Şimdi Ara

Android Tablet mi iPad mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
3
Favori
11.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • apple ın uygulamalarıyla androidin uygulamalarını nasıl olurda karşılaştırırsın :))

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tablet konusunda Apple açık ara önde, Samsung bile kabulleniliyor bu durumu zaten.
  • iPad tabiki : )
  • quote:

Orijinalden alıntı: caglar-caglar

Telefonda Android, tablette i pad. Şu ana kadar ipad2 ve yeni ipad (3) aldım. Halen de ipad 3 kullanıyorum. Tablette kesinlikle ipad diyorum

iPad2 ile 3 arasında çok fark var mı
  • tabiki ipad. Kullanışlılik güvenilirlik onda. Öte yandan telefonda android mi ios mu dersek tartışılır. Ancak s3 ile denenmelidir android. Başka bir cihaz ile androide bulaşmak kötü sonuçlar doğurabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPad tabii. Ayrıca Apple bölümünde bu soruyu sorman çok saçma

• Aynı soruyu bende günlerce yasadım ama iPad aldım çok araştırdım kesinlikle iPad bence kendin gidip bı yerde 2 aletide kurcala emin ol dokunduktan sonra iPad alacaksın tıpkı benim gibi.

• ben şu an tablet alacak olsan asus transformer prime alırım, daha esnek daha işlevsel.

• İpad + jb = real world

• quote:

Orijinalden alıntı: StarCross

Kardeşim tablet almaya karar verdi.Bende de android telefon var ve andrıidin uygulamalrını beğeniyorum.Sizce iPad mi Android tablet mi?

ipad almassan hata edersin

• iPod ve iPhone dan sonra iOS dünyasına alıştım. Ama bende Sony tablet s var iPod U bırakıp biraz onu kurcalamaya başlayınca marketinde olan 3. Parti arayüzlerine hayran kalıyorum. Maalesef iOS da sadece Apple in seçtiği arayüz var. İnsan iPod touch ve iPhone kullandıktan sonra iPad alası geliyor ve su anda iPad 3 sıcak bakıyorum ve belki yazın iPad 3 16 GB wifi alabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: bydemirci

tartışılmaz ipad

Tartisilmaz cinpad..

quote:

Orijinalden alıntı: muco555555

quote:

Kardeşim tablet almaya karar verdi.Bende de android telefon var ve andrıidin uygulamalrını beğeniyorum.Sizce iPad mi Android tablet mi?

ipad almassan hata edersin

galaxytab almazsan hata edersin

quote:

Orijinalden alıntı: Saydam

İpad + jb = real world

android + havali bir kilif = real world

arkadas, adama 1 gram faydamiz oldu mu simdi ?

quote:

Orijinalden alıntı: EvrenCCC

quote:

Orijinalden alıntı: u.r.k.
    neresi çalıntı merak ettim?

ios'tan çalma

Arabirimi kastediyor iseniz; birbirleri ile alakalari yok (farkli firmalar kendi arabirimlerini gelistirip ios un arabirimine benzetiyor olabilir, bu androidin degil firmanin halet etmesidir), kaldiki android iosdan cok daha once gelistirilmeye baslanan bir isletim sistemi. Google 2005 de satin aldi. ios da bu siralarda gelistirilmeye baslanmis olmali.
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Android_%28i%C5%9Fletim_sistemi%29

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zengier -- 7 Haziran 2012; 9:50:10 >

• değişik bişeyler deneyin, blackberry playbook ..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ios'tan çalma

neresi mesela?

http://www.google.com.tr/#hl=tr&safe=strict&biw=1366&bih=677&sclient=psy-ab&q=android+%C3%A7al%C4%B1nt%C4%B1+m%C4%B1&oq=android+%C3%A7al%C4%B1nt%C4%B1+m%C4%B1&aq=f&aqi=q-w1&aql=&gs_l=hp.3..33i21.17093.22289.1.22568.18.16.0.2.2.2.2153.8886.3-10j1j2j8-1j1.15.0...0.0.V5r1Ihx0q7A&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=d03bcdfc50b8ff80&safe=strict

Verdiğin linkte grafik yüzünü xeroxtan çalıp microsoftu hırsızlıkla suçlayan S.Jobsun anroid çalıntı sözü var. Linklere bakıncada google yöneticisinin ios yokken android geliştiriliyordu diyor. Jobsun çalıntı demesi var ama şurası çalıntı dediği bir yer yok.

Aslında bu tartışmalar bitmez, her iOS-Android karşılaştırmasında ve MacOS-Windows kıyasında pişirilip pişirilip sunulur. Bu yüzden bu sidik yarışına girmenin alemi yok amma Allah aşkına önce bilgilenin sonra tartışın yada okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz. Bilgi okuyun yorum değil!
    Gelelim doğru ve yanlışlara:
    + Doğru, Steve Jobs daha Mac bilgisayarı üretmemişken grafik arayüzlü işletim sistemini ve fareyi Xerox'un laboratuvarlarındaki bir gezide görüp "İLHAM" almıştır.
    - Yanlış, Steve bunu çalmamıştır. Xerox'tan bir nevi ilhamı satın almıştır, karşılığında Apple hisseleri vermiştir.

+ Doğru, Windows çok açık bir MacOS çakmasıdır ama bu onun çok başarılı olduğunu inkar ettiremez.
    - Yanlış, Bill Gates de Steve'den gördüğü konsepti sonra Xerox'a yaptığı gezide görmüştür. Ama birşey ödemeden ciddi kopyalamıştır.

+ Doğru, Android iOS tan ciddi etkilenmiş ve "İLHAM" almıştır,
    - Yanlış, her ne kadar iOS tan daha önce Andoid sisteminin gelişimine başlandığına dair Google yöneticilerinin iddiası varsa da bunu iOS un piyasaya iPhone'de çıktığı 2007 yılını baz alarak söylerler sanki iOS bir günde yazılıp piyasaya çıktı. Gerizekalılar ancak inanır: bunun yıllardır süren bir çalışmanın ürünü olmadığına, ki iOS, Apple'nin Newton taşınabilir cep bilgisayarlarının varisidir. geçmişi yaklaşık 20 senedir.

Steve Jobs sütten çıkma ak kaşık değildir ve ciddi anlamda manipülecidir, Ama, aynı zamanda sanatçı ruhlu son CEO olduğunu kimse inkar edemez. Ürünlerdeki minimalist tasarım ve kusursuzluk anlayışı hastalık derecesindedir. Bu yüzden Appla ürünleri kaliteli ve stabildir. Android gerçeten iOS'un windows'u olma yolundadır, belki nitelik (kalite) olarak değil ama nicelik (sayısal) olara iOS u geçip belkide Windows gibi birkaç seneye ezecektir de.
    Apple'nin bundan sonraki sürecinde Steve Jobs yok ve o sanatçı vizyonuna sahip garaj çocuğu olmayacak, yeni, yaratıcı, şaşırtıcı ürünler olacak mı olsa bile vizyon ve estetik aynı olacak mı bunlar pek olası değil.
    Yani, Steve sapına kadar kapitalist olabilir, 1'e mal edip 5'e satıyor olabilir. Ama kim Google'nin hayır kurumu olduğunu iddia edebilir. Yada Microsoft'un. Android beleş bir sistem mi, bütün donanım üreticeleri lisans parası ödüyor Google'ye.
    Bence, bu piyasaya Steve gibi bir adamın artık gelemeyecek olmasına üzülmeniz lazım. çünkü artık 60ların çocukları yok, artık çiçek çocuklar, hippiler, sanatçı ruhlu patronlar olmayacak. Biraz oturup bu son zamanların tadını çıkarın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakazza -- 7 Haziran 2012; 9:53:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yakazza

quote:

quote:

quote:

quote:

ios'tan çalma

neresi mesela?

http://www.google.com.tr/#hl=tr&safe=strict&biw=1366&bih=677&sclient=psy-ab&q=android+%C3%A7al%C4%B1nt%C4%B1+m%C4%B1&oq=android+%C3%A7al%C4%B1nt%C4%B1+m%C4%B1&aq=f&aqi=q-w1&aql=&gs_l=hp.3..33i21.17093.22289.1.22568.18.16.0.2.2.2.2153.8886.3-10j1j2j8-1j1.15.0...0.0.V5r1Ihx0q7A&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=d03bcdfc50b8ff80&safe=strict

Verdiğin linkte grafik yüzünü xeroxtan çalıp microsoftu hırsızlıkla suçlayan S.Jobsun anroid çalıntı sözü var. Linklere bakıncada google yöneticisinin ios yokken android geliştiriliyordu diyor. Jobsun çalıntı demesi var ama şurası çalıntı dediği bir yer yok.

Aslında bu tartışmalar bitmez, her iOS-Android karşılaştırmasında ve MacOS-Windows kıyasında pişirilip pişirilip sunulur. Bu yüzden bu sidik yarışına girmenin alemi yok amma Allah aşkına önce bilgilenin sonra tartışın yada okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz. Bilgi okuyun yorum değil!
    Gelelim doğru ve yanlışlara:
    + Doğru, Steve Jobs daha Mac bilgisayarı üretmemişken grafik arayüzlü işletim sistemini ve fareyi Xerox'un laboratuvarlarındaki bir gezide görüp "İLHAM" almıştır.
    - Yanlış, Steve bunu çalmamıştır. Xerox'tan bir nevi ilhamı satın almıştır, karşılığında Apple hisseleri vermiştir.

+ Doğru, Windows çok açık bir MacOS çakmasıdır ama bu çok başarılı olduğunu inkar ettiremez.
    - Yanlış, Bill Gates de Steve'den gördüğü monsepti sonra Xerox ya yaptığı gezide görmüştür. Ama birşey edemeden ciddi kopyalamıştır.

+ Doğru, Android iOS tan ciddi etkilenmiş ve "İLHAM" almıştır,
    - Yanlış, her ne kadar iOS tan daha önce Andoid sisteminin gelişimine başlandığına dair Google yöneticilerinin iddiası varsa da bunu iOS un piyasaya iPhone'de çıktığı 2007 yılını baz alarak söylerler sanki iOS bir günde yazılıp piyasaya çıktı. Gerizekalılar ancak inanır bunun yıllardır süren bir çalışmanın ürünü olmadığına, ki, iOS Apple'nin Newton taşınabilir cep bilgisayarlarının varisidir. geçmişi yaklaşık 20 senedir.

Steve Jobs sütten çıkma ak kaşık değildir ve ciddi anlamda manipülecidir, Ama, aynı zamanda sanatçı ruhlu son CEO olduğunu kimse inkar edemez. Ürünlerdeki minimalist tasarım ve kusursuzluk anlayışı hastalık derecesindedir. Bu yüzden Appla ürünleri kaliteli ve stabildir. Android gerçeten iOS'un windows'u olma yolundadır, belki nitelik (kalite) olarak değil ama nicelik (sayısal) olara iOS u geçip belkide Windows gibi birkaç seneye ezecektir de.
    Apple'nin bundan sonraki sürecinde Steve Jobs yok ve o sanatçı vizyonuna sahip garaj çocuğu olmayacak, yeni, yaratıcı, şaşırtıcı ürünler olacak mı olsa bile vizyon ve estetik aynı olacak mı bunlar pek olası değil.
    Yani, Steve sapına kadar kapitalist olabilir, 1'e mal edip 5'e satıyor olabilir. Ama kim Google'nin hayır kurumu olduğunu iddia edebilir. Yada Microsoft'un. Android beleş bir sistem mi, bütün donanım üreticeleri lisans parası ödüyor Google'ye.
    Bence, bu piyasaya Steve gibi bir adamın artık gelemeyecek olmasına üzülmeniz lazım. çünkü artık 60ların çocukları yok, artık çiçek çocuklar, hippiler, sanatçı ruhlu patronlar olmayacak. Biraz oturup bu son zamanların tadını çıkarın.

android 2005 te başladı sonra google tarafından satın alınıp geliştirilmeye başlandı. yoğun şekilde kullanımı 2009 da başladı.

Nokia çıkıp ios symbiandan çalıntıdır lafı etse ve bu ne kadar doğru ise androidin iostan çalıntı olduğunu söylemekte o kadar doğrudur.

Androidin bazı özellikleri iosa, iosun bazı özellikleri de androide benzemektedir. Ama apple diğerlerinden önce kullanmaya başladığı özellikleri bas bas bağırıp benden çaldılar derken diğerlerinden aldığı özellikleri hiç söylemeyip aksine yeni bir buluşmuş gibi lansettiği için herkes apple yaptı sanıyor.

• Tartismasiz ipad begenmessen piyasa fiyatinin 2 katiyla alirim senden

• steve jobs xerox'u satın almış. parası neyse vermiş almış adam. bunda çalıntı bir şey yok...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: caglar-caglar

Telefonda Android, tablette i pad. Şu ana kadar ipad2 ve yeni ipad (3) aldım. Halen de ipad 3 kullanıyorum. Tablette kesinlikle ipad diyorum

iPad2 ile 3 arasında çok fark var mı

Aslında işin Türkçe'si 2 ile 3 arasında dağlar kadar fark yok. Retina ekran vs gibi şeyleri tekrar söylemeyeceğim artık bunları herkes biliyor. Ama şunu söyleyebilirim ki; ben ipad 2'yi ipad 3 alacağım diye piyasa değeri çok düşmeden sattım. Ama aslında satmasam da çok büyük fark olmazmış. Şu anda bile ipad 3 çözünürlüğünü destekleyen uygulama sayısı çok değil. Zamanla mutlaka tamamen bir geçiş olacaktır ancak şimdilik durum bu.
    Şu anda yeni versiyonu çıkmış teknolojik bir cihazın bir önceki neslini almak çok da mantıklı olmayacaktır. Belki 3 ile 4 arasında böyle bir kıyaslama yapar ve ihtiyacın olmadıkça 4'e geçmezsin. Karar senin tabi ki ;)

• telefon andro tablet apple hayatımdaki ilk tablet bu ipad 16gb 4g inanılmaz bir olay çok büyük kolaylık kullanım çok güzel ve internette gezmek inanılmaz hızlı andro tablet kullanmadım ama apple'dan memnun kalırsın alırsan.
  • Android en büyük sıkıntısı sistem donanımı malesef tam manasıyla kullanamıyor,android cihazlarda dalvik yani sanallaştırma üzerinden çalışıyor,buda aslında size cihazın tam gücünü yansıtamıyor,uygulama geliştirmeler zaten sıkıntılı,binlerce çeşit cihaz var,hangisine optimize edilipte performanslı çalışacak bunlar,ios ise hardware tabanlı çalışıyor,piyasada uzun zamandır tutunmasının ana sebebi ios zaten stabilite performans optimize uygulamalar vs. gibi artıları mevcut,bugün bi tegra 3 cihaz aldıgınızda cihazınızı sonuna kadar kullanabilen oyun uygulama malesef ya cıkmıyor,yada sayılı tegra harici ise malesef,samsung s3 de mesela suan nova 3 oyunu uyumlu degil,1500 tl üstü meblağ veriyorsunuz ama yeni çıkan bir uygulamayı kullanamıyorsunuz adam gibi,bekleyeceksinizde çıksın adam gibi sürümü,android cihazlarında artıları var tabiki sistemi özelleştirme,uçsuz bucaksız açık bir sistem,belli bir sisteme bağlı degilsiniz vs. tablet kısmında ise hala ekran sorun,tableti alıyorsun güncelleme ne hikmetse gelmek bilmiyor,google play ekranın çözünürlüğüne uygun oyun uygulama ise yok denecek kadar az,var olan uygulamalar bazıları çalışmıyor,anlamsız kasılmalar kitlenmeler mevcut,sistemin hafızası ne olursa olsun doldurmaya gelmesin,sistemin şişiyor,alet geç açılmaya önceden kasmayan uygulamalarda kasmaya baslıyor,tablet kısmında apple üstünlüğü oldukça fazla,bir ekosisteme baglısınız 3 sene kadar cihazınız destekleniyor,uygulama oyunlar sizin cihazınıza uygun yazılıyor,kasma takılma nispeten yok gibi,sistemi agzına kadar doldur,şişmiyor kasmıyor geç açılmıyor,tablette sonuçta eğlence cihazı istedigin gibi oyun uygulama yükleyip oynayamayacaksan,aletin gücünü benchmark harici göremeyeceksen ne anlamı kalıyor o 4 çekirdeğin isterse 1000 çekirdek olsun ne işine yarayacakki ?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.