi tek adam belirleyecek. Çatışma ve terör artacak.
    GERÇEK 11/12/13
    Artık koalisyonlar, ekonomik krizlere yol açan çok başlılık, siyasi istikrarsızlık, belirsizlik ve bürokratik engeller ortadan kalkacak.
    Türkiye'yi IMF gibi kuruluşlara bağımlı kılan krizler tamamen sona erecek.
    Türkiye ekonomik, mali, sosyal, kültürel, askeri alanlarda tam bağımsız olacak.

KONTROL YOK YALANI
    YALAN 14/15
    Beş yılda bir sandığa gidip bir başkan bir de onun partisinin çoğunlukta olduğu Meclis'i seçeceksin. Bir dahaki seçime kadar sana kimse bir şey sormayacak. Seçtiğin milletvekili de başkanı kontrol edemeyecek, senin hakkını koruyamayacak.
    GERÇEK 14/15
    Seçimler 5 yılda bir yapılacak. Yürütme organı olan cumhurbaşkanı seçildiği an kabinesini belirleyip vakit kaybetmeden icraatlara başlayacak. Kısa süreli herhangi bir partiye dahil olsa bile seçmenin oy verdiği parti ve oy verdiği cumhurbaşkanının partisi aynı olmak zorunda değil. Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlara denetim ve cezai sorumluluk getirilecek. Tıpkı cumhurbaşkanı gibi, soruşturulup gerek görülürse yargılanabilecek. Kanun yapma tekeline sahip olan TBMM hem çıkaracağı kanunlarla hem de araştırma, inceleme, yazılı soru ve soruşturma mekanizmalarıyla denetim yetkisini daha etkin kullanacak.

BAKANLIK ÇARPITMASI
    YALAN 16
    Seçtiğin milletvekilleri bakanlardan ve bürokratlardan hizmet yapmasını isteyemeyecek, hesap soramayacak. Sana hizmet getiremeyecek.
    GERÇEK 16
    Yeni sistemde bakanlar milletvekili olmak zorunda değil. Milletvekillerinden bakan seçilirse kişinin vekilliği düşmüş olacak. Yeni bakanlar seçimle gelmeyecekleri ve yeniden seçilmek gibi siyasi kaygıları olmayacağı için bölgeler arasında yatırım dengesizlikleri olmayacak.

PARTİ DEVLETİ YALANI
    YALAN 17/18
    Camiye, kışlaya, adliyeye siyaset girecek. Buraların hepsi "Başkanın Partisine" göre düzenlenecek. Devlet parti devleti olacak. Başkan senin partinden değilse devlet kapısında yerin olmayacak.
    GERÇEK 17/18
    Cumhurbaşkanı'nın partisiyle ilişiğinin kesilmemesi o partiye yasama ve yürütme uygulamalarında diğer partilerden farklı kılan bir ayrıcalık tanımayacak. Ayrıca yeni sistem 100 bin imza ile hiçbir parti ile ilişiği olmayan birisine de Cumhurbaşkanı adayı olma imkanı verecek. Yasamanın cami, kışla ve Meclis ile ilgili doğrudan uygulama veya yaptırım gerçekleştirebileceği herhangi bir madde bulunmuyor.

ÜLKE BÖLÜNÜR YALANI
    YALAN 19
    Başkan isterse devlet kurumlarını bölgelere ayırarak ülkenin bölünmesine neden olabilecek.
    GERÇEK 19
    Yeni getirilecek sistemde üniter yapının yerini federal yapının alacağına dair hiçbir değişiklik yok. Anayasa değişiklik tartışmalarının en başından beri üniter yapının korunacağı vurgulanıyor.

PADİŞAHLIK YALANI
    YALAN 20
    Başkan, padişahlarda dahi olmayan, Atatürk'e bile verilmeyen yetkilere sahip olacak.
    GERÇEK 20
    Yeni sistemle beraber cumhurbaşkanı hesap verebilir hale gelecek. Mevcut sistemde geniş yetkilere sahip ama bu yetkilerine rağmen sorumluluğu bulunmayan cumhurbaşkanı sorumlu hale gelecek.

• LAİKLİĞİN ÇÖKTÜĞÜNÜ DE GÖRMÜŞ OLDUK😂
    DİNİ SİYASETE ALET ETMEKTE LEVEL ATLAMIŞLAR!
    ...::::Anayasa Referandumunda Hayır Diyenler Kulübü - 1486 Kişi Dev Konu::::...
  • high speed dirt kullanıcısına yanıt
    http://www.bik.gov.tr/ak-partiden-seyh-sait-pankarti-aciklamasi/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gozbilginli -- 25 Mart 2017; 0:26:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gozbilginli

http://www.bik.gov.tr/ak-partiden-seyh-sait-pankarti-aciklamasi/

Biz de yedik.
  • Bir mhp seçmeni olarak yaz benide hayir grubuna .

• quote:

LAİKLİĞİN ÇÖKTÜĞÜNÜ DE GÖRMÜŞ OLDUK😂

şu konuyu saçma sapan fake ss'lerle kirletmeyi bırak.Evet bölümü ne güne duruyor hadi yallah

• gozbilginli kullanıcısına yanıt
    Kaç para alıyosun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fremanfedaykin -- 25 Mart 2017; 14:27:10 >
  • Bunu EVET ve HAYIR grubuna da yazıyorum.

Önceden EVET diyip şimdi HAYIR diyen

Önceden HAYIR diyip şimdi EVET diyen

Önceden kararsız olup şimdi kararlı olan

Önceden kararlı olup şimdi kararsiz veya boş atacak var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

quote:

LAİKLİĞİN ÇÖKTÜĞÜNÜ DE GÖRMÜŞ OLDUK😂

şu konuyu saçma sapan fake ss'lerle kirletmeyi bırak.Evet bölümü ne güne duruyor hadi yallah

Bu o konuya da devamlı bu tarz mesajlar atıyor. Haftalardır sadece bu 2 ana konuya girip neredeyse bütün mesajları bu tarz saçma sapan fotolar, psler falan koyuyor ama yönetim ses çıkarmıyor nedense.

Guya bu konuyu yukarı taşıyıp duruyorlar ama yandaş üyelere uygulanmıyor.

https://forum.donanimhaber.com/sizer-u-y-a-r-i--119331729

• Hayırlı geceler.
  • benide ekle.
  • Ocu bucu değilim sadece emperyalizmden ve onun uşaklarından nefret ediyorum +1 beni de yaz

• Beyler buraya adımızı yazıyoruzda yarın bir gün fetöcü vatan haini pkklı deyipte fişlemesinler

• https://forum.donanimhaber.com/masturbasyonu-biraktim-3-hafta-oldu--124999043-4#125032515

Zamanında oldukça ses getirmiş "Top Gun" filminden bazı sahneleri anımsıyorum. Bu film dışarıdan bakıldığında militarist ve maskülen gözükürdü ancak bir yönetmenin de ifade ettiği üzere alt metninde imalı bir şekilde oldukça "eşcinsel" olduğu ve bazı karanlık odaklara hizmet ettiği konuşulurdu. "15 Temmuz" darbesi denilen şovu duyduğumda "Metal Fırtına" kitabı aklıma gelmişti. O kitapta Ankara'ya ve meclise karşı saldırı girişimlerinden bahsediliyordu; ucube medyamız bu konuyla ilgili hiçbir haber yapmadı! İşte bu şekilde "AK Parti" de oldukça ikiyüzlü ve gizli emellerle dolu bir siyaseti sürdürüyor, aslını yaşatmaya çalışıyor. Önümüze sürdükleri her şey yalan, aslında niyetleri çok farklı ve belli etmemeye çalışıyorlar. Korkunç bir itaat ile cambazlık yapmaya çalışıyorlar ve yerin kaç kat dibine girdiklerini göremiyorlar. Engelli babam ile gittiğim bir seçimde yaşattıkları bile gidilen yolun yol olmadığının kanıtı...

Çingene gibi bohça doldurarak, kendilerine yakışmayan (kaldıramadıkları) bir diktatörlük, faşizm ile köpekleşmenin, köpekleştirmenin tarihini yazıyorlar ve bu hel"ak" olmanın tarihine doğru gidiyor ama bilinmelidir ki benim gibilerini de batırmaya hakları yok. Türk kavminin bozkır, çorak topraklardan Anadolu'ya geldiği söylenirdi; niye orayı ihtiraslarınız, Bizans entrikalarınız ile kuruttuğunuz gibi bu toprakları ve insanları da kurutup solduruyorsunuz? Belki şu an yapıldığı gibi çapulculukla ele geçirilmiş bu topraklarda sadece sizin cemaatiniz yaşamıyor, birçok ülkenin ve ırkın belki sizden daha fazla hakkı var. Erkekleriniz ve kadınlarınız ayak seviciliği yapacak ve ego sahibi olacak diye niye biz "kısır" kalalım ki?

Angela Merkel ve benzeri siyasetçilere de dil uzatıyorlar, kusura bakmayın lakin penisinizi(!) cinsi münasebette bile bulunamayacağınız bir siyasetçiye halk tabiriyle "sallamanız ve salmanız", terör ile tehdit edip silahlarınızı sokuşturacağınızı, konuşturacağınızı söylemeniz artık yolun sonuna geldiğinizi, köpük yaptığınızı, köpürdüğünüzü gösteriyor. Büyük olasılıkla hazmedilemeyen, kabullenemeyen bir şeyler var. Hiçbir şey bir "untermensch"in "übermensch"e zarar vermesi kadar üzücü değildir nazarımda. Ben de batıda bazı ikiyüzlülükler sezerdim ama artık her şey çok net, ki bazı şirketlerin müşteriye karşı tutumları ve ürettikleri ürünlerle ilgili hissettiğim sıkıntılar da karanlıkta kalanları aydınlatıyor...

Başkanlık sistemine ağız dolusu "HAYIR"

https://www.youtube.com/watch?v=MFpqN23eReU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 26 Mart 2017; 17:28:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Çılgın AKPli babamı ikna ettim

Tebrikler buradan

Ikna ettigim ikinci AKPli Pek başarılı degil ama olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: zero fear

Tebrikler hocam damlaya damlaya göl olur

Sagolun hocam
    Simdi de dedemin kardeşini gözüme kestirdim

Ayrica çok merak ediyorum, benim gibi durumda olan var midir? Kendi ve dedesi muhalif, babası AKPli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D2914531 -- 27 Mart 2017; 7:28:29 >

• Hayırlı sabahlar

• 
Sayfa: önceki 255256257258259
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.