Şimdi Ara

ANDROID TABLETE STATIK IP ATAMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
21.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Android işletim sistemli tablet ile ağ bağlantısında bir sıkıntı yaşıyorum ve burada çözüm bulacağıma inanıyorum:

Evimdeki internet bağlantısı, apartmana (aslında tüm siteye) internet sağlayıcılığı yapan bir firma tarafından sağlanıyor. Bu kapsamda, her evde statik ip kullanılıyor. Normalde laptop'tan bağlanırken gerekli statik ip verilerini girip bağlanabiliyorum: "IP adresi", "Alt ağ maskesi", "Varsayılan ağ geçidi", "Yeğlenen DNS sunucusu" ve "Diğer DNS sunucusu" verilerinden her biri için tahsisli numaralar var. İnternet sağlayıcısı firmanın verdiği bu tahisisli adresleri kullanmak gerekiyor.
    Ancak android 4.1 işletim sistemli tabletten bağlanırken biraz farklı bilgiler isteniyor.
    Kablosuz ağ adına tıklıyorum. "Şifre"yi giriyorum. "Gelişmiş seçenekleri göster"e tıklıyorum ve şu seçenekler çıkıyor:
    - Proxy ayarları ("Yok"u seçiyorum)
    - IP ayarları ("Statik"i seçiyorum)
    - IP adresi (bana tahsisli IP adresini giriyorum. Normalde nokta işaretleri sabittir, siz aralarını doldurursunuz ya, burda nokta işaretini kendim koyuyorum, ama sıkıntı bundan kaynaklı değil sanırım.)
    - Geçit (Laptopta "Varsayılan ağ geçidi" olan numaraları giriyorum, yine noktaları kendim yapıyorum.)
    - Ağ önek uzunluğu (Normal laptopta böyle bir şey yok, ama biraz araştırdım bu "Alt ağ maskesi" demekmiş. Ben 255.255.0.0 kullanıyorum, bu da "16"ya denk geliyormuş. o yüzden buraya da "16" yazıyorum. Sıkıntı burdan kaynaklı olabilir. 8, 24, 32 yazarak da denedim olmadı.)
    - DNS 1 (Yeğlenen DNS sunucusu verilerini giriyorum.)
    - DNS 2 (Diğer DNS sunucusu verilerini giriyorum.)
    Bağlan diyorum. Ağın altında "Kimlik doğrulanıyor..." diyor. Birden kısa bir süreliğine "Kaydedildi, güvenliği WPA/WPA2 ile sağlanıyor" diyip tekrar "Kimlik doğrulanıyor..." kısmına dönüyor. Yani bağlantı kurulamıyor.
    WiFi de sorun mu var diye arkadaşın telefonunun ağına bağlanmayı denedim, direkt bağlandı. Bu arada bilmem faydası olur mu ama, AirTies Kablosuz modem kullanıyorum.
    Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• alt ağ maskesini 255.255.255.0 olarak denermisin?
  • İlk mesajda belirttiğim gibi, alt ağ maskesi 255.255.0.0 olmalı. Firma öyle ayarlamış, başka türlü internete girmiyor. Zaten sıkıntı alt ağ maskesi değil öyle bir giriş yeri yok tablette, "önek uzunluğu" var...
  • sorun bu tip bağlantıların mac - ip tanımlaması ile yapılması. ki sanırım sizdede aynı yöntem izlenmiş.
    size verilen ip hangi bilgisayar a yada usb alıcıya tanımlandıysa onun mac adresi üzerinden çalışır.
    yani farklı mac e sahip bir cihaza sizin ip nizi girmeyle olmaz. başka bir kablosuz laptop vs. bir cihazla deneyin
    aynı şekilde bağlanamazsanız kesinleşmiş olur durum.

bu durumda çözüm varmı var hemde gayet güzel ve ucuz bir çözüm.
    şu cihazı alınhttp://www.ucuzu.com/router-c3144/tp-link/tl-wr740n-p38881015/
    cihaza dd-wrt kurup kablosuz alıp kablosuz ve kablolu dağıtabilirsiniz.
    kablosuz aldığınız wan ayarlarından cihazın mac adresini size tanımlı adresle değiştirir
    sorunu kökünden çözersiniz.

kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

sorun bu tip bağlantıların mac - ip tanımlaması ile yapılması. ki sanırım sizdede aynı yöntem izlenmiş.
    size verilen ip hangi bilgisayar a yada usb alıcıya tanımlandıysa onun mac adresi üzerinden çalışır.
    yani farklı mac e sahip bir cihaza sizin ip nizi girmeyle olmaz. başka bir kablosuz laptop vs. bir cihazla deneyin
    aynı şekilde bağlanamazsanız kesinleşmiş olur durum.

bu durumda çözüm varmı var hemde gayet güzel ve ucuz bir çözüm.
    şu cihazı alınhttp://www.ucuzu.com/router-c3144/tp-link/tl-wr740n-p38881015/
    cihaza dd-wrt kurup kablosuz alıp kablosuz ve kablolu dağıtabilirsiniz.
    kablosuz aldığınız wan ayarlarından cihazın mac adresini size tanımlı adresle değiştirir
    sorunu kökünden çözersiniz.

kolay gelsin.

cevap için teşekkürler...
    aslında başka dizüstü ve cihazlarla (televizyon) bağlanabiliyorum, tabi kendi dizüstümün bağlantısını kesip aynı ip ile bağlanarak.
    neyse artık bu kısmı geçtim :) dediğiniz gibi router ile bağlantıyı dağıtmayı düşünüyorum. ama olaya tam vakıf değilim. şu şekilde mi oluyor: wireless modemime, bana tahsis edilen statik ip adresi ve diğer bilgiler üzerinden router ile bağlanıp, bağlantıyı dinamik olarak dağıtacağım? yani router modem statik ip ile bağlanacak, ama router'a bağlanan cihazlar statik değil, dinamik ip ile mi bağlanacak?

• merhaba

İnternet sağlayıcının verdiği statik ip, modeminizin içindeki router'ın default gateway adresi olması gerekir, sizin evinizdeki diğer cihazlar yerel ağda olduğundan dolayı istediğiniz ip adresini atayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur2357 -- 29 Aralık 2012; 20:25:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur2357

merhaba

İnternet sağlayıcının verdiği statik ip, modeminizin içindeki router'ın default gateway adresi olması gerekir, sizin evinizdeki diğer cihazlar yerel ağda olduğundan dolayı istediğiniz ip adresini atayabilirsiniz.

cevabınız için teşekkürler.

yani şimdi ben bir router yada access point (ikisi aynı şey sanırım, yoksa değil mi?) alıp bunu bana tahsis edilen ip ile modeme bağlayacağım. daha sonra da evdeki diğer cihazlardan router'a statik ip olmadan otomatik ip ile bağlanacağım. bu arada benim modemimde kablo çıkışı yok, sıkıntı olur mu? yani tüm bağlantılar kablosuz olacak: router modeme, cihazlar router'a, sonra hepsi internete :p
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • modeminizin marka modelini yazarsanız daha faydalı bilgi verebilirim, hiçbirşey almanıza da gerek kalmayabilir
  • quote:

modeminizin marka modelini yazarsanız daha faydalı bilgi verebilirim, hiçbirşey almanıza da gerek kalmayabilir

modemim AirTies RT-203.

bu arada ilginize tekrar teşekkür ederim...
  • şimdi öncelikle ttnet ile ilgili bir örnek vereyim, ttnetten statik ip aldığınız zaman size gelen hatta statik bir ip adresi atanır (network'e) ve modemden bir ayar yapmanıza gerek kalmaz, yerel ağınıza istediğiniz gibi ip verebilirsiniz.

Siz internet sağlayıcınızın ismini vermemişsiniz ama ilk mesajınızda bilgisayardan statik ip ayarlarınızı yaptığınız söylemişsiniz. Bilgisayarınızın ağ ayarlarından ayarladığınız ip, ağ geçidi, ağ maskesi ayarları yerel ağınız içindir. Örneğin modemin web arayüzüne girerken kullandığınız 192.168.2.1 adresi de modem'in yerel ağ adresidir.

quote:

- IP adresi (bana tahsisli IP adresini giriyorum. Normalde nokta işaretleri sabittir, siz aralarını doldurursunuz ya, burda nokta işaretini kendim koyuyorum, ama sıkıntı bundan kaynaklı değil sanırım.)

böyle demişsiniz, ama burada girmeniz gereken ip sizin yerel ağda bu cihaza atadığınız ip olması gerekir veya otomatik alacaksınız.

quote:

Normalde laptop'tan bağlanırken gerekli statik ip verilerini girip bağlanabiliyorum: "IP adresi", "Alt ağ maskesi", "Varsayılan ağ geçidi", "Yeğlenen DNS sunucusu" ve "Diğer DNS sunucusu" verilerinden her biri için tahsisli numaralar var. İnternet sağlayıcısı firmanın verdiği bu tahisisli adresleri kullanmak gerekiyor.

Yani ilk mesajınızda anlayamadığım birkaç nokta var, internet sağlayıcınız size evde kullanacağınız her cihaz için ayrı ayrı statik ip vermeyeceğine göre laptoptan yaptığınız ayar dediğim gibi yerel ağın ayarı olması gerekir. Normalde sizin statik ip için herhangi bir ayar yapmamanız gerekir.

Apartmanınızdaki sistem hakkında daha detaylı bilgi verirseniz daha faydalı yardım yapabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur2357 -- 29 Aralık 2012; 22:58:09 >

• şöyle:

interneti ben ttnet, superonline gibi bir sağlayıcıdan değil de; tüm siteye (sitedeki apartman ve dairelere) çektiği kablolarla dağıtan "kurnet" isimli bir şirketten alıyorum. evin içine kadar gelen kabloyu modeme bağlıyorum. sonra bağlanırken (laptoptan) ağ ayarlarından IP adresimi değiştirmeden otomatik alacak şekilde bırakırsam modeme bağlanabiliyorum ancak internete giremiyorum. ancak... şirketin bana tahsis ettiği iki tane ip adresi var, hangi cihazla girdiğim önemli değil, bana verilen adresleri TCP/IP ayarlarından değiştirerek girersem internete girebiliyorum. tabi aynı IP ile iki cihazla girersem IP çakışması oluyor. yani toplamda sadece iki tane cihazla internete girebiliyorum. gerçi bunu sıkıntı etmiyorum. sıkıntı, tabletle statik IP bağlantı ayarlarını yapamamam. tabletteki ayarlarda "alt ağ maskesi" yok "ağ önek uzunluğu" var. bu sıkıntıyı da ilk mesajda anlattım zaten. tabletle statik ip ile bağlantı sorununa bir çözüm bulamadım, ama alternatif çözümlere yöneldim. o da statik ip ile gelen interneti dinamik ip ile dağıtmak.

bu arada yardımcı olmaya çalıştığınız ve emekleriniz için minnettarım. bi de sorunu çözsek on numara olacak, bi el atın millet :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BinOnBir -- 29 Aralık 2012; 23:23:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BinOnBir

şöyle:

interneti ben ttnet, superonline gibi bir sağlayıcıdan değil de; tüm siteye (sitedeki apartman ve dairelere) çektiği kablolarla dağıtan bir "kurnet" isimli bir şirketten alıyorum. evin içine kadar gelen kabloyu modeme bağlıyorum. sonra bağlanırken (laptoptan) ağ ayarlarından IP adresimi değiştirmeden otomatik alacak şekilde bırakırsam modeme bağlanabiliyorum ancak internete giremiyorum. ancak... şirketin bana tahsis ettiği iki tane ip adresi var, hangi cihazla girdiğim önemli değil, bana verilen adresleri TCP/IP ayarlarından değiştirerek girersem internete girebiliyorum. tabi aynı IP ile iki cihazla girersem IP çakışması oluyor. yani toplamda sadece iki tane cihazla internete girebiliyorum. gerçi bunu sıkıntı etmiyorum. sıkıntı, tabletle statik IP bağlantı ayarlarını yapamamam. tabletteki ayarlarda "alt ağ maskesi" yok "ağ önek uzunluğu" var. bu sıkıntıyı da ilk mesajda anlattım zaten.

bu arada yardımcı olmaya çalıştığınız ve emekleriniz için minnettarım. bi de sorunu çözsek on numara olacak, bi el atın millet :))

sistem şimdi anlaşıldı, benim şimdiye kadar yazdıklarım büyük sağlayıcılar içindi, sizin sağlayıcınız büyük ihtimal daireleri switchlerle apartmanları da routerlarla birbirine bağlamış.

ağ önek uzunluğu, alt ağ maskesinin farklı bir gösterimidir zaten 255.255.0.0 ın 16'dır, ama onları yaptığınızı söylüyorsunuz.

quote:

Bağlan diyorum. Ağın altında "Kimlik doğrulanıyor..." diyor. Birden kısa bir süreliğine "Kaydedildi, güvenliği WPA/WPA2 ile sağlanıyor" diyip tekrar "Kimlik doğrulanıyor..." kısmına dönüyor. Yani bağlantı kurulamıyor.

bu yazdığınızdan problemin ilk olarak varsayılan ağ geçidinde olduğunu aklıma getirdi, hangi ip'yi yazmıştınız o bölüme?

• 192.168.43.21

ki zaten bu "varsayılan ağ geçidi" ile dizüstü bilgisayarımla girebiliyorum internete.
    her satır için tahsisli numaralar var. zaten laptop ile tablete aynı ipleri giriyorum. tek fark "alt ağ maskesi" ve "ağ önek uzunluğu" satırları dediğim gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BinOnBir -- 30 Aralık 2012; 1:39:58 >
  • ilginç hakikaten, modemin wireless şifreleme protokolünde bi değişiklik yapıp deneseniz bir de, WPA,WEP, WPA2 tek tek deneseniz, en son bunlar geldi aklıma çünkü kimlik doğrulamada sıkıntı var anladığım
  • quote:

ilginç hakikaten, modemin wireless şifreleme protokolünde bi değişiklik yapıp deneseniz bir de, WPA,WEP, WPA2 tek tek deneseniz, en son bunlar geldi aklıma çünkü kimlik doğrulamada sıkıntı var anladığım

dediğiniz gibi :))) şifre olayını kaldırınca tabletle de telefonla da girebildim. çok teşekkür ederim.
  • rica ederim
  • Arkadaşlar peki şifreleme kullanan bir modeme access point ile bağlanırken nasıl gireceğiz? Statik ip vermem gerekiyor. Modemin ip 192.168.1.1 access pointin 192.168.1.254 ve 255.255.255.0 kullanılıyor. Bana bu konuda yardımcı olacak biri lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de aynı sorun vardı. Bu şekilde çözdüm. İşte cevap:

"Merhaba, ayarlar menüsü altından kablosuz menüsünü seçip, kablosuz özelliği aktifleştirip, “Ayarlar” tuşuna basıp, “Kablosuz Doğrudan Bağlantı” menüsü seçtikten sonra “Cihazı Yeniden Adlandır” menüsüne tıklayıp cihaz için en fazla 7 karakterden oluşan, Türkçe karakter ve boşluk içermeyen bir isim verip tekrar deneyebilirsiniz. Teşekkür ederiz."

• Arkadaşlar ben de giremiyordum. Modem arayüzünde kablosuz ağ ayarlarından değiştiremediğim WPA/WPA2 ayarını, kablosuz ağ güvenlik ayarından,
    şifreleme tipini sadece WPA2 olarak değiştirdim ve sorunsuz bir şekilde internete bağlanabildim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.