|
Android 15 ile telefonlara görev çubuğu gelebilir
-
-
Android daha arkaya alınan uygulamaların ramde saklanmasını başarmaktan aciz, biraz yüklenince hemen kapatıyor veya hipernate durumuna sokuyor uygulamaları. Bunun için önce windowstaki gibi ram yönetimi yapmaları lazım..
-
Kesinlikle haklısın hocam. Poco telefonum var, tüm ayarları yapmama rağmen 12 gb ramli tel kafasına göre uygulama kapatıyor, halbuki ben kapanmasını istemiyorum. Yani şunun halledilmesi lazım artık..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Android ama Poco'nun kendi kodladığı forku kullanıyorsun. Poco demek ki bataryayı uzun dayanması için arkaplandaki herşeyi kapatcak şekilde kodlamış ki bataryası uzun dayanıyor gibi gözüksün.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kapanmasını istemediğin uygulamanın ayarlarında pil optimizasyonu kapatırsan sorun çözülür
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sorun linux tabanındaki ram yönetiminden kaynaklanıyor, ne demek istediğimi anlatamadım sanırım.
Ne yaparsanız yapın, örneğin 30 sekme açarsınız bir tarayıcıda ve bir oyuna girip 10 dk takılırsanız tarayıcıya girdiğinizde tüm sekmelerin bellekten atıldığını görürsünüz benim tecrübe ettiğim durum böyle.
Windowsta böyle değil, boş rami ilk gelen alır, eğer tarayıcıda çok sekmeniz varsa bir oyun kalan bellekten faydalanır. Eğer fazla yüklenirseniz kullanılmayan kısım sanal rame(diske) alınır ve windowsun ramdeki atık toplama hizmetleri daha sık çalışmaya başlar.
Androidte bunu yapmalarının bir çok nedeni var, en önemlisi pil konusu. (Ki bence bazı durumlarda daha fazla pil tüketimine neden oluyor.) Androidin frameworklerle çevrili olması ve sistem tasarımıda bir diğer etken. Örneğin 3MB bir uygulama kullandığı API'ler yüzünden ramda kat kat fazla yer kaplayabiliyor. Çünkü uygulamalar windowstaki tek bir küme içinde çalışmıyor, veri sızıntılarına karşı framework her uygulama için ayrı ayrı işlem görüyor yani aynı akışın parçası değiller, bu durum verimliliği düşürüyor ve ram kullanımını arttırıyor.
Neyse sonuç olarak görev çubuğu rahatlığını sağlayacak altyapıya sahip değil android. Pil ve güvenlik gibi nedenlerden.(vram bulunmamasının etkilerine girmedim) Tabi 16/32GB gibi daha rahat bir alan sağlanırsa durum değişir, bu yüzden android hatta linux için ram sever deniyor zaten. Ne kadar verirsen o kadar yayıla yayıla kullanır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 8 Ağustos 2024; 2:48:17 >
-
Pil tasarrufu için arkaplan uygulamaları sürekli kapatıyor ya da uyutuyor. Bunu yapmaması için pil tasarrufunu belirli uygulamalar için "Kısıtlama yok" ayarına almak belki iş görür. Sen kendin kapatıncaya kadar kalabilir belki.
-
Sadece pil ayarları yeterli değil, pil ayarları ile beraber geliştirici seçeneklerinden arka plan işlem sınırlarını yükseltmek ve rootlu telefonlarda "/system/bin/device_config put activity_manager max_phantom_processes 2147483647" şu komudu vermenin belki bir faydası olabilir ki erişimi yanlış bilmiyorsam android 12 ile kısıtlandı. Android 14 teki geliştirici seçeneklerindeki "Alt işlem kısıtlamalarını devredışı bırak" seçeneği faydalı olabilir. Kısaca sadece pil optimizasyonu ile olmaz. Yinede bir sürü nedenden taskbara sistemin yapısı pek uygun değil, 15 te değiştirmedilerse tabi.
Kaynak merak ederseniz ref yazayım: "phantom process killer android"
Telefonumu(Android 14) uzun süredir bu ayarlarla kullanıyorum bu arada. Deneyip sizde çıkaracağı sorunlar için mesuliyet kabul etmem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 8 Ağustos 2024; 3:3:14 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Android daha arkaya alınan uygulamaların ramde saklanmasını başarmaktan aciz, biraz yüklenince hemen kapatıyor veya hipernate durumuna sokuyor uygulamaları. Bunun için önce windowstaki gibi ram yönetimi yapmaları lazım..
|
Kesinlikle haklısın hocam. Poco telefonum var, tüm ayarları yapmama rağmen 12 gb ramli tel kafasına göre uygulama kapatıyor, halbuki ben kapanmasını istemiyorum. Yani şunun halledilmesi lazım artık..
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X