Şimdi Ara

Z1 Compact için Kolay Root Yöntemi - BL Kapalı [Diğer Xperia cihazlar da deneyebilir]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
5
Favori
6.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Z1 Compact için Kolay Root Yöntemi - BL Kapalı [Diğer Xperia cihazlar da deneyebilir]

Sonunda kolay bir yöntem bulundu, geohot'un S5 için çıkardığı Towelroot'un kullandığı açık pek çok cihazda çalışmakta, XDA üyelerinden zxz0O0 towelroot'u Z1 Compact için kullanılabilir hale getirmiş, sitedeki yorumlar olumlu.

Root Adımları:
    1- Telefonunuzda usb hata ayıklama ve bilinmeyen kaynakları aktifleştirin, bunun için telefon hakkında bölümünden Derleme numarası üzerine 7 kez dokunun böylece menüde geliştirici seçenekleri çıkacak oradan usb hata ayıklamayı aktif edebilirsiniz, bilinmeyen kaynaklar ise güvenlik ayarlarında bulunuyor.
    2- EasyRootTool_v12.3.zip dosyasını indirin ve klasöre çıkarın
    3- Telefonu bilgisayara bağlayın ve install.bat'ı çalıştırın
    4- Yönergeleri takip edin
    5- Marketten root checker indirip bakın root var mı diye, yeşil yazılarla Congrulations you have root diyorsa işlem tamam

Root Yönetim Programı (Root Management App)
    Bu yöntem SuperSU yüklemiyor, root isteyen uygulamalar direk olarak root iznini alıyor eğer kontrolü SuperSU programının yapmasını istiyorsanız aşağıdaki linklerden indirip kurun, ardından su kodlaması güncellemesini normal seçeneğini seçerek yapın.
    Linkten zipi indirerek içinden superuser.apk'yı çekip onu yükleyeceksiniz (http://download.chainfire.eu/447/SuperSU/ veyahttp://download.chainfire.eu/450/SuperSU/ )
    ya da çekilmiş halini upload ettim buradan da yükleyebilirsiniz SuperSU-v1.99r4.apk veya SuperSU-v2.00.apk
    Marketteki versiyon 1.94, su kodlaması güncellemesini yapamıyor onu yüklemeyin.

Custom Recovery Yüklemek (CWM, PhilZ, TWRP)
    Custom recovery istiyorsanızhttp://nut.xperia-files.com/ sitesinden Z1C-lockeddualrecovery2.7.XXX-BETA.installer.zip indirip SuperSU yüklediyseniz 1. seçeneği, SuperSU yüklemediyseniz 2. seçeneği seçerek yükleyebilirsiniz. (Cihazınız Z1C değilse kendi cihazınız için olanı indirin, Z1C değilse bunu kullanmayın sakın.)
    İşlemi tamamladığınızda PhilZ ve TWRP kurmuş olursunuz. PhilZ CWM tabanlı olduğu için CWM kurmaya gerek yok.
    PhilZ recovery'i açmak istiyorsanız telefonu açarken yeşil led yanıp titrediğinde ses açma tuşuna basılı tutun renk pembe olunca bırakın.
    TWRP recovery'i açmak istiyorsanız telefonu açarken yeşil led yanıp titrediğinde ses kısma tuşuna basılı tutun renk pembe olunca bırakın.

Kendim hazır rootlu olduğum için denemedim, olumlu veya olumsuz görüş bildirirseniz faydalı olur.

Kaynak
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2784900

Çalışan cihazlar:

• Z - C6603
    • Z1 Compact - D5503 (4.3 JellyBean için 8. versiyonu kullanın, ilk versiyon çalışmıyor), SO-01F (docomo)
    • Z1 - C6903,
    • Z Ultra - C6802, C6833
    • ZR, C5502
    • Z2 - D6503
    • Z2 Tablet - SGP511, SGP512
    • ZL2 - SOL25

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __kadıköyRAP__ -- 12 Kasım 2014; 0:23:45 >

• Ben sorularıma başlim, root yaptık diyelim root u kaldırmak için ne yapmamız gerekiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SuperSU'ya gir orada root kaldırma seçeneği var öyle kaldırabilirsin. Ama kaldırma ihtiyacı duyacağını sanmıyorum root kullanmasan bile kenarda artı bir özellik olarak dursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: __kadıköyRAP__

SuperSU'ya gir orada root kaldırma seçeneği var öyle kaldırabilirsin. Ama kaldırma ihtiyacı duyacağını sanmıyorum root kullanmasan bile kenarda artı bir özellik olarak dursun.

şunun için sordum root lu telefonu ota dan güncelleyemiyoruz sanırım.brick ihtimali sebebi ile.hani başka bir yazılım yükleme ihtiyacı olduğu zaman root'u kaldırıp otadan güncelleyip tekrar root yapabiliriz.

bu arada supersu telefon hafızanı mı yoksa sd karta mı yüklenmeli,farkeder mi?
    diğer bir sorumda bir üst güncellemeyi yükledik diyelim root gider mi yoksa devam eder mi?

şişirdim ama kusura bakma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @BJK@ -- 17 Haziran 2014; 16:41:19 >

• Bu yöntem z1 içinde geçerliyMİŞ...

1.mesajda xda forumda z1 kullananlarda root lamışlar bu şekilde...
  • aynı 1.mesajdaki yerde kaldı,ilerleme yok yeniden başlama yok
    waiting for device ,connect usb cable now

burada kaldı gerisi gelmiyor napcaz:) kabloyu takılıydı zaten,çıkarıp tekrar taktım aynı yerde kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @BJK@ -- 17 Haziran 2014; 18:04:51 >
  • makeitrun çıkıyor telefonda ama yanıt vermiyor uygulama kapansın mı dye soruyor, bekle seçeneğini seçiyorum ama olmuyor,
    bende kapat diyorum tel reboot yapıyor hepsi başarılı ama root cheker dan bakıyorum root lanmamış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Z2 çalışırmı bu acaba

• vazgeçtim ben,olmadı hiç bi türlü..
  • quote:

Orijinalden alıntı: @BJK@
    şunun için sordum root lu telefonu ota dan güncelleyemiyoruz sanırım.brick ihtimali sebebi ile.hani başka bir yazılım yükleme ihtiyacı olduğu zaman root'u kaldırıp otadan güncelleyip tekrar root yapabiliriz.

bu arada supersu telefon hafızanı mı yoksa sd karta mı yüklenmeli,farkeder mi?
    diğer bir sorumda bir üst güncellemeyi yükledik diyelim root gider mi yoksa devam eder mi?

şişirdim ama kusura bakma

burada rootlu iken otadan güncelleme yapabileceğini ama rootun gideceğini söylüyor, ama sanırım custom recovery yüklememiş olman lazım
    http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=53451467&postcount=13

2. soruna, programlar zaten telefon hafızasına kurulur
    3. soruna cevap vermiş oldum yukarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __kadıköyRAP__ -- 17 Haziran 2014; 20:33:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: @BJK@

vazgeçtim ben,olmadı hiç bi türlü..
    evet z1 için de geçerli, çalışan başka cihazlar da var

z2 deneyin hocam olursa ne ala, ama zaten z2 için kolay bi yöntem çıkmıştı

@BJK@ malesef xda'da konuda da belirtmiş bi iki kişi daha, 4.3 sürümünde program kapanıyormuş onlarda da, ama 4.4.2 ye güncellersen çalışır, 757 de çalıştığı doğrulandı
  • quote:

evet z1 için de geçerli, çalışan başka cihazlar da var

z2 deneyin hocam olursa ne ala, ama zaten z2 için kolay bi yöntem çıkmıştı

@BJK@ malesef xda'da konuda da belirtmiş bi iki kişi daha, 4.3 sürümünde program kapanıyormuş onlarda da, ama 4.4.2 ye güncellersen çalışır, 757 de çalıştığı doğrulandı

Telefonu 4.4.2 sürüm 757 getirip root ladım sonunda
    @kadıkoyRAP arkadaşıma teşekkür ediyorum,emeğine sağlık,
    yardımlarından dolayıda ayrıca teşekkür ederim.başını çok ağrıttım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @BJK@ -- 18 Haziran 2014; 0:15:00 >
  • @BJK@ kullanıcısına yanıt
    rica ederim hocam :) yalnız 4.2.2 demişsin yanlış anlamasınlar 4.4.2 olacak, gelip sormasınlar sonra 4.2.2 nasıl yükleniyor diye
  • Düzelttim

• quote:

Orijinalden alıntı: atp96

Z2 çalışırmı bu acaba

z2 de işe yaramış
  • Z1 4.4.2 de uyguladım root checker da rootlu gösteriyo ama superSU uygulaması su güncellemesini yapamıyo. Z1 için olan dualrecovery dosyasını indirip yükledim oda yükleniyo ama telefonu kapatıp açarken titreme ve yeşil ışık yanma olayı olmuyo yani kullanılamıyor.
    SuperSU da şöyle bi hata mesajı aldım

Z1 Compact için Kolay Root Yöntemi - BL Kapalı [Diğer Xperia cihazlar da deneyebilir]

Sorun nerde anlayamadım. Yalnız ilk rootlarken ilk mesajda belirtilen ''Done. You can now unplug your phone'' yazısı çıkmıyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolyo -- 18 Haziran 2014; 18:55:59 >

• tolyo kullanıcısına yanıt
    supersu'yu marketten mi yükledin hocam?
  • quote:

supersu'yu marketten mi yükledin hocam?

Yok ilk mesajda senin verdiğini yükledim SU güncellemesi yapılamıyo dedi cihazı resetledim kendi kendine SuperSU yu güncelledi cihaz sonra da bu hatayı verdi.

Ayrıca rootlarken çıkan ekranlar da şöyle

Z1 Compact için Kolay Root Yöntemi - BL Kapalı [Diğer Xperia cihazlar da deneyebilir]  Z1 Compact için Kolay Root Yöntemi - BL Kapalı [Diğer Xperia cihazlar da deneyebilir]

• tolyo kullanıcısına yanıt
    şu an hala root yetkin var mı?

root checker kaldırıp bi daha kurup dener misin
  • __kadıköyRAP__ kullanıcısına yanıt
    Root checker ı kaldırıp tekrar yükledim ve root kontrolü yaptığımda SuperSU dan izin uyarısı çıktı izin verdim ve rootlu görünüyo.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.