< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
ANAYASA 'ya aykırılıkta rekor nasıl kırılır?
-
-
Kamuya açık alanda tam olarak nasıl bir özel hayatınız oluyorda özel hayatın gizliliğini ihlal ediyor? Yada kamera takılması nasıl yaşam şekline müdahale oluyor? Bazen öyle başlıklar açılıyor ki muhalifleri bile iktidarı desteklemeye zorluyorsunuz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
birincisi, alkol tüketen ama bunun reklam edilemsini istemeyen kşinin, gizliliğini bozmak oluyor. illa evde , tek başına olunca olmuyor. misal, kalabalığın ırtasında birileri seni sürekli sıkıştırıp, konuşuyor, senden de konuşmanı istiyor. oysa sen, orada tek başına olmak istiyorsun. ama müdahale senin hakkını gasp ediyor, gibi. böyle zorunluluklar anayasa mahkemesinden döner zaten. kamera taktırmak işyeri sahibinin insiyatifindedir. canı isterse taktırır. zorla, tak diyemezsin . falan feşmen.
bu arada, aşnaya teşne isen, haybeye sebep arama, iktidarı destekleyebilirsin. çoğu öyle yapıyor zaten.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
8 sene evvel İ.B.B' nin C.Bostan Aile Plajı' na gitmiştik ailecek.
Kadın "İçme" diye uyardığı halde ben termosa koyup kamufle ettiğim birayı şeffaf pet bardağa koyup yudumlamaya başladım.
Kısa süre sonra görevli gelip "Burada içemezsiniz, dışarı !" deyip kovdu plajdan.
Ben de bekarlar mendireğine geçip yanmda getirdiği litrelik birayı tükettim ardından Aile Plajına geri döndüm...
-
Düne kadar ölümüne KK savunan birinden ne beklersin ki :)
Eleştirdikleri şeye bak ! Bunun anayasa ile ne alakası var ? Neden rahatsız olursunuz kameralardan. Bir suçun yoksa yasa dışı bir şey yapmıyorsan istediği kadar kamera koysunlar seni ne ilgilendirir.
Not: Açıkçası düzenlemeyi destekliyorum. Tüm esnafın böyle şeylere ihtiyacı var güvenlik amaçlı.
Söz konusu düzenleme şu şekilde.
Kameralar Giriş-çıkış noktaları ve otopark gibi alanları kapsayacak şekilde yerleştirilecek. Sistemin yüz tanıma teknolojisiyle uyumlu olması ve görüntülerin en az 30 gün boyunca saklanması gerekecek.
10 numara bir uygulama.
-
Kabahatler Kanununa aykırı bir şey yaptığında ilgili idari mercii tarafından para cezası kesilir.
Türk Ceza Kanununa aykırı bir şey yaptığında Cumhuriyet Savcısı soruşurma başlatır, gerektiğinde İddianame düzenleyip ilgili Ceza Mahkemesine dava açar. Ceza Hakimi ceza verebilir.
Anayasa'ya aykırı bir şey yaptığında ne soruşturacak bir birim, yetkili mercii vardır, ne de ceza verecek bir kurum !!!
Anayasa, bu ülkede en sahipsiz şeydir. Bir genelgeye uyulmamasının bile disiplin ve/veya adli cezası varken, Anayasa'ya uyulmamasının hiç bir yaptırımı yoktur.
Almanya'da "anayasayı koruma kurulu" diye bir kurum vardır. Alman Anayasasına uyulmasını ve ona aykırı birşey yapılmamasını denetler.
Yeni Türk Anayasasına böyle bir kurum eklenmelidir. Anayasaya aykırı iş yapanlara idamdan - ömür boyu siyasi yasağa kadar her türlü cezanın verilebilmesinin önü açılmalıdır.
-
bu siyasal dinci sistem bittiği anda, ülkenin namusu olan anayasa'nın korunmasını sağlayacak bir sistem kurmak zorunda , şimdiki muhalefet, geleceğin iktidarı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Alkol ve sigara satan marketlerin giriş ve çıkışına KAMERA koymanın zararı ne sizin için onu çözemedim ?
Neden rahatsız oluyorsunuz ? ne olacak sanıyorsunuz kameradan bakıp Aaa bak Ahmet 4 bira aldı deyip fişleyecekler flan mı !
Gerçekten çok değişik bir sözde muhalif kitle var. Ne yaşıyorlar nasıl bir hayal güçleri var çok garip...
-
Sallamasyon bir haber. Türkiye'de yüz tanıma sistemli bir kamera ağı yok. Böyle bir sistem için önce 80 milyon Türk vatandaşının yüzünün o siteme tanımlanması gerekir. Cep telefonu kamerasına nasıl yüzünü tanıtıyorsun. Ayrıca o kameraların maliyetleri de uçuk olacaktır. Neresinden tutsan dökülen bir haber.
-
Muhaliflerin saçma sapan konularında biri daha. Muhalif olacağım diye insanları muhalefetten daha da nefret ettiriyorlar haberleri yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 22 Kasım 2024; 21:10:8 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Siyasal islamcı tayfa anlamamakta ısrar etmiş. Oğlum içki ve sigara alan ileride alenen fişlenecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headdhunterr -- 22 Kasım 2024; 21:24:32 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X