Şimdi Ara

ANDROİD CİHAZLARI FULL BRİCK / BRİCK Olanlar.. DİKKAT. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
11
Favori
64.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • güzel bir yazı olmuş, evet. bence de bilmiyorsan kurcalamamalısın. ama illede öğrenicem diyorsan ucuz cihazlarda dene yanıl yapabilirsiniz. ben bile bilgili sanıyordum kendimi 3 gün uykusuz kaldım uğraştım bi rom atacam diye kaç kere gitti telefon, telefonsuz kaldım verseydim 20 lira yaptırsaydım 50 lira hatta.

aslında ben inat ettim telefoncu arkadaşıma ücretsiz bile yaptırabilirdim ama birazda öğrenmek istedim ve sonunda oldu baya bir bilgi sahibi oldum ama benim merakım var o ayrı konu.

• saçma bir yazı olmuş, önce diyorsun odinden stok fw flaşlarken bağlantı koptu brick oldu diye (ki odinden ne atarsan at bağlantı koparsa cihaz gider) ondan sonra da demişsin ki hiçbir şekilde custom rom atmayın. e iyi de güzel kardeş custom rom dediğin şeyler recoveryden oluyor ayrıca o argelerde araştırılan fwlerden ziyade customlar çok çok daha performanslı çalışıyor. araştırmanı yapıp ondan sonra cihazına bir şeyler flaşlamayı dene
  • argesi margesi hikaye şurada ace 2 için jelly bean rezaleti ortadayken gerçekten oturupta telefonlar için tek tek uğraştıklarını düşünüyorsan yanılıyorsun.

bak diyorum, android değil şirketlerden bahsediyorum ve samsung bu konuda apaçık yetersiz.

custom romların bi problemi yok açıkçası

ve bu işlere girdiğimden beridir neredeyse 2 konudan 1 in de kesinlikle bağlantı kesilmemeli hatta mümkünse laptop dan yapılmaı (elektrik kesintisi ihtimalini bile hesaplayıp ona göre uyarıyorlar)

bu yüzden bu işler böyle. en nihayetinde sistem dosyalarıyla oynuyor bunda odin in bir suçu yok ki. brickte olur bozulur da uçar da kaçar da.

bağlantı hatası senden veya bilgisayardan ya da elektrikden kaynaklanır ama bunu odinine custom romuna rootuna vs. vurmak da ne kadar mantıklı bilmiyorum. benim telefonum şu an ayvayı yese suçu kendimde arardım ilk olarak açıkçası. ki soft brick olduktan sonra da kendi kendime kendim kaşındım dedim.

yine arkadaşlar anlattığı gibi hard ın da soft un da artık bi şekilde düzeltmesi yapılabiliyor. belli aparatların resimlerini de atmış arkadaş. dikkatli bi şekilde yapıldığında bu bile atlatılabiliyor

• Bende custom romatmayla ugrasirken elime yuzume bulastirdim acikcasi bu knox belasindan kurtulayim derken basima gelmedik kalmadi. Cihazim samsung yazisinda takiliu kaliyo aslinda bu islere bulasmadan once direct stock backup yapomistim ama hicbir naneye yaramadi.

odinden girip surekli biseyler atiyorum
    recovery den girip kurcaliyorum ama bir turlu duzeltemiyorum bana yardimci olurmusunu zne ypamam gerekiyor/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

Arkadaşlar dün Odinden yazılım yüklerken bağlantının kesilmesi yüzünden Cihazım Full Brick olmuştu (Samsung Galaxy S i9000GT ) ,yani hiçbir şekilde açılmıyor sadece home tuşunun sağ ve solundaki 2 led yanıyordu ve ekran tamamen siyahdı.

İnternette araştırmam sonucu kimisi yüksek paralar verip bunun için makinalar almış (Jtag vb.) kimisi Soyguncu Teknik servislere 200-300 TL civarı paralar vermiş.

Bugün sabah bende çevredeki Telefon Teknik servislerini araştırıp bu işlem ile ilgili bilgi alırken çok değişik fiyatlarla karşılaştım..

İlk sorduğum yer 200 Tl dedi ve cihaz 20 Gün kalır dedi.

2. sorduğum yer 150 Tl dedi ve cihaz 1 hafta kalır dedi.

bu arada bikaç yere daha sordum yaklaşık aynı fiyatlar aynı süreler...

En sonunda Kocatepe Mithatpaşada bir telefoncu/teknik servis buldum.

girdim hemen yapabilirmisin diye sordum.. Samsung Box unun olduğunu ve 20 tl ye yapıcağını söyledi.. Tamam dedim ve 1 saatte yaptı verdi cihazı.

Samsung Kies Cihazımı tanımadığından ODİN ile Firmware atıyordum. Artık Her ihtimale karşılık ODİN ile birdaha hiçbirşey atmıycam ne rom ne firmware.

Arayıp sordum tekrar yine 20 TL ye istediğim Firmwareyi cihazıma yükleyebileceğini söyledi.

Kısacası söylemek istediğim şu arkadaşlar ; 20 Tl lik işlem için 1000-1500 TL lik cihazlarınızı tehlikeye atmayın.
    Orjinal Olmayan HİÇBİRŞEYİ KULLANMAYIN.. Orjinal yazılımlar büyük bir AR-GE çalışması ile defalarca denenip yapılıyor bu cihazlar için.. Ne olduğu belli olmayan Custom Firmwareleri kurmayın.. Belki geri dönüşü olur ama birgün benim gibi Cihazınız Brick olupda 20 gün cihazın onlarda kalıcağı söylenirse beyninize kan gitmez

Bırakın sorumluluk sahibi Telefoncu olsun.

Kolay gelsin..

Kardes konu baya bir eski ama benim basima geldi sen nerden duzelttirdin bu telefonunu :-X

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar özelden sürekli adres soruyorsunuz hepinize tek tek yazmaktan bıktım..

Altınay Gsm ankara mithatpaşa caddesinde

adres vermiycektım ama sürekli pm geliyor.. verimde kurtulayım artık. Şimdiden söyleyeyim suçlamada bulunacak arkadaşlara bu firma ile hiç bir bağlantım yoktur içiniz rahat olabilir sadece kendi telefonumu verdim yaptırıdm memnun kaldım okadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 13 Aralık 2013; 22:36:59 >
  • Hocam Senin Bu Dediğin Yeri Aradım 200 Liralik Telefon İçin 140 Lira İstedi Benden Kargoda Bana Aitmiş. REKLAMIN da BÖYLESİ...

• quote:

Orijinalden alıntı: doomstime

Hocam Senin Bu Dediğin Yeri Aradım 200 Liralik Telefon İçin 140 Lira İstedi Benden Kargoda Bana Aitmiş. REKLAMIN da BÖYLESİ...

Hocam firmayla hicbir baglantim yok. Fiyat arttirmis olabilir veya ne bilim telefonunuzda baska bisey olmus ona gore fiyat vermis olabilir arayin daha once arkadasim 20 liraya yaptirmis diyin bu kadar basit..

Benlik bir durum yok ortada bozmayin telefonunuzu yandimallah ugrasmayin boyle..

• Sizinki tamamen şanssızlık.

Odin candır.

Custom romlar olmadan android düşünülemez zaten.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elimde bir tane çin malı tablet var made in china yazıyor seri no veya ürüne dair başka bir ayrıntı yok.
    Cihaz açılmıyor açmaya çalışınca sadece ışık yanıp kalıyor recovery modu açılıyor factory reset yapıyorum
    işlem yapılıyor görünüyor bittikten sonra değişen bir şey olmuyor. Kart desteği yok ayrıca pc den bir çok proğram denedim
    işlem yapılıyor diyor yine değişen bir şey olmuyor. Yedeğini almıştım ama atamıyorum geri. Sorun ne olabilir kurtulma ümidi var mıdır?
    Varsa nasıl olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: silik10

ÇÖKMÜŞ VEYA BRICK OLMUŞ ANDROİD CİHAZINIZI "RECOVERY" MODUNA GEÇİRMEK, CİHAZI KU

Selam dostlar!
    Bu yazımızda brick olmuş bir android tablet veya cep telefonlarını tekrar hayata döndürmeyi anlatmayı istedim.

Cep Telefonunuz veya tabletinizle uğraşıp durursunuz. Bir de Cihazınızın özelliklerini keşfetmek için ayarlara girdiniz.
    (Biraz da merak :) ) Birkaç ufak ayarla oynadınız geliştirici seçeneklerine girip ne var ne yok diye kontrol ettiniz. Sonra canınız sıkıldı oyun indireyim dediniz. Ücretli oyunları bedava indirmek için bir de crack ler kullandınız. (Saydıklarımın hepsi ne yaptığını bilmeyenler için zararlı çok zararlıdır, evde denemeyin :) ) ve sonraaa "o da ne!" Telefon/Tablet kendi kendine yeniden başlıyor. Neyse ısınmıştır dediniz normal deyip geçtiniz. Fakat bu işte bi terslik olmalıydı ki telefonun/tabletin açılması bayağı uzun sürdü. Biraz kafanızı kaşıdınız. Ama telefonun/tabletin brick olma/çökme ihtimalini düşünmek bile istemediniz. Hmm dediniz, demek ki bayağı ısınmış.

Sabah akşam Beklediniz, beklediniz tık yok. Cihaz tepki vermiyor. Anlık bi problemdir dediniz ve cihazı kapatmaya çalıştınız. Cihazı kapattınız ve yeniden açtınız. Aynı şey! Artık farklı ihtimalleri düşünmeye başladınız. Acı gerçeklerle yüzleştiniz! Çalış! dediniz Çalış artık! dediniz cihazın orasına burasına vurdunuz. Elde var sıfır. Bu noktada gençler;

Ahan da gitti telefon! Baban hayatta almaz bir daha, üstüne bir de kızarlar! dediler.

Ebeveynleriniz ise;
    Al işte, sana da buna da lanet olsun verdiğim para! dediler.

Ancak hem gençlerin hayatını hem de yetişkinlerin parasını kurtarmanın yolu var! Nasıl mı?

Yapılması gerekenler: Brick olmuş cihazı kurtarmak için;

1) Cihaz kapatılır.

2) Ses kısma ve kilit tuşlarına aynı anda basılır, basılı tutulur. (Ses kısma: aşağı, yukarı; kilit: seçme)

3) Cihaz açıldıktan sonra kilit tuşundan el çekilir, ses kısma tuşuna ise basmaya devam edilir.

4) Bir süre sonra cihazımızın recovery (kurtarma) menüsü gelecek.

5) Ses kısma tuşu bırakılır.

6) Ses ve kilit tuşları ile recovery menüsünün arayüzünde seçenekler arasında geçilir.

7) Wipe data/factory reset seçeneği seçilir ve beklenir. (Telefon resetlenecek).

8) Ve o da ne telefonumuz hayata döndü! Herkes derin bir nefes alır.

Evet telefonumuzu kurtardık fakat kişisel bilgilerimizi kaybettik. Cihaz resetlendiği için ilk kez açılıyormuş gibi açıldı. Bu yüzden google hesabınız, e-mail adresleriniz, vs, vs yeniden tanımlamanız gerekecektir.

http://silikonvadi.blogspot.com.tr/2015/12/cokmus-veya-brick-olmus-android.html

Brick le bunun ne alakasi var ? Format atmayi yazmissiniz birde site reklami yapiyorsunuz cok sacma..

• Bende de GM discovery 1 var. Flash tool ile rom yüklerken PRELOADER deki tiki kaldırmamıştım. Yazılım yükleme bitti telefonu bir daha açamadım. Telefona hiç enerji gelmiyor. Yardım edebilecek var mı?
  • Telefonum lg g3 beat, telefonuma rom yükledim(Kdz yükledim) ilk seferde telefon açılış ekranında kendi resetliyordu Sonra farkettim romu yanlış yüklemişim. Tekrar flashladım ve sorun çözüldü. 1 gün sonra telefonu kingo rootdan rootladım . o gün şarjım azaldığı için telefonu kapatım açtığımda recovery ekranı geldi. System Reebot dedğimde telefon durmadan recovery ekranında kalıyor biraz araştırdım telefona room yüklemeyi denedim ama telefonun usb ve sd kart driver olmadığını öğrendim. telefon dışardan hicbir şekilde veri alamıyor yardımcı olablirmisiniz.

• Merhaba arkadaşlar, bugün çok önemli bir konuya değineceğim. Gerçekten çoğu kişiyi büyük bir dertten kurtaracak bir konu. Konumuz Universal Android Flasher programı. Peki bu program ne işe yarıyor, neden ben bu programın önemli bir program olduğunu iddaa ediyorum. Bunları tek tek açıklayayım.

Eğer telefonunuz brick olmuş ise ve download moda tuş kombinasyonları ile giremiyorsanız, jig almanıza gerek kalmadan telefonunuzu bir usb kablo ile bu program yardımıyla download moda sokabilir ve rom atabilirsiniz.
    Telefon kapalıyken bilgisayara bağladığınızda bu programdan istediğiniz modda telefonu açabilirsiniz. İster download mod, ister recovery mod.
    Bu maddede benim başıma gelen birşeyden bahsedeyim, telefonun ses tuşları bozuk olduğundan ekran şifresini unuttuğum için telefon kitlenmişti ve tuş kombinasyonu çalışmadığından recovery ya da download mod açılmıyordu, bu program sayesinde telefonu recovery modda açmayı başardım ve wipe reset atabildim.
    Çin malı açılmayan telefonları bu program ile açabilirsiniz.
    vs. vs. mantığınız doğrultusunda brick olmuş, açılmayan, kitlenmiş bütün android cihazları bu programla açabilirsiniz.
    Peki nasıl çalışıyor, birazda ondan bahsedip indirme linkini paylaşayım. Program bütün android cihazlarla (tablet, telefon, çin malı telefonlar vs.) uyumludur adından da anlaşılacağı gibi. Tek yapmanız cihazınızın usb driver ını bilgisayara yüklemek ve daha sonra cihazınız kapalıyken bir usb data kablosuyla bilgisayara bağlamak. Ardından programı açmak. Programın üstündeki seçeneklerden ister telefonu download modda açın, ister recovery modda, ister direk fabrika ayarlarına alın. Bu tür seçenekleri kullanmakta size kalmış.

Programın Full sürüm linkleri ve kaynak için :www.androidaraclari.com

Kaynak link : Tıkla

• Brick olmuş açılmayan Samsung'u kurtarmak için :
    Samsung 300K Tool'u indirin
    Link : http://s2.dosya.tc/server3/xjcf4j/Samsung_300K_Tool.rar.html
    Telefonu USB kablosuyla bilgisayara bağlayın
    Samsung 300K Tool'u çalıştırın
    Belirtilen yolu izleyin
    Telefonunuz Download moda geçecektir
  • Aradaslar benim de sorunum var.

Grand Neo var i9060. Telefon açılmıyor. Sarj olmuyor.bilgisayar d a gormuyor. Guc tusuna basinca Sadece titriyor. Eğer ses+menu+güç tuşuna baaarsam dosyalar bozulmuş falan diye kırık uyarı yazısı çıkıyor. Tekrar telefonu başlat diyorum açılıyor. Ama sarja takılı olmadığı halde şarj oluyor simgesi gözüküyor. Site sorun nedir. Yardım lütfen.

• Ustam bende motorola moto g vardı buna 4.4.2 google romu yükledim sorun yokdu sonra üst barda 4.4.4 güncellemesi geldi bende bastım güncelleme ekranına geçdi bende öyle bıraktım uzun sürer diye şarzı vardı yüzde 70 civarında sonra baktım olmuşmu diye fakat telefon hiç açılmaz olmuş power tuşuna basınca tepki vermiyodu sonra biraz araştırdım şarzda uzun süre bırakın açılır demişler bende denedim 20 saat falan kaldı açmaya çalışdım sadece üstteki led yanıp söndü okadar başka bişey olmuyor ne fastboot moduna geçiyor nede recovery yalnız pc ye bağladığımda tepki veriyor ama bağlandı sesi geliyor okadar birde bağlantı kesildi sesi ard arda oluyor bu sizce hard brıckmı olmuş yoksa soft brıckmı ve bunun çözümü nedir lütfen acil yardım yapmam lazım telefonu garantisi yok telefonun 2. el zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E972EAB68

Bu mesaj silindi.

merhaba model nedir

• BesTCooL B kullanıcısına yanıt

twrp ile root atılan telefonların brick olma ihtimali yüksek midir telefonum samsung galaxy j7 pro

yoksa uygulama ile rootu mu öneriyorsunuz

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.