Merhaba ben hobisel olarak yazılımla ilgileniyorum.Javascript temelim var, Python'da pygame ile oyun deneyimim var.Şimdi işi biraz daha ileri götürmek istedim.Java diline geçmeyi ve Android platformunda çalışabilecek oyunlara geçmeyi hedefledim.Ufak bir araştırma yaptım.Detaylara henüz sahip değilim.Bununla alakalı herhangi bir bilgi paylaşımınızı memnuniyetle karşılaşırım.
Oyun motorlarından en çok kullanılan Unity ile yoluma devam edeceğim.Sanırım Javascript desteği var Java için de destek sağlıyor mu bilmiyorum.Sağlamasını gerektiğini düşünüyorum çünkü apk builder desteği var.
Java öğrenilmesi zor bir dil.Herkesten duyduğum bu oluyor.Sanırım nesne tabanını bu kadar kullanan bir dil daha yok :P . Bir diğer bilgim de Java'nın çıkış amacının bütün platformlarda, makinelerde hızlı çalışabilen bir yazılım dili ihtiyacı.Bu Java'yı C'den yavaş kılan nedenlerden biridir diye düşünüyorum.Bir yerden de böyle duymuş olabilirim.
Şimdiye dek tabii ki biraz zorlandım.Javascript ve Python bildiğiniz gibi kolaylıklarıyla bilinir.Fakat Java'da bir fonksiyon tanımlamak, parametre vermek biraz daha detay isteyen bir iş.Kullandıkça alışmayı ümit ediyorum.
Hedefim 3 ay içerisinde bir şeyler ortaya koyabilmek.Size gerçekçi gelmeyebilir ama çok boş vaktim var.Okulumu 1 yıl dondurdum :P.
Ne okuduğumu soracak olanlara şok olacakları bir cevap vereyim: Tıp :P
Neden dondurduğumu soracaklara da Üç kelime bahşetmezsem olmaz: Uçak mühendisliğine geçiş.