24 saattir internet yok
4 senedir Vodafone fiber internet kullanıyorum. Bu zamana kadar kesinti ayda yılda 1 olurdu onda da 1 - 2 saatliğine giderdi. Şimdi birkaç gün önce, internet 10 saatliğine kesildi, teknik desteği aradım durumu anlattım bölgenizde arıza var gün içinde gelecek dediler ve 10 saat sonra geldi.
Neyse 3 - 5 gün geçti, dün sabah saat 10 gibi internet gitti bugün öğlen 11 50 ve hala internet gelmedi. Desteğe telefon ediyorum o 0850'li numara, TC kimlik no girdikten sonra, bölgenizde arıza vardır, ekipler çalışıyor şeklinde bant kaydı dinletiyorlar ve ana menüye yönlendiriliyorsunuz diyor..
Ne zaman internet gelir, ne oldu, neden kesildi, buna cevap bile yok. Heriflere TC kimlik no girince ulaşamıyorsun..
Benden size tavsiye bu altyapıyı yani Vodafone GPON Fiber altyapısı kullanmayın. Bakın 4 sene sorunsuz kullandım ama adamların ne kadar ciddiyetsiz ve saçma sapan tipler oldugu bu kadar zaman sonra ortaya cıkıyor.. Yıllardır internet kullanırım böylesine bir sacmalık ciddiyetsizlik örneği görmedim.
Yani bant kaydı yapmıslar TC no ve dolayısıyla bölgeye göre ayarlamıslar, otur koyun gibi bekle, nasılsa bir ara gelir diyorlar..
Sizlere söylüyorum uzak durun firmada kalite yok. Bunların GSM hatları bile yıllardır 2. sınıf kalitede.. Sonra is yerine falan yalvarmaya gelen o kız cocugu veletleri neden hattınızı taşımıyorsunuz diye sordukları zaman X firma daha kaliteli yanıtı alınca bozuluyorlar.. Gercekleri söylüyoruz sonucta.. Yalan mı söyleyelim?
chrome windows da neden yavaş?
hem macos da hem de windows da chrome kullanıyorum. mac deki chrome derlemesi çok daha hızlı sayfa yüklüyor fakat windowsdaki chrome bariz daha yavaş sayfa yüklüyor
Windows 10'da edge çalıştırınca, sayfaları m1'e yakın hızda yüklüyor ama m1 hala daha hızlı.. buradan çıkan sonuç Windows üzerinde çalışan Chrome Mac üzerinde çalışandan bariz yavaş.. windows'da çalışan chrome'un yazılımsal olarak yavaş oldugunu düsünüyorum fakat sormak istediğim önemli şey, bilgisayarın işlemci gücünün sayfa yüklenme hızıyla yakından alakası var mıdır?
m1 donanımı tabii ki işlemci ve ssd hızı açısından bendeki PC'den daha üstün PC'de intel 9. nesil i3 islemci var geekbench puanı 1000 küsür m1 1650 gibi mac'in islemcisi evet cok daha güclü ve SSD daha hızlı ama bu fark basit bir islem olan web de gezinme, sayfa yüklenme hızını bu kadar etkiler mi?
Mac mini m1 SSD 2400 mb / s okuma yazma
PC Windows 10 sata 3 SSD 500 küsür mb /s okuma yazma
Ayrıca PC'de kablosuz ağ kartı kullanıyorum stick seklinde fakat full sinyal alıyorum yani wifi adaptöründen oldugunu da zannetmiyorum
Mac Mini M1 siyah ekran sorunu
Cihazın düğmesine basınca açılış sesini duyuyorum fakat ekran o sırada sleep moda geçiyor ve görüntü yok. Apple Boot logosunu göremiyorum. Ancak bir süre sonra, Big Sur login ekranı geliyor. Yani Big Sur login ekranı gelene kadar görüntü yok. Monitor Philips 24 inç, bağlantı HDMI. Mac Mini M1 kullanıp da bu sorunu yaşayan var mı?
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 128
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 568 (Bu ay: 15)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 115 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware