Şimdi Ara

Android Fragment ImageView

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Android üzerinde bir uygula geliştiriyorum. Ve bir bölümde takıldım ne denediysem olmadı yardım edebilecek varsa çok mutlu olurum. Sorunum elimde bir fragment var ve bu fragment bir imageView barındırıyor. Ben bu imageview'e assets klasörü içinden resim ekleme yapmak istiyorum. Denediğim yöntem bir inputStrem ile resimi cekip bitmape atmak sonra bitmabi imageViewe set etmek. Kullandığım yöntem altta verdiğim kod parçası fakat null pointer exception veriyor. Yardım edebilirseniz sevinirim.
    getResources().getAssets().open(openImage);

Not: getResource() fragment olduğu için null deger döndürüyor diye düşünüyorum. Çünkü getResource() Activity sınıfının bir metodu bunu aşmanın bir yolu var mıdır?

• Fragment içerisinden fragmentin attach edildiği aktiviteye ulaşmak mümkün. Eğer sorun buradan kaynaklıysa şu kod işe yaramalı.

getActivity().getResources().getAssets().open(openImage);
  • Hocam malesef aynı hata set ederken null pointer atıyor sürekli... Fragmentin attach edildiği activity sherlockfragmentactivity diye bir aktivite o yüzden kaynaklanıyor olabilirmi?
    OnAttach metodunu override ettim ve activity de bu metodu çağırdım this olarak set ettim ve fragmentim içinde bir activity nesnesi olusturdum buna eşitledim. Bu şekilde getResource ulaşmay çalışdım yine hata verdi.
    Sizin aklınıza başka bir yöntem geliyormu...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sherlock felan cok eski kalmış şeyler neden onları kullanıyorsun?
  • Hocam yandan açılan menü için kullandık. Pek araştırma fırsatım olmadı açıkçası sherlock daha önce kullanmıştım ve proje teslimine kısa bir süre kaldı bu yğzden bildiğim gibi gidiyorum.

• Teşekkür ederim sorun çözüldü.. Dikkatsizlikten kaynaklanan bir hataymış imageview idlerini karıştırmışım sorun düzeldi....
  • Sadece soldan açılan menü kullanacaksan
    NavigationDrawer var androidin onu kullan
    Hem sağ hem sol olsun istiyorsan facebook tarzı
    https://github.com/jfeinstein10/SlidingMenu
    bu kütüphaneyi kullan
  • Hocam peki bir activity içinde actionbar tab ile 3 farklı activity barındırabilirmiyiz. Ben hep actionbar tab kullandığımda 1 activity içinde fragmentleri tab olarak veriyordum ama bu sefer activity vermek zorundayım bunun bir yöntemi varmı

• quote:

Orijinalden alıntı: frknkntr

Hocam peki bir activity içinde actionbar tab ile 3 farklı activity barındırabilirmiyiz. Ben hep actionbar tab kullandığımda 1 activity içinde fragmentleri tab olarak veriyordum ama bu sefer activity vermek zorundayım bunun bir yöntemi varmı

Hayır activity veremezsin ne sorunun var anlat yardımcı olayım.
    Zaten bir fragmentin attach oldugu activity'e istediğin şekilde erişip ona has öz nitelikleri istediğin gibi kullanabiliyorsun.
    getResources() null dönüyorsa bu activityinde bir sorun var gibi.
  • Hocam sorunum şu bir activity var elimde içinde 4 tane fragment gösteriyor Actionbar ile bu fragmentlerden ilkinde soldan açılır menü olması lazım diğerlerinde gözükmeyecek. Aynı zamanda her fragment Actionbarı kendine göre özelleştirecek. Var mı bunun bir yöntemi?
  • Selamlar frknkntr,

Sana olan tavsiyem sudur: burdaki belgelemeye bir goz at.
    NavigationDrawer kullanarak yapabilirsin bu isi.

NavigationDrawer-i kapatmak icin (istedigin Fragmentde):

mDrawerLayout.setDrawerLockMode(DrawerLayout.LOCK_MODE_LOCKED_CLOSED);

Gorulmesi istedigin fragmentde ise:

mDrawerLayout.setDrawerLockMode(DrawerLayout.LOCK_MODE_UNLOCKED);

Buna benzer bir olay olmali...
  • Saolasın hocam işe yaradı saolasın...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.