Şimdi Ara

ANDROİD CİHAZLARI FULL BRİCK / BRİCK Olanlar.. DİKKAT.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
11
Favori
64.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dün Odinden yazılım yüklerken bağlantının kesilmesi yüzünden Cihazım Full Brick olmuştu (Samsung Galaxy S i9000GT ) ,yani hiçbir şekilde açılmıyor sadece home tuşunun sağ ve solundaki 2 led yanıyordu ve ekran tamamen siyahdı.

İnternette araştırmam sonucu kimisi yüksek paralar verip bunun için makinalar almış (Jtag vb.) kimisi Soyguncu Teknik servislere 200-300 TL civarı paralar vermiş.

Bugün sabah bende çevredeki Telefon Teknik servislerini araştırıp bu işlem ile ilgili bilgi alırken çok değişik fiyatlarla karşılaştım..

İlk sorduğum yer 200 Tl dedi ve cihaz 20 Gün kalır dedi.

2. sorduğum yer 150 Tl dedi ve cihaz 1 hafta kalır dedi.

bu arada bikaç yere daha sordum yaklaşık aynı fiyatlar aynı süreler...

En sonunda Kocatepe Mithatpaşada bir telefoncu/teknik servis buldum.

girdim hemen yapabilirmisin diye sordum.. Samsung Box unun olduğunu ve 20 tl ye yapıcağını söyledi.. Tamam dedim ve 1 saatte yaptı verdi cihazı.

Samsung Kies Cihazımı tanımadığından ODİN ile Firmware atıyordum. Artık Her ihtimale karşılık ODİN ile birdaha hiçbirşey atmıycam ne rom ne firmware.

Arayıp sordum tekrar yine 20 TL ye istediğim Firmwareyi cihazıma yükleyebileceğini söyledi.

Kısacası söylemek istediğim şu arkadaşlar ; 20 Tl lik işlem için 1000-1500 TL lik cihazlarınızı tehlikeye atmayın.
    Orjinal Olmayan HİÇBİRŞEYİ KULLANMAYIN.. Orjinal yazılımlar büyük bir AR-GE çalışması ile defalarca denenip yapılıyor bu cihazlar için.. Ne olduğu belli olmayan Custom Firmwareleri kurmayın.. Belki geri dönüşü olur ama birgün benim gibi Cihazınız Brick olupda 20 gün cihazın onlarda kalıcağı söylenirse beyninize kan gitmez

Bırakın sorumluluk sahibi Telefoncu olsun.

Kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 24 Temmuz 2013; 9:37:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

Arkadaşlar dün Odinden yazılım yüklerken bağlantının kesilmesi yüzünden Cihazım Full Brick olmuştu (Samsung Galaxy S i9000GT ) ,yani hiçbir şekilde açılmıyor sadece home tuşunun sağ ve solundaki 2 led yanıyordu ve ekran tamamen siyahdı.

İnternette araştırmam sonucu kimisi yüksek paralar verip bunun için makinalar almış (Jtag vb.) kimisi Soyguncu Teknik servislere 200-300 TL civarı paralar vermiş.

Bugün sabah bende çevredeki Telefon Teknik servislerini araştırıp bu işlem ile ilgili bilgi alırken çok değişik fiyatlarla karşılaştım..

İlk sorduğum yer 200 Tl dedi ve cihaz 20 Gün kalır dedi.

2. sorduğum yer 150 Tl dedi ve cihaz 1 hafta kalır dedi.

bu arada bikaç yere daha sordum yaklaşık aynı fiyatlar aynı süreler...

En sonunda Kocatepe Mithatpaşada bir telefoncu/teknik servis buldum.

girdim hemen yapabilirmisin diye sordum.. Samsung Box unun olduğunu ve 20 tl ye yapıcağını söyledi.. Tamam dedim ve 1 saatte yaptı verdi cihazı.

Samsung Kies Cihazımı tanımadığından ODİN ile Firmware atıyordum. Artık Her ihtimale karşılık ODİN ile birdaha hiçbirşey atmıycam ne rom ne firmware.

Arayıp sordum tekrar yine 20 TL ye istediğim Firmwareyi cihazıma yükleyebileceğini söyledi.

Kısacası söylemek istediğim şu arkadaşlar ; 20 Tl lik işlem için 1000-1500 TL lik cihazlarınızı tehlikeye atmayın.
    Orjinal Olmayan HİÇBİRŞEYİ KULLANMAYIN.. Orjinal yazılımlar büyük bir AR-GE çalışması ile defalarca denenip yapılıyor bu cihazlar için.. Ne olduğu belli olmayan Custom Firmwareleri kurmayın.. Belki geri dönüşü olur ama birgün benim gibi Cihazınız Brick olupda 200 Tl istenirse ve 20 gün cihazın onlarda kalıcağı söylenirse beyninize kan gitmez

Bırakın sorumluluk sahibi Telefoncu olsun.

Kolay gelsin..

o arkadaşta sen oluyorsun herhalde... :))). adresini de ver :D

• quote:

Orijinalden alıntı: mfcaglar

Başlıkda yazdıklarıma dikkat edersen ; Adres vermedim,ulaşım için mail,telefon gibi herhangi bir şey vermedim.

Bilerek vermedim ; Çünkü biliyodumki senin gibi birisi çıkıp böyle bir laf eder diye.

Sadece Cadde ismi verdim..Çünkü O Cadde üzerindede 20 den fazla telefoncu/teknik servis var. Kimseyi bir yere yönlendirmedim. Bu tür işlemleri kullanıcıların kendilerinin yapmasının tehlikeli olduğunu belirttim.

Ha bu işin ticaretini yapıcak/yapabilicek olsam gelipde bi foruma böyle bir başlık açarak 20 TL nin peşinde koşmazdım..Hergün 100 lerce Cihaz Brick olmuyor sonuçta,ayda yıla bir olan 3-5 tane cihazdan 20 şer TL mi kazanmanın peşinde koşucam ?

YİNEDE Rahatsız olduysanız ''Şikayet et'' butonu yukarıda. Basıp şikayet edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 16 Aralık 2011; 17:34:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

quote:

Orijinalden alıntı: mfcaglar

Başlıkda yazdıklarıma dikkat edersen ; Adres vermedim,ulaşım için mail,telefon gibi herhangi bir şey vermedim.

Bilerek vermedim ; Çünkü biliyodumki senin gibi birisi çıkıp böyle bir laf eder diye.

Sadece Cadde ismi verdim..Çünkü O Cadde üzerindede 20 den fazla telefoncu/teknik servis var. Kimseyi bir yere yönlendirmedim. Bu tür işlemleri kullanıcıların kendilerinin yapmasının tehlikeli olduğunu belirttim.

Ha bu işin ticaretini yapıcak/yapabilicek olsam gelipde bi foruma böyle bir başlık açarak 20 TL nin peşinde koşmazdım..Hergün 100 lerce Cihaz Brick olmuyor sonuçta,ayda yıla bir olan 3-5 tane cihazdan 20 şer TL mi kazanmanın peşinde koşucam ?

YİNEDE Rahatsız olduysanız ''Şikayet et'' butonu yukarıda. Basıp şikayet edebilirsiniz.

yok canım öyle bi derdim yok :d. senin durumuna çok düştüğüm için :D. dedim hep ben mi düşeceğim başkaları da düşsün :))))...

• senin cihazın sadece soft brick olmuş usta boot moduna giren cihaz genelde soft brick statüsünde ele alınabilir eğer ki hiç tepki yoksa hard brick dir ama bazı soft brick cihazlar mesela desire s-inspire 4g - desire HD gibi cihazlar boota girse bile hiç bi şekilde yazılım almayabilir çünkü partition bozuluyor veya i900 çalışabilir ama modem kısmı uçmuştur şebeke almaz... veya çin toplaması reset atan HD2 ler 50 kez rom atsanız reset devam eder ancak jtagda NAND flashın silinip tekrar programlanması gereklidir..
    Beni forumdan tanıyan veya cihaz gönderen arkadaşlar gerçekten bilgili arakdaşlar bu konularda ben rahatça onlarla konuşabiliyorum ve cihazları hakkındaki durum hakkında bilgilendirebiliyorum veya bana telefon açıyorlar abi bunun jtagı çıkmış ne diyorsun diye :)
    Bizi jtag için arayan arkadaşlara biz telefonda soruyoruz boot ekranı geliyor mu cihazda tepki var mı diye.. Yine de i9000 yazılımı arkadaş 20 tl risk alıp baya uygun yapmış acaba onun elinde o cihaz çökseydi aranızda günlerce geçen muhabbetler nasıl olcakdı merak ediyorum .. Herkesin kullandığı alet edavat farklı ... Bende telefoncuyum ama soyguncu değilim hakkımı alırım evet piyasadan pahalı yaparım ... Herkesi bu genellemeye koyamayız banada da telefonculardan cihaz geliyor burdan bana fiyat sorup başka yere yolluyorlar olmayınca da bana yolluyorlar ama gelen cihazların ya yolları kopuk ya da bi yerlerinde hasar geliyor tabi ki fiyat artıyor..

• Bende t-mobile g1 bir diger adiyla htc dream var , telefona root yapmistim sonra yanlis rom yuklemesi sonucu sorun oldu tekrar rc29 rom a dondum android 1.0 a ondan sonra rc30 ve rc33 guncellwmelerini yaptim , baktim kullanilacak gibi degil tekrar root yapip froya yuklemek istedim ama aletine yaptiysam geri donduremedim , 1.5 ve 1.6 guncellemeri yuklemeye calistim iste ne olduysa bundan sonra oldu telefon tmobile g1 logosunda kaliyor , boot ve recovery ekranlarina girebiliyorum ama ne yuklersem yukleyeyim logoda takili kaliyor , rc 29 u bootdan yuklemek istedigimde not allowed uyarisi aliyorum, goldcard gerekiyormus ama sdkart a cihazdan format atamadigimdan goldcard da olmuyor. Var mi bir cozum yolu ?
  • gold card yapımının anlatım her yerde var google da araştırıp yapabilirsiniz başka bir android cihaza takıp gold card yapıp bu cihaz atakarak orijinal romu yüklemeyi deneyin..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba arkadaşlar bende bu dertten muzdaribim. telefonum sony ericsson xperia x10i ve geçen gün root ayarlarını yaptım rom yüklerken zipli dosya atmak yerine zipini açıp attım .bunu neden yaptın die sorarsanız bende bilmiyorum ve telefon pert oldu yani açılmıyor ekrana sony ericsson yazısı geliyor kalıyo acılırken geri tusuna basıyorum xrecovery e gırıyor. okuduklarımdan anladıgım kdarıyla soft brick olmuş sanırım. dün telefoncuya götürdüm telefonu yapamadı bugün başka bir yere götürdüm 80 100 lira arası bi rakam istedi ve açıkcası o parayı vermek gelmedi içimden yani kendimde yapabilirim die düşündüm kullanıcakları fiziki bi alet yoktur yani ne yapıcaklarsa pcden yapıcaklar ve bende bunları okuyup kendim yapabilirim dedim ve bana yardımcı olucak birini arıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: BesTCooL

senin cihazın sadece soft brick olmuş usta boot moduna giren cihaz genelde soft brick statüsünde ele alınabilir eğer ki hiç tepki yoksa hard brick dir ama bazı soft brick cihazlar mesela desire s-inspire 4g - desire HD gibi cihazlar boota girse bile hiç bi şekilde yazılım almayabilir çünkü partition bozuluyor veya i900 çalışabilir ama modem kısmı uçmuştur şebeke almaz... veya çin toplaması reset atan HD2 ler 50 kez rom atsanız reset devam eder ancak jtagda NAND flashın silinip tekrar programlanması gereklidir..
    Beni forumdan tanıyan veya cihaz gönderen arkadaşlar gerçekten bilgili arakdaşlar bu konularda ben rahatça onlarla konuşabiliyorum ve cihazları hakkındaki durum hakkında bilgilendirebiliyorum veya bana telefon açıyorlar abi bunun jtagı çıkmış ne diyorsun diye :)
    Bizi jtag için arayan arkadaşlara biz telefonda soruyoruz boot ekranı geliyor mu cihazda tepki var mı diye.. Yine de i9000 yazılımı arkadaş 20 tl risk alıp baya uygun yapmış acaba onun elinde o cihaz çökseydi aranızda günlerce geçen muhabbetler nasıl olcakdı merak ediyorum .. Herkesin kullandığı alet edavat farklı ... Bende telefoncuyum ama soyguncu değilim hakkımı alırım evet piyasadan pahalı yaparım ... Herkesi bu genellemeye koyamayız banada da telefonculardan cihaz geliyor burdan bana fiyat sorup başka yere yolluyorlar olmayınca da bana yolluyorlar ama gelen cihazların ya yolları kopuk ya da bi yerlerinde hasar geliyor tabi ki fiyat artıyor..

Bilmiyorum yanlis mi anladim.

Niye boyle bir toplumuz acaba..Ozellikle ticarette..

Kuyumcular cebinde parasi yokken altinin gramina fazla fiyat verir.

Elektronik magazalar stokta olmayan urunlerine ucuz fiyat verir.

Ve son olarak bi isi sizden ucuza yapan varsa; "aaaaabi onda kesin bi is vardir ya , valla bak" moduna girilir.

Konu sahibi arkadas parani oluculere kaptirmadigin icin seni tebrik ediyorum

• arkadaşlar ben yaptım telefonumu kendim ki okadarda çok bir bilgim yoktu android le alakalı forumda yazanları yaptım birkaç kişiyle irtibata geçtim tabi onların yardımı olmadan yapamazdım hiç bişey telefonculara 100 200 kaptırmaktansa evde kendim yaparım dedim iyi ki de vermemişim telefoncuya fiziksel bir müdahale olucaksa tabi ki telefoncu ama bu yazılımsal bir durum o yüzden onun yapabilceği şeyleri bizde yapabiliriz.
  • Galaxy S ime sayısız kez yarı brick ve full brick ettim download moda aldığımda orjinal rom yükleyip düzelttim ama daha beterleride varmış
  • arkadaslar galaxy note cihazım hiç bir şekilde açılmıyor, download moduna geçmiyor ve usb jig denedim hiç tepki vermiyor. cihaz aslında garantili ama ikinci el aldım benden önceki arkadaş root vs gibi birşey yaptımı bilmiyorum ama ben sadece android marketten uygulama oyun indirdim root yapmadım. önce cihaz kendi kendine açılıp kapanmaya başladı bir iki gün bunu yaptı sonra hiç açılmadı. servise göndermeyi düşünüyorum ama dediğim gibi benden önceki arkadas garanti dışı bırakacak birşey yaptımı bilmiyorum. birde acaba cihaz serviste yada telefoncuda tamir edilse içindeki verilerin kurtulma ihtimali var mı? ne yapmamı tavsiye edersiniz yardımlarınızı bekliyorum
  • full brick hiçbir tepki vermeyen, batarya takılı değilmiş- elektrik almıyormuş gibi yani tamamen ölü cihazı kastediyorum. bunları bile usb den 301k lık bir direnç müdahalesi ile download moda geçirebiliyorsunuz ( i9000 )

ben kendim yaptım, nette anlatımları var, youtube da falan bakarsanız görürsünüz.
    size maliyeti de 5tl o da bi micro usb kablosu alıp, soyup onunla yaptığınızdan.

Linkide şurada

MobileTechVideosyoutube
    Samsung Galaxy S (How-To Unbrick *USB JIG Method*)
    http://www.youtube.com/watch?v=Rdn5GoRjhn0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zett89 -- 28 Mart 2012; 10:20:00 >

• arkadaşlar merhabalar samsung galaxy 9003i telefonum brick oldu durup dururken rom yükleme olaty nasıl ve hangisini yükleyeyim yardımcı olursanız dualarım sizizle 1 gündür uğraşıyorum
  • Sanki sürpriz bir şey olmuş gibi Custom Rom'lara laf atmışsın o ilginç. Herkes söylüyor kesinlikle bağlantıyı kesmeyin diye.
  • Bahsettiğim teknik servis Ankara , Mithatpaşa caddesinde Altınay GSM dir Telefon numarası 03124302414

PM ile sormanıza gerek yok arkadaşlar.. Umarım adminlerimiz anlayışlı davranır bu konuda ve reklam olarak kabul etmez bu adres ve telefon bilgisini.

Kolay gelsin.
  • FULL BRICK JTAG OLAYI YAZILIMSAL BİR SORUNDUR CİHAZ AÇILIP ANAKART ÜZERİNDEN BIOSA YAZILIM YÜKLEYEREK ONARILIR...BOX CİHAZIM VAR YARDIMCI OLURUM.

kasimebrinc@gmail.com
    0 532 668 59 62

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kebrinc -- 20 Mart 2014; 23:00:25 >
  • Arkadaşlar İstanbul da Teknik Servis işi yapan Boyut İletişim, Full Brick olmuş yani tamamen çökmüş hiç açılmayan cihazlarınızı jtag yaparak professional bir şekilde onarabiliyor, yabancı dil olan cihazlara türkçe rom yükleniyor ve kayıt işlemi de yapılıyor, sim free ve unlock yapılır, hem de çok uygun fiyatlara yapılıyor, ulaşabileceğiniz numara 0537 347 18 53
  • S.a arkadaşlar aynı durum bende de var bugün telefonun yedeğini alırken yani recoveryden restore yaptım cihaz brick oldu sanırım açtıgımda daima sony ericson yazısı gidip geliyor yardımlarınıza muhtacım chaz sony ericson xperia x8...
  • Altınay GSM'de telefonumu yaptırttım.
    JIG olsa deneyebilirdim. Elimle 270K'lık direnci microusb'ye temas ettirdiğimde herhangi bir tepki alamadım telefondan, belki düzgün temas etmemiştir. Başka bir arkadaşın da JIG'i varmış, telefonu verdikten sonra öğrendim.

JTAG Cihazı ve Galaxy S2 JTAG bağlantısı bir polonya sitesin $100 ve $8'er fiyatlar ile satılıyordu.
    Sonradan iş yerinde elektronik grubunun JTAG cihazları olduğunu öğrendim fakat en temizi telefoncuya vermekti, ben de öyle yaptım.

100TL'ye telefonumu yaptılar. Aradan biraz zaman geçti, ama şu an 4.1.2 yüklenmiş ve çalışır halde.

Benim hatam Telefon'a ODİN ile rom yüklerken PDA yerine Phone seçeneğini seçmek ve PIT ayarları ile oynamaktı galiba.

Telefonu fabrika ayarlarına getirip kullanıyorum, bir daha kolay kolay kurcalamam
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.