hem macos da hem de windows da chrome kullanıyorum. mac deki chrome derlemesi çok daha hızlı sayfa yüklüyor fakat windowsdaki chrome bariz daha yavaş sayfa yüklüyor Windows 10'da edge çalıştırınca, sayfaları m1'e yakın hızda yüklüyor ama m1 hala daha hızlı.. buradan çıkan sonuç Windows üzerinde çalışan Chrome Mac üzerinde çalışandan bariz yavaş.. windows'da çalışan chrome'un yazılımsal olarak yavaş oldugunu düsünüyorum fakat sormak istediğim önemli şey, bilgisayarın işlemci gücünün sayfa yüklenme hızıyla yakından alakası var mıdır? m1 donanımı tabii ki işlemci ve ssd hızı açısından bendeki PC'den daha üstün PC'de intel 9. nesil i3 islemci var geekbench puanı 1000 küsür m1 1650 gibi mac'in islemcisi evet cok daha güclü ve SSD daha hızlı ama bu fark basit bir islem olan web de gezinme, sayfa yüklenme hızını bu kadar etkiler mi? Mac mini m1 SSD 2400 mb / s okuma yazma PC Windows 10 sata 3 SSD 500 küsür mb /s okuma yazma Ayrıca PC'de kablosuz ağ kartı kullanıyorum stick seklinde fakat full sinyal alıyorum yani wifi adaptöründen oldugunu da zannetmiyorum < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Übermensch24 -- 12 Mart 2022; 17:52:54 > |
Bildirim