Panasonic'in, şubat ayında düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde teknoloji meraklılarına sergilediği akıllı telefonu Eluga, Avrupa pazarına en sonunda giriş yaptı.
398,90 Euro ile 406,47 Euro arasında değişen fiyatlarla Almanya'da piyasaya sürülen Eluga, 123 mm x 62 mm x 7.8 mm ebatlarında ve yaklaşık 103 gram ağırlığında tasarlanmış. 1 GHz frekansında çalışan çift çekirdekli TI OMAP 4430 işlemci, PowerVR SGX 540 grafik birimi, 1 GB RAM ve Android 2.3.5 Gingerbread işletim sistemine (Android 4.0 Ice Cream Sandwich'e güncellenebilir) sahip olan akıllı telefon, Dörtband (850, 900, 1800, 1900 MHz) GSM şebekesi - HSPA (HSDPA: 14.4 Mbps, HSUPA: 5.76 Mbps) alt yapısı desteğini, 4.3-inç boyutunda ve 540 x 960 piksel çözünürlüğünde dokunmatik kapasitif ekranı, 8 GB dahili flash belleği, microSIM kart girişini, Wi-Fi 802.11 b/g/n bağlantısını, A-GPS'i, Bluetooth'u, 8 megapiksel çözünürlüğünde kamerayı, 3.5 mm kulaklık girişini, NFC teknolojisini ve 1150 mAh'lik bataryayı bünyesinde barındırıyor.
Son olarak IP57 sertifikalı akıllı telefonun suya ve toza karşı dayanıklılık sergileyebildiğinin altını çizelim.
O batarya nedir ya, ince yapalım derken...
Şuan için almayı düşündüğüm tek telefon.
1150mah ve android ...
1150 mah batarya,flashsız kamera:)))
bir panasonik eksikti bu camiada
mükemmel bir cihaz yapmışlar, 4.3 inç son derece ince ve hafif ülkemize gelir mi acaba?
o ses açıp kapama tuşu nedir abi ya kısacam diye açarım ben onu yanlışlıkla,bataryaya bişey demiyorum belki düzgün optimizasyonla akşamı buluyodur ama flaş neden yok abi neyse panasonic için çok şey yazdım kısacası olmamış..
panasonıc ilk telefonları baba kalırsa ikinci telefonları patlama yapar avrupa ne istiyorsa onlarda onun çalışmasını yapıyorlardır kesin merak etmeyin ben panasonıc ten umutluyummmm
mesajlarda panasonic küçümsenmiş gibi bi hava gördüm sanki.. telefonla ilgili yorumuma gelince panasonic kalitesiz ürün yapmaz diğer meseleler ise göreceli. bence gayet iyi bi model.
Flaş olmaması ve bataryanın düşük olması dışında ben telefonu çok beğendim.
Su ve toz geçirmemesi farklılık olmuş.
Asil bombasi Eluga Power olacak S4 SoC lu suya toza dayanikli bataryasi daha yuksek hatirladigim kadariyla 1850 mah gibi birsydi o satisa sunulursa cok guzel olur..
Asil bombasi Eluga Power olacak S4 SoC lu suya toza dayanikli bataryasi daha yuksek hatirladigim kadariyla 1850 mah gibi birsydi o satisa sunulursa cok guzel olur..
ASıl önemli olan batarya kapasitesini yüksek tutup cihazı inceltmek....O bataryayı hiç koymasaydın adaptör ile kullansaydık daha iyi değimiydi :d Hem cihaz 6mm filan olurdu:d
Öyle bir yazılmış ki yok yok... Ancak o ne batarya öyle ya. Yalnız panasonic gd 902 mi ne kullanıyordum ortaokulda hey gidi eski günler geldi aklıma. O zaman telefonun saatini falan kuruyordun o saatte açılıyordu vay be o zamanki teknolojiye bak :) eski günler geldi aklıma haa. bu özellik hala var mı ki ondan haber ver bakim panasonic :)
telefon kalitesine söz edemem, normal incelıikte aslında, kenar lar ince ama orta da kalınlaşiyor yani biraz göz boyama olmuş.
Alacağım telefon. Panasonic türkiye ye sordum yazın piyasaya sürüleceği söylendi.
Flaş olayı, suya dayanıklı tasarlanması yüzünden yok sanırım. Süper estetik bir cihaz. Htc, iphone, samsung sarmalindan kurulmak lazım. Farklı olmakta fayda var.
LED Flash yok ?
cihazın karizması güzel fakat 1150 mah batarya andorid telefonlar için bence yetersiz ama 7.8mm incelik için bazı şeylerden feragat etmek gerekiyor
cihaz her türlü kaliteli olduğu'nu belli ediyor fakat artık standart olan Led flas koymuyorsan,detaylarla ilgilenenler için tercih olaktan bir anda çıkıyor...
hangi kafaya hizmet koymazsın şu led'i oda ayrı bir muamma...