Merhaba. Eski bir Samsung Smart TV'imiz var fakat Smart TV'ler çok eskide kaldığı için televizyonu Android TV'ye çevirmek istiyorum. Android TV box için önerebileceğiniz ürünler var mı? Birazcık araştırma yaptım fakat genelde TV boxların çoğuna 2 GB DDR3 RAM koymuşlar ve depolama alanları 8 GB düzeylerinde. Bu cihazlar uzun kullanımda kasma donma yapar mı? Sıkıntı çıkarır mı? Hako Pro adında bir TV box gördüm fiyatı biraz yüksek fakat 4 GB DDR4 var ve depolama alanı 64 GB seviyesinde. Google tarafından lisanslı olduğunu yazmışlar ve Android 11 destekliyor. Sizin kullandığınız Android TV varsa deneyimlerinizi ve ürün hakkındaki düşüncelerinizi yazar mısınız? Bütçem maksimum 3.000 TL. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Routinues -- 16 Aralık 2023; 18:58:8 > |
Android TV Box Tavsiyesi
-
-
Bu ürünü üreten markalar Google'a yıllık lisans ücreti öderler. Bilinmeyen markaların seneye ödeyeceğinin bir garantisi yok.
Ben xiaomi mi box s 4k kullanıyorum 2 buçuk yıldır hiç sorun çıkarmadı ara ara güncelleme bile aldı.
Sana vereceğim en büyük tavsiye markadan ziyade ses ile komut özelliği düzgün çalışan marka seçmendir.
Bir de kumandaları çok pahalı oluyor ona göre poşet veya jelatin geçirip kullan.
-
Xiaomi Mi Box S 4K Android TV Box ve 2. nesil diye bir şey var hangisini tavsiye ediyorsun?
-
Kullandığım 1.nesil. Diğerini bilemem.
-
Ben bunu kullanıyorum harika cihaz 16 gb dahili hafızası var tavsiye ederim lisanslı ürün daha önce xiaomi kullandım kesinlikle tavsiye etmiyorum aklın varsa uzak dur
www.hepsiburada.comNext Start 4K Android TV Box Fiyatı - Taksit Seçeneklerihttps://www.hepsiburada.com/next-start-4k-android-tv-box-p-HBCV00004FSS9H?magaza=A-Class+Teknoloji&url_src=and-product-detail
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Arkadaşlar saf android cep telefonu gibi bir alet yokmu tv ye bağlayacağımız? Netflixi de çoklu kullanıcı ile kullanabiliriz böylece....
-
Merhabalar. Şu an bir uydu alıcısı kullanıyorum ve 2 yıllık netflix aldım ama uydu alıcım desteklemiyor. xiaomi mi gibi android box gibi ürünlet olduğunu görüyorum netflix için fakat bu cihazlar anladığım kadarıyla uydu alıcısı bağlamaya uygun değil. Kısacası Çanak antenimi kullanmaya devam ederken bir yandan da netflix izleyebileceğim android yada google platformlu bir cihaz varmıdır? Varsa öneriniz nedir?
-
Çanak anten ile ilgisi yok olayın. Televizyonun arkasında boş hdmi yuvası var mı? Varsa bu android box cihazlarını satın alır
sıkıntısı kullanabilirsin çanak anten ile.
Hdmi yuvası böyle bir şey.
-
yazı fontum neden beyaz olmuş anlamadım neyse mesajı okumuyabilmişsiniz anladığım kadarıyla. Tv nin arkasında boş hdmi yuvası var ama çanak antenden şu an ki mevcut recievera giden anten kablosu gibi bir kablo var ve bu kabloyu yeni teknoloji android cihazlara takamıyorsunuz. Hybrid modeller varmış anladığım kadarıyla ama onlarıda tavsiye etmiyorlar. Başka bir alternatif var mı diye merak etmiştim.
-
Bende diyorum ki takmasan da olur. Android Box'u o boş hdmi yuvasına bağlayacaksın. Mesela Uydu alıcısı Receiver hdmi 1'de ise televizyon izlemek istediğin zaman kumanda ile hdmi 1'i seçip televizyon izleyeceksin. Youtube, netflix için kumanda ile hdmi 2'yi seçip android tv box'a gireceksin.
-
Hocam selam.
Hem android tv hem de uydu alıcı Netflix lisanslı seçenekler mevcut.
Homatics box R 4k ve plus
Dreamstar nova
Botech Wzone
Bu Android box cihazlara bir de type-c tuner alıp işlemi bitiriyoruz.
Tek cihaz uydu Netflix birlikte.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
teşekkürler
-
Dreamstar novanın fiyatı bütceme uygun görünüyor ötekisi baya bahalı geldi. Air kumanda yok sanırım ikinside de ?
-
Air kumandaya lisanslı uygulamalar ile ihtiyaç yok.
İstenirse harici alınır yada telefona adb mouse yükleyerek aynı işi görür.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
afedersiniz ama ben lisanslı ve lisanzsız arasındaki farkı bilmiyorum kısaca bahsedebilir misiniz?
-
**Google Mobile Services (GMS) Lisansı**
**GMS Lisansının Kapsamı:**
- **Google Play Store:** Uygulamaların indirilmesi ve güncellenmesi.
- **Google Play Games:** Oyunlar ve oyun içi başarılar.
- **Google Play Movies & TV:** Film ve TV programları kiralama veya satın alma.
- **YouTube:** Video akış hizmeti.
- **Google Assistant:** Sesli asistan entegrasyonu.
- **Google Search:** Arama motoru entegrasyonu.
- **Google Cast:** İçerik yayınlama (casting) özellikleri.
**GMS Lisansının Alınması:**
- **Başvuru:** Cihaz üreticilerinin Google'a başvurması gerekir.
- **Uyumluluk:** Cihazların GMS uyumluluk testlerinden (CTS, VTS) geçmesi gerekir.
- **Lisans Ücretleri:** Genellikle cihaz başına bir lisans ücreti ödenir, bu ücret coğrafi bölgeye göre değişebilir.
**Güncellemeler ve Destek**
**Güncelleme Politikaları:**
- **Güvenlik Güncellemeleri:** Cihazlar için düzenli güvenlik güncellemelerinin sağlanması gerekir.
- **Yazılım Güncellemeleri:** Android TV’nin yeni sürümlerine geçiş için gerekli güncellemeler.
**Destek Süresi:**
- **Minimum Destek Süresi:** Lisans anlaşmasında belirtilen süre boyunca cihazların desteklenmesi gereklidir (genellikle 2-3 yıl).
**İçerik Sağlayıcı Lisansları**
**İçerik Entegrasyonu:**
- **Netflix, Amazon Prime Video, Hulu vb.:** Bu hizmetlerin cihazda kullanılabilmesi için ayrı lisans anlaşmaları gereklidir.
- **DRM (Digital Rights Management):** İçerik sağlayıcıların gerektirdiği dijital hak yönetimi çözümlerinin entegrasyonu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X