Şimdi Ara

Android telefonlar nasıl şarj edilmeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
28.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bildiğiniz gibi android işletim sistemine sahip telefonların şarjı kısa sürede bitmekte.Buda şarj la ilgili birtakım sorular sorduruyor..

Örnek verirsek;
    Telefonu gece şarja bırakıp sabah çıkarmak sorun olurmu
    Telefonun bataryası yüzde olarak kaça kadar inince şarj etmeliyiz
    Telefonun bataryası yüzde 50-60-70 vs doluyken gerektiğinde şarj edebilirmiyiz
    Telefonun bataryasını tamamen boşaltmak zararlımı
    En doğru şarj etme biçimi nedir
    .......

bu ve bunun gibi soruların cevaplanmasında yardımcı olursanız sevinirim

• Her türlü edebilirsin sıkıntı yok.
  • Mesela yüzde 40 şarj var şarj gerekti taktım yüzde 60 ta ayrılmam gerekti şarjdan aldım.Sıkıntı olmazmı diyorsun.
    Birde birkaç gün önce atrix aldım. yaklaşık 24 saat içinde şarjını bitiriyorum, aktif olarak kullanıyorum tabii ama normalmıdir bu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x3 -- 1 Şubat 2013; 0:18:13 >
  • takipteyim batarya malum android kullanıcıların en çok düşündüğü konu nerdeyse :)
  • şimdi tam olarak doğruluğunu bilmiyorum ama laptop pilleri üzerinden mantık kurabiliriz çünkü telefonların ve laptopların pilleri Li-Ion türünden. laptop kullanırken mümkün olduğunca sıfırlamayın deniyor. bunun dışında herhangi bir yüzdeden şarj etmek sorun çıkarmaz. haftada bir %5-10 civarından fullemen gerekiyor. %40 dan başlayıp %60 a kadar şarj edip çıkarsan sorun olmaz sanırım. bende de atrix var aktif olarak kullanınca 24 saati geçmiyor şarjı malesef. gece bırakıp sabahta alabilirsin. benim bildiğim kadarıyla telefon batarya dolunca kendi kendine şarj etmeyi kesiyor. normal kullanımda %30-40 civarındayken şarj etmeye başlayabilirsin.
  • Yeni Motorola Razr aldım.(Bu gidişle cümle alem bilecek ) Telefonumu 10-12 saat şarjda bırakmadım. Şajı dolunca en fazla yarım saat sonra çıkardım daha sonraki şarjlarını en az %20de yaptım. Batarya yeni yeni oturdu 27 saat şarjsız kullandıktan sonra 2 saat önce şarja taktım. Yani kısacası yeni pillerde bitirmeden takmanın, dolmadan çıkarmanın, ilk şarjı 10 saat yapmanın bir gereği yok
  • Evet bendede atrix var sarji anlatildigi gibi yogun kullaninca 1 gunu zor goruyor.Her ne kadar bircok androide gore iyi olsada yeterli degil.ama zamanla toparliyor sanki ve evet bende ilk sarjda dolunca cikardim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bataryayı tamamen sıfırlamayın da nasıl kullanırsanız kullanın. En az yüzde 15 oldumu şarjı takın. Tam boşaltma lityum iyon pillerin ömürlerinin çok daha erkan bitmesine sebep oluyor.
  • Zaten bazı telefonlarda şarj %20yi gördüğü an "şarj cihazını takın" diyor.
    Tamamen bitmeden şarj etmek zararlı olsa böyle bir uyarı konmazdı heralde diye de düşünmüyor değilim.

• motorola için konuşursak kendi sistemi var zaten. batarya dolduğu anda elektirik bağlantısını kesiyor kendisini. bataryalarıda çok fazla sonuna kadar kullanmadan şarj edebilirsiniz. ayda 1-2 defa tamamen kapanana kadar kullanıp öyle şarj etmek iyidir.
  • Yeni nesil telefonlarda şarj etmek çok problem değil. İsterseniz 5 saniye takılı dursun, problem olmaz. Yukarıda söylendiği gibi %10 civarına yaklaşınca şarja takın, telefonun kendi kendine kapanmasına izin vermeyin. Bir de ilk şarj konusu önemli. Özellikle bu ilk şarjlar telefonun pil ömrünü ciddi anlamda etkiliyor. Bununla ilgili geniş bir yazıyı BURADA Paylaşıyorum. Malum zaten yeni akıllı telefonların pilleri zaten gitse gitse bir gün veya daha fazla gidiyor. Bir yarım saat kazanılsa kardır

• Beyler bende bundan 6 ay önce android telefon aldım ilk aldığımda telefonun bataryası çok iyi gidiyodu ama şimdi bir günü zor çıkarıyorum bazen çıkaramıyorum bile bunun için ne yapmam lazım sizce ? Lütfen yardımmmmmmmmmmmmmm
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemalboran

Bataryayı tamamen sıfırlamayın da nasıl kullanırsanız kullanın. En az yüzde 15 oldumu şarjı takın. Tam boşaltma lityum iyon pillerin ömürlerinin çok daha erkan bitmesine sebep oluyor.

Hocam peki sadece 1 kere tam bosaltip sarj edilse ne olur

• Ystipi kullanıcısına yanıt
    İmkanınız varsa bir kere de olsa tamamen boşaltmayın. Ne kadar fazla tam boşaltma yaparsanız pil ömrünüz o kadar çabuk biter. Yüzde 15 civarı şarja bağlamak en iyisidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalboran -- 19 Şubat 2014; 18:20:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemalboran

İmkanınız varsa bir kere de olsa tamamen boşaltmayın. Ne kadar fazla tam boşaltma yaparsanız pil ömrünüz o kadar çabuk biter. Yüzde 15 civarı şarja bağlamak en iyisidir.

Hocam elimde olmadan oldu bir daha yapmam ama bu 1 kerenin zarari ne kadar olur

• Ystipi kullanıcısına yanıt
    Toplamda çok zararlı olmaz. Alışkanlık haline getirmemek lazım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • s4 mini telefonum sarji bitip kapanir hatta hic acilmaz oyle sarj ederim ve sarji %1 kalana kadar sorunsuz kullanirim.lakin tamamen bitmeden sarj edersem %3 veya %5 e cabuk duser.% 3-2 derken kapanir.
    daha once bir yildan fazla xperia ray'ida boyle kullandim hic bir sorun yasamadim.
    suan s4 mini i9195 kullaniyorum ve 6 ay oldu sarji ilk aldigim gunku gibi .
    anlattiklarim butun piller icin gecerlidir.
    ben kendi yaptigimi yazdim,su kitapta veya bu klavuzda okudum demiyorum.sizin soylediklerinizin tam zitti,eger yazdiklarinizin tekniksel bir dayanagi yoksa bence yanlis !!!!!!!
  • Kimsenin bilmediği bir yöntemi ben anlatayım.Telefon üreticileri ürettikleri telefona yetecek kadar güçlükte şarj cihazı verdikleri için herkes en hızlı yöntemin orjinal şarj aleti olduğunu düşünür.Teoride böyledir ancak 1000mAh olan bir pilin üzerindeki 1000 mAh anlamı, bu pilden eğer 1 mAh çekerseniz 1000 saatte,orantıyla 100mA çekersenizde 10 saatte deşarj olur anlamındadır.Aynı şekilde aynı pile 1mA gücünde şarj cihazıyla şarj ederseniz de bu sefer 1000 saatte,orantıyla 100 mA gücünde şarj cihazıyla şarj edersenizde 10 saatte şarj olacaktır.Bu nedenle şarj aletinin akımı ne kadar fazla olursa şarj aletinden bataryaya daha çok akım geçer ve pil daha çabuk şarj olur.Pili şarj eden akımdır.Bu örneği aynı kalınlıktaki farklı iki su borusunun ayrı ayrı havuzu doldurması istendiğinde su debisi diğerine göre fazla olan borunun diğerine göre daha çabuk havuzu doldurmasına benzetebiliriz.Borunun kesiti şarj aletinin voltajı olsun,içinden geçen su, bataryaya giden akım olsun.Sanırım konu anlaşılmıştır.Yalnız buradan şarj aletlerimizin çıkış akımını daha güçlendirirken kablonun taşıyacağı akım belli olacağından hız artışı direkt doğru orantılı olmasa da makul düzeyde olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cellomusti -- 12 Ocak 2015; 22:53:08 >

• Yukarı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.