Şimdi Ara

Android Box mu almalı Laptopu TV'ye mi Bağlamalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar kafamı karıştıran bu. Evde bir laptopumuz var, e biliyorsunuz bunda Netflix, film, dizi, fotoğraf, sosyal medya, steamde oyunlar, uygulamalar ve her şey var. Bunu TV'ye HD kablo ile bağladığımızda uzaktan mouse ve klavye ile herşeyi açıp oynatabiliyoruz. E bu android Box'lar da aynısını yapmıyor mu?

Günümüz malum tasarruf zamanı, şimdi odadaki dizüstü bilgisayarı TV'ye bağlayıp android TV gibi kullanmak ve ondan daha fazlası oyun da oynatıyor konsol gibi kullanmak varken, bu cihazlara 500 küsur lira vermek gerekli mi siz ne düşünürsünüz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 19 Nisan 2020; 10:28:42 >

• Evde aynı anda bilgisayarı kullanmak isteyecek bir başkası yoksa.
    Yedek bilgisayar varsa.
    Ben maus, klavye ile uğraşırım derseniz.
    Kısıtlı uygulama bana yeter derseniz tabii ki olur.
    Ama asla android box yerini tutmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saint Ralph -- 19 Nisan 2020; 11:51:48 >
  • Saint Ralph S kullanıcısına yanıt
    Android Box için de klavye mouse gerekiyor değil mi? Kısıtlı uygulama derken PC'de bir Android Box'dan daha fazla uygulama var bence yanılıyor olabilirim de tabletten baktım çok fazla değil TV'den izlemek için. Evdeki bilgisayarı aynı anda başkası kullanmıyor, bir tane boşta zaten. Sanki bana bu daha mantıklı geliyor 500 lira da cepte kalır stok gıda alırız diye hesap ettik.
  • Görüntü kalitesi. Yüksek bitrateli filmleri laptopta oynatamazsın.
  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Ben Jiroskop kumanda aldım başka hiçbir şey gerekmiyor.
    Terrarium Tv, özel apk lar vs hiçbirini bilgisayara kuramazsınız.
    Ve kullanımı konforlu olmaz.
    Burada asıl olan bütçe. Bu durum sizi zorlayacaksa bilgisayarla idare edin.
    Birde youtube 'de box videoları izleyin.

Android uygulamaları bilgisayarda açmak isterseniz şunları indirmeniz gerekiyor ama çoğu bilgisayar zorlanır bilginiz olsun.

https://www.webtalist.com/bilgisayarda-android-uygulama-ve-oyunlari-acmak-icin-en-iyi-5-program/

Evimizde zaten TV'ye bağlı bir media oynatıcı var film arşivini oradan izleyebiliyoruz. Ama internete bağlanıp kullanılan yapılan her şey zaten bilgisayarda Win10'da mevcut hatta fazlası. Dediğim gibi Steam oyun arşivi, sosyal medya vs.vs. Bir arkadaş yüksek bitrate filmler demiş de öyle yüksek çözünürlük filmi takılmadan indirecek bir internet bağlantımız yok ki zaten 8mbit. Bilgisayarın oynatamadığı bir film olmadı şu güne kadar ayrıca Android Box'u ne yapacağımıza hakikaten karar veremedik.

Eğer elinde boşta bir bilgisayarı ve medya oynatıcısı olmayanlar için bence büyük bir ihtiyaç Android Box. Ama biraz inceleyip hesaplayınca bizim için bu 500 lira zaruri bir kayıp olacak gibi. Bilemedik ama öyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 19 Nisan 2020; 11:37:7 >
  • Boşta pc varken Android box almak maliyetli olur. Tek eksisi mouse klavye ile kullanmak gerekiyor ona da alışınca sorun olacağını sanmıyorum. Kumandadan kontrol kadar pratik olmaz sadece
  • huseyin1912 H kullanıcısına yanıt
    Steam oyunlarımızı TV de oynamak için veya dizi-izle siteleri için bilgisayarı HDMI ile TV'ye bağlayıp oynuyoruz ve izliyoruz zaten. Uzaktan Bluetooth mouse gayet iyi algılıyor bilgisayarı. E o zaman Android Box'u tam olarak ne yapacağız bilemedik.
  • Ekranı kırık eski bir laptop vardı yıllarca tv'ye bağlayıp yıllarca öyle kullandım taki tamamen bozulana kadar box dan daha iyi en azından Windows tarafında herşeyi yapabiliyorsun. Sadece 4K video açmıyordu pek önemsemiyordum. Boşta laptop varsa ona ya Linux yada chrome os kurup rahatlıkla kullanabilirsiniz.
    Bilgisayara Kodi kurun.
    Kodi içine Türkvod, SeyirTürk kurun.
    Bilgisayara Stremio kurun. Tarayıcı ile film izleme eziyetinden kurtulun.
    Oyun vs anlamam 50 yıldırda oynamadım.
    Eyvallah, her gün yeni bir şey öğreniyoruz. Bakalım bilgisayarı android box'a çevirebilecek miyiz. Kodi için link şurada merak edenler için.

https://teknodestek.com.tr/windowsa-mace-ve-androide-kodi-nasil-kurulur/

Yalnız şu an için Win10'un kendisi ile daha pratik film bulap izleyebileceğim gibi bir kanıya sahip oldu. Sanki farklı bir işletim sistemi gibi kafa karıştırdı biraz. Zamanla bakarız neymiş anlarız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 20 Nisan 2020; 13:50:25 >

• Tasarruf denmiş de laptopun harcadığı elektrik ile 2 kibrit kutusu büyüklüğünde Android box ın harcadığı elektrik tabi ki bir değil. Öte yandan kablo kalabalığı vs hiç değinmiyorum. Box lar tv nin arkasında gözükmüyor bile. Her türlü daha pratik.
  • mu5tafa kullanıcısına yanıt
    Android Box'ların çok az elektrik yaktığını düşünmüyorum. Bahsedildiği kadarıyla laptop kadar işi yapıyor deniyor ise bunu su enerjisi ile yapmıyor herhalde. İnternete bağlanıyor, oyun oynatıyor, HDD okuyor, mouse ve klavye de uzaktan erişime açık ve bütün bunlar için minimum elektrik yakması mümkün değil.

Kablo kalabalığı derken?
    Laptopun bir HDMI kablosu bir de güç kablosu vardır.
    Android Box'un da bir HDMI kablosu bir de güç kablosu var!
    Hangisi fazla anlamadım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 20 Nisan 2020; 17:46:42 >
  • Laptop olmayan birisi alacaksa tv box mantıklı hesapli
    300-500-600 TL +1000 TL monitör veya 82 ekran TV full hd
    alınabilir 1500 TL hazır sistem suan en ucuz laptop 2100-2500
    evde lcd varsa sadece 500 tl maliyetle eğlence sistemi olur.
    film
    muzik
    klip
    basit oyunlar
    canlı tv dahil..
    leptop saatte en az 40 watt yakar, android box saatte 5 watt nasil ekonomik olmuyor hele bu zamanda elektrik fiyatlarinin yuksek oldugu donemlerde zaten 1 yilda leptopla harcadigin elktrik parasiyla 2 box alirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XenonMan58 -- 3 Mayıs 2020; 11:6:34 >
  • Fiyatları tavan yapmadan önce 800 liraya 2 aylık xbox one s almıştım. Youtube, Twitch, Netflix, Facebook Watch hepsi var. Bildiğim kadarıyla hariciden film falan da izleniyor. Web'e de giriliyor. E oyun da oynuyorsunuz.
  • XenonMan58 kullanıcısına yanıt
    Saçma, aradaki elektrik masrafı fark çok az, sanki 24 saat film mi izleyeceğiz, bir iki dizi izler yine laptop olarak kullanırız zaten gün boyu açık oluyor bilgisayar.

Hatta şöyle bi avantajı var film evde birini sarmadı mı veya TV seyretmeye mi karar verdi, hop laptop tekrar masa üzerine gidip diziyi isteyen oradan devam ettirirken ailenin TV isteyen üyeleri TV'de olayına devam ediyor. Ayrıca steame bağlanıp oyun da oynuyoruz ama oyun çok uzun sürer ise onu da TV'den ayırıp oyuna devam etmek isteyeni ayırıp TV'ye devam ediyoruz. Android Box'un ise böyle bir komplike tarafı yok bütün TV'yi kendisi ele geçiriyor.

Elektrik masrafı olur diyorsunuz. Bunu söyleyenlerin gidiyoruz bakıyoruz evinde oyun konsolu var. E o zaman niye oyun konsolu alıyorsun sadece laptoptan oynamak daha ucuz. Konsolun elektriği var bir de onu bağladığın TV'nin elektriği var oldu mu sana kazık bir elektrik faturası. Halbusi tek bir laptop ile şıkır şıkır oyna az elektrik harca di mi ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 3 Mayıs 2020; 14:53:58 >

• Ben de mi box almayı düşünüyordum vazgeçip televizyonu odama taşıyıp bilgisayarı televizyona bağladım.Hem oyun hem medya cihazı olarak android boxlardan çok daha işlevsel.Bluetooth klavye ve mause çok işlevsel olmayacağı için daha iyi bir çözüm buldum.Telefonu uzaktan kumandaya çevirdim.Unified Remote programı ile herşey için komut verebiliyorsunuz.
    Android Box mu almalı Laptopu TV'ye mi Bağlamalı?

Uzaktan kumanda widget ım bu.
    -Bilgisayarı açıp kapatabiliyorum.
    -Ses kaynağı olarak kulaklık,hoparlör,TV arasında anında geçiş yapabiliyorum.
    -Bilgisayardaki media dosyalarını direk programdan açabiliyorum.
    -Dokunmatiği toucpad gibi kullanıyorum.
    -Ses açıp kapama,videoyu ileriye sarma vs yapabiliyorum.
    -Widgetdaki klavye tuşlarına basarak yazı yazabiliyorum.
    -Youtube a bastığımda Firefoxta youtube u açıyor direk
    -İstediğim programı ve oyunu telefondan başlatabiliyorum.
    -Ekolayzırı değiştirebiliyorum.

Konu açmıştım çok rağbet olmamıştı.

https://forum.donanimhaber.com/bilgisayar-icin-uzaktan-kumanda-yaptim-akilli-telefon-ile--140509272#140509272

Televizyon smartsa şöyle bir senaryo yapılabilir.Laptop sürekli odanda olur.Telefondan laptopu açabiliyorsun zaten. Bir tuş yaratırsın.O tuşa bastığında görüntüyü kablosuz olarak aktarır.Ben de smart tv olmadığı için bunu deneyemiyorum ama yapılabilir.Hiç laptop,klavye,mause görmeden, sadece telefon ve televizyonla mükemmel ortam olur.

Biraz kodlama bilgisi gerekiyor ama çok zor değil.Hiç kod bilmeden tamamen araştırarak yaptım bunları.Her türlü kontrol için yardım edebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al Swearengen -- 4 Mayıs 2020; 19:20:53 >

• Al Swearengen kullanıcısına yanıt
    Vay canına, çok ilgimi çekti. Daha az masraflı üstelik her iki cihazı da olabildiğince verimli kullanma yöntemi. 500 Kağıt da cepte kalıyor. Hemen linkteki konuna ışınlanıyorum.

• Aslında windowslu media player olsa tercih ederim.

Evde 10 yıllık linux egreat var onu kullanıyorum 4K yok tabii
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.