Traş bıçağı pahalılığından usturaya geçtim.
Geçen gün markette gezerken traş bıçağı ihtiyacım olduğunu farkettim. Bir de ne göreyim? Traş bıçakları fiyatları 150 tl 100tl arasından başlıyor 300 500 e ekadar çıkıyordu. Lan dedim bu ne? İnternetten alayım bari dedim. Eve geldim internet fiyatlarının aşşağı kalır yanı yok. Tek bıçaklılar benim sakalımda çok hızlıca köreliyor kesmiyor, traş eziyete dönüyordu. Yüzümde fazla sakal olmamasına rağmen, sakallarım aşırı sert ve kalın.3 bıçaklılar dahi 2 traştan sonra nanay. Dedim ulan eskiden traş bıçağı mı vardı, ben ustura ile traş olurum. Hem daha ucuz hem de uzun ömürlü. Ama bir sorun vardı,
hayatım boyunca hiç ustura kullanmamıştım.İnternetten iyice araştırdım bol bol videolar izledim. İşten çıkınca ilk işim bi milyoncuya gidip ustura almaktı. Gittim ve 15 tlye sedef marka ustura aldım.Bunun ucuna jilet takılıyordu.
Derbinin 15 tlye de 10lu jiletini aldım. İlk aşama ucunu takmaktı. Cidden çok zorlandım ve kendimi kesicem diye çok korktum. Dandik bir ustura olduğundan, jilet içine epey zor girdi. Küçükken vefat eden babamdan gördüğüm kadarıyla traş sabunu ve fırça ile yüzümü hazırladım. Sıcak su ile hazırlamak çok önemliymiş onu tecrübe ettim. Ve ustura ile traşa giriştim. İlk denememde resmen şener şen filmine döndüm.
Yüzümde 10 tane kılcal kesik vardı. yine de iyi yada kötü bi şekilde traşı bitirdim.
Aradan geçen zamanda 2. ve 3. traşımı oldum. 3. Traşda kendimi kesmemeyi hemen hemen öğrendim. 3 kesikle filan bitirdim ve tahriş miktarı epey azdı. Şu video bana epey yardımcı oldu.
Ek olarak traş olmak resmen bir rtüele dönüştü. Hem çok çok ucuza hem de yüzüme masaj yaparak gayet zevkli geçiyor. Param cebimde kalsın diyorsanız kesinlikle kesinlikle tavsiye ediyorum.
İlk ustura olarak ben sedef markayı değil ali bıyıklı markayı tavsiye ediyorum.
Iphone 11 kendini çoğaltıyor
Arkadaşlar telefonumda kesinlikle jailbreak filan yok. Uygulamalar 2 ye çıkıyor kendi kendine :D önce youtube 2tane oldu sonra birini sildim şimdi trendyol 2 tane olmuş. Uygulama çoğaltma var telefonda da ben mi bilmiyorum
Arkadaşlar merhaba. Bir iş buldum 8500 tl anlaştık işe başladım 1 ay geçti .İşe giriş sözleşmesini imzalamak için elime aldım. Aylık ücret 6000 tl yazmışlar. Anlaştığımız fiyatın çok altında. Benim bunda bi hakkım var mıdır?Dava vs açılabilir mi? Ben eski çalıştığım işimden ayrılıp buraya girdim. Aynı maaşı hatta daha azını alacaksam neden buraya girdim o zaman? Var mıdır bir hukuksal hakkım?
Uzun zamandır oynadığım bu oyunun kitlesinin artması community oluşması için uğraşıyorum.
Öncelikle oyun Battle royaleden ziyade Gir loot topla çıktarzı bir oyun. Belli haritalar içindeki binalardan silah yiyecek değerli eşya mermi gibi bir çok ekipmanı toplayıp güvenli bir şekilde haritadaki belli çıkış noktalarından çıkıp bunları ana envantrimize katıp ister satıp yeni silahlar almakta istersek te direkt modifiye edip bir sonraki maçta kullanmamızı sağlıyor. Oyun bir mobile oyuna göre oldukça detaylı. Oyun şu anlık yalnızca çinde mevcut Fakat iosta da androidde de rahatça oynayabiliyoruz.Dil kısmı ise bazı aracı programlarla hallediliyor. Aşşağıya bir gameplay bırakıyorum kesinlikle bir şans verin bu oyuna.
Oyunu verdiğim linkten indirdikten sonra wechati de yüklemeniz gerekiyor. O kısım ise biraz sıkıntı. Wechat abonelik aktivasyonu gerekiyor. Bunun içinde wechat kullanan bir çinlinin olması gerekiyor.Direkt şu şekilde yapabilirsiniz diyemiyorum ama wechat için bir yöntem söylebilirim. Hello talk uygulaması ile ana dili ingizlice öğrendiğiniz dili ingilizce yaparsınız. Bir çinliden rica edip sadece qr kodu yollayarak aktive etmesini rica edebilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=Rzj7vRF_jnE
Android linki.
İos linki. Bi çin hesabı açmanız ya da var olan hesabın ülkesini değiştirmelisiniz.
Ekrankartı altında yağ gibi bişey
Bilgisayarım arada donuyordu kapanıyordu ekran bazen renkleniyor gibi oluyordu ama restarttan sınra uzun süre aynı problemi vermiyordu. Dün açmayı denedim, hoşgeldiniz yazısından sonra tamamen donup kalıyor açılmıyordu.içm açtım ekran kartını söktüm böyle birşey farkettim. İçine su vs dökülme ihtimali 0. Şimdi açılmıyor.
Almanyaya halamın yanına yerleşebilir miyim?
Merhaba almanyada halam tek bşaına yaşıyor. 65 civarında Kendisine yardımcı olmam, orada çalışmam ve yanında ikamet etmem mümkün müdür? Davetiye mektubu aile birleşimi vs? Bilen var mıdır?
Ulıdağ üniversitesi hastahane rezaleti (parmağım kopuyordu)
Merhaba 15.02 tarihinde başım dönmesi sonucu elimdeki porselen bardakla yere düştüm sağ el işaret 2 tendonum ve sinirlerim parçalandı. Panikle arkadaşım ambulansı aradı. Hastahaneye yakınlığım 5 dakika ve aşırı kanamam vardı. parmağım neredeyse sallanıyordu. İlk rezalet ambulansın gelmesi ama evi bulamaması bize kapının önünde bekleyin dediler zor bela aşşağı indik ambulansı görüyoruz ama bizi görmüyorlar.Onlar sokağın başında telefonda ambulansa aşşağıya gelin diyoruz(sokağın aşşağısına) sizi görüyoruz diyoruz yok siz gelin diyorlar. Neyse şapır şapır damlayan kanla biz gittik. Eğer boğazım vs kesilmiş olsa şimdiye çoktan ölmüştüm.
Beni en yakın hastahane olan uludağ fakültesine götürdüler.Doktorlar görür görmez tetenoz yaptılar,ardından acil dikmeye çalıştılar. 2. rezalet burda başlıyor. Bayağı genç bir stajeri yanında bi doktorla dikmesi için eline iğne iplik verdiler ama parmağım o kadar parçalanmış ki 2 kere uyuşturmasına rağmen hiçbirşey değişmedi kobay gibi uğraştı ve cidden aşırı acıyordu. daha sonra doktor geçti başına +
,'' kaç dikiş atıldı'' diye sormama rağmen daha hiç atılmadı dedi. Bide gerçek dikiş acısdını dakikalarca çektim. İçinde 8-10 tane parça kalmasına rağmen üzerine diktiler ve yarın çok acil gelmen gerek seni acilen amelyat etmemiz gerek dediler. PLastik cerrahi gerekiyormuş ve Bursada yalnızca 2 tane varmış. Tamam dedim pansuman yapıldı sabah oldu 9.30 da hastahaneye gitttim.
Sabah olunca direkt plastik cerraha gittim ve bana şu an yer olmadığını amelyat olmanın 2 hafta bulabileceğini söyledi.Hastahanede yer yokmuş.Hani sağlık sistemimiz mükemmeldi ya hani eskiden haftalarca hastahane kuyruğu bekliyorduk ya alın size uçmuş sağlık sistemi.Elimde 8-10 batık parça ve tutmamış daha pansumanı açar açmaz dikişlerin aralarından akan kanla 1 2 hafta beklememi istiyorlar. Ve zaman geçtikçe tendon önce avuca daha sonra bileğe kayıyormuş.Amelyat boyutu git gide artıyor yani. Neyse daha sonra özel hastahaneye gitmeye karar verdim. Oraya gider gitmez elimi açtılar ve heryer kan oldu parmağım ise gittikçe hissizleşmişti.Doktor görür görmez amelyata aldı ve tendon geriye kaçmadan kurtarıldı. Şu an bile çok acıyor ama 1 2 hafta bekleseydim parmağın kurtulacağını danmıyordum.Eğer kenarda biraz parası olmayan gariban biriyse asla kurtulamazdı. Bu kadar kötü sağlık sistemini hala ne hakla övüyorlar bilemiyorum. Yazım hataları varsa kusura bakmayın biraz zorlanıyorum.Sevgiler..
Şarj soketini çıkarıp takmadan oyunun FPS i yükselmiyor!
Merhaba monster bilgisayarım var biraz eski. İçinde 960m var. Oyunu açtığım zaman düşük mesela 20 15 fps ile açılıyor. Şarj soketini çıkarıp takıyorum fps düzeliyor. Şimdi pcnin bataryası öldü oyun açtığımda düşük fps olarak açılıyor. Fişi çıkarıp takıcam ama batarya ölü olduğu için çıkarınca tak diye kapanıyor.Ben bu pcde oyunlrı nasıl çıkarp takmadan normal fps ini alırım?
3D yazıcı çok küçük parçaları basabilir mi?
Aklımda bir proje var.Çizdiğim parçaları önce 3D yazıcıda bastırıp sonra kalıbını almam gerekiyor. Ama parçalar çok küçük 5 mm 3mm gibi detayları var.3D yazıcı bunları basabilir mi?
Devlet evde leşle yaşamama zorladı!
Cuma günü akşamı köpeğim kanserden öldü. Cumartesi sabah erkenden 199'u aradım durumu anlattım izin için evde kalmaması gerektiğini gömme gerekliliğini ve pazartesiye kadar beklememesi gerektiğini söyledim, izin almak için başvuru yaptım. Sabah 8 de yaptığım başvuru saat 15 te telefonuma gelen mesajla reddedildi! 199 u bağlanmak zaten yarım saatten fazla sürüyor. Zar zor da olsa bağlandım tekrar niye böyle olduğunu sordum. Telefondaki görevli tersleyerek ve bağırarak yapabileceğimiz bişey yok elimizde genelde yok sokağa çıkamazsınız Kısaca ne yaparsanız yapın dedi.Pazartesi bugün işyerimden izin almam imkansız olduğu için hiç bir şey yapamadım.Evde 3 gün bekledi.Cidden çok zor bir durum. Zar zor bir arkadaş ayarlayıp yaptırdım ve bebekliğinden bugüne kadar evladım gibi baktığım can parçamın son görevini ben bu devlet yüzünden yerine getiremedim. Artık iyice nefret ediyorum bu ülkeden!
R@W3()!/! |
Son Giriş: 4 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 695
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 38.647 (Bu ay: 348)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.319 (Bu hafta: 1)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun