Şimdi Ara

Android mi - IOS mu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzun zamandır telefonumu değiştirmek istiroyurm ve yazdığım iki modelden birini almak istiyorum. Ancak bazı soru işaretleri var teller hakkında.

Daha önceden iphone kullandım ve şu an Android'e merak saldım. Ancak öğrenmek istediğim, Android telefonlarda da Apple lardaki gibi cydia ve benzeri uygulama merkezleri mevcut mu?

iPhone için bulmak istediğim bir program olduğunda hemen bulma imkanımız oluyor. Android içinde bu geçerli mi.

Şu an benim en çok istediğim Android te cydia benzeri app merkezleri var mı?

Samsung GAlaxy S
    iphone 4

Bu iki telefondan birini satın almayı düşünüyorum..

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..

• Android 2.2 mi iOS 4 mü daha iyi kıyaslama

Akıllı telefon sektörüne ayrı bir hava katıp Windows Mobile imparatorluğunu sonlandıran iOS ( Apple mobil işletim sistemi ) a rakip olarak piyasaya giren Android henüz rakiplerine göre çok yeni olmasına rağmen Windows Mobile ı geride bırakıp iOS ile rekabet etmeye başladı. Telefon seçiminde en önemli etkenlerden biri olan işletim sistemlerinden en iyi ikisini OS 4 ve Android 2.2 yi sizin için kıyaslıyoruz.

iOS 4 (iPhone 4 te kullanılan işletim sistemi)

iOS ları kullanıcı dostu yapma konusunda oldukça başarılı olan Apple iOS 4 ü de hiç bilmeyen bir kişinin birkaç tıklamayla arama yapıp oyun oynayabileceği basitlikte yaparken içine detaycıların taleplerine cevap verecek özellikleri de eklemiş.

iOS 4 Apple ın getirdiği çoklu işlem yapabilme, klasör içi düzenleme gibi yeniliklerle geldi, ki bunlardan multitasking (çoklu işlem yapabilme) uzun zamandan beri beklene bir özellikti. Ancak iOS 4 te bile tam uyumlu olmayan 3. Parti uygulamalar çalışırken anasyfa düğmesine bastığınızda uygulama kapanabiliyor, Apple multitaskingi kısmen vermelerinin sebebinin batarya ömrünü uzatma amacına bağlıyor ki rakiplerine göre iPhone 4 ün batarya ömrü yaklaşık %40 daha uzun.

Klasör düzenlemeyle ise bilgisayarınızdaki gibi oyunları , uygulamaları vs farklı klasörlere dizerek gereksiz ekran kaydırmalardan kurtulmuş oluyorsunuz ki günde 8-10 kere aradığınız uygulamayı bulmak için 30-40 saniye harcamaktan kurtulmak büyük kazanç.

Artıları yanında web flash ve HTML 5 desteğinin olmayışı gibi Androide göre eksikleri de var.

ANDROİD 2.2 (froyo)

Google mobil işletim sistemi Android i ilk çıkardığında iOS un oldukça gerisinde olan işletim sistemi, her geçen gün daha da iyileşerek Apple ı yakaladı.
    Froyo olarak bilinen Android 2.2 nin ilk göze batan özelliği telefonu inanılmaz hızlandırıp batarya performansını arttırması oldu. Hız konusunda iOS geçebilecek duruma gelen Froyo henüz enerji tüketiminde iOS kadar iyi değil.

Froyo nun bir diğer büyük artısıysa webteki flash dosyalarını doğal olarak oynatabilmesi, yani herhangibir sitede gezerken karşınıza çıkan videoya tıkladığınızda başka bir program açılmadan videonuzu browserda (bilgisayardaki gibi) izleyebiliyorsunuz.

Froyo ile gelen WiFi hotspot özelliği sayesinde Android 2.2 li telefonlar 3G üzerinden yaptıkları internet bağlantısını bilgisayarlarla kablosuz olarak paylaşabiliyorlar. Bir nevi telefon evdeki kablosuz ADSL modeminiz oluyor, işte bu noktada da garip bir ironi diyebileceğimiz olay başlıyor. Sadece WiFi bağlantısına sahip iPad kullanıcıları (iPad te iOS4 kullanıyor) evlerinden uzaktayken kablosuz internet için bir Android telefonuna güveniyor hatta ihtiyaç duyuyor

SONUÇ:

Her iki işletim sisteminin de diğerine göre artıları var ancak kesinlikle bu daha iyidir diyebileceğimiz derecede büyük farklar değil bunlar. İhtiyaca göre karar vermekte fayda var, bize sorarsanız Android 2.2 yi tercih ederiz.

http://www.sicakteknoloji.com/blog/android-2-2-mi-ios-4-mu-daha-iyi-kiyaslama/

• cevabınız için çok teşekkürler..

bir de iPhone da bulunan Cydia ile ilgili bir sorum olacak. Biliyorsunuz ki Cydia da bir çok program bulabiliyoruz. Buna ücretli programlar da dahil. Peki Android te Cydia benzeri bir uygulama merkezi var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: sannet87

cevabınız için çok teşekkürler..

bir de iPhone da bulunan Cydia ile ilgili bir sorum olacak. Biliyorsunuz ki Cydia da bir çok program bulabiliyoruz. Buna ücretli programlar da dahil. Peki Android te Cydia benzeri bir uygulama merkezi var mı?

applanrt var marketdeki her sey ucretsiz oluyor
  • gelecek androidin, Galaxy S alın veya Desire HD'yi bekleyin
  • Ben iOS'u tercih ederim.
  • ios şu anda androidle birlikte en iyi işletim sistemi ama gelecek androidde, android tutulamayacak.
  • Bence ikisi de değil. Gelecek MeeGo da. Intel,AMD,Linux ve Nokia nın arkasında durduğu bir işletim sistemi. Daha ne olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazloo

Bence ikisi de değil. Gelecek MeeGo da. Intel,AMD,Linux ve Nokia nın arkasında durduğu bir işletim sistemi. Daha ne olsun.

Arkadaşım İntel, AMD, linux OK ama Nokia'dan artık bir cacık olmaz, Nokia'nın çıkardığı hiçbir telefonu almam, iyice zırvalamaya başladılar, son çıkardıkları N8'e bakın, insanları aylarca ön kayıt alarak beklettiler sonuç fiyasko oldu, Nokia CEO'sunu gönderdi ama yine bataktan kurtulamadı, Nokia'ya asla güven olmaz artık, anca çıkarır bir model forumda arkadaşlar alır kullanır incelemesi yapılır stabilliği görülür anca o zaman belki alınabilir ama Nokia'dan kaç derim ben, Nokia eskisi gibi değil ve eski parlak günlerini yakalaması çok zor

• arkadaşlar cevaplarınız için teşşekkürler..

Tercihim %90 Android olacak.

yardımlarınız için teşekkürler..
  • Android alacaksan htc den başkasını düşünme derim. samsung un cihazlarına desteği ortada. Telefon önerimde kesinlikle htc desire hd den yana olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sannet87

arkadaşlar cevaplarınız için teşşekkürler..

Tercihim %90 Android olacak.

yardımlarınız için teşekkürler..

Rica ederim, %90 değil %100 android olsun tercihiniz, 1 dk bile düşünmeyin
  • bende ios tercih ederdim ama zevk meselesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-Slim

bende ios tercih ederdim ama zevk meselesi

ios da tercih edilebilir pişman etmez ama android o kadar gelişti ki, androidli o kadar güzel telefonlar çıkıyor ki insan gidip de 2000 TL'leri apple a vermek istemiyor artık, hala 3gs almakla hata ettiğimi düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: fincankahve

quote:

ios da tercih edilebilir pişman etmez ama android o kadar gelişti ki, androidli o kadar güzel telefonlar çıkıyor ki insan gidip de 2000 TL'leri apple a vermek istemiyor artık, hala 3gs almakla hata ettiğimi düşünüyorum

sacmalama hocam bende 3gs alıcam neden pişman oldun ki her turlu parasını hakediyor ama ben eglence telefonu ariyorum o yüzden tercihim apple
  • İşte bu yüzden seni sevemiyorum iPhone!

Hani bir ürüne karşı herkes bedava dağıtılıyor gibi koşarken sizin içinizde hiç kıpırdanma olmaz ya, işte benim de iPhone’a karşı içinde hiç kıpırtı oluşmuyor.
    Ama işte bu sebeplerle diye maddelemek gerekir ki bilmeyenler de sebeplerimi öğrensin. Hele Android gibi bir güzellikle tanışınca gözünüze daha çok batar bu eksikler, komediler.
    Belki çok fazla eksik var ama basitçe bir listelersem;
    - Batarya (pil) değiştirilemez! Pilin bitti oğlum senin, takmalısın hemen fişe, nerde kaldı mobilite? Pilin ömrü biterse o zaman gör sen seyri. (Bu arada pil ömrünü savunanlar olacaktır, bende hiçbir işlem yapmasam arkaplanda pilim 1 ay giderdi)
    - Hafıza kartı yoktur, gerektiğinde genişletilemez. Baştan seçersin ya 16 GB ya 32 GB, fark ise uçurumdur hep.
    - Sadece Apple tarafından onaylanan uygulamalar çalışır, özgürlüğün “Ö” harfi bile takılır o onaylama mekanizmasına. Bugüne kadar bir çok uygulama komik sebeple reddedilmiştir.
    - Gerçek bir multitasking (aynı anda birden fazla uygulama çalıştırma) yoktur, yalandan olanı da komedidir. Ey ruh geldinse iki kere Home tuşuna tıklat :P
    - Telefonumu kişiselleştiremem, arkaplana bir resim atmak kişiselleştirme değildir, program kısayollarını ekrana serpiştirmek gruplamak ne işkencedir. En başta zaten model seçeneğim de yoktur, ya bunu alırsın ya da yine bunu alırsın vardır.
    - Adobe Flash desteklemez ve desteklemeyecektir. O zaman kendi siteme bile giremeyeceğim telefonu ne yapacağım?
    - Bilgisayardan uygulama kuramazsınız, hele kendiniz için yazdığınız bir uygulama imkansızdır. AppStore’a giremedikten sonra uygulama üretemezsiniz, AppStore harici yayamazsınız.
    - Mevcut Windows yüklü bilgisayarınızla uygulama geliştiremezsiniz, uygulama gelişirme platformu sadece Mac olup, orada da yüksek fiyatla sizi öpecek amcalar beklemektedir.
    - Widget desteği yoktur, bu devirde en aptal Nokia telefonlarda bile olan şeyler sözde akıllı telefonların kralında neden olmaz? Çünkü arkaplanda aktif çalışırsa donanımın foyası ortaya çıkar korkusu vardır.
    - Ücretsiz GPS navigasyon yoktur. Zaten ücretsiz iyi birşey olma ihtimali de yoktur kendilerinde.
    - Mobile Hotspot yani 3G ile gelen interneti Wifi üzerinden evdeki diğer cihazlara dağıtma özelliği yoktur.
    - Ücretsiz mp3, film indirip dinleyemez, izleyemezsiniz. iTunes’e göbekten bağlanmalısınız.
    - Bir uygulamayı aldınız ama beğenmediniz, iptal edemezsiniz. Oysa Android size 48 saat deneme imkanı verir, iptal eder paranızı geri alırsınız. Şu an iPod Touch’um bir daha asla kullanmayacağım ücretli uygulama kaynıyor.
    - Dosya senkranizasyonu için bile iTunes şartı bir komedidir. Kendi bilgisayarınız olmayan biryerden dosya ekleme çıkarma yapmak imkansızdır.
    - Size gelen bildirimler kabak gibi ekrana yansıması, o an cevap verilmezse kaybolmasının mantığı yoktur. Android’in bildirim ekranının yakınından bile geçemez.
    - Kendi mikrofonlu kulaklığınız ile çalışmaz, illa pahalı kendi malı kulaklık bekler.
    - OTA (Over The Air) yoktur, her güncelleme sizi PC başına bağlar. Oysa Android ile ROM güncellemeyi bile 3G veya Wifi ile halledebiliyorum ben.
    Daha bir sürü örnek sayılabilir ki, iyice soğuyup evdeki bir kaç iOS yüklü cihazı kırıp atmamak adına kendime hakim oluyorum. Evet iPhone satın alanlar bilgilendirilmediklerinden dolayı çok şeyden mahrumdur ama herşeyi yaptıklarını sanır. Ama ben en çok iPhone ‘u Android karşısında ölümüne savunacak kadar bilgisiz olanlara acırım.
    Eğer sizin için iPhone bir hava atma aracıysa gidin hemen bir tane edinin, ama o verdiğiniz paraya daha mükemmel bir sistem ve cihaz olduğunu unutmayın.
    iPhone’un belkide tek üstün tarafı olan oyun ve web servis ağırlıklı uygulama sayısı avantajını da hızla kaybettiğini, Android’in aradaki açığı kapatmaya yakın olduğunu bilin yeter.

http://www.ersinkoc.com/iste-bu-yuzden-seni-sevemiyorum-iphone/
    http://www.ersinkoc.com/android-tercih-sebeplerim-ve-iphone-hakkinda-goruslerim/

• quote:

quote:

quote:

sacmalama hocam bende 3gs alıcam neden pişman oldun ki her turlu parasını hakediyor ama ben eglence telefonu ariyorum o yüzden tercihim apple

yok telefonda bir sorun olduğundan değil o paraları haketmediğini düşündüğüm için pişman oldum, ederinin çok üzerinde satılıyor ve apple artık alternatifsiz değil 2 yıl önce alternatifsizdi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

yok telefonda bir sorun olduğundan değil o paraları haketmediğini düşündüğüm için pişman oldum, ederinin çok üzerinde satılıyor ve apple artık alternatifsiz değil 2 yıl önce alternatifsizdi.

Ne olursa olsun hocam bence hakediyor parasini baska yapabilen varsa böyle telefon o uygun fiyata cikartip satmali

• Tartışmasız Android.
  • Android ama iphone 4 .d.d eskiden galaxy s e çok merak sarmıştım arkadaşta i4 gördüm aşık oldum .d ama anroid .d
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.