Hemen Iphone almaya gidiyorum |
Android telefonların, arama ve SMS bilgilerini gizlice Google'a gönderdiği ortaya çıktı (4. sayfa)
-
-
İşletim sistemine ulaşmak için sonuç olarak cihazlara para ödeniyor. İşletim sistemi gökten zembille iniyor gibi bahsetmenin lüzumu yok.
Google servisleri kısmı ayrı bir mevzu. Ücretsiz verdikleri servisler sonradan ücretli olmaya başladı. Google Fotoğraflar sınırsız fotoğraf yükleme, ofis uygulamaları gibi aklıma gelenler... Yani o tarafta da artık ücretsiz hizmet veriyor istediğini alsın bahanesi biraz ayyuka çıktı.
Hadi diyelim onlar servis isteyen kullanır isteyen kullanmaz. Android işletim sistemine yerleşik Mesajlar, Telefon verileriyle işi ne?! Ha madem öyle üreticiler yerleşik olanlar yerine kendi Mesaj ve Telefon uygulamalarını sunmalı. Bu kadarı da pes.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Böyle konulara gerek var mı? Adam senin günde kaç kere sıçtığını bile biliyor. Birşey bedava ise senden aldığı birşey var demektir.
Windows vs ise hem paralı hem bilgi alıyor o da ayrı mesele.
-
Telefonun parasını ödüyorum yalnız. O zaman problem üreticide.. Spy kodlar barındıran ücretsiz isletim sistemiyle telefonu dağıtmayacak. Yazılım uyumsuzlugu vs beni ilgilendirmez. O zaman kendi uygulama ekosistemini de kuracak kuramıyorsa gelistiriciler destek vemiyorsa da alternatif isletim sistemli cihazlar da cıkartsınlar belki spy kod yerine sınırlı uygulama desteğini tercih ederim.. bedavaya bir sey almıyorum yani parasını catır catır telefonu satan firmaya ödüyorum..
ayrıca google arama motorunu da kullanmanızı tavsiye etmem duckduckgo cok daha güvenilir ve google tekeline karsı olusturulmus bir arama motoru sacma sapan captchalarla rahatsız etmiyor ve verilerinizi calmıyor.. arabirimi de google a oldukca benziyor.. yabancılık cekmiyorsunuz..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Übermensch24 -- 25 Mart 2022; 18:18:40 > -
Apple in kucağında kendilerini güvende hissediyorlar, sürü psikolojisi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
google = yeni tanrı.
her şeyi biliyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Nokia varken böyle bir durum yoktu.
Google bana niye dilekçe göndersin? Ben niye bunları alayım? Avukatım ben açarım davayı türk mahkemelerine. Hakim miyim ki dilekçe alayım? Hukuk bilginiz biraz zayıf galiba
Google, Android'in bazı kodlarını saklıyor ve bunlar da kritik öneme sahip olan kodlar. Kodların tamamı açık durumda değil.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sen donanıma para veriyorsun hocam yazılıma değil. Yedi yirmidört ne yiyip içtiğini dahi bilen bir sistem bu kimse kimseyi kandırmasın. Arka planda ne işler dönüyor. Sadece resmiyete dökülmediği için ayfon çok güvenli.
Öyle olmak zorunda kalıyor iste.. Yoksa google tekeline karsı olan biriyim zaten. Ama Apple telefonları da sevmiyorum..
-
Dur..!
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yoksa siz hala interneti olan cihazınızı kullanırken kendinizi güvende mi hissediyorsunuz?
Instagram uygulaması mikrofonu sürekli kullanıyor ve o anda telefon ekranı kapalı dahi olsa, konuştuğunuz bir kelime, uygulamayı açtığınızda ana ekranda bir post olarak karşınıza çıkıyor. Test etmek isteyenler günlük hayatta kullanmadığı alakasız bir paragraf okusun. Sonra telefonuna baksın neler çıkıyor :)
Android için uygulama izinlerdinden mikrofonu kaldırın, sonra bakın bir de neler oluyor..
Woola, ana ekranda artık konuştuğunuz bir şey "tamamen tesadüf" olarak çıkmıyor :)
IPhone da izin sistemi nasıl bilmiyorum ama aynı uygulama orada da aynı sistemi uyguluyor.. Ve daha bir çok uygulama tabi..
İnternete bağlı bir cep telefonunuz varsa, yeriniz sesiniz yazdığınız hersey her daim dünyanın her yerine ulaştığını kabul etmeniz gerekir..
Bu kabul ile cihazı kullanmaya devam edebilirsiniz..
Samsung un kendi programı yokmuydu?
Bilinen birşey. Hepsi hırsız. Google reklam gösteriyor kapatıyorsun bu reklamı neden kapattın diyor. Neden reklam gösteriyorsun diyemiyorsun.
-
Ortaya çıkan şeye bak. La bu nasıl haber olm.
apple daha beterini yapıyorken gıkları çıkmazresmen iftira atıyorlar...
-
zekaya bak... androidden veri alan yok... üretici işi o...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X