Şimdi Ara

Android Studio ASCII sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
9.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi akşamlar ,Android Studio programını kurarken "your sdk location contains non-ascii characters" hatasını alıyorum bilgisayar hesap adımda türkçe karakter olduğundan dolayı bu hatayı alıyorum fakat hesap adımı değiştirmeme rağmen sorun çözülmüyor.

Android Studio ASCII sorunu hesap adımı değiştirdim.

Android Studio ASCII sorunu bir sorun yok gibi...

Android Studio ASCII sorunu fakat konum yerine tıkladığımda eski haline geliyor ve yanlışlık olduğu buradan anlaşılabiliyor. Bilgisayarı yeniden başlatmama rağmen aynı şekilde ne yapabilirim?

• up
  • Windows + R tuşuna bas ve netplwiz yaz ve karşına çıkan ekranda Users (Kullanıcılar) bölümünden Properties (Özellikler) düğmesine tıkla. General (Genel) bölümünden Username (Kullanıcı Adı) kısmına cagdas yaz ve tamam diyerek pc'yi yeniden başlat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Programmer_Kanguru

Windows + R tuşuna bas ve netplwiz yaz ve karşına çıkan ekranda Users (Kullanıcılar) bölümünden Properties (Özellikler) düğmesine tıkla. General (Genel) bölümünden Username (Kullanıcı Adı) kısmına cagdas yaz ve tamam diyerek pc'yi yeniden başlat.

Hocam orada cagdas yazıyor zaten denetim masasından değiştirdiğim için gende teşekkürler
  • Ben yeni kullanıcı açarak çözmüstüm

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teşekkür ederim bende dediğiniz yöntemi uyguladım önceden yüklü olan uygulamaların dizininde hata olmaması için %100 değiştirmiyormuş bende yeni hesap açıp diğerini sildim ve fabrika ayarlarına döndüm
  • Sadece Android Studio değil bir sürü şey hata verir Türkçe karakterli kullanıcı adında. Ve genelde size verdiği gibi net hatalar vermez programlar. O yüzden baştan Türkçe karakter kullanmamak en iyisi.
  • Değerli arkadaşlar benim de pc'de aynı sorunu verdi.Fakat yeni bir kullanıcı adı açamadım.Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
  • ben şöyle çözdüm:
    c diskine yeni bir dosya açtım. user/appdata/local/Android (ascıı hatası veren default path) dosyasını bu dosyanın içine kopyaladım.
    istediği yolu açtığım dosyaya yönlendirdim.
    quick start açıldıktan sonra:
    configure/sdk manager
    yukarıdaki konumu c:/Android/sdk yaptım
    sonra alttaki sdk tools ile sdk platforms bölümlerindeki tüm kutucukları işaretleyip onları yükledim.

ben bunları yaptıktan sonra sorunsuz bir şekilde açmayı başardım. bazı şeyleri gereksiz yapmış olabilirim ama 3.kez yüklediğim her şeyi garanti altına almak istemiştim.

edit: bir yerde projelerin kaydedileceği yeri soruyor ona da c de yeni bir dosya açıp oraya yönlendirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katalikitci -- 17 Şubat 2017; 19:5:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.