Şimdi Ara

Android 12 açık etti: Katlanabilir ekranlı ilk Google Pixel telefon yolda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Android 12 açık etti: Katlanabilir ekranlı ilk Google Pixel telefon yolda

Google, geçtiğimiz günlerde Android 12'nin dördüncü beta sürümünü yayınlamıştı. Yeni işletim sisteminin kamera uygulamasını mercek altına alan geliştiriciler, kod adı Oriole, Raven, Passport, Slider olan dört cihaz keşfetti. 

Bunlardan Oriole ve Raven, Google'ın sonbaharda piyasaya süreceği Pixel 6 ve Pixel 6 Pro modellerini temsil ederken "Passport" isimli gizemli telefonun ise bir süredir sızıntılara konu olan Google Pixel Fold'a ait olduğu düşünülüyor.

Ayrıca Bkz.Fitbit Charge 5'in render görüntüleri ortaya çıktı

Sonbaharda duyurulabilir

Google'ın bir süredir Pixel Fold üzerinde çalıştığı biliniyordu. Ortaya çıkan yeni bilgiler ise Pixel Fold'un sonbaharda Pixel 6 ile birlikte tanıtılabileceği yönünde. Pixel 6 serisinde kullanılan Tensor isimli yapay zeka yongasına ev sahipliği yapacağı söylenen Pixel Fold'un Pixel 6 ile aynı kamera sistemini kullanacağı da gelen bilgiler arasında. 

Kaynak:https://www.gizchina.com/2021/08/14/google-pixel-fold-is-coming-android-12-beta-4-code-reveals/

• Samsung yaptı şimdi Google yapacak 2 sene sonra da Apple yapıp inovasyon diye sunmazsa ne olayım.

• berkayjan kullanıcısına yanıt
    Bence şöyle olacak. Herkes katlanabilir bir şeyler üretttikten sonra Apple son kullanıcı için gerçekten her şeyiyle kullanışlı bir cihaz üretip sektöre yine yön verecek.

• NeroWin kullanıcısına yanıt
    Apple'in boyle yaptigi bir cihaz gosterebilir misiniz acaba?

• samsung z fold mudur nedir, bir mağazada gördüm inceledim. bu aradaki kat yeri çok kötü duruyor, millet kurcalaya kurcalaya yalama etmiş orayı zaten. Bildiğin görüntü bozuluyor o kısımda

• quote:

Orijinalden alıntı: Guhong01

Apple'in boyle yaptigi bir cihaz gosterebilir misiniz acaba?

apple sürekli böyle yapıyor

ipod. daha önce mp3 player yok muydu? vardı. daha sonrasında da oldu. ama hiç biri ipod kadar rafine değildi. o tarihe kadar çıkan bir tane model gösterin ki üstüne apple logosunu koysun gönül rahatlığıyla. yapınca düzgün yaptılar.

iphone. ilk akıllı telefon değil, ilk dokunmatik ekranlı telefon değil, ama ilk kez hem dokunmatik ekranı hem akıllı telefonu kullanışlı hale getiren cihaz bu. daha öncesindeki dokunmatik ekranlar kapasitif bile değildi. arayüzler basmaya odaklıydı. jest işi neredeyse sıfırdı ki zaten kapasitif olmayan yumuş yumuş ekranlarda jest yapmak işkence. daha önceki akıllı telefonlarda doğru düzgün uygulama yoktu. symbian kaç senelik işletim sistemiydi, ne yükledik yana yakıla? telefonun içinde gelen neyse o kaldı aşağı yukarı.

airpods. benim hayatımda en istediğim cihazlardan biri tam kablosuz kulaklıktı. airpods'tan önce de aldım böyle cihazlar, hepsinde bağlantı problemi, gecikme, kötü şarj süreleri vardı. airpods son derece kullanılabilir şekilde çıktı ve kablolu kulaklıkların direkt alternatifi oldu.

ipad. daha öncesinde de tablet denemeleri oldu, ipad gibisi yoktu. hala yok zaten. android tarafında artık samsung dışında tablet yapan bile kalmadı. o derece domine o tarafta.

macbooklar devrim değildir ama şu an piyasadaki en iyi laptoplardan birisidir mesela. yıllarca touchpadinin hissiyatına yakın windows cihaz üretilmedi ki bir laptopı kontrol ettiğin ana bileşen bu.

bu arada tam bir fanboy gibi yazdım ama değilim. hayatımda hiç iphone almadım, hiç airpods almadım, hiç ipod da almadım. macbook kullanıyorum iş bilgisayarı olarak ve eskiden bir tane ipad almıştım. yıllarca rakibi kimse ondan aldım ben. ama apple yapana kadar iyi cihaz üretmedikleri de açık firmaların. beta testi gibi cihazlarla çıkıyorlar, sonra apple final sürümü gibi cihaz çıkarınca kendilerine geliyorlar. bu katlanır telefonları da çok istiyorum, s21 ultra alacağıma fold 2 alabilirdim. almadım çünkü ekranı çizilmeye karşı çok hassas. apple yaptığında bu böyle olmayacak ve cihaz herkesin alabileceği bir şekilde çıkacak. asıl devrim kısmı bu. bir şeyi ilk yapmıyor ama yapınca da al kullan, sorun yaşamazsın. bu teknoloji mümkün değilse zaten apple o cihazı çıkarmaz. bu güveni veriyor çünkü. adamlar ipad'e hesap makinesi uygulaması yapmadılar. çünkü iphone'dakinin büyük halini içlerine koymak sinmemiş, tablet için apayrı bir deneyim istemişler ve deneyip yapamayınca da hiç koymamışlar. bu kadar takıntılılar yani bu konularda. yanlışları ve patlakları oldu ama bile isteye yapılan veya göz yumulan hiç bir şey yaptıklarını düşünmüyorum. şimdi fold 2 alsam pamuklara sarıp mı kullanayım ben bu cihazı? durduk yere keyfimi mi kaçırayım çizilmesin diye dikkat ede ede?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chandler Bing -- 18 Ağustos 2021; 0:2:33 >

• ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt

Katılıyorum, ben de inceledim mağazada tesadüfen ve ortadaki katlanma yeri rahatsız edici seviyede görüntüyü bozuyordu. İlerleyen zamanlarda tabi rekabetle birlikte bu soruna illaki bir çözüm bulacaktır bir marka diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: berkayjan

Samsung yaptı şimdi Google yapacak 2 sene sonra da Apple yapıp inovasyon diye sunmazsa ne olayım.

Yalnız onu android dünyası yapıyor.Çentik, parmak izi okuyucu, kulaklık girişini kaldırma,şarj aleti koymama.Android dünyası iphone ne yapıyorsa seneye aynısını yapıyor.

• Chandler Bing kullanıcısına yanıt

2 ipad 1 iphone var . bir daha ipad alacağımı sanmıyorum. yazılım tarafı çok sıkıntı. eko sistem acayip dar. ipad e bir hesap makinası yükleyeyim dedim rezil oldum. adam gibi program yok, olanı paralı . hesap makinası için para mı vermek lazım ? en sonunda bir program yükledim o da reklamlı saçma bişey . ad block yüklüyorsun tarayıcıda yine yotube reklamları çıkıyor. android kesinlikle daha özgür.

• Tüh be yazık oldu koskoca google şirketine. Şimdi insanlarin hevesi kacti fotoyu gorunce. Kimse almayacak satislar dusecek. Bu mallar google un elinde kalacak. Ben size diyeyim google batar bu yuzden.

Dememizi mi bekliyor :) Kesin sizmistir he... hep oyle olur zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chandler Bing kullanıcısına yanıt

cok guzel ozetlemissin, tesekkurler.

Androidle 2010 yilinda Ideos X5 ile tanistim ve hep android kullandim. Samsung, NExus, Pixel, Xiaomi vs vs en son Onplus 9r kullaniyorum. Bundan sonra kesinlikle iphone alacagim. Gina geldi. Programlari da paraliysa veririm parasini kullanirim.

Eskiden ozgurluk vs diyoduk. Rom yukluyorduk. Yukluyorduk da aa bluetooth gitti aa 4g baglanmiyo, ee wifi simgesi kayboldu vs vs hepsi rezillikti bir heyecanla katlaniyorduk. Artik kapattilar zaten yuklenmiyor. Bir halta yarasa kapatmazlardi.

Oneplus %60 fiyatina amirallerin %90ini verirdi simdi amiral parasi istiyor vasat cihazlar sunuyor. SAmsung hep ayni, hala instagrama tam boyut oturtamiyor kareleri. Sony geberdi gitti, Japonyadan bile silindi. Heyecanlandiran markalar kalmadi. Androidlerin hepsi ayni. ASil para tuzagi android habire telefon aliyoruz eskileri uc otuz paraya dusuyor..

• Apple yapana kadar bu katlanabilir telefonların tamamı çöp olarak kalacak. Gerçek inovasyon her zaman apple'dan çıkar.

• quote:

Orijinalden alıntı: romedon

Yalnız onu android dünyası yapıyor.Çentik, parmak izi okuyucu, kulaklık girişini kaldırma,şarj aleti koymama.Android dünyası iphone ne yapıyorsa seneye aynısını yapıyor.

Alıntıları Göster

Aynen öyle. Android tarafında ne çıkıyorsa apple'dan çalıntı resmen. Yenilikte her zaman apple öncü oldu. Şu an iphone 7 bile yeni çıkan androidlerden daha iyi bir çok konuda. Neyini savunuyorlar android'in anlamıyorum.

• romedon kullanıcısına yanıt

Hay o çentiği ilk yapanın da, sonra devam ettirenin de..

Allahtan android tarafında çentiksiz 10 numara telefonlar var hala.

Tamamen aynısı kulaklık girişi kaldıranlar için de geçerli.

Bi de bunları olumlu şeyler zannedenler falan mı var ya?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charnel -- 18 Ağustos 2021; 15:31:6 >
  • Hepsi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chandler Bing

apple sürekli böyle yapıyor

ipod. daha önce mp3 player yok muydu? vardı. daha sonrasında da oldu. ama hiç biri ipod kadar rafine değildi. o tarihe kadar çıkan bir tane model gösterin ki üstüne apple logosunu koysun gönül rahatlığıyla. yapınca düzgün yaptılar.

iphone. ilk akıllı telefon değil, ilk dokunmatik ekranlı telefon değil, ama ilk kez hem dokunmatik ekranı hem akıllı telefonu kullanışlı hale getiren cihaz bu. daha öncesindeki dokunmatik ekranlar kapasitif bile değildi. arayüzler basmaya odaklıydı. jest işi neredeyse sıfırdı ki zaten kapasitif olmayan yumuş yumuş ekranlarda jest yapmak işkence. daha önceki akıllı telefonlarda doğru düzgün uygulama yoktu. symbian kaç senelik işletim sistemiydi, ne yükledik yana yakıla? telefonun içinde gelen neyse o kaldı aşağı yukarı.

airpods. benim hayatımda en istediğim cihazlardan biri tam kablosuz kulaklıktı. airpods'tan önce de aldım böyle cihazlar, hepsinde bağlantı problemi, gecikme, kötü şarj süreleri vardı. airpods son derece kullanılabilir şekilde çıktı ve kablolu kulaklıkların direkt alternatifi oldu.

ipad. daha öncesinde de tablet denemeleri oldu, ipad gibisi yoktu. hala yok zaten. android tarafında artık samsung dışında tablet yapan bile kalmadı. o derece domine o tarafta.

macbooklar devrim değildir ama şu an piyasadaki en iyi laptoplardan birisidir mesela. yıllarca touchpadinin hissiyatına yakın windows cihaz üretilmedi ki bir laptopı kontrol ettiğin ana bileşen bu.

bu arada tam bir fanboy gibi yazdım ama değilim. hayatımda hiç iphone almadım, hiç airpods almadım, hiç ipod da almadım. macbook kullanıyorum iş bilgisayarı olarak ve eskiden bir tane ipad almıştım. yıllarca rakibi kimse ondan aldım ben. ama apple yapana kadar iyi cihaz üretmedikleri de açık firmaların. beta testi gibi cihazlarla çıkıyorlar, sonra apple final sürümü gibi cihaz çıkarınca kendilerine geliyorlar. bu katlanır telefonları da çok istiyorum, s21 ultra alacağıma fold 2 alabilirdim. almadım çünkü ekranı çizilmeye karşı çok hassas. apple yaptığında bu böyle olmayacak ve cihaz herkesin alabileceği bir şekilde çıkacak. asıl devrim kısmı bu. bir şeyi ilk yapmıyor ama yapınca da al kullan, sorun yaşamazsın. bu teknoloji mümkün değilse zaten apple o cihazı çıkarmaz. bu güveni veriyor çünkü. adamlar ipad'e hesap makinesi uygulaması yapmadılar. çünkü iphone'dakinin büyük halini içlerine koymak sinmemiş, tablet için apayrı bir deneyim istemişler ve deneyip yapamayınca da hiç koymamışlar. bu kadar takıntılılar yani bu konularda. yanlışları ve patlakları oldu ama bile isteye yapılan veya göz yumulan hiç bir şey yaptıklarını düşünmüyorum. şimdi fold 2 alsam pamuklara sarıp mı kullanayım ben bu cihazı? durduk yere keyfimi mi kaçırayım çizilmesin diye dikkat ede ede?

Alıntıları Göster

ilk apple cihazimi 2010 da almistim, suan da ipad kullaniyorum. 11 sene onceki apple ile suanki apple arasinda gelismislige dair pek bir fark goremiyorum. apple steve jobs ile beraber öldü maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-ED18FFC5C

Hepsi?

peki 2 aylik uye...

• quote:

Orijinalden alıntı: charnel

Hay o çentiği ilk yapanın da, sonra devam ettirenin de..

Allahtan android tarafında çentiksiz 10 numara telefonlar var hala.

Tamamen aynısı kulaklık girişi kaldıranlar için de geçerli.

Bi de bunları olumlu şeyler zannedenler falan mı var ya?

Olumlu olumsuz. Sonuçta apple bişey yaptığında çat çat çakmasını yapıyorlar. Aynısı tablet dünyası için de geçerli. Bi kalem çıkartıyor çat çat huawei samsungu kalem çıkartıyor. Bi magic keyboard çıkartıyor hepsi yapıyor. Apple de çentiği değiştirecek sonuçta. Bu arada xiaomi kullanıyorum. Çektikten bende nefret ediyorum ama bi zaman önce çentiğe alternatif yoktu

• iPhone 5s. İlk parmak okuyuculu telefon Android üreticilerinden gelmişti. Doğru düzgün çalışmıyordu. Fakat iPhone 5s ile Apple adeta bu işin standardını belirlemişti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.