Şimdi Ara

Android mi - IOS mu (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ekoman245

Android ama iphone 4 .d.d eskiden galaxy s e çok merak sarmıştım arkadaşta i4 gördüm aşık oldum .d ama anroid .d

Androidden şaşma hocam
  • quote:

Android ama iphone 4 .d.d eskiden galaxy s e çok merak sarmıştım arkadaşta i4 gördüm aşık oldum .d ama anroid .d

3gs yada 4 farketmez hocam ios akarrrrr
  • Her iki işletim sistemi de gayet iyi. Hangisini seçeceğiniz kişisel tercihlerinize kalmış. Örneğin ne tür uygulmalar kullanacaksınız ve bu tür uygulamalar hangi sistemde mevcutsa ona göre seçim yapılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ffaarruukk

İşte bu yüzden seni sevemiyorum iPhone!

Hani bir ürüne karşı herkes bedava dağıtılıyor gibi koşarken sizin içinizde hiç kıpırdanma olmaz ya, işte benim de iPhone’a karşı içinde hiç kıpırtı oluşmuyor.
    Ama işte bu sebeplerle diye maddelemek gerekir ki bilmeyenler de sebeplerimi öğrensin. Hele Android gibi bir güzellikle tanışınca gözünüze daha çok batar bu eksikler, komediler.
    Belki çok fazla eksik var ama basitçe bir listelersem;
    - Batarya (pil) değiştirilemez! Pilin bitti oğlum senin, takmalısın hemen fişe, nerde kaldı mobilite? Pilin ömrü biterse o zaman gör sen seyri. (Bu arada pil ömrünü savunanlar olacaktır, bende hiçbir işlem yapmasam arkaplanda pilim 1 ay giderdi)
    - Hafıza kartı yoktur, gerektiğinde genişletilemez. Baştan seçersin ya 16 GB ya 32 GB, fark ise uçurumdur hep.
    - Sadece Apple tarafından onaylanan uygulamalar çalışır, özgürlüğün “Ö” harfi bile takılır o onaylama mekanizmasına. Bugüne kadar bir çok uygulama komik sebeple reddedilmiştir.
    - Gerçek bir multitasking (aynı anda birden fazla uygulama çalıştırma) yoktur, yalandan olanı da komedidir. Ey ruh geldinse iki kere Home tuşuna tıklat :P
    - Telefonumu kişiselleştiremem, arkaplana bir resim atmak kişiselleştirme değildir, program kısayollarını ekrana serpiştirmek gruplamak ne işkencedir. En başta zaten model seçeneğim de yoktur, ya bunu alırsın ya da yine bunu alırsın vardır.
    - Adobe Flash desteklemez ve desteklemeyecektir. O zaman kendi siteme bile giremeyeceğim telefonu ne yapacağım?
    - Bilgisayardan uygulama kuramazsınız, hele kendiniz için yazdığınız bir uygulama imkansızdır. AppStore’a giremedikten sonra uygulama üretemezsiniz, AppStore harici yayamazsınız.
    - Mevcut Windows yüklü bilgisayarınızla uygulama geliştiremezsiniz, uygulama gelişirme platformu sadece Mac olup, orada da yüksek fiyatla sizi öpecek amcalar beklemektedir.
    - Widget desteği yoktur, bu devirde en aptal Nokia telefonlarda bile olan şeyler sözde akıllı telefonların kralında neden olmaz? Çünkü arkaplanda aktif çalışırsa donanımın foyası ortaya çıkar korkusu vardır.
    - Ücretsiz GPS navigasyon yoktur. Zaten ücretsiz iyi birşey olma ihtimali de yoktur kendilerinde.
    - Mobile Hotspot yani 3G ile gelen interneti Wifi üzerinden evdeki diğer cihazlara dağıtma özelliği yoktur.
    - Ücretsiz mp3, film indirip dinleyemez, izleyemezsiniz. iTunes’e göbekten bağlanmalısınız.
    - Bir uygulamayı aldınız ama beğenmediniz, iptal edemezsiniz. Oysa Android size 48 saat deneme imkanı verir, iptal eder paranızı geri alırsınız. Şu an iPod Touch’um bir daha asla kullanmayacağım ücretli uygulama kaynıyor.
    - Dosya senkranizasyonu için bile iTunes şartı bir komedidir. Kendi bilgisayarınız olmayan biryerden dosya ekleme çıkarma yapmak imkansızdır.
    - Size gelen bildirimler kabak gibi ekrana yansıması, o an cevap verilmezse kaybolmasının mantığı yoktur. Android’in bildirim ekranının yakınından bile geçemez.
    - Kendi mikrofonlu kulaklığınız ile çalışmaz, illa pahalı kendi malı kulaklık bekler.
    - OTA (Over The Air) yoktur, her güncelleme sizi PC başına bağlar. Oysa Android ile ROM güncellemeyi bile 3G veya Wifi ile halledebiliyorum ben.
    Daha bir sürü örnek sayılabilir ki, iyice soğuyup evdeki bir kaç iOS yüklü cihazı kırıp atmamak adına kendime hakim oluyorum. Evet iPhone satın alanlar bilgilendirilmediklerinden dolayı çok şeyden mahrumdur ama herşeyi yaptıklarını sanır. Ama ben en çok iPhone ‘u Android karşısında ölümüne savunacak kadar bilgisiz olanlara acırım.
    Eğer sizin için iPhone bir hava atma aracıysa gidin hemen bir tane edinin, ama o verdiğiniz paraya daha mükemmel bir sistem ve cihaz olduğunu unutmayın.
    iPhone’un belkide tek üstün tarafı olan oyun ve web servis ağırlıklı uygulama sayısı avantajını da hızla kaybettiğini, Android’in aradaki açığı kapatmaya yakın olduğunu bilin yeter.

http://www.ersinkoc.com/iste-bu-yuzden-seni-sevemiyorum-iphone/
    http://www.ersinkoc.com/android-tercih-sebeplerim-ve-iphone-hakkinda-goruslerim/

bu dedikleriniz forumda geçerli olabilir ama dışarıdaki milyonlarca kişi için hiç bir anlam ifade etmez. dolayısıyla iphone kullanım basitliği ve pratikliğinden dolayı bugün 14 milyon satan bi cihaz olmuştur.

• quote:

Orijinalden alıntı: fincankahve

quote:

Orijinalden alıntı: lazloo

Bence ikisi de değil. Gelecek MeeGo da. Intel,AMD,Linux ve Nokia nın arkasında durduğu bir işletim sistemi. Daha ne olsun.

Arkadaşım İntel, AMD, linux OK ama Nokia'dan artık bir cacık olmaz, Nokia'nın çıkardığı hiçbir telefonu almam, iyice zırvalamaya başladılar, son çıkardıkları N8'e bakın, insanları aylarca ön kayıt alarak beklettiler sonuç fiyasko oldu, Nokia CEO'sunu gönderdi ama yine bataktan kurtulamadı, Nokia'ya asla güven olmaz artık, anca çıkarır bir model forumda arkadaşlar alır kullanır incelemesi yapılır stabilliği görülür anca o zaman belki alınabilir ama Nokia'dan kaç derim ben, Nokia eskisi gibi değil ve eski parlak günlerini yakalaması çok zor

Hatırlıyorumda bundan 3 sene önce felan ; Nokiadan şaşmam diyenler şimdilerde ya İphone yada Androidlerle takılıyor. Söylediklerinize harfiyen hatılıyorum. Forumda birisi N97 si bozulunca para iyadesi istedi ve ona önerdikleri telefon 5800. N97ye 1.500 TL veren adama 600 Liralık telefon önermek Gerçekten Dahice. Ancak tüketici hakları vb. yerlere başvurunca N97nin Sıfırını vermesi Gerçekten ilgi çekici. Bundan Sonra Nokia'ya benden

• quote:

Orijinalden alıntı: X-Slim

quote:

Androidd.. + Magic = Kral Telefon. :D
  • ios sıkıcı belli bir süreden sonra.htc sense li bir android tadından yenmez.şu an htc desire hd kullanıyorum iphone 4 falan hikaye yanında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

ios sıkıcı belli bir süreden sonra.htc sense li bir android tadından yenmez.şu an htc desire hd kullanıyorum iphone 4 falan hikaye yanında.

Bence de Desire HD çok daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: qrand

quote:

quote:

Androidd.. + Magic = Kral Telefon. :D

Magic apayri zaten hocam

• Android bir çok marka tarafından destekleniyor.
  • Ayfon kullanmayanları anlıyorum okudukları o yok-bu yok yazılarının gazına geliyorlar ama kullanıpta aynı dozda eleştirmeye devam edenide hatırlamıyorum(misal ben;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ten_don

Ayfon kullanmayanları anlıyorum okudukları o yok-bu yok yazılarının gazına geliyorlar ama kullanıpta aynı dozda eleştirmeye devam edenide hatırlamıyorum(misal ben;)

kesinlikle sonsuza kadar katiliyorum hocam sana
  • Sorulmaz bile kesinlikle Android.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

....bu dedikleriniz forumda geçerli olabilir ama dışarıdaki milyonlarca kişi için hiç bir anlam ifade etmez. dolayısıyla iphone kullanım basitliği ve pratikliğinden dolayı bugün 14 milyon satan bi cihaz olmuştur.

Iphone ile diğer (özellikle androidli) telefonları kıyaslarken iphone un çok satılmasından bahsetmek doğru değil. İyidir kötüdür ondan bahsetmiyorum; ama çok satılıyor/satılmış olmasının bir ehemmiyeti yok.
    Çok tercih edilmek, o kişiyi, o olayı, o nesneyi doğru kılmaz. "Milyonlarca sinek yanılıyor olamaz."
  • tabiki ios
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fincankahve

quote:

Orijinalden alıntı: lazloo

Bence ikisi de değil. Gelecek MeeGo da. Intel,AMD,Linux ve Nokia nın arkasında durduğu bir işletim sistemi. Daha ne olsun.

Arkadaşım İntel, AMD, linux OK ama Nokia'dan artık bir cacık olmaz, Nokia'nın çıkardığı hiçbir telefonu almam, iyice zırvalamaya başladılar, son çıkardıkları N8'e bakın, insanları aylarca ön kayıt alarak beklettiler sonuç fiyasko oldu, Nokia CEO'sunu gönderdi ama yine bataktan kurtulamadı, Nokia'ya asla güven olmaz artık, anca çıkarır bir model forumda arkadaşlar alır kullanır incelemesi yapılır stabilliği görülür anca o zaman belki alınabilir ama Nokia'dan kaç derim ben, Nokia eskisi gibi değil ve eski parlak günlerini yakalaması çok zor

Hatırlıyorumda bundan 3 sene önce felan ; Nokiadan şaşmam diyenler şimdilerde ya İphone yada Androidlerle takılıyor. Söylediklerinize harfiyen hatılıyorum. Forumda birisi N97 si bozulunca para iyadesi istedi ve ona önerdikleri telefon 5800. N97ye 1.500 TL veren adama 600 Liralık telefon önermek Gerçekten Dahice. Ancak tüketici hakları vb. yerlere başvurunca N97nin Sıfırını vermesi Gerçekten ilgi çekici. Bundan Sonra Nokia'ya benden

Samsung ya da Apple yenisini direk veriyor mu? O zaman bence de Nokia almamak gerek.

• Samsung Yada Appleyi Bilmiyorumda Nokia Batırdı Artık. İnsanların parasını hortumlamaktan başka birşey yapmıyoırlar.
  • quote:

Samsung Yada Appleyi Bilmiyorumda Nokia Batırdı Artık. İnsanların parasını hortumlamaktan başka birşey yapmıyoırlar.

n86 var ama aldigima pişmanim bir telefon bu kadar kasar ya..
  • quote:

quote:

Samsung Yada Appleyi Bilmiyorumda Nokia Batırdı Artık. İnsanların parasını hortumlamaktan başka birşey yapmıyoırlar.

n86 var ama aldigima pişmanim bir telefon bu kadar kasar ya..

ee Nokia markası. Ondandır :D
  • quote:

Nokia iyice saçma sapan şeyler yapmaya başladı, kendi ipini kendi çekiyor, bu gidişle 5 yıl sonra piyasadan iyice silinir, ama ne acıdır ki hala Nokia alanlar ve Nokia'ya laf söyletmeyenler var, onların da parası çok galiba Nokia'yı hala beslediklerine göre
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.