Şimdi Ara

Android Oyun Geliştirmek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet, başlıkta da belirttiğim gibi bir Android oyunu yapmak istiyorum. Böyle Hill Climb gibi diyelim. 2D olmasını istiyorum. SDK, Eclipse, APIler mevcut.

Şimdi, sorularım şunlar:
    - Hangi programlama programını önerirsiniz? (Eclipse, C vs)
    - Bilgisayarım da ekran kartı yok 2GB Ram ve Dual-Core mevcut. 3D oyunlar yapılabilir mi?
    - Önerebileceğiniz kaynaklar var mıdır? (Kitap, video vs)
    - Önereceğiniz programlama dilini ne kadar zamanda öğrenebilirim? (Çabuk kavrarım diye düşünüyorum.)
    - Bu işle uğraşmak vakit kaybı mıdır yoksa yapmaya gerçekten değer mi?
    - Eğer oyunum tutarsa para durumu nasıl olur?

Aklıma takılan sorular bunlar. Yine aklıma geldikçe yazarım.

Cevap verecek olanlara şimdiden teşekkürler... :)

• Tek soruna cevap vereceğim, açıkçası hill climb gibi bir oyunu şu bilginle 1 yıldan uzun sürede anca yaparsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok artık.
  • programlama dilini tam anlamiyla ogrenirsen 2-3 haftada sagmal bi oyun yaparsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katılıyorum hocam. Peki siz hangi programlama dilini önerirsiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eclipse mi yoksa Unity 2D mi yoksa başka bişey mi? Yardım edin beyler ben buna kafayı taktım ve yapacam!
  • android programlama öğrenmeye oyun yazarak başlama. Programlardan başla, ortamı öğren. Oyunlar yazılım dünyasının en zor işlerindendir. Böyle başlarsan cabuk sıkılırsın bırakırsın.
    Öyle 2 tuşa basınca oyun çıkacak zannetme 2-3 haftada bitirebileceğini de zannetme. Zaten yazdığın oyunun oynanabilir olması da önemli ki seni tatmin etsin.

Kolay gelsin
  • aynen biraz sıkıcı programlamak bir de adam akıllı türkçe kaynak yok ne yazık ki araştırıyorum halen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.